Отговори
# 585
  • Замък сред облаците
Нашия харесва да му мием дупето на вандуша - кисел, ревал, гладен - всичко забравя в банята и се кокори с едни големи очи и кротува 😄

# 586
Аз да попитам нещо. Не, че е важно, но кога се избистрят очите на некърмените бебета? Нашето навърши вече два месеца, а очичките още са сини. Струва ми се, че изсветляват вместо да потъмняват. Голямото ми дете е със сини очички, въпреки, че и двамата с баща му сме с  кафеви. Имаме синеоки баби в родата.

# 587
и ние ползваме слинг отскоро, след няколко опита се научихме да го връзваме правилно и заспива за една минута в него.

Ползвам го като се превъзбуди и го държа докато не минат два часа да поспи. После се буди спокоен, храни се търпеливо и е
кротушко. Голям коз се оказа този слинг. А и успявям да си свърша това онова, макар и да са ми ограничени движенията.

Иначе нашето бебе вече е на 50 дни, заглежда се и се усмихва на играчки, още не посяга към тях, вижда вече по-далече и ни следи какво правим, даже ни оставя за по половин час да си вършим нещо докато лежи на шезлонга. Пускаме му Моцарт и го тренираме да следи неща с поглед, да следи шумове и да лежи по коремче вече. Изтеглих си bebbo приложението и черпя идеи оттам. Много е полезно.

Купих си и книга за монтесори, но с четенето на книга ми е по-трудно.

# 588
  • Замък сред облаците
Аз да попитам нещо. Не, че е важно, но кога се избистрят очите на некърмените бебета? Нашето навърши вече два месеца, а очичките още са сини. Струва ми се, че изсветляват вместо да потъмняват. Голямото ми дете е със сини очички, въпреки, че и двамата с баща му сме с  кафеви. Имаме синеоки баби в родата.

Между 6 месеца и края на първата годинка се променят, при някои и по-рано, но няма твърдо правило.

# 589
  • гр.Пловдив

И аз съм в същата чуденка,понеже с ММ сме с тъмно кафяви ,синът ми още от първия ден си е с категорично тъмно кафяви и не са мръднали ,докато сега на бебето са синъо-тъмно-сиви,.т.е,ако имаше наченки да се избистрят към кафяво да бяха придобили цвета,но те си стоят все такива ...На ММ дядото е бил с такива,та няма да с учудя,ако си остане с такъв цвят,с две думи досега трябваше да са се променили

# 590
И при нас очите изсветляват, двама родители сме с кафеви, но имаме доста баби със сини. Моите очи на снимки са сини до към годинка, така и знам, че до 1 година нищо не е сигурно.

Заговорихте за будуване...имаме дни с много сън и много дневни дремки с примерно не повече от 3-5 часа будуване. И дни като вчера и днес...не повече от час и половина сън сумарно от 8 до 22. Последният вариант съвпада с дни, в които е по-раздразнителна, по-плачлива и спи само върху нас.

# 591
като говорим за сън пак, аз изпробвам 5те S, та експериментирам сега с бял шум .

първо пусках разни в ютуб ама не вършеха никаква работа и ми препоръчаха пда си сваля приложение - пробвах с това на снимката със звук на влакче, трябва да е достатъчно силно, за да го възприеме бебето, има опция затихване след това и уау - проработи Simple Smile поне заспа в кисело състояние почти за минута Simple Smile после ще тествам дали ако го оставя самичък на бял шум ще може да спи и ще тествам сешоари, автомобили и други Simple Smile

при нас дните без сън се получават когато объркаме по начало циклите - оставим го да заспи твърде бързо (без да се измори, или да го държим твърде дълго буден) или сменяме обстановката нв заспиване - заспива в количката, местим го и се събужда оттам нататък будува малко, пак дреме малко и става омагьосан кръг, но понякога е неизбежно. гледам като се завърти така да се постарая пак да заспи за по-дълго, за да отпочине и да се върне в ритъм ако ще и върху мен но да отпочине и да се върне в тричасов ритъм, щото иначе става ужас вечертa, като само е придремвал часове наред а и за нас е мъчително. Препоръчвам тази статия, таблички намерих в нета: https://mamospimise.com/wake-windows/

Остава да намираме начини да го приспиваме като му мине прозореца на будуване.

