Парфюмни размисли и страсти - 274 юли 2022 г.

• 55 317
  • 586
  •   1
Отговори
# 495
Да, редактирах се, мерси Magda.
Very Irresistable ми се искаше да закупя. Irresistible е прекрасен и във всичките му версии ми допада. За щастие има къде да го пробвам и бих взела 30 мл и от едп и едт. Чакам цената малко да спадне, защото все още ми е висока.

Тези дни взех Burberry Brit Sheer и е хубав. Не е траен никак, но с удоволствие ще си го изхабя.
Дали е удобно да помоля за мнение и сравнение за тоалетната вода и парфюма на класическия Burberry Brit? Тях вече няма къде да пробвам, а парфюмната пирамида ми изглежда интересна. Цената им търпи покупка на сляпо, но дали си заслужава? 🤔

https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-Eau-d … ilette-28522.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-819.html

# 496
Познавам Brit EDP и не го харесвам. Захаросан бадем и нищо повече. Твърде сладък за моя вкус парфюм, който не търпи развитие. Иначе е траен.

# 497
Двата се различават. В Irrésistible Givenchy ЕДТ има наистина мн роза, класически мейнстрийм за мен. Irresistible Givenchy ЕДП е прекрасен, потърсете ревюто на Ковачева, заслужава си да бъде прочетено.
Плътен плодово-цветен парфюм, като амбретата добавя още гъстота. Аз си взех Fraiche, защото прилича на ЕДП, но е по-лек. Беше началото на пролетта и закъснях за ЕДП.
Днес съм с Frivole Fragonard.
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 28 юли 2022, 15:58 от Ralitsa_

# 498
Парфюмни, моля помагайте - реших да взема за пръв път нещо на Монтале и в Мейкъп има 20 мл три вида  - Montale Intense Pepper , Montale Starry night и Montle Vanila absolu. Кой от трите е подходящ за сляпа покупка ?

# 499
Парфюмни, моля помагайте - реших да взема за пръв път нещо на Монтале и в Мейкъп има 20 мл три вида  - Montale Intense Pepper , Montale Starry night и Montle Vanila absolu. Кой от трите е подходящ за сляпа покупка ?
От тези трите никой не е подходящ за сляпа, а за мен и за каквато и да било покупка. Ако все пак решиш Montale Starry night

# 500
  • Бургас
Нов Жадор, ще бъде наличен в официалният сайт на Диор от 26 август. Dior J’Adore Parfum D’Eau

Top notes: Chinese Magnolia,Jasmine Sambac

Middle notes: Neroli, Carnal rose

Base notes: Honeysuckle, water notes
https://ifragranceofficial.com/perfumes/dior-jadore-parfum-deau/    

# 501
  • София
Дали е удобно да помоля за мнение и сравнение за тоалетната вода и парфюма на класическия Burberry Brit? Тях вече няма къде да пробвам, а парфюмната пирамида ми изглежда интересна. Цената им търпи покупка на сляпо, но дали си заслужава? 🤔

https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-Eau-d … ilette-28522.html

https://www.fragrantica.com/perfume/Burberry/Burberry-Brit-819.html
Тоалетната вода е по-свежа и с повече зеленина, по-звънлива, докато парфюмната е по-сладка. EDP не е много траен и стои близо до кожата. Имат прилика EDT и EDP. За да добиеш представа за аромата, можеш да тестваш Boucheron Quatre Absolu de Nuit Pour Femme. Без да е абсолютно еднакъв с един от споменатите по-горе, дава много добра представа за аромата.

# 502
Благодаря ти Magicjo. Споменатия от теб Бушерон много ми допада, но самият той не прави добър контакт с кожата ми. Чудя се дали е от бадема по принцип или самата фирма използва нещо което не се сработва добре с мен, защото и новия Iconic не ми седи добре също. Бих поръчала тоалетната вида на сляпо, ще помисля над това. Още веднъж благодаря! 🌸

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 07:59 от Lale_Lili

# 503
Парфюмни, моля помагайте - реших да взема за пръв път нещо на Монтале и в Мейкъп има 20 мл три вида  - Montale Intense Pepper , Montale Starry night и Montle Vanila absolu. Кой от трите е подходящ за сляпа покупка ?
Монтал са много особени, хресвам силни аромати, но техните са ми много химични и остри някак, извън това, най много хвалят starry night, аз бих взела нея, ако не ви допадне  поне ще можете да я размените

# 504
  • Бургас/Пз
Ралица, Магда, благодаря ви!
Намерих поста на Ковачева. Тя така уникално разказва за ароматите, че думи нямам просто Simple Smile
След работа днес реших все пак да отскоча да ги пробвам паралелно двата. Ама то в тая ужасна жега и влага в Бургас, всеки тест е много относителен. Определено като се прибрах вкъщи на климатик и хладно, ЕДТ ми харесва много повече. Има обаче нещо, което ме спира да го поискам веднага, та ще го помисля още малко. От много време искам и Либре ЕДТ, след като приключих ЕДП, та има вероятност и да се върна към първоначалната си идея. Ще пробвам и новия НР Кристал, че нещо ме гложди, че още не съм го тествала, а НР ми е голяма слабост Simple Smile

# 505
Densi, Солена Луна, благодаря ви момичета, в крайна сметка се разколебах за Монталите. Не ми се рискува с подобни особени аромати, точно сега в тия жеги.

# 506
Starry Night действително е един от по-добрите им аромати, супер свеж, леко мъжки, но си има типичното днк на Монтал. Което днк лично аз не харесвам, а това разбрах след доста проби, краткотрайни любови и греди.

# 507
Това "днк на Монтал" какви нотки съдържа? Откривам го и в други парфюми, сравнявах пирамидите и не можах да си отговоря.

# 508
Това "днк на Монтал" какви нотки съдържа? Откривам го и в други парфюми, сравнявах пирамидите и не можах да си отговоря.
Крещящ арабски вайб, това е за мен Simple Smile мисля че днк на един бранд не е точно определена нотка, а начинът по който стои и се разнася ароматът, както и начинът по който изобразяват определени нотки.

# 509
Densi, Солена Луна, благодаря ви момичета, в крайна сметка се разколебах за Монталите. Не ми се рискува с подобни особени аромати, точно сега в тия жеги.
продават се много мостри на монтал, вземете няколко и тествайте. Относно споменатата "ДНК" на Монтал, има няколко от техните парфюми, които само по трайността може да се свържат с марката и същевременно са много добри.

Общи условия

Активация на акаунт