(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 49)

• 35 726
  • 783
  •   1
Отговори
# 450
  • Между гори и планини
И аз не съм фен на аспирина , никога не слагам. Затова заварявам 5 минути, да направят вакуум. Още имам от по миналата година, нищо им няма. И в хладилника буркана отворен не се развалят дълго. Просто ги натъпквам много плътно.

# 451
  • Русе
@Заслон, хаха разсмя ме. Много си готина!
Абе баба ми е просто много добра. Тя дава буквално всичко. Зеленчуци, пари, готвено, буркани…всичко дава за другите. Не се усеща, че се трудя толкова и с такова голямо желание и като го раздаде и на мен ще ми стане неприятно Но със сигурност не го прави целенасочено.
Лека нощ от мен!

# 452
Заслон,редактирах малко поста дано се разбира повече.
Помислих,че ще разберете, че продължавам да говоря за малката бабина градина 🙂.

# 453
Nikolay5, обаче всичките ви роднини сигурно си мислят, че сте голям градинар и се грижите прекрасно за градината с баба Ви, така че изкарвате огромни количества продукция Simple Smile Баба Ви сигурно се гордее с такъв внук и иска всички да знаят.

# 454
Вчера откъснах една краставица, която беше мека. На какво може да се дължи това? Поливам ги през ден или два, дали не е малко? Гледам ги, че уж има много краставички, а не наливат много.

# 455
  • Между гори и планини
Да не става суха почвата. Гледам съседката ги оплевила изрядно и като напече пак листата клюмват. Казах ѝ поне оплевено да сложи около корените да пази влагата, сложи. Моите са целите в трева, нарочно . И вечер поливаш, сутринта късаш.

# 456
Доня Дафина, добра идея ми даваш. Досега не съм мулчирала, но мисля да пробвам с краставиците, защото явно изсъхват доста бързо.
 Другото, което забелязах на няколко корена е, че листата пожълтяват. Това от какво може да е? Пръскаме всяка седмица, не може да е гъбично...

# 457
  • Между гори и планини
Без снимка не мога да кажа. Може и от слънцето да е.

# 458
Едно подходящо нещо да ми излезе във фийда. Четох резюме на участието на Юрий Ангелов по Нова за живота в Странджа планина. За градинарството и като духовно убежище и отшелничество. Много ме докосна.

# 459
Той последно беше в Кондолово, преди няколко години по време на обиколка из '"Царството на зелениката" си пиеше кафето с малкото местни жители. Те в Странджата селцата са с по 5- 6 постоянно живеещи. През топлите месеци там където има къщи за гости има повече хора, но като цяло там е диво.

# 460
  • София/Варна
Nothinger ягодките са получени. Благодаря!
Мисля да ги засадя временно, на по-сенчесто и най-влажното място в градината, а септември да ги преместя на постоянното им място. Дали е удачно?

# 461
Не мога да преценя добре. Като че ли не ми се струва добра идея. Не можеш ли да ги сложиш в кофички...така ще си развият корените, а ако ги видиш от земята слид време може да ги нараниш...сигурно ще се вкоренят здраво до есента...така мисля Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 19:58 от Nothinger

# 462
Днес поизчистих доматите от жълтите листа и на два - три корена имаше малко черно, изрязах до здраво. Изхвърлих надалече, измих и дезинфекцирах ръцете си и ножчето. После вързах, които бяха поизраснали, напръсках с йод и сода. Коренът, който ви показах преди време с чернилка, изрязах до здраво, останалата част е свежа.
Ето

В събота направих един 3 литров буркан със слънчеви краставички.
Извадих едно гнездо картофи, за да видя как са, изпържих ги тази вечер, вкусни са.
Имаме само една цигулка, всички други цветове са мъжки. А в градината на свекърва ми поради сушата няма да има тикви. Жалко, че много ги ядем.
Тиквичките ми са бавни, но има завръзи.
Направих разсад Гергана, занесох ги на свекърва ми, а разсада корнишони ще засадя в градината, където съм самостоятелна градинарка.
Ето малко снимки от днес
Домати

Пиперки

Картофите и червения лук, който не се получи

# 463
Да се похваля днес откъснахме първите смокини

Такъв гигантски сорт до сега не съм имала, все бяха дребни, дори и узрели.. Та сбирам рецепти за сладко с тях

# 464
Да се похваля днес откъснахме първите смокини

Такъв гигантски сорт до сега не съм имала, все бяха дребни, дори и узрели.. Та сбирам рецепти за сладко с тях
Скаридке, страхотни смокини, браво! Къде сте, някъде на юг?
В София дали ще станат?

Общи условия

Активация на акаунт