Отговори
# 285
Десислава,
Нямам абсолютно никакви претенции да съм толкова запозната, колкото явно ти, нито мнението ми да е миродавно.
Чисто и просто споделям какво на моето бебе е помогнало с идеята да съм полезна!
И също така, (не че ми пука и да беше така при положение, че резултатът
е положителен) но никой не ме е завъртал в маркетингови трикове, защото капките, за които съм споделила и съответно купила, са ми препоръчани директно от други майки.
Успех на всички!

Лефакс и Еспумизан е едно и също нещо, няма магия срещу колики. Умишлено някои търговци го предлагат без да опишат състава, който си е симетикон. Абоколиен пък е смесица между Санколик и Колийф пък са същите неща, които вие давате (копър с Лактаза). Само са ви завъртели по маркетинговата пързалка. Същото като с Магнерот и Магнерич. Ако при вас действат тези капки не бих ги сменила. И аз съм в дилема сега, малката има бих казала леки колики (сравнявам с батко и, който не спеше до 4 месец и имаше запек), но има доста газове и се мъчи да ги изкара, главно това е проблема и. Та дилемата ми е ако включа симетикон ще помогна ли или ще я запека и нея и само се ослушвам.
Днес ще стягаме багажа, Калин отива на море с нашите за седмица и всички нямаме търпение. 😃
И за разсънване малката си беше отлепила памперса и беше пишнала на нашия чаршаф, събличайки я да я преоблека го и наака хубаво. Мм както спеше скочи и избяга 😂 Той е много гнуслив, акано дупе само на мивка сменя, беше голяма карикатура, само чу в просъница какво се случва и скочи. Още не се е появил 😄

# 286
здравейте и от мен и в тая тема Simple Smile ден 30ти ни е и аз долу горе почвам да идвам на себе си. Безсънието обаче продължава. ММ работи от къщи и е поел повечето домакинска работа и ми е малко гузно, ама... Бебето непрекъснато е на ръце. През останалото време кърмя, но и понякога ми отказва - не успява да засуче, късно съч го сложила на гърда, не е потекло навреме, а той много гладен или просто съм толкова изморена, че спира да тече, и после тичам да правя АМ или ако е спокоен се изцеждам. Много се бях фокусирала върху това да е само кърмен, то не бяха консултации и четене, сега си мисля, че няма да е лошо просто да минем на един конкретен тип хранене или поне някаква схема да има, защото хаосът ме изморява, а ревящо гладно бебе чакащо за АМ не е приятно също.  Има дни, в които суче и моменти в които не иска. С къса юздичка е, но от по-леките видове и се оказа че не искат да му я коригират, пък и той суче макар и с протектори. Протекторите уж компенсирали юздичката Simple Smile

За да си спася разсъдъка, напуснах всички кърмачески групи със съвети от рода давай да суче на 2 часа, 2 часа и половина, буди на макс 3, цеди се всеки път, щото мисля че от такова нещо човек може само да му спре кърмата от стрес. Евала на който издържа Simple Smile)

Но някой ако се чуди нещо за кърмене с протектори и юздички, имам доста инфо Simple Smile
но като цяло по трудния начин разбрах че нищо нямя дя му стане да го храня с АМ, но все пак ако искам да кърмя не е зле да имам доверие в себе си и да не подхождам максималистично.

Така или иначе всичко е наопаки. Бебето спи до мен, понякога върху мен, плаче ако го оставиш, в кошарата си спа точно два дни. Вината може би е моя, защото като го взимах в началото по 10 пъти за кърмене, той заспивяше и аз с него, а после го оставях в просъница. Нон стоп е на ръце, ходя до тоалетна с тичане, ям набързо каквото намеря Simple Smile

Лудницата е пълна. Много е сладичък. Почнал е да прави бузки. Разхождаме се вече всеки ден с количката, до 10 часа. Всеки ден забравям по нещо или не остава време - я за къпане, я за масаж, я
съм изпуснала витамин Д-то. Реших че бебето ще оцелее въпреки това 🤣

# 287
Коликите ѝ са прекалено продължителни, то откарваме от хранене на хранене в рев и на ръце. Въобще не са по 3-4 часа, ами по цял ден. 1 седмица мина от Еспумизан и Био Гая, чудя се дали да не взема от другия вид капки да пробвам. И чай бебезан давам, нищо. Отново само слинга ни спаси днес.
Досега кризи не беше имала през нощта, но тази нощ за първи път и ръмжа през цялото време. Никой не е спал като трябва, само каката в нейната стая някак си ги проспива нещата.

С какво друга може да се третира пъпа освен спирт и прахче? От постоянното разнасяне все още кърви леко и не може да зарасне напълно.

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 14:13 от deska90

# 288
Момичета вашите бебоци караха ли жълтеница и за колко време отшумя ? На кърма или АМ бяха и на колко часа ги хранихте ?

