Отговори
# 315
Тази вечер за първи път плака така, че ми беше трудно да го успокоя. Не знам заради коремчето ли беше, но не виждах да се свива, напъва и не ръмжеше. Трудно заспа. Дано през нощта поне да е спокоен.
Днес излизахме два пъти понеже не беше жега. Малко се притеснявам само, защото на обяд беше ветровито. Навън си спи, но вкъщи е ужас с това приспиване и събуждане. Когато е много топло само след 19.30 излизане, защото сутрин не успяваме да се оправим преди да стане обяд.

Маги, аз родих на 30 юни следобяд, но поне, когато сме взимали бебетата сме се засичали най-вероятно. За викането не съм чула нищичко иначе.

Аз не виждам разлика в газове и колики. Все коремчето ги мъчи. Баткото не си спомням да се е надувал и ръмжал така. Той плачеше много силно вечер известно време, ама толкова силно, че го чуваха в другия блок. И нищо не можеше да го успокои, докато не го отпусне коремчето. А Марти се надува, почервенява, ръмжи. Тази вечер, където плака така, но не знам дали е заради корема. Та за мен все са колики.

# 316
Момичета, моля за помощ, събудих се с болки в гърлото,  май прекалих със сладоледа тези дни,  с никой не сме се виждали повече от 10 дни, така че не мисля,  че може да е Ковид.

Какво е съвместимо с кърменето? Мислех си за тантум верде и осцилококцинум и витамини да почна.

# 317
Мамитата от София, вие къде излизате и има ли някоя навита за разходка из центъра?

# 318
Нашият малчуган е вече на 24 дни има си всичко и колики и газове.Дондуркам си го вечер през деня спи.Не съм му давала нищо за колики понеже знам от баткото ,че нищо не помага.Просто си е период , който трябва да премине.Хапва си повече кърма и малко го дохранван.Надявам се да го кърмя по-дълго ,макар че с това безсъние едва ли?!

Ние излзаме в Южния парк ,Борисовата градина все още не сме проучили всички заведения с градина подходящи за бебе.Ако някоя мама има любими такива ще се радвам да сподели.
Иначе аз съм за да се пиразходим по центъра и да се запознаем.

https://
Мамитата от София, вие къде излизате и има ли някоя навита за разходка из центъра?

# 319
Момичета,ние намерихме капките на спасението от колики! Както вчера казах, една приятелка ми ги даде и знам само,че се поръчват от Германия. Снимам ги и ви ги показвам.Препоръчвам ги с две ръце.
Самуил е друго човече от вчера. Весел е,ритка и мърда с ръчички,дори когато не спи. Тези ужасни ревове изчезнаха. Снощи заспа в 23:00 и се събуди чак в 5:00 за ядене.
Ако имате възможност,поръчайте ги на познати.
Слага се само по една капка на хранене, като максимума е 3 пъти на ден!

Желая ви прекрасен месец с бебоците! 💙

# 320
  • Замък сред облаците
Аз не бих давала на бебе, особено без консултация от лекар. Във фармакологичните данни пише, че потиска спазмите  и забавя отделянето на стомашни киселини (т.е забавя и храносмилането така), обаче реално е инхибитор на допамина и се изписва за язви, паркинсон, хиперпролактинемия и е оттеглен за употреба в редица страни заради странични ефекти. Никъде не пише да е ок за бебета по листовка, даже страничните ефекти при употреба през бременността дават че включват депресия на новороденото.

# 321
Аз съм зажадняла за разходки и общуване, но съм “залостена” в Драгалевци без да мога да шофирам, не че бих тръгнала сега с бебето сама с кола Simple Smile Та ако някоя от вас е в този район да се обажда Simple Smile

# 322
Аз не бих давала на бебе, особено без консултация от лекар. Във фармакологичните данни пише, че потиска спазмите  и забавя отделянето на стомашни киселини (т.е забавя и храносмилането така), обаче реално е инхибитор на допамина и се изписва за язви, паркинсон, хиперпролактинемия и е оттеглен за употреба в редица страни заради странични ефекти. Никъде не пише да е ок за бебета по листовка, даже страничните ефекти при употреба през бременността дават че включват депресия на новороденото.

Консултирахме се току-що. Педиатърката каза, че ги е давала на нейната внучка,както и на внука в момента. Simple Smile

# 323
  • София
И аз четох състава, май са гръцки? Или поне в Гърция има същите, но и аз ще пропусна. Саб Симплекс някой давал ли е? Утре сме на консултация и ще видя кое е по-добре да почнем нещо със симетикон или лактаза. Моята мома ака много често, почти след всяко хранене (до момента от 00 часа има 7 акита) и колкото да ме убеждават всички, че е ок- моето майчино чувство казва, че не е. Обикновено с баткото винаги съм си следвала интуицията и сега ще включа нещо, но след прегледа.

# 324
Как слагате бебето да спи? По гръб или на една страна?

# 325
И аз съм залостена, в случая в Илиенци и скоро не бих шофирала с тоя дечко. Но по-нататък, примерно след месец, бих се разходила до центъра.

Аз слагам бебето да спи по гръб, само сменям на коя посока е главичката. По корем спи само върху мен, докато аз се мъча да не заспя също, докато ми диша сладко сладко в ухото. Grinning

Днес голямо напъване се напъва, ръмжи, ужас е, но поне успява да напълни памперса.

Mexi, поне за Тантум верде е окей за прием, би трябвало и осцилокикцинумът също, но тъй като е хомеопатия, не ми излиза на справка.

P.S. Много офтопик, вчера си купих Л-тироксин, с нова опаковка и пише, че е с нови помощни вещества. Чудя се дали това би променила значително освояването му...

# 326
Беба е на 1 месец и 4 дни. До скоро я слагах настрани и я подпирах с одялце, както правиха в болницата, въпреки че е обратното на съвременните препоръки на СЗО. Причината за това беше, че като я пробвах като новородена по гръб, си завърташе главата в права позиция, а не я държеше настрани. Вече я слагам по гръб и главичката я въртя наляво и надясно, като вече има силата сама да си сменя посоката на главата.
 Общо взето ми е голям стрес спането. 😀
Как слагате бебето да спи? По гръб или на една страна?

# 327
  • Велико Търново
Здравейте момчета, и аз се включвам към недоспалите 😃. Виктория се роди на 20 юли, с малко  не си дочака датата за секцио, 2460 и 46 см. Вече сме само на кърма, като се буди на около два часа да яде. Още в болницата ми казаха да я слагам на една страна и така си я слагам (че още там повърна веднъж като беше по гръб и доста се бях стреснала). Лошото е че вече подпората не я възпира да се обръща по гръб, прави едни чупки в главата и се криви,  бая заякна за две седмици 😃.

# 328
Аз не мога да се разбера мен си. Хем вкъщи на моменти изперквам, щото не мога да свърша нищо(че само реве това дете), хем като изляза навън се изморявам с това кенгуру и умирам от жега и още толкова се побърквам. Вие как се справяте със стреса, аз гледам да дишам дълбоко, но като се сетя че тези дни може да дойдат туристи и трябва да ги посрещам, не знам как ще стане. Нито мога да седна да уча... Кошмар 😭😭 сега  като си дойде и баткото ще стане забавно.

# 329
  • гр.Пловдив
Аз пък се ядосвам,че нашата улица е разкопана и е само пясък и камъни-абсурд е да изкараш количка ,но още по-лошото е,че май са си дали отбой за м.август и ще започнат да бачкат чак септември Rage

Общи условия

Активация на акаунт