Седмокласници 2022/2023 - Тема 1

• 56 877
  • 759
  •   1
Отговори
# 345
И аз ще следя темата с интерес. Говореше се за намаление на часовете  и в тази връзка се чудя какъв ще е хорариумът по български език и литература за учебната година.

# 346
При нас посвършиха някакви неща през лятото, но не било зор.Не съм броила нито задачи, нито БЕЛ какво правят, но казаха че решавали.Е, рецитираха О,Шипка възторжено . Малкият на 5 ги слуша, слуша и той започна да го казва...... Направиха два преразказа за тренировка.Миналата година са правили през цяла година на школата.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 15:04 от malinkap

# 347
Синът ми има 3 преразказа за домашно по БЕЛ. Бяхме на почивка без децата и ми обеща да ги направи, прибирам се вчера и сядам да попроверя преразказите - първо проверих в Гугъл в какво време трябва да са от името на герой или неутрален разказвач. Прочетох разказите и отворих теградката. Какво беше учудването ми като видях, че детето съвестно е преписало дословно и трите текста за преразказ… сподели, че никога не е правил трансформиращ преразказ и не знае как се прави 😂. Намерих тетрадките от миналата година и му доказах, че има доста къса памет… Аз съм в тих ужас 🤣. Това вместо хвалба колко много се е занимавал лятото 😄. Иначе откъм задачи преизпълни плана, надеждата ми е в математиката 😄😄😄.
Ще бъде тежка година с много алкохол!

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 16:46 от BoeL

# 348
Е как от какъв - да се шматкат. Вчера някакъв мач в Гео Милев,на Академика, после НДК, после Съветска...и снощи се прибра на здрачаване. Цял ден мята крачоли с приятели от училище.
Ние сме на другия полюс - трудно е да я изкарам от стаята ѝ. Слушалките на ушите, слуша музика и рисува. Това е когато не гледа разни ютубъри. Иначе си е направила график и уж решава задачи, чете и прави разни тестове по БЕЛ, но много се дразня на това нежелание за каквото и да е движение.

# 349
  • ВАРНА
BoeL, да се чудиш да се смееш ли, да плачеш ли Simple Smile
Дъщеря ми също на математиката залага. Отправяше детето молби да няма нво по БЕЛ, но нечути останаха 😂

# 350
  • Sofia
Здравейте,
И аз ще имам седмокласничка тази година, която определено знае какво иска да учи, но и идея си няма какво трябва да прави за да се случи това. Прочете задължителната литература и написа анализи върху тях, по английски писа домашната работа за лятото дадени от курсовете и до там. По математика имаше похвали от госпожата на края на учебната година и бях спокойна, че ще се справи с домашното. Обаче, има едно обаче: оставих я първите дни(спокойна че всичко знае) и понеже й знам възможностите, а и съм доста добра в математиката, забелязвам че нещо не е както трябва. От тук от там разбирам, че всичко е забравила и задачите ги решила с някакво приложение. Бях побесняла за това! Та, внимавайте скъпи мами да не ви измамят като мен! Сега всеки ден по три задачи с по няколко подусловия. Отчаяна съм за годината, която ни очаква! Ще има много нерви, викове и алкохол. Съжалявам, ако съм досадила!

# 351
Моят синковрц прочете задължителната литература и те това е.  10 дена извън София и от утре го стягам.  Тежка година се очертава.  А аз не пия алкохол -  не мога да го разграждам. Остава ми едното  ядене😀😀😀 както е тръгнало ще трябва да избиваме касите на вратите,  за да мога да минавам.... Тежка година се очертава (да се повторя,  де)

# 352
Ще се справим, мами, спокойно. Има живот и след НВО-то. Grinning

# 353
Здравейте,включвам се с един бъдещ седмокласник-много добре знае какво иска,още по-добре знае какво трябва да направи,за да се случи,но го мързи...много...Математиката му е слабото място,цяло лято гледа в уча се материала за 6 клас,решава задачи от сборник и тестовете на уча се,ще ходи на индивидуални уроци през учебната година и пак ми е свито сърцето какво ще е на НВО-то.

# 354
  • София
Хм, абе аз не помня нито едно от децата ми да има домашно за лятото...

# 355
Хайде и аз с вас Simple Smile
Задължителната литература я прочете, но по математика - нищо. Чакам я да се прибере в неделя от гостуване извън града и да порешава малко задачи. Мен от сега треска ме тресе, а на нея хич не й дреме 😁
Живеем в малък град и борбата не може да се сравни със София, Варна, Пловдив, но все пак, за да влезе в желаната паралелка ще трябва да положи усилия!

# 356
  • София
Аз вече завиждам на децата в по-малките градове. За да влезе едно момче в ЕГ в Хасково, Добрич, и други градове не е нужна борба като в София. Преди 8г дъщеря ми беше приета в Пловдив, по първо желание в елитна пловдивска гимназия, и със същия бал - в София по 13-то желание - 133 СУ.

# 357
Хайде и аз с вас Simple Smile
Задължителната литература я прочете, но по математика - нищо. Чакам я да се прибере в неделя от гостуване извън града и да порешава малко задачи. Мен от сега треска ме тресе, а на нея хич не й дреме 😁
Живеем в малък град и борбата не може да се сравни със София, Варна, Пловдив, но все пак, за да влезе в желаната паралелка ще трябва да положи усилия!

Така е, без усилия и занимания нищо не се получава. Две приятелки на дъщеря ми, които тази година държаха матури, се представиха зле, особено по математика и едва успяха да влезят там, където искаха. Получи им се, но от трето класиране. Макар децата да са отличнички, матурата по математика ги е затруднила доста. В интерес на истината аз също разпечатах теста и си е доста трудничко, голяма част от задачите са геометрични и именно те са проблемни за голяма час от децата.

# 358
  • Някъде там...
Аз вече завиждам на децата в по-малките градове. За да влезе едно момче в ЕГ в Хасково, Добрич, и други градове не е нужна борба като в София. Преди 8г дъщеря ми беше приета в Пловдив, по първо желание в елитна пловдивска гимназия, и със същия бал - в София по 13-то желание - 133 СУ.

Добави и най-големият набор - 2009. И картинката става още по-прекрасна.
Моята щерка е тоооолкова отплесната и с нереална преценка за възможностите си, че надеждата ми за добро представяне се стопява с всеки изминал ден. Написа домашното по математика, но си загуби тетрадката, не можем да намерим къде я е завряла. И сега пак ще трябва да го пише... стотина задачи са, все от Б група. Не че е лошо да ги пререши, но започнах да се съмнявам дали не ме лъже, че е писала вече веднъж домашно. Disappointed Relieved
Произведенията ги прочетоха. Мисля да им дам да четат христоматията сега, няколко пъти, само откъсите, които реално се учат от произведенията.

# 359
  • Къде ли не
У нас за решаване на задачи и писане на преразкази лятото и дума не може да става! Прочете си задължителната литература и още няколко книги. Докато не ѝ беше минал ентусиазма се запозна с материала по биология за седми клас и това е. Аз знам, че детето ми има своите затруднения и пропуски, но у нас ваканциите и почивните дни са свещени! Минала съм го веднъж тоя ужас и тогава и сега мисля, че най - важното е детето да не ме намрази и аз да не полудея. Simple Smile. Разбира се и то да е здраво!

Последна редакция: пт, 26 авг 2022, 11:42 от enimna

Общи условия

Активация на акаунт