Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 884
  • 759
  •   1
Отговори
# 375
  • Sofia
Аз съм решила да го накарам да учи само части от стихотворенията, защото няма да има сили, които да го накарат да ги научи целите. Избрала съм по някой куплет, който смятам, че е по-важен. Но все не идва ред за ученето им. И вчера го хванах за 12 стиха от Неразделни. Любимо мое стихотворение с много мили спомени как баща ми ми е пял песента като малка. Е, като се заинати това дете- не можел да го запомни и това е. Повтарям, чета, накрая изпаднах в потрес и го накарах да преписва въпросните 12 реда. От 16 до 20 ч. го оставих да ги учи, другите излязохме на разходка. Инатче, сигурна бях, че си е казал, че не е нужно да се правят тези усилия и,че го занимавам с глупости, и това е. В крайна сметка ги беше научил, но пак не идеално. Днес му оставих 4 куплета от Стани, стани, юнак балкански. Звъни ми преди малко да ми каже, че ги научил за 20 минути. А вчера, защо така се получи, питам аз. Той- ами защото не исках да го науча. Та така си губим времето по някой път....

# 376
  • у дома
На моето дете в училище му искаха наизуст целите стихотворения-не помня кои,защото беше преди няколко години,но госпожата пи бел беше казала още в края на 6ти клас кои са.Късахме си цяло лято преди 7кл нервите,но ги научи-после през годината ми беше благодарен,защото имат доста за учене и по разказвателните.

# 377
И аз знам, че стихотворенията е добре да се знаят наизуст. Давали въпроси, които ако не знаеш стихотворението е много трудно да дадеш верен отговор. Затова ще ги учи.
Обикновено за две три вечери за по 20 минути ги е научил. Та не мисля да ги учи точно сега. От миналогодишните не помни голяма част.

# 378
Здравейте, майки и татковци! Записвам се и аз с един брой мързелив младеж, бъдещ седмокласник. Положението в момента:
Попрочете малко от "Бай Ганьо", но беше такава мъка, че решихме само с христоматията да минем. По български е що-годе добре, но с преразказите трагедията е пълна - не обича да чете и му личи. По математика прави грешки от невнимание, но има и някои пропуски, които се опитах да изчистим през лятото. Мога само да се надявам да сме успели.
Като цяло ситуацията не е трагична, но ни чака много работа.
Ще бъде на курс в "Междучасие" при Тодоров и Кръстев - чета добри отзиви и за двамата.

# 379
За Тодоров имам противоречиви оценки, но то за всеки преподавател е така.Едни казват, че детето от средно положение е стигнало до висоти над 92 точки с него.Друго приятелско дете стигна от 20-то оу обучение  до 84 точки. Ние бяхме един модул и го сменихме, защото беше дистанционно децата не успяха да извлекат максимума от материала, който преподава и не го обвинявам.Много е симпатичен като човек, децата го харесват. За стихотворенията, имаше зор с одата.Учиха го три дни на части.Стани,стани юнак балкански го знаят на песен от училище. Това лято ходиха с НГДЕГ на екскурзия по стъпките на възрожденците в Сливен,Котел.

# 380
Malinkap, благодаря ти за отзива! Радвам, че децата го харесват - синът ми много се влияе от учителя, както всички ученици, впрочем. Като цяло обича по-строги преподаватели и държи на дисциплината в час.
Аз също мога да помагам и по двата предмета, но предпочитам да не се меся, защото започва да разчита твърде много на мен и знае, че като срещне затруднение, може да ме пита, а не да стигне до отговора сам.

# 381
  • ВАРНА
Попадна ми в нета. Понеже мон спят и на сайта им няма официална информация, го слагам в скрит текст.
11 дни ваканции. Толкоз. Останалото са почивни дни и официални празници. После малко учат децата в БГ.

Скрит текст:

# 382
  • Някъде там...
Така е, 2009 е най-големият набор, но бройката на момчетата е почти същата. Родили са се много момичета. При тях борбата ще е жестока.

