Родени през м. май 2022

• 11 730
  • 324
  •   1
Отговори
# 120
Момичета,
Бебоците сами ли почнаха да спят по цяла нощ или им подпомогнахте и вие?
Нашата бебка снощи стана два пъти - в 2:30 и в 6 часа и в 9 пак беше на линия. Тя не прави сън по-дълъг от четири часа.🫠

# 121
Аз нищо не ѝ налагам, оставям я сама да се регулира. Може би целия 3 месец се будеше по 1 за хранене между 2-4ч. От около седмица спря да се буди през нощта. Е, не изключвам да е временно 😄 Но и пак сутрин не е супер гладна. Заспива към 21:30ч (пак сама си направи такъв режим) и се събужда сутрин към 6-7ч

# 122
И при нас е такова положениетш със съня. През деня къси дрямки и то след усилия от моя страна. През нощта поне едно събуждане за хранене към 4ч.после 6,8 и така.
Имахме нощи, в които не се събуди и изкара до 6ч сутринта и тъкмо реших, че край със среднощните хранения и после всичко по старому. 😀
Вероятно заради кърмата е така. Обработва я бързо и само ще си мечтаем за сън цяла нощ, докато се кърмим.

# 123
Моята самичка си изгради режим още от много време. Може би над месец вече заспива около 21:30ч. и се събужда между 6 и 7ч.
Изгради го лека-полека. Първо се будеше между 1-2ч, след това между 2-4ч. след това между 4-6ч. и сега между 6-7ч. Лятото ми беше добре - в 5-6ч. вече е светло и денят започва. Ама сега като ставаме да я храним в 6ч. и навън е мрак😳 Не ми се мисли като трябва да сменяме времето с един час как ще е … Надявам се с наближаването на есента и зимата да и се измести храненето поне към 8ч. С ММ седим до късно - 00-1ч. и дори сме се опитвали и тогава да я нахраним, за да спи до 8ч, но не - пак се събуди в 6ч.
Наскоро се връщахме от морето. Пристигнахме в София в 23:30ч., тя си спеше вече нощния сън, но я събудихме, за да я изкъпем и нахраним с надеждата, че към 00:30ч. като легне ще се събуди поне към 8-9ч. но не. Пак се събуди в 6ч. Sleepy

# 124
Мами, кога мислите да започнете захранването?
Нашата бебка на 10.09 ще прави 4мес., на 16ти ще сме при педито и мисля след прегледа да започваме. И също в инт. прочетох че до навършване на 1год. трябвало във всяко пюре да се слага кърма или АМ.
Също бихте ли споделили вие от къде ще черпите информация за захранването. 🤗

Нашата беба, започна да се обръща от гръб по корем. Много е активна през деня играе, рита, дърпа си бодито, всяка играчка в устата си. Ние сме на изцедена кърма храним се през 3-4часа по 100-120мл вечер и давам АМ събужда се по 1-2пъти. Много се плюнчи мисля че започва да и дразнят зъбки.

# 125
Мами, кога мислите да започнете захранването?
Нашата бебка на 10.09 ще прави 4мес., на 16ти ще сме при педито и мисля след прегледа да започваме. И също в инт. прочетох че до навършване на 1год. трябвало във всяко пюре да се слага кърма или АМ.
Също бихте ли споделили вие от къде ще черпите информация за захранването. 🤗

Нашата беба, започна да се обръща от гръб по корем. Много е активна през деня играе, рита, дърпа си бодито, всяка играчка в устата си. Ние сме на изцедена кърма храним се през 3-4часа по 100-120мл вечер и давам АМ събужда се по 1-2пъти. Много се плюнчи мисля че започва да и дразнят зъбки.
Бебка още не може да се обръща от гръб по корем, но се опитва и аз и помагам. Иначе за захранването - ние сме на преглед на 26ти септември и тогава ще ни обяснят за захранването. Мисля, че е рано в 4-ти месец, но пък ще слушам педиатърката. Като гледам как ги захранват и дават сокове във втори трети месец, четвърти ми се струва идеален. А пък на една приятелка детенцето и е на 4+++ месеца, а като беше на 4++ започна да захранва. Аз изобщо не съм запозната и не знам откъде да черпя информация как, какво се дава, кога, по колко. Много се плюнчи и тя. Ама ние май най-много ядем😂 170мл и давам като минат повече от 4ч. иначе 150мл. Винаги всичко изяжда😂 по 5 пъти на ден започна да се храни от една седмица.

