Отговори
# 270
Хоуп, и аз се радвам, че си наред, положението ти изобщо не е било розово, но важното е, че вече се възстановяваш вкъщи! Както вече казаха и преди мен, няма значение, че не е кърма, важно е бебенцето да расте и да спи спокойно с пълно коремче.

# 271
Хоуп, радвам се, че всичко е минало и вече си по-добре. Само хубави неща да ви се случват вече.

# 272
Много ви благодаря,момичета за милите думи! ❤️ Да, рязаха отново целия разрез от секциото и са чистили отдолу гнойта, бях поне под пълна упойка, след това и аз имах дренове.. Абе, гадно си беше, но поне мина..
Дано всички бързо се възстановим от всичко ❤️

# 273
  • Замък сред облаците
Теди, и ние сме на смесено хранене, с по-голяма пауза мискля че изцоква 40-60 мл от гърдите, като цяло додаваме 40-90 мл АМ според зависи. Понякога пропускам кърмене през деня, а през нощта не кърмя, че поемам храненията между полунощ и 7ч (едно или две според как си е разместил графика 😄) и ме е страх че ще заспя с него (кърмя легнала). Та поне 4 до 6 пъти слагам на гърда и колкото иска АМ. Лошото е че понякога ми връща, обаче когато ММ го храни - почти не. Нещо не се справям със захвата и оригването и явно е много сгънат или наклонен 🥺
П.п за справка направихме 21 дни.

Последна редакция: пт, 29 юли 2022, 11:37 от АА

# 274
Момичета, бързо възстановяване, много кофти неща сте преживели. Най-доброто предстои 🍀

Зори онзи ден я изтеглих 4кг (24 дни). Коликите ѝ са ужасни, много превиване, много рев, легнала не търпи. Вчера в слинга успях да я приспя. Днес 3ти ден, ефект от капките не виждам. Нищо не мога да планирам и навън ме е страх да излезем, че хванат ли я докато не се напръцка няма успокояване - не признава залъгалка, количка и т.н.

И на мен понякога ми иде да зарежа кърменето, имам чувството че само я мъча.

# 275
Hope, хубаво е, че всичко е минало ! ❤️

Ние сме на 90-100 мл АМ. На 16 дни сме, и в Понеделник беше 4,150 кг. Наддал е 350 гр. Хапваме си стабилно,буди си се сам на 2-3 часа. Реве като звяр. Спи по корем. Мъж с характер. Минахме през 3 вида храна, и накрая се спряхме на Hipp.
Угодихме му, щастлив и наяден е.

# 276
Да се оплача и аз от коликите. Много ми реве през деня на моменти. И ако не е на гърда, не спира. Свива се, напълва се. Милото. Взех му еспумизан вчера и дано му помогнат. 😔

# 277
И аз мога да се оплача днес. Не знам какво е, колики, скок в растежа...Няма приспиване. Преди малко я поносих малко в слинга, поспа 20 минути, но е безумна жега. До обяд мяташе с крачета и ръце и опъваше гръб назад, мислех си, че са колики. Дадох Еспумизан. Сега просто не иска да спи, не мога да я успокоя. Боли ме направо да я гледам и да не мога да й помогна.

# 278
По колко пъти давате еспумизан?

Има някакво подобрение, но дойде ли криза пак е прекалено продължителна. Много плачка, много се превива, едва я удържам, страшно много се мята. Знам, че трябва да пазим главата, ама тя е силна и нея мята.
Само слинга ни спасява засега, слагам я че така или иначе е на ръце. Стоим в стаята с климатика и така, иначе съм съгласна, че е много жега, днес се беше опъпчила от топлото.

# 279
Аз днес съм му давала 3 пъти. То пише на всяко хранене, ма де да знам. И ние сме на климатик, че не се диша... Мъжа обаче като си е тук и не дава да го пускам, докато детето е в стаята, страх го е.
Но пък малкия постоянно е топъл и аз не се притеснявам.