Така де, аз съм с 2 момичета набор 2009. Disappointed Relieved Laughing

Щеше да е странно, ако 12-13 годишни деца предпочитат да учат вместо да играят 😂.

Моята сбъркана щерка примерно решава задачи и тестове по бел за да не излиза навън... Един вид данък сме  й наложили, защото не иска да излиза, не иска да се среща с хора. Идеята беше, че ще излезе вместо да решава, но не би... Колко качествено решава обаче, не зная. Имам известни съмнения.

# 383
При нас е обратното.Ако може да са все навън, най-добре

# 384
  • София
Към края на лятото равносметката е, че не свършихме достатъчно работа, но пък не исках да прекалявам с натиска, все пак е ваканция. Прочете повечето задължителна литература, запъна се да чете “До Чикаго и назад”, след като негов съотборник, който тъкмо влезе в немската му казал, че изобщо не е чел целите произведения и дори му е дал съвет да не си губи времто да го прави Smile Решава задачи, има и още от частния учител, имаха два урока през август. Преговори граматиката по БЕЛ, смятам да му дам и някой друг преразказ. По езиците нищо специално не сме свършили, но му пуснах едно упражнение ниво Б2, справи се много добре.
      Спортува с пълна сила, хубавото на неговия спорт е, че голямата почивка им се пада преди матурите, защото тогава се сменя ледът на пързалката.
      Предстои ни последната морска почивка от 10-14.09. Тази година ще се пътува само през ваканциите. Планирала съм есенната, за зимната и междусрочната е ясно, че ще са ски.

# 385
Току що получих съобщени от Веди, че тази година обучението щяло да бъде само онлайн. Направо съм потресена и се чудя сега какво да правя и къде да записвам детето. Още юни платих и смятах, че всичко е ок. Ужас просто. А онлайн за мен не е вариант изобщо.

# 386
Току що получих съобщени от Веди, че тази година обучението щяло да бъде само онлайн. Направо съм потресена и се чудя сега какво да правя и къде да записвам детето. Още юни платих и смятах, че всичко е ок. Ужас просто. А онлайн за мен не е вариант изобщо.
Образователни технологии според мен са присъствено.
Получих оферта за преговорен курс за 5,6 клас за 10,11,17,18 септември.

# 387
Образователни технологии според мен са присъствено.
Получих оферта за преговорен курс за 5,6 клас за 10,11,17,18 септември.
Много се надявам, че ОТ ще са присъствено. Записах там още през юни бъдещата седмокласничка, но никой не спомена нищо за онлайн часове. Единствено ако пак наложат някакви ограничения на училищата, това ще се отрази и на школите.
За Веди съм чувала доста добри отзиви по форумите, за мен не е нормално да провеждат курсовете си само онлайн, особено ако не са ви предупредили, когато сте се записвали…
Надявам се да няма масово такива “изненади” …

# 388
Ами ето такова съобщение са пуснали- изцяло онлайн за всички курсове 2022-2023- който желае да заяви връщане на платената сума. 2 седмици преди началото на учебната година е изключително странно. Аз съм платила на 05.05 и специално съм питала дали е онлайн обучението. Сега ще видя къде са останали изобщо места за записваме. Защо ни губиха времето досега идея нямам...

# 389
Ами ето такова съобщение са пуснали- изцяло онлайн за всички курсове 2022-2023- който желае да заяви връщане на платената сума. 2 седмици преди началото на учебната година е изключително странно. Аз съм платила на 05.05 и специално съм питала дали е онлайн обучението. Сега ще видя къде са останали изобщо места за записваме. Защо ни губиха времето досега идея нямам...
Леле наистина много кофти ситуация! Най-лошото е, че местата почти във всички школи вече са запълнени… Стискам ви палци и дано успеете да се включите някъде, макар и в последния момент.
С това онлайн обучение според мен наистина вече се спекулира. Не знам кое точно смятат, че го налага? Или си спестяват просто пари за наем на помещения, макар че таксите тази година не са никак малки и както се и очакваше по-високи от миналата година…

Общи условия

Активация на акаунт