# 126
Ох, аз нямам идея кога ще започнем и какво и как се прави. Ще слушам педиатърката. Май се прави схема и по нея се действа.
На нас ни биха първите две ваксини в крачетата. Вдигна температура, почти 39 градуса и едвам я свалихме. Правихме компреси с оцет и вода и така я овладяхме. Слагахме кул пачове и панадол давахме, ама не е особено ефективен при нас. Мисля да минем на нурофен, макар че в аптеката са дали някакво лекарство Миг. На опаковката пише за деца над 5 кг, ние отговаряме и в същото време за кърмачета над6 месеца- иди ги разбери.
На следващия ден също поддържаше температура до към 37,5. Сега като огън ме е страх от следващите ваксини. При вас имаше ли реакции?

Ние ще ходим в Гърция за няколко дни и ме  е много шубе, всички ми казват, че сме щели да пипнем вирусче. 🤪

И нашата бебка много се плюнчи и си сърби яката венците. Много е активна. Яде средно по 6 пъти на ден. На кърма сме и понякога вечерта ѝ давам АМ.

# 127
Ох, аз нямам идея кога ще започнем и какво и как се прави. Ще слушам педиатърката. Май се прави схема и по нея се действа.
На нас ни биха първите две ваксини в крачетата. Вдигна температура, почти 39 градуса и едвам я свалихме. Правихме компреси с оцет и вода и така я овладяхме. Слагахме кул пачове и панадол давахме, ама не е особено ефективен при нас. Мисля да минем на нурофен, макар че в аптеката са дали някакво лекарство Миг. На опаковката пише за деца над 5 кг, ние отговаряме и в същото време за кърмачета над6 месеца- иди ги разбери.
На следващия ден също поддържаше температура до към 37,5. Сега като огън ме е страх от следващите ваксини. При вас имаше ли реакции?

Ние ще ходим в Гърция за няколко дни и ме  е много шубе, всички ми казват, че сме щели да пипнем вирусче. 🤪

И нашата бебка много се плюнчи и си сърби яката венците. Много е активна. Яде средно по 6 пъти на ден. На кърма сме и понякога вечерта ѝ давам АМ.
На нас ни биха като беше на два месеца три ваксини наведнъж. Вечерта чак вдигна температура 37,5-6 някъде. Сложих куул пач на челцето, още веднъж дадох панадолче и се оправи и заспа. Тогава си спомням, че мноооого спа. Обикновено се буди в 6-7ч. за ядене, а тогама спа до 10ч.😳
Сега наскоро бяхме сложи две ваксини наведнъж и този път не вдигна температура. Като се прибрахме веднага сложих куул пач на мястото на убождането, след няколко часа сложих втора куул пач и вечерта сложих за трети път куул пач и не вдигна температура. Първият път не сложих куул пач на мястото на убождането и вдигна температура.
Не се притеснявай за Гърция. Няма да къпете бебенцето в морето. Ние с баща и само се къпахме.

# 128
Ние специално разделихме ваксините на два пъти прием като имаше възможност. И всеки път слагахме куул пач на мястото на ваксината, отгоре малко и през 2 часа правихме копреси с риванол, за да не стане там синка или топченце от ваксината. И през два часа сменяхме куул пача също. Не сме дигали температури. Надявам се и сега на 16 ти септември когато ни е последния прием да нямаме.

Последна редакция: пн, 29 авг 2022, 21:09 от Chancharanka ♡ ♡ ♡

# 129
Ние утре сме на 2ри ваксини. Миналия месец на ваксината не е вдигала температура. Педи ни каза някакви свещички които помагат и за температура и за по-леко приемане на ваксините(ми обясни). Слагахме само вечерта на ваксината ама си беше добре бебка.
Аз мисля да захранвам по ЗВБ и там се захранва чак 6ти месец. Почна да яде повечко напоследък и да спи доста. Наслаждаваме се на това до като продължи 😅 Върти се от корем по гръб, но обратно още не може. Плюнчи се много ама от 1 месец вече. Не мисля че са зъби, рано е.

# 130
Ние утре сме на 2ри ваксини. Миналия месец на ваксината не е вдигала температура. Педи ни каза някакви свещички които помагат и за температура и за по-леко приемане на ваксините(ми обясни). Слагахме само вечерта на ваксината ама си беше добре бебка.
Аз мисля да захранвам по ЗВБ и там се захранва чак 6ти месец. Почна да яде повечко напоследък и да спи доста. Наслаждаваме се на това до като продължи 😅 Върти се от корем по гръб, но обратно още не може. Плюнчи се много ама от 1 месец вече. Не мисля че са зъби, рано е.
И аз така мисля да процедирам относно захранването. Ще пробвам в 6 тия също и ще видя какво й допада и дали е готова. Относно зъбите, знам някой деца избиват в 4 тия месец някои.

# 131
Да, но до колкото четох лигите и лапането на ръцете и на всичко което попадне в ръцете, е защото в момента нервите в устата им са най-добре развити и така “опипват” нещата. Това е специално за този период де, 3-4 м.

