Отговори
# 300
Тази нощ не спахме добре. За първи път и коремчето толкова го мъчи през нощта. Сега още се напъва. Спирам с Еспумизана и повече симетикон мисля да не купувам. Ще дам последен шанс на нещо с лактаза и ако няма ефект мисля да не давам нищо. Егати чудото..

Маги, с Rianne най-после и ние се видяхме на живо, понеже се оказа, че се познаваме от години от едно друго онлайн място. С теб може наистина да сме си говорили, но не сме знаели. Grinning

Мексикана, аз съм махала петна от наши дрехи с Феери и става.

# 301
Здравейте Мами:)
И аз не съм писала много, защото циклажът с коликите и  безсънието е велик....
В крайна сметка и аз ще спра всички капки, които давах. Вече не виждам разлика с или без тях. Почнах да правя масажи против колики и като, че ли действат - маха насъбраните газове и се поуспокоява.  Четох едни американски сайтове и там съветваха: Най-важното при гледане на бебе с колики е майката да се наспива 🤣 Е мн ми хареса и след като изкарах няколко нощи с по 1 час сън, моят мъж го пое и се наспах🤣  
Днес му е 28 ден и от утре може да му се дава повечко АМ. Та се надявам да се поуспокои още и да спи повече нощем. Сукането е през деня, нощем давам само АМ и мн рядко за успокоение кърма. Ще видя дали ще успея да махна нощното хранене по този начин. Ако не-здраве да е Simple Smile
Нямам търпение да мине още една седмица от секциото и да почвам със сериозните упражнения. Засега е само бутане на количка, като вече правим по 1-2 часа навън сутрин и вечер. Излезем ли навън моментално забравя за колики и храна и спира да реве! Явно се е метнал на мен-хаймана Simple Smile
Не знам дали да правя погача и да събирам гостенки и деца с този ковид... не съм сигурна, че е добра идея... ще го обмисля още.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 11:19 от Lavinka

# 302
Здравейте и от нас Wink Вече сме на 1 м. и 4 дни. Кърмя го, но имаме проблем с изхождането. Слагам свещички на 3-4 дена. В началото сам се изхождаше без помощни средства. Иначе пръцка и се напъва, но нищо. Мислех си, че като кърмя бебо няма да се запича.
Отделно от снощи се появиха някакви хрипове в носоглътката, които не се чуват постоянно. Слагам капки солен разтвор. Засега няма ефект. Какво друго бихте ми препоръчали?
От време на време връща храна, може би, когато е преял. По някое време започва да се дави и блещи от самосебе си. Не мога да разбера на какво се дължи?

# 303
аз раждах на първи вечерта, в 10 часа финиширах и много виках, абе направо си пищях Simple Smile) , не знам дали не си била и ти тогава в някоя съседна зала Simple Smile)

как разбирате че има колики - трябва ли да плаче неукротимо? Мойто бебе тая нощ спа много неспокойно, мънка, буди се постоянно, не ще да яде като му давам, едва едва да изяде 20 грама и от гърда и от  шише, заспива за малко и после пак се буди или по-скоро е в полусън цяла нощ. Не ще да е претоплен, не беше жега, гушкам не гушкам все същото. Има газове понякога и се разплаква от тях, но като ги освободи след кратко време му минава уж...

# 304
Миналата година с каката бях в този цикъл с капките за колики, пробвах и семетиконови и от другите с лактаза. От семетикона зверски запек водещ до още повече рев и мъки за малката, а от другите разстройство и никакъв ефект за коликите. Пробвах и био гая и други пробиотици-пак нищо. Накрая спрях всичко и коликите изчезнаха, не мисля, че е съвпадение. Сега реших да опитам омнибиотик панда, не бях го тествала с каката- ефект със запека имаше веднага, за коликите още не мога да кажа, давам го само от 3 дни. Но определено семетиконови капки не бих дала на бебка, като помня какво беше. Докарахме се до мелилакс, а дори не ги давах на всяко хранене , с цел да избегна именно това.Confused

Днес ходихме на първа разходка извън квартала - едва събрахме двете колички в багажника. Голяма хамалогия:joy:
Каката мрънка на разходката, а бебето рева в колата на връщане , за да си има едно ревящо ном стоп.
Прибрах се все едно съм тренирала 3 часа Joy

# 305
  • Замък сред облаците
За запека - аз знам че изцяло кърмените бебоци е ок и веднъж на 7 дни да се изхождат, като периода на новородено (първия месец) е нормално да има чести ежедневни изхождания и вече след първия месец разреждат изхожданията. Ако беше на АМ вече веднъж на 3 дни е хубаво да се изхождат поне от втория месец натам.

