(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 49)

• 35 718
  • 783
  •   1
Отговори
# 495
  • Между гори и планини
Браво Ники, само успехи и занапред!
Краставици които хоресвам са Тейсти Грийн - японският хибрид на Гергана, дава повече от Гергана, хрупкави и с нежна кожа.
Тази година Сандра и Флориана - дават много, само женски цветове са, но за едната четох че лесно боледува. Догодина обаче ако не намеря Тейсти Грийн, пак тях ще сложа, тънки, дълги и хрупкави са, без да се наливат с много вода.
бамя
зелен боб, много плододаващ, въпреки че имах много маносан.

пипер
първото бебе патладжан
домати

краставици.
И моркови имат едри листа, надявам се да не ме изненадат дребосъци.

# 496
  • Русе
Завърших еко-инженерство. Благодаря за поздравленията.
Иначе аз вероятно ще сложа краставици за втора реколта за бурканчета. Обаче досегашните ни корнишони раждат много малко. Затова питах дали пък някой е случил на марка корнишони, които добре се развиват тази година. Че като чета почти всички се оплакваме от ниско плододаване от краставиците. При мен само мъжки и мъжки цветове. Късоплодните съвсем не станаха и на тяхно място ще сложа евентуално за буркани.

# 497
Краставици Сандра се представят отлично при мен.
Николай, честито и браво;

Вчера:

# 498
Чудна реколта, Mößbauer-Effekt.
Аз сложих повечето буркани краставички от Тимор. Корнишоните ги използвах да попълвам празнините.
ММ ходи на село. Донесе няколко загнили  чушки. Каза, че само на един корен е било и го е отскубнал и изхвърлил след като ги е обрал. Отскубнал е и още един корен домати.
Много ми се ходи....но още конците не са ми свалени, а и доста време ще попазя леглото.
ПП имам приятелка, която от години гледа домати и краставици. Според нея Тести Кинг, са по добри от Тести Грийн. Аз не съм ги садила до сега.  Само споделям какво знам от нея.

Последна редакция: пт, 22 юли 2022, 10:14 от morskibriz

# 499
Nikolayy5   честито дипломиране!
Aila зимата ме почерпиха с тиквички като салата, взех рецептата, но нямам тиквички да я направя. Дано тези които сях преди две седмици се представят по-добре. Днес проведох във вид парника с пипера, време е да му сложа колчета, че вече е над метър висок.

най-отпред ниските са камби, ще настигнат и те останалите.

# 500
  • София
Аз съм с тести кинг тази година, но засега макар да има не съм нещо впечатлена. Определено предните две години с Южна Наслада бях по-доволна и догодина ще търся сигурно пак от тях, ако успея да намеря.

# 501
  • София
Ники, дано се развиваш в това поприще! Честито!

Маносан боб... какво е това, Доня? При мен изглежда като есенно пожълтяване , долната 1/3 листа вече падат.
Средната 1/3 още се крепят, жълти и зелени.
Голната 1/3 са зелени.

# 502
  • Между гори и планини
Маносан боб става като пръчка която се мъчи да цъфти, накрая изсъхва. Преди това листата са изгорели. Не е красиво, за първи път и аз виждам. Някои растения бяха болни и се оправиха, някои си заминаха . Поне тези които останаха , раждат много.

# 503
Tази година при нас е суша, бобът определено ще е с много по-малко реколта. Иначе още е със зелени листа, ще започне да съхне август. Миналата година беше влажна - зле за доматите, обаче бобът полудя и реколтата беше страхотна. Още ядем зрял боб от миналогодишния. Тази година и зеления на вейки е зле - брах веднъж за ядене, другото ще оставя за семе. Ниския зелен също беше с малко рожба.
Гроздето тази година е страхотно при нас.

# 504
Гроздето пръскано-непръскано в цялата мера е с мана и се пука.. Студените нощи преди две седмици му разказаха играта

# 505
Да, и баща ми така каза - маносало се всичкото му грозде, има само няколко оцелели чепки под един балкон. Такава година не помни да е имало.

# 506
Мойте домати нещо не са добре, почерняват около дръжката и не растат особено на големина:

Моля за съвет - на какво може да се дължи това почерняване около дръжката?

# 507
  • Русе
А нашето цялото го хвана брашнеста мана. Пръсках вече 6-7 пъти. Истинска трагедия за мен да слагам толкова химия. Сякаш се закрепи и ще успее да узрее както трябва, че е пълно с грозде.

# 508
  • Перник
Николай, честито дипломиране! Пожелавам ти успехи в професията, и в градината!

Малко доматки от мен Simple Smile Зелени, естествено.

Краставиците започват да раждат. Най-после имам и бебе-тиквичка. Вчера разсадих праз на място, освободено от салати и спанак.
Грозде и при нас има много, дано успее да узрее, че да си направим вино Simple Smile

# 509
  • София/Варна
Ники пробвай със сода, вода и веро за прилепител. При  мен свърши чудеса.

Общи условия

Активация на акаунт