(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 49)

• 35 181
  • 783
  •   1
Отговори
# 585
Морковът е двугодишно растнение, така че и да не станат есента нормални кореноплоди, може на пролет да има пресни морков чета. Само дано в жегата да имат достатъчно влага да поникнат

# 586
За сондата да споделя. Преди две седмици бихме. Излезе ни 900лв труд, с включените материали (4 броя тръби 2 цола по 3 метра).
И да питам някой спомена за предзимен грах. Може ли подробности за сорт и кога се сее?

По принцип стават всички сортове грах с гладки зрънца за предзимна сеитба. Аз мисля да заложа на Ран1 или Скинадо. Ако ММ не купи нещо друго.  Сее се от октомври да средата на ноември. Просто искам пролетта да имам по малко работа и живот и здраве да наблегна на цветната градинка.Също бих засяла лук и зимен чесън. За лука стана малко сложно с тези вносни сортове, вече не се знае кои презимува и кой не.

# 587
  • София
А сега разбрах, веднъж пробвах и аз така да сея грах. Имаше ранно затопляне, измръзна 80 процента от поникналият и от тогава предпочитам пролетта, когато трайно се е затоплило.

# 588
  • Русе
Благодаря, дами. Обнадеждаващо ми звучи това за морковите. Утре ще купя и действам. Ще ги поливам всеки ден и дано станат. То 2-3 метра ред ще бъде, няма да са много.

# 589
  • Между гори и планини
Два, три метра! Ти за продажба ли ще гледаш толкова много 😂
Нали знаеш на повдигната почва се садят и смеси с канела, да бягат мравките.
Успях и полях обилно зеленчуковата градина, реки да текат, полях цветята, откъснах си за шопска салата моите си зеленчуци, най- сладките! На първа китка започва здраво зреене при доматите. Пипера в плевелите е по голям и сочен, другият е нещастен, ако има вода ще го поливам всеки ден. Патладжани растат, чушлета, краставици, тиквички и боб... Започна най- прекрасната част - поливаш, береш, ядеш.

# 590
Айла, какъв сорт са ти целогодишните ягоди? Детето в името на ягодите изчисти мястото и е готово, само да намеря разсад и да минат жегите малко
Не съм Айла, но да ви кажа, че на мен ми хареса сорта "Албион" - целогодишни са, едри, ароматни и сладки. В момента мисля дават втората реколта. Даде ми ги комшията миналата есен около 10 корен чета. Сега пуснаха доста ластуни и мисля да ги разсадя есента. Миналата година по това време си купихме къща с двор и за първа година съм земеделец.

# 591
Ники, в Русе вадих моркови за Нова година. тази снимка е от 6 януари т.г. - бях ги забравила в земята. Ако помниш, сняг падна по-късно.

# 592
  • Русе
Хха голям майтап. Моркови посред зима. Макар че сега се сещам как бях забравил един морков цяла зима и през пролетта като го извадих и беше перфектен! Същото понякога става и с картофите.
Доня, браво. Имаш хубава градина, хубав Балкан. Хладни нощи, чист въздух. Добре си ти. А за морковите … колко са те. Баба ми като раздаде на всички и за мене ще останат няколко Simple Smile Simple Smile Joy
Иначе и аз ям на корем от всичко в градината докато съм сварил да има. Има от всичко без краставици. Черито Мила се представи страйотно, много съм доволен. И са много сладки. Едрото розово домати също е върхът. Направо се топи. Днес също така ядох изпечен пипер от домашния и направо си беше топ!

# 593
  • София
Ноти, благодаря, че ми отговори на въпроса за колтуци, раждащи се от върха на плодна китка. Много спокойно е отглеждането и нминаването по редовете Wink

# 594
  • Между гори и планини

Сутрешната проверка.

# 595
  • София
Страхотна сутрешна обиколка!
И аз много се радвам, когато отида и наобиколя зеленчуците и видя кое как се развива.
За ягодите открих едни записки. И аз имам Албион. Другите трябва да са Анабела, Роксана, Мара де боиз, Мейлинг опал, Азия и някаква розовоцъфтяща. Но коя коя е не е много ясно.

# 596
Реших да поръчам 20 корена Албион и 20 Клери, сега ще търся и Горски Рюген 10-15 корена .. Ако някой попадне на обява някъде за тях да свирка.
Беритата са много на почит у нас, синчето е от тези, които на пазара очите са му все в малините и боровинките,  капини отдавна се научи да яде от дивите капинаци в района Simple Smile

# 597
Ето къде има поне някои от желанията. Не са евтини, но са в саксийки. Има огромно разноразие на всякакви екзотики:
https://m.bazar.bg/ads/user/1069211?page=2

# 598
  • София
Аз си поръчах точно по един корен в саксийка от сорт, вече имам поне по 5-6 от всеки сорт размножили се. Догодина ще са достатъчно за един ред, ако съдя по останалите ягоди, които поръчвах и скоростта им на размножаване. Точно от този Кундев си поръчах късната пролет.

# 599
и аз искам многогодишни, наесен ще търся

Общи условия

Активация на акаунт