Иначе за коликите са ми споделяли други майки че минават не с безспирен рев а точно цяла нощ пъшкания. Обаче вчера попаднах на едно клипче в ютюб и една майка обясняваше че тия пъшкания и въртене насън са когато е останал въздух в стомахчето и не е оригнато хубаво.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 15:51 от АА

# 306
  • гр.Пловдив
Здравейте и от нас Wink Вече сме на 1 м. и 4 дни. Кърмя го, но имаме проблем с изхождането. Слагам свещички на 3-4 дена. В началото сам се изхождаше без помощни средства. Иначе пръцка и се напъва, но нищо. Мислех си, че като кърмя бебо няма да се запича.
Отделно от снощи се появиха някакви хрипове в носоглътката, които не се чуват постоянно. Слагам капки солен разтвор. Засега няма ефект. Какво друго бихте ми препоръчали?
От време на време връща храна, може би, когато е преял. По някое време започва да се дави и блещи от самосебе си. Не мога да разбера на какво се дължи?

И бебонка ги има тези хрипове още от родилното,не са се махнали,казаха,че били от водата и ще се изчистят,на слушалки при педито е чиста,носа няма секрети,на 4.08 сме на консулт. ще питам ,понеже и мен вече започват да ме притесняват Frowning1

По въпроса със запека,незнам дали не е от смесеното хранене ,ходи всеки ден ,но не е каша ами буквално като пластелин и е много светло жълто към зелено ,трудно го изкарва,с много напъни ,рев и пръц No Mouth Рекорда по не ходене ни е 4 дни ,бях се засилила за свещички,но не се наложи..Педи ми каза,че не е запек това,имало деца и по 7 дни не акали ,важното било да не е сухо и на барабонки ..

И моята връща,от преяждане го таксувам и от лакомия много бързо гълта ,оттам са газовете и коликите ,не е страшно щом не е на фонтан и на често ..Буди се на 2-3 часа макс и реван до убиване ,ако не подадеш веднага-между 90 и 120мл Flushed

Капки за колики спрях да давам откакто пробвах 2 опаковки за 40 лв без файда ..

# 307
Мда, за кърмените бебенца ходенето по голяма нужда се разрежда доста, по принцип около 40-тия ден по правило.

Аз от днес ще включа и Санколик с надеждата, че малко копър и анасон ще помогнат.

Не мисля, че всички бебенца с колики плачат безутешно. При нас е мятане на ръце и ръчички, ръмжене, напъване, невъзможност да заспи или лош сън, по нервна е. Като си сложа ръка на коремчето й се усеща местенето на въздухът вътре и е твърдо на допир. Иска гърда, за да се успокои, но това редовно води до повече болка. Старая се да я оригвам редовно и по средата на храненето, защото редовно заспива към края.

# 308
  • Асеновград
Да се включа и аз, само от 3 дни сме вкъщи, но тепърва предстоят всички изненади.😅
За колики дали да давам нещо превантивно, изписаха ни от болницата био амника, с лактаза е, но аз кърмя и дохранвам с ам и не знам дали има смисъл? Вас от кога ви започнаха коликите?

# 309
При нас коликите започнаха на 15 ден. Днес е някакъв тотален ужас, след като в 4 сутринта се наяде стабилно и след 45 Мин повърна на фонтан, общо съня до този момент е близо 2 часа и около 5 часа истеричен рев общо. Иначе от вчера е на Инфакол и от седмица на Омнибиотик.Направо не знам какво да го правя това бебе, цоца над 10 пъти по малко и заспива по 10-30 Мин, всичко останало е рев… накрая я съблякох и сега спи по корем отгоре ми и ме е страх да мръдна даже. Ако знаете някакви трикове за успокоение на ревящо бебе, с кеф ще ги тествам😂

И още едно питане имам, откъде си взехте картите за наблюдение, май образователни се водеха?