# 289
мойто чаве имаше лека жълтеница, поспалив беше, кърмила съм ( или го храних с цедена кърма) на три часа, три часа и нещо, някой път не се събуждаше на четири часа и тогава вече го будех, ама като цяло дебнех да се разбута малко и да го досъбудя, че иначе някой път се намества и заспива пак. чак след почти месец не виждам вече жълтеникаво в склерата.

не знам при вас какво е положението, педиатърът каза че до един месец трябва да мине.

# 290
Моята сладурка беше жълта до скоро, т.е. втората седмица все още жълтееше. Едната ЛЛ, при която първоначално щяхме да я запишем, каза, че е много жълта и незабавно трябва да отидем да изследваме билирубин. Започна да ми говори глупости за глюкоза и преваряване на кърма. Не я послушах за нищо общо взето. Седмица по-късно намерих друг ЛЛ и вече нямаше спомен от жълтеница. Изчисти се сама с много наакани памперси. Будех я на 2-3 часа да яде, но само вечер, защото през деня сама се будеше.  Изцяло на кърма е от 4ти ден, когато ни изписаха. Последни спряха да жълтеят склерите и лицето, телцето вече беше розово.

# 291
Бебка е на 3 дни и днес започна да и жълтее лицето , и АГ и педиатъра ( още сме в болницата ) казаха, че е леко все още. Засега се буди сама и си търси, всеки път различно. Снощи ставахме на всеки кръгъл час, днес през 2 някъде. Имам лош спомен с каката как ми бяха изкарали акъла и затова сега изтръпвам Sad

# 292
Моето бебешоче пожълтя в болницата, мериха билирубин, беше в норма, но го пуснаха на лампа в деня на изписването, сега / 15 дни вече/ е вече нормален цвят, но си е поспалив като реши че трябва да спи, през 3.5/4 часа го храня първо кърмя, после АМ. Знам, че трябва по на често, но се дере по цяла нощ и като заспи използвам момента и ние да вземем малко въздух и да свършим всичко  останало.

# 293
И ние още в болницата имахме жълтеница, пекоха я 2-3 пъти. Доста жълта беше и много заспала. С 300 зора я събуждах, за да яде и тя пак заспиваше на шишето като цокне 10-15мл. На АМ сме. Наблягах и на водата. Доста се бях притеснила, но след  8-9 ден започна да се оправя. Сега е на почти 20 дни и снощи я приспивахме от 20ч до 01:30ч….вече има сили Joy
Иначе ЛЛ каза преди 2 дни, че почти е минала.

# 294
Момичета, малко ъпдейт и от нас:)
Днес ни е 37-ми ден с бебока. Много е хубав живота с бебе въпреки всичко съпътстващо ни.

Аз кърмя от ден трети някъде и малчо е само на кърма, освен това не се цедя дори нямам помпа. От два дни насам от време на време имам лек дискомфорт в зърната и започнах да третирам с кремчето на Мустела. Не мога все още да кажа дали действа.
Коликите и нас ни нападнаха. Първите дни нищо не давахме, защото честно казано не вярвам че медикаментите помагат, а по-скоро вярвам че това е адаптационен периот през който трябва да се премине. При нас драмата е основно втората част на деня и най-вече вечер след 20ч. Взехме Лефакс и давам от 4 дни. Освен това рязко ограничих(не съм спряла напълно) млечните продукти. Тази вечер е първата от поне седмица насам в която бебо е спокоен. Дано да отшумява вече.
Следващата седмица ни е много празнична защото ни предстои ходене на църква за Чиста молитва на 40-ти ден и в неделя ще събирам любимите ми жени на погача да им представя бебето, да го орисат и да хапнем сладички неща на воля.

Понеже педиатъра ни е в отпуска до началото на август, знаете ли през втория месец какви ваксини се слагат и кога по-точно?

# 295
Тук можете да видите всички задължителни и пепоръчителни  ваксини според нашия календар- https://www.mh.government.bg/bg/informaciya-za-grazhdani/imunizacii/

https://www.vaksinite.com/imunizacionen-kalendar/

Момичета помагайте със съвет:

- Как третирате нааканите дрешки преди прането?  Нещо не успявам да нацеля памперсите и все някой пропуска, а днес имаше щета по една бяла дрешка, за която се съмнявам,че детският прах на Фрош ще се справи.

- Малката нинджа вече мята краката постоянно заради коликите, отвива се и успоредно това се стряска от рефлекса на Моро, та обмислям пелена за повиване или чувалче за повиване. Вие слагате ли вече бебоците в такива и какви са ви впечатленията?