А това е приложението:

# 592
  • Замък сред облаците
Интервалите на будуване се съблюдават след 3 месец, след втори се въвежда стабилна вечерна рутина, а от 5 месец натам се прави sleep training. Да не се зорите от сега, че организма на бебчетата още подсказва сам от какво има нужда, а и нуждите са различни особено при скоковете в растежа 6-8 седмица.

# 593
Според мен лично тъкмо от скокове в растежа идват тия обърквания при нас със съня. Само не мога да кажа дали по време на скок спи повече или обратното. Когато е така я оставяме да спи върху нас колкото пожелае, но това не подобрява нещата за деня.

Относно бял шум, при нас спасение е аспираторът на макс.

# 594
При нашето бебе със сигурност работи този метод и има в голяма степен припокриване, без да искам да влизам в конфронтация по темата, но ние не търсим перфектно спазване, а по-скоро някакъв ориентир, и има голямо подобрение - моето мнение е, че все пак преминаването към трети месец не става от днес за утре, но нямам претенции да съм изчела голямо количество информация по темата. Надявам се че на някой може да му е полезно

ъпдейт за приложението за бял шум - оставих го още час да спи сам на записа,  и сега продължава да спи вече три часа, не знам дали е от белия шум или защото днес правихме питката и се е изморил на макс, ама ще се разбере, а докато течеше записът много смешно си отваряше устичката като рибка и заспа с отворена уста -  представих си, че така е гълтал амниотична течност като е бил в коремчето, ама това си е моята фантазия Grinning.

Последна редакция: нд, 21 авг 2022, 21:31 от magi (gushka)

# 595
Кое е това приложение, Гушке? И какво е това 5 S 😁

като говорим за сън пак, аз изпробвам 5те S, та експериментирам сега с бял шум .

първо пусках разни в ютуб ама не вършеха никаква работа и ми препоръчаха пда си сваля приложение - пробвах с това на снимката със звук на влакче, трябва да е достатъчно силно, за да го възприеме бебето, има опция затихване след това и уау - проработи Simple Smile поне заспа в кисело състояние почти за минута Simple Smile после ще тествам дали ако го оставя самичък на бял шум ще може да спи и ще тествам сешоари, автомобили и други Simple Smile

при нас дните без сън се получават когато объркаме по начало циклите - оставим го да заспи твърде бързо (без да се измори, или да го държим твърде дълго буден) или сменяме обстановката нв заспиване - заспива в количката, местим го и се събужда оттам нататък будува малко, пак дреме малко и става омагьосан кръг, но понякога е неизбежно. гледам като се завърти така да се постарая пак да заспи за по-дълго, за да отпочине и да се върне в ритъм ако ще и върху мен но да отпочине и да се върне в тричасов ритъм, щото иначе става ужас вечертa, като само е придремвал часове наред а и за нас е мъчително. Препоръчвам тази статия, таблички намерих в нета: https://mamospimise.com/wake-windows/

А това е приложението:

# 596
Аз чета как на всички бебенцата спят върху тях, а моето само да го сложа върху мен по корем и пищи до несвяст, успива се на ръце гушнат на рамото и се свлича после леко надолу, но при положение,че го люшкам, иначе включва рев алармата.

Аз накупих пелени за повиване, е май не е неговото, така се разбунтува че през лепенките щеше да си извади ръцете, пробвах и с чувалче при което ръчичките седят в естествената поза за сън нагоре и на него не се зарадва, стряска си се от рефлексите, но се унася.  

И белият шум е средна работа, от шъшкане се успкоява определено, но разреве ли се силно, нищо не чува. Това,което заблязвам обаче е че може да се успи на бял шум, но спре ли , се ококорва.И явно всичко си е до периоди, надявам се да мине текущият скок ли е, в комбинация с колики ли е не знам, но от седмица е лудница особено привечер и вечер.

Чудех се при вашите бебчета има ли промяна в изхождането от както давате вигантол? Преди беше по няколко пъти наден, сега е изцяло на АМ и знам че по 1-2 пъти е нормално, но вече 24 часа няма никой и мисля да включва Омнибиотик панда  да видим ще помогне ли. Нищо не съм променяла освен включването на  Вигантола последните 7 дни.