# 280
Ето ме и мен в новата тема, още чета  аз старите постове, но не вярвах че дете на 6-7 дена ще има колики- ейй направо ни разби. Първо детенце ни е и направо като го видях да се превива цяла нощ и рев до посиняване, лошо ми стана. Давам ко-лактаза от седмица, според  мен не действа и добавихме Еспумизан като ги редувам на всяко хранене. Обаче едвам го докарвам до 7 хранения, още доста се успива и с буденето пак се мъчим. А за храненето е смесено, от гърдите почти нищо не изцеждам, давам АМ, но заподозрях че преяжда с него и от там проблемите със стомахчето и сега го намалих на 50 мл/  на 14 дни е/ и каквото изсуче от гърдата. Имам среща с консултант по кърмене другата седмица, дано помогне, че се чувствам много смотана, защото детето се мъчи от явно не много правилна схема на хранене, която се опитваме да налучкаме.

Не знам как се справяте, но ние с ММ още не можем да влезнем в норма, като за първи път бая ни завъртя и неспането с коликите доста ни разбърква графика  на 3 часа и все окъсняваме  с нещо. Оправяме се сами и ММ като тръгне  другата седмица на работа, ще ми е забавно. Гледах,че обсъждате  ходене на ортопед, педиатърът не ни каза,че трябва, има ли някаква генерална препоръка кога да се направи първи преглед, за кардиолог , знам че е препоръчително около 40 ден.

# 281
И нас ни мъчат коликите!
Ужасно е наистина да гледаш малката душичка, която до скоро е спинкала блажено по 2-3 часа и е хапвала с апетит, сега да се гърчи и мята и да не можеш да помогнеш.
Ние даваме Санколик и Колийф и слава богу, да не чува Дявола, облекчават доста, че се бях притеснила в началото като почнаха имаше два кошмарни дни на рев и неспане - събуждаше се Малкия на час, понякога и по-малко и само на гърда се успокояваше. Не че ядеше, просто за утеха, но почнаха и зърната да ме болят. Добре че наистина капките облекчават засега и имаме само няколо такива кратки паузи на ден и апетита му започна да се възвръща.
Трудно е, но дано всички бебчета възможно най-бързо преминат през това изпититание!
Между другото ми препоръчаха като едва ли не вълшебно за коликите Лефакс но запичало и аз го пазя за краен случай. Също така и Абоколик (или нещо подобно)
Здраве и успех на всички!
 Flowers Four Leaf Clover  Heart

# 282
  • София
Лефакс и Еспумизан е едно и също нещо, няма магия срещу колики. Умишлено някои търговци го предлагат без да опишат състава, който си е симетикон. Абоколиен пък е смесица между Санколик и Колийф пък са същите неща, които вие давате (копър с Лактаза). Само са ви завъртели по маркетинговата пързалка. Същото като с Магнерот и Магнерич. Ако при вас действат тези капки не бих ги сменила. И аз съм в дилема сега, малката има бих казала леки колики (сравнявам с батко и, който не спеше до 4 месец и имаше запек), но има доста газове и се мъчи да ги изкара, главно това е проблема и. Та дилемата ми е ако включа симетикон ще помогна ли или ще я запека и нея и само се ослушвам.
Днес ще стягаме багажа, Калин отива на море с нашите за седмица и всички нямаме търпение. 😃
И за разсънване малката си беше отлепила памперса и беше пишнала на нашия чаршаф, събличайки я да я преоблека го и наака хубаво. Мм както спеше скочи и избяга 😂 Той е много гнуслив, акано дупе само на мивка сменя, беше голяма карикатура, само чу в просъница какво се случва и скочи. Още не се е появил 😄

# 283
И аз оставам с впечатлението, че Еспумизанът я запича и прави положението по-зле даже.

Вчера беше кулминацията, предните дни можеше да минат за малко повече газове и нещата се оправяха от само себе си. Толкова малко бе спала през деня от болки и рев, че през нощта я будих, за да яде и все още спи.

Пробвахме един бабин илач, който по принцип много се притеснявах да опитам, но от роднина, която така е помагала на децата си с коликите...Борина се казва и е като активен въглен, което въобще не знам колко е окей...Но...имаше ефект. Успокои се снощи и заспа изморена.

# 284
  • Замък сред облаците
На една приятелка от февруарките чак в Италия й занесоха тая борина и тя беше супер доволна. Аз чукам на дърво, повече буден и активен е, минава някакъв скок в растежа според мен че най-добре заспива върху нас (иначе все подскача и се буди сам от рефлекса на Моро) обаче друго освен газове и акане не го мъчи като че ли, а като го напъне минава за 10-20 мин като го изкара.

Общи условия

Активация на акаунт