Юли почва с урожай! Юлчета се раждат, дай още дай! - Термин Юли 2022г - тема 10

• 49 073
  • 570
  •   1
Отговори
# 390
Zornica23, това е най-болезнения от трите варианта. Също така, ако се направи рано често се стига до секцио. Обикновено се пуска система с окситоцин, който предизвиква контракции и добавят още нещо за изграждане на шииката.
За щастие в днешно време има и епидурална анестезия.

# 391
Някаква рецепта за спокойствие? Моля,споделете,защото съм пред разпад ! 😁

# 392
  • Асеновград
Деси, аз съм с cangaroo gentle touch, електрическа е, с намаление ми беше излезнала около 60-70 лв, иначе е към 80лв. Върши работа, аз обаче сега чакам да ми дойде двойната на медела, че както казах вече с малката се храним така - с изцедена кърма.

И аз така искам да сме, с изцедена кърма, аз взех на медела електрическата, но искам да питам как се храните навън ако вече сте излизали, в термос ли я слагате кърмата или в шишето директно и в термочанта? Че много се чудя как ще стане това. И също като се изцедя да я прибирам в хладилника и после да затоплям, или може да седи 2-3 часа на стайна температура до следващото хранене?

# 393
mama 12021 честито бебче ❤️ страхотни породени момиченца, да са много здрави и безгрижни.

# 394
Деси, аз съм с cangaroo gentle touch, електрическа е, с намаление ми беше излезнала около 60-70 лв, иначе е към 80лв. Върши работа, аз обаче сега чакам да ми дойде двойната на медела, че както казах вече с малката се храним така - с изцедена кърма.

И аз така искам да сме, с изцедена кърма, аз взех на медела електрическата, но искам да питам как се храните навън ако вече сте излизали, в термос ли я слагате кърмата или в шишето директно и в термочанта? Че много се чудя как ще стане това. И също като се изцедя да я прибирам в хладилника и после да затоплям, или може да седи 2-3 часа на стайна температура до следващото хранене?

кърмата може да стои на стайна температура - за предпочитане на тъмно (без досег пряка слънчева светлина) шест до осем часа според консултантката, с която говорих, някъде мъжът ми обаче намери информация за четири часа.

Честити бебенца на всички и бърза адаптация вкъщи! Аз чак сега долу горе идвам малко на себе си, че да мога да пиша, а и таткото приспива сега.

# 395
За съхранението намерих толкова различни препоръки, че накрая спазвам тези, които са от шишетата за съхранение на филипс авент -до 48 часа в хладилник и до 3 месеца във фризера.
Като извадя от хладилник затоплям в уред за бързо затопляне на авент.
Още не сме излизали, но много се чудя на ето тази чанта на медела. Тя е точно за носене на кърма навън. https://www.roshko.bg/medela-komplekt-cooler-bag
Иначе като за начало съм взела термос и термочанта и мисля да взимам навън за всеки случай по доза ам, въпреки че не ми се иска да давам при положение, че имам изцедена кърма.
[/b]

# 396
Да опресня малко. Малкия засука вчера на обяд с помощта на протекторите разбира се. Със зърното му е малко трудно, защото го изпуска,но очаквам утре да има мляко вече. 😊 Снощи една дружка ми услужи с Профенид и успях да поспя от 9 без нещо до 6 сутринта. Болката от свиването на матката след второ раждане е направо ужасна.
Цикатридина също много ми помогна за шевовете, въпреки че съм се пръскала 2 пъти. Усеща се облекчението.
След спането снощи се събудих в 03:30 със зверски апетит. Вече се чувствам много по-добре.

# 397
Мами, какви документи трябват за помощ за второ дете?
- оригинален акт за раждане
- копие на актовете на всички живо родени деца от майката
- лична карта
- документ от банката

Нещо пропускам ли?

# 398
Аз носех акта за раждане на детето и декларацията. Сметката ми вече я имат от първото дете. Личната ми карта не я погледнаха щото ме познават, но по принцип и тя трябва.

# 399
  • Велико Търново
Честити бебчета на всички! Здраве и щастие! ❤️

Аз се чудя дали трябва да нося свидетелството за граждански брак след раждането, че не го пише в списъка за болницата. Вие носихте ли? Или да го взема за всеки случай.

# 400
Аз го носех, както и копие от л.к. на таткото. Около 3 дена след като родих мина една жена да ги запишем, така че имах всичко необходимо. Попринцип ми предложи за другия ден, но аз носех необходимите неща и нямаше смисъл да идва пак на другия ден.
Честити бебчета на всички! Здраве и щастие! ❤️

Аз се чудя дали трябва да нося свидетелството за граждански брак след раждането, че не го пише в списъка за болницата. Вие носихте ли? Или да го взема за всеки случай.

# 401
Аз носих копие от брачното свидетелство и копие от личната карта на съпруга ми.

# 402
Викам си защо така затихна тая тема, а тя не била, само известията са ми са се бъгнали Simple Smile

Имам адски болки вечер, обаче не да ме боли корема отвътре, ами кожата Sad Явно от разпъване вече започна да пари и да боли, снощи съм спала седнала, с гол корем, не търпя никакво докосване на плат. Ужасно е, определено е бонус втора бременност, с първата нямаше такова нещо, ни стрии, ни сърбежи… Интересно ми е как ще изглежда коремът ми този път, предишния се прибра много бързо, имах малка диастаза, събрах я с упражнения, сега да видим на каква изходна позиция ще бъда. Хем искам да се оттърва вече и да си гушкам бебето, хем си викам “айде още седмица остана до термин, нека поседи”…

# 403
Момичета,довечера влизам в болницата за предизвикване...и не съм спирала да рева. Нямам идея какво ме чака и съм адски притеснена. Ще полудея като ме остави мъжа ми.
Чудя се как да се успокоя и да не го мисля толкова...ама не и не.
Стискайте ни палци....

# 404
Спокойно, всичко ще бъде наред. Мисли, че си в добри ръце и съвсем скоро ще гушкаш малкото съкровище Simple Smile Стискам палци всичко да се развие по най-добрия начин Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт