АВГУСТ 🤱🏻 2022 🌸 👶🏻 (Тема 14)

• 40 648
  • 747
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Вие плащате ли някаква такса за издаване на болничния? Аз днес платих 50 лв

В Щерев се плаща 20лв за болничен. Аз от вчера съм в 45 дневния и в Понеделник трябва да ходя са го взема,но от приятелки знам,че се плаща.
По здравна каса,ако се следиш,не се плаща.

Аз докато не гледах и избирах нищо за малката, цяла вечер/нощ се чудя на едни дрешки на Mayoral. Май реших да взема два комплекта, единият е с къс ръкав и клинче късо, другият е с дълъг ръкав и ританки. Ще взема пелена и чорапки и излезе една солидна сума. Но нищо друго не ми харесва.

# 526
Вие плащате ли някаква такса за издаване на болничния? Аз днес платих 50 лв

Всеки месец плащах по 20лв. само за 45 дневния не ми взеха пари.Аз се слядя в частна клиника.

# 527
  • София
Ако си по здравна каса 45 дневния не се плаща, за другите които са по 30 дни в повечето болници взимат парички, ако доктора ти не е част от комисията, която го издава, тогава съм чувала че е безплатно. Аз се следя в МД за болничен до момента плащах по 20,за 45 дневния нищо Simple Smile

# 528
Докато сте на вълна болнични - за 45-дневния трябва ли да занеса пак картона?

Аз най-после харесах пелена за изписване, олекна ми...

И у нас е склад, донесоха новия диван в кашони вчера, днес ще го сглобяваме и трябва да махнем стария. А аз 20мин да седя права и малкото почва много да ми натиска ниско долу. "Малкото" - да, още е без име...

Благодаря за информацията за крема от аптека Попова, ще го взема и аз. Да разбирам, че той е при вече подсечено или превантивен? А бепантена? Иначе млякото на бебо за след баня е на babylove (dm).

Medelin13, по Брегалница, малките номера е, има Хумана точно след него. Като тръгнеш от Лидл Окръжна към Сити клиник по десния тротоар след няколко метра. Ама не се надявай да излезеш от там само със сладолед...
Гладни да не гледат: https://g.co/kgs/RvwXma

# 529
Една позната се следи в Надежда и заплаща по 40лв за всеки болничен..

# 530
Аз съм в провинцията и до сега за болничен не съм плащала. От 9 седм съм в болнични. Моя приятелка се следеше в Селана и плащаше някъде към 100лв за болничен🤷‍♀️Явно на всякъде е различно

# 531
  • Велико Търново
Момичета, официално ще бъда юлска мама, но сте ми много на сърце и ще продължавам да си седя в августката групичка ☺️. Чак не мога да повярвам колко бързо мина тази бременност, въпреки всички притеснения и болежки. 
Вчера бях на преглед 36+ 5 г.с. Малката е 2616 гр., камък ми падна от сърцето, че е наддала с килце от последните пъти.
Следващия петък съм на тонове и според тях ще решим кога ще бъде секциото. Ориентировъчно ми каза 21-22 юли.
Вече нямам търпение да дойде моментът и да си гушнем нашето малко момиченце . 🥰🥰

За болничните, аз се следя в частна клиника, плащах си всеки болничен, веднъж по 90 лв (понеже се лежи в болницата), веднъж по 35 (за продължение на болничния) и така се редуваха. Но за 45 дневния болничен не съм плащала нищо.
Да попитам, колко безплатни ехографа имаме 2 или 3, понеже вчера ми беше трети ехограф, а ми взеха 55 лв.

За козметика, гледах в приложението, че лидълската марка Lipuli е доста изчистена и мисля да пробвам с нея. За мляко не знам, ще видя първо с какво мляко ги дохранват в болницата и ако се наложи ще купим след като се приберем вкъщи.
Още един въпрос 😄, за сега не съм вземала стерилизатор и помпа, ще изчакам да видя дали ще ми трябват, че нямаме много място и не ми се затрупва с излишни вещи. Имам едно шише подарък и купих две биби, как да ги стерилизирам, някакси не ми изглежда много стерилно да ги преварявам в тенджера, която е на няколко години. Или да не се вманиачавам чак толкова?