# 132
Да, но до колкото четох лигите и лапането на ръцете и на всичко което попадне в ръцете, е защото в момента нервите в устата им са най-добре развити и така “опипват” нещата. Това е специално за този период де, 3-4 м.
Да да и това е вярно също Simple Smile

# 133
Може да ви се стори странно това ,което ще споделя. Но аз получих писмо по пощата от нашите здравни в Англия,че не е безопасно започването на захранване преди 6 месеца. Няма за къде да се бърза. Имат цял живот,за да ядат храна. До годинката основно трябва да е млякото и само да се запознават с различни храни. Замества се хранене,ако детето го желае. Но след пюрето пак се предлага мляко и няма нищо лошо,ако го предпочита. Защо се чака до 6 ти месец? В писмото ми пише,че трябва да са налице тези три фактора наведнъж: да може да стои седнало, да може да преглъща храната (тоест да изчезне този рефлекс на плюенето с езиче) и да може да хване и да поднесе храната към устата си. Според вас как се дава храна на полегнало 4 месечно бебе? В България педиатрите повечето изобщо не харесвам как мислят. Все чета по групите абсурдни техни изказвания. Дано вашите са свястни. Схеми има много. Харесвам идеята за захранване водено от бебето,но съм от страхливите мами и не посмях да го опитам. Научават се децата от много малки да се хранят самостоятелно. Но храната се предоставя на парчета,нарязана удобно за хващане и се слага пред детето, то да се храни само. Аз започнах традиционно с пюрета,първо основните зеленчуци, като в интернет проверявах кой е запичащ,кой разхлабващ и ги редувах като давах един и същ зеленчук по около три дни. За да се види дали няма да има алергична реакция към нещо и да се проследи от какво точно е . После добавих към въведения зеленчук нов. След няколко зеленчука започнах и с плодовете. Обикновено те са предпочитани от децата,защото са сладки и ако започнете с тях,може да се цупят после на зеленчуците. После по някое време са меса, млечни ,яйца. И после като е въведено почти всичко имате прекрасната опция за детска кухня,която аз нямам тук. Аз си взех уред на Филипс Авент ,който е 2 в 1. Готви на пара и после се обръща и пасира на пюре . За 20 Мин е готово пюрето. А има и пюренца в магазините,които също не са лоши. След годинката детето може да мине на обща храна, но с по-малко сол и подправки. Какъвто и стол да изберете за хранене, не закопчавайте коланите. Причината е-ако се задави ,да може да го изкарате бързо да му помогнете.

# 134
Може да ви се стори странно това ,което ще споделя. Но аз получих писмо по пощата от нашите здравни в Англия,че не е безопасно започването на захранване преди 6 месеца. Няма за къде да се бърза. Имат цял живот,за да ядат храна. До годинката основно трябва да е млякото и само да се запознават с различни храни. Замества се хранене,ако детето го желае. Но след пюрето пак се предлага мляко и няма нищо лошо,ако го предпочита. Защо се чака до 6 ти месец? В писмото ми пише,че трябва да са налице тези три фактора наведнъж: да може да стои седнало, да може да преглъща храната (тоест да изчезне този рефлекс на плюенето с езиче) и да може да хване и да поднесе храната към устата си. Според вас как се дава храна на полегнало 4 месечно бебе? В България педиатрите повечето изобщо не харесвам как мислят. Все чета по групите абсурдни техни изказвания. Дано вашите са свястни. Схеми има много. Харесвам идеята за захранване водено от бебето,но съм от страхливите мами и не посмях да го опитам. Научават се децата от много малки да се хранят самостоятелно. Но храната се предоставя на парчета,нарязана удобно за хващане и се слага пред детето, то да се храни само. Аз започнах традиционно с пюрета,първо основните зеленчуци, като в интернет проверявах кой е запичащ,кой разхлабващ и ги редувах като давах един и същ зеленчук по около три дни. За да се види дали няма да има алергична реакция към нещо и да се проследи от какво точно е . После добавих към въведения зеленчук нов. След няколко зеленчука започнах и с плодовете. Обикновено те са предпочитани от децата,защото са сладки и ако започнете с тях,може да се цупят после на зеленчуците. После по някое време са меса, млечни ,яйца. И после като е въведено почти всичко имате прекрасната опция за детска кухня,която аз нямам тук. Аз си взех уред на Филипс Авент ,който е 2 в 1. Готви на пара и после се обръща и пасира на пюре . За 20 Мин е готово пюрето. А има и пюренца в магазините,които също не са лоши. След годинката детето може да мине на обща храна, но с по-малко сол и подправки. Какъвто и стол да изберете за хранене, не закопчавайте коланите. Причината е-ако се задави ,да може да го изкарате бързо да му помогнете.
Съгласна съм с всичко, което написахте. Точно и аз така мисля да процедирам и да не бързам със захранването преди шестия месец.

Общи условия

Активация на акаунт