Последна редакция: сб, 30 юли 2022, 23:57 от mexicana___

# 296
Здравейте и от нас Hug

Днес малкото ми сладко пухче стана на 1 месец. Blue Heart Много бързо ми мина времето, но и усещам тежестта на всеки един ден.
А той се променя с всеки изминал ден и вече си прилича на малко човече. Много обичам да го снимам и телефонът ми е пълен със снимки. Heart

Тези дни не съм се включвала, защото и при нас беше тегаво положението. Еспумизан не виждам също с нещо да помага. Като че ли се образуват повече газове и се опитва да ги изкара като се надува, ръмжи и мрънка. Много ми е мъчно и не знам има ли смисъл да се дава каквото и да е.
Другата седмица сме на консултация и ще видим колко е пораснал. Държи си главичката по- стабилно. Следи ни с поглед движенията и когато му говорим ни гледа в очите. Мята ръчички и крачета бързо. Замята краче и е готов да се обърне, но още не е схванал как става. За сравнение брат му по това време се обръщаше.
Роди се с доста коса, но отпред започна да му пада. Батко му по същия начин на погачата си на 40 ден беше плешив отгоре. Издава някакви звуци и си дъвче езика все едно иска да каже нещо. Пуска по някоя лека усмивка. Heart
Кърмя го на поискване, т.е. постоянно имам чувството, че ми е на гърдите. Със спането е голям кошмар. Приспивам го по милион пъти и като го оставя се събужда. И така по цял ден. Буквално не мога да изляза от стаята. Иска да заспива на ръце, колкото и да си казвах, че няма да стане като с брат му. Мъчи го коремчето и се превива, ако не го гушкам. Като се събуди и види, че не е в ръцете ми започва да плаче и всичко започва отначало. Сам заспива рядко и то вечер, като легна до него. Вечер спи при мен на спалнята, защото ми е по-удобно, а и ме е страх, че няма да го чуя. През деня го слагам, където ми е по-удобно. През нощта го кърмя по 2-3 пъти. Случва се понякога и да будува като онази нощ се лензихме два часа.

Надявам се с отминаването на коликите да отмине и това постоянно мрънкане, че...е доста напрягащо за всички да не знаем какво да направим, за да е спокоен. Ако не спи, просто мрънка.

Все се каня да му прередя гардероба, защото доста от дрехите вече не му стават, даже някои не успя изобщо да ги облече. Ама все не остава време за това.

Еспумизан аз не го давам на всяко хранене, а когато успея.

Понякога през нощта, когато много ми се спи, му сменям памперса на спалнята и съответно после слагам чаршафи, пелени, хавлии за пране. Всеки път си казвам, че повече няма да го правя върху леглото, ама сънена работа.

Маги (гушка), с теб раждахме по едно и също време, но не успяхме да се засечем или сме се разминавали някъде по коридорите.
Не се притеснявай, при нас е същата работа, само че + един младеж на 6г. И баткото не си е спал в леглото, сега и бебето като гледам натам отиват нещата. Ами какво да направя като за момента така ми е по-удобно?! А и да си гушкам малко бебенце..знам ли дали ще имам отново тази възможност. Днес таткото беше почивка и до 15ч си беше в нас, бебчо се държа прилично. После решиха с баткото да отидат до село ии естествено Марти ми разказа играта от 15.30ч до 21ч се приспивахме и кокорихме. Тъкмо си приготвих да ям в 15.30, той се събуди и ядох чак в 21.30ч. После как да обясня на баща му, че ме прави луда, като, докато той си беше вкъщи положението беше спокойно. Stuck Out Tongue Winking Eye В нас е на вили и могили. Нямам време да сготвя или да свърша нещата, които преди можех. Ама какво да се прави. Дано с времето влезем в ритъм.

И ние след 10 дни сме на църква за Чиста молитва и после ще събера малко приятелки да почерпя в неделята след товя. Ама от сега се чудя дали ще успея да ги видя, ако пак така трябва да се приспиваме с малкия пух. Joy

Мексикана, аз се притеснявах, че все някоя пелена или дрешка се цапат, докато го преобличам и си мислех, че трябва да ги изхвърля. Но първо пробвах да ги изпирам на ръка и после ги слагам в пералнята. Не при всички става обаче.
А за повиването пробвах, но моето шугаво момченце не може и две секунди да седи така без да се сърди, така че не мога да дам съвет. Иначе заради рефлекса на Моро се събужда повечето пъти, когато го оставя заспал в леглото и добра работа щяха да свършат тези пелени.

# 297
Miss, колко готино, не съм разбрала. С Рианне се намерихме, аз за нея се съмнявах, но ьа теб не знаех. Аз бвх и толкова ошашавена тогава Simple Smile може би сме си говорили даже Simple Smile

Ще правим каквото можем, пък каквото ще да става Simple Smile Наистина не мога да си представя какво е и с още едно дете, аз сега не знам къде съм:)

# 298
  • Замък сред облаците
Бебешкият Фрош не изпира наакано 😄 Но комбо от натъркан сапун за петна Хайтман, малко Вениш върху оцветените места и повторно изпиране със Сано максима не дадоха шанс на петната.

За пелената за повиване мислех и аз, но ММ го увива хлабаво в леко одеялце и го гушва и до 3 мин заспива успокоен.

# 299
Късметлии сте АА, ние  пробвахме, но нинджата не дава шанс, освен това го намирам все по диагонал в долния край на леглото, не знам как стига до там за минути. Междудругото приятелка ми каза,че много ефективно се чистело наакано с препарата за чинии "Test"  от едно време, но не съм посмяла да пробвам още.

Общи условия

Активация на акаунт