Бебка в 31 г.с. беше 1500, мисля че добре са си наддали бебоците ❤️.

Успех на мамите, които ще раждат! ❤️

# 532
Аз като нямах стерилизатор под ръка при пътуване, в тенджера с вода изварявах.

# 533
За болничните излиза, че всяка болница си решава дали да ги таксува и с колко. Аз се следя в частна клиника, но АГ работи с НЗОК, за 30-дневните от ЛКК плащах по 10 лв., за 45-дневния не съм плащала нищо. За 45-дневния също трябва да се носи картона, някой беше попитал.
Аз днес си мисля, че "животът е това, което се случва докато си правиш планове" 😃 аз хубаво имам терзания дали няма да е прекалено рано, ако изкарат бебка в 38+0, но тя може да реши, че е готова дори по-рано.

# 534
Bolibon, беше споменала веднъж един сладолед до окръжна 😁Къде се намира?
Аз нямам превод на болничен още за м. Май, сега видях че най накрая е входиран поне....
Срещу Лидл до Окръжна, като тръгнеш към 2 РПУ от дясната страна. Сладолед Обнова. Има сладолед, сурови торти и бонбони, ядки, дребни сладки, тахани, сушени плодове. Преди живеех до читалище Маяковски и редовно го посещавах, сега ми е малко далече, но имам ли път натам пак минавам.

Не плащам за болничен. Вчера пред докторката обсъждах с друга бременна точно болничен и каза, че продължава да не се плащат болничните, тя е била цялата бременност болничен. Докторката ми не е част от лекарската комисия.

И за 45 дневния се носи картона. После и в болницата се носи.

# 535
  • Пловдив
По 10, по 20 😅 а аз плащах няколко пъти по 45. Последния, преди 45 дневния, дето платих беше 54 🙆‍♀️🤪 баси ЛКК-то 😆

Момичета от Пловдив, покажете се де 😏 Знам за Яна, Катето и Тони 🤔 .Другите 8 дето са отбелязали Пловдив защо не говорят с нас? 🧐

# 536
bolibon хубаво си мислех, направо теб да питам, има ли смисъл от Цикатридина. Wink
Ама къде се бутам и аз по други теми... Pensive все ме хокат, или става някакъв спор Grinning
Тука си е най добре Hug

# 537
Аз ще ходя за 45-дневния в понеделник. Пари не са ми взимали, няма такава практика.

Аз без Цикатридина маз не оставам вкъщи, постоянно се ползва за какво ли не.

# 538
И аз съм от Пловдив и засега насрочихме дата за юли за секцио, малкия е с напречна позиция и не се завъртя до сега. Не пиша често, защото  до скоро работех и не ми оставаше време, но ви чета редовно.
Ще раждам в Селена.

Момичета от Пловдив, покажете се де 😏 Знам за Яна, Катето и Тони 🤔 .Другите 8 дето са отбелязали Пловдив защо не говорят с нас? 🧐

# 539
Аз ще ходя за 45-дневния в понеделник. Пари не са ми взимали, няма такава практика.

Аз без Цикатридина маз не оставам вкъщи, постоянно се ползва за какво ли не.
Amelie имаш предвид крема, или освен крем и спрей, има и маз.
Защото аз от Амазон гледам ( да не товаря още свекърва ми с багаж) и се чудех за раната от секциото кое да взема.
Не толкова за белега, колкото противъзпалително искам нещо. Знам че много жени не се мажат, но си го навих сега, гледах рани и инфекции и се наплаших. Ако недай си боже се възпаля или инфектирани нещо , да имам нещо, защото знам че никой няма да ми обърне внимание тук. И да съм подготвена, и поне превантивно да си се мажа.
Аз не попитах, жените в другата тема дали се мажат, всяка си решава, въпроса беше кое е по доброто, към тези които го използват. Но те ме пратиха да раждам в БГ Thinking

Общи условия

Активация на акаунт