# 310
абе не знам, една акушерка ми обясняваше, че ако няма яко рев не са колики а дискомфорт,  сега вече ако дискомфорта е от въздух в стомаха, неоригване както казва АА.., а можело дискомфортът освне от топло, памперс и тн да е и от незрялата нервна система, на чиито оплаквания се приписвали често коликите.
върви разбери, каквото и да е, не е приятно, аз за съжаление все още не успявам да го оригна всеки път, ама и газовете със сигурност го мъчат, и според мен има момент на превъзбуда, умора и недоспиване, които допълнително объркват работите.

# 311
  • Замък сред облаците
От незрялата нервна система са “тиковете” на крайниците - потрепвания, внезапни размятания на крачета и ръце, притреперване на дланите, рефлексът на Моро. Всъщност са хубав знак че мозъкът гради неврологични връзки. Но и водят до това да се стряска бебето от собствените си резки движения, но с гушкане се успокоява за минута-две максимум.

П.п. Баща ми вчера ми даде страхотен съвет за вигантола - щото нали е много лесно да дадеш една капка под езика на бебето 😅😅😅 (ЛЛ изрично каза да не се смесва с кърма, АМ и тн, ама нали и аз съм си дефицитна на вит Д та знам че под езика трябва) та - капваш си капката на пръста и даваш на бебето в устичката под езика. То си “облизва” само каквото има по пръста.

Последна редакция: нд, 31 юли 2022, 18:26 от АА

# 312
Аз една вечер се зарадвах,че имахме спящо бебе точно вчера смених Ко-лактазата с Биоамика и Еспумизан и днес гледам че нещо стомахчето май е разстроено, а детето е много спокойно и е акало 2 пъти за деня, пишка си нормално. Сега се чудя това диария ли се води, трябва ли утре да говоря с педиатъра пак....

# 313
Здравейте! Записвам се и аз при вас с юлски младеж, вече на 10 дни.
 Бебока изкара леко жълтеницата, не се наложи да останем в болницата. Коликите ги очакваме с подобаващо страхопочитание, поради доста изчетено по темата. С таткото, само при мисълта що е то колики, ни се изправят косите. Давам капки по предписание от болницата.
 С кърменето нещата не потръгнаха добре, сега се изцеждам и успявам да му дам няколко порции през деня, другото е АМ. Педяатърката ми каза да не са в едно хранене АМ и кърма- изпълнявам.
 Много се тревожа, че върлува някакъв много тежък вирус с повръщане и разтройство,  не е Ковид, но болниците са пълни и не щади и децата... Как успявате да се предпазите?

Има ли фейсбук група на родените юлски юначета? Ака има, може ли да се присъединя?

# 314
Жълтеницата при Зори премина след 10 ден, като у дома и давах вода с глюкоза, за да пълни памперсите. Кърмя я и повечето бяха почти сухи. Болна тема ми е това, че голямата я изкара тежко, два пъти ни приемаха в болница заради високи нива на билирубин.
И да кърмените бебета могат дълго време да откарват без изхождане, моята почна, рекорда е 3 дни, на каката беше 5.

Смених малко схемата на Еспумизан - реших вместо преди ядене, т.к. си е много тегаво 25 капки и ревящо бебе, а и не успявах на всяко кърмене, да ги давам след. И о чудо, от вчера вечерта сякаш има подобрение. Ей сега чак тази вечер имаше криза.
Днес си бяхме на село и децата така хубаво спаха, бебка изкара супер спокойно цял ден в количката. Някой неща спрях да ям, домати, сладко. И в момента се чудя на кое се дължи подобрението или на комбинация от всичко 😂

Много ръмжи и пъшка през нощта, но оригването граничи с мисия невъзможна. И голямата беше така и бързо се отказах, но при нея това не беше проблем.

Общи условия

Активация на акаунт