Hope,  5S са  стъпки от техника на д-р Харви Карп ,която цели да успокои и приспи раздразнено бебе- https://www.youtube.com/watch?v=xRkRlvPGywM

# 597
Аз чета как на всички бебенцата спят върху тях, а моето само да го сложа върху мен по корем и пищи до несвяст, успива се на ръце гушнат на рамото и се свлича после леко надолу, но при положение,че го люшкам, иначе включва рев алармата.

Аз накупих пелени за повиване, е май не е неговото, така се разбунтува че през лепенките щеше да си извади ръцете, пробвах и с чувалче при което ръчичките седят в естествената поза за сън нагоре и на него не се зарадва, стряска си се от рефлексите, но се унася.  

И белият шум е средна работа, от шъшкане се успкоява определено, но разреве ли се силно, нищо не чува. Това,което заблязвам обаче е че може да се успи на бял шум, но спре ли , се ококорва.И явно всичко си е до периоди, надявам се да мине текущият скок ли е, в комбинация с колики ли е не знам, но от седмица е лудница особено привечер и вечер.

Чудех се при вашите бебчета има ли промяна в изхождането от както давате вигантол? Преди беше по няколко пъти наден, сега е изцяло на АМ и знам че по 1-2 пъти е нормално, но вече 24 часа няма никой и мисля да включва Омнибиотик панда  да видим ще помогне ли. Нищо не съм променяла освен включването на  Вигантола последните 7 дни.

Hope,  5S са  стъпки от техника на д-р Харви Карп ,която цели да успокои и приспи раздразнено бебе- https://www.youtube.com/watch?v=xRkRlvPGywM
Изцяло на АМ Димитър ака на около 48ч. Запек няма.

# 598
Моят син днес ми разказа играта с това НЕспане. Дремна около 30 минути на обяд и това му беше. А му се спи, в ръцете ми заспива много бързо, но оставя ли го се събужда. Мислех, че когато излезем ще спи поне навън, но не успя да заспи и там. Вечерта също трудно заспа. Вчера пък не знам как така спа почти през целия ден. Събиждаше се да хапне и пак. Аз даже исках да го занимавам, но не ми даде възможност. Затова пък през нощта будува на няколко пъти. Тези моменти на спане са единични случаи при нас. Последния път беше преди няколко дни, когато бяхме на почивка и пак спа през целия ден.. и вече другото е, след като се роди, но тогава сигурно всички спят. Много е изтощаващо. А и за него ми е мъчно, защото не може да си почине.

Наскоро четох някъде за духането в лицето при захласване, че не е правилно, но не мога да се обоснова, защото не си спомням подробности, както и къде точно ми попадна тази информация.

Когато е буден и не се приспиваме му говорим, занимаваме с играчки (най-вече баща му). Малки са още за повече занимания. Обичам да му обяснявам разни неща, а той ми се смее насреща. Разпознава гласовете на брат си и баща си и им се радва. Правим му разни движения с ръцете, за да ни следи и си върти главата. Оставям го в шезлонга покрай брат му да го слуша и гледа като се занимава с нещо, както и слуша нас, когато си говорим. Разнасяме го, а той разглежда. Баща му го извежда на терасата. Пеем му.

Имаме въртележка за леглото, която много харесва. Когато го преобувам му я включвам, а и той си знае и чака, като гледа към нея. Има една мелодийка с птички, която много харесва. Като я чуе започва да й говори и мята ръчички и рита силно с крачета. Случвало се е да задреме на повивалника, докато слуша мелодиите от въртележката.
Има и едно бухалче с мелодии, което  прожектира звездно небе. Него гледам да го включвам вечер или когато легнем да спим на спалнята. Иначе има разни дрънкалки, музикални играчки, шумкащи и всякакви такива.
Когато легнем да спим и аз съм със затворени очи той ме закача, като ми удра по някой юмрук в лицето, за да му обърна внимание.

За очите аз съм забравила с баткото кога се промениха. Трябва да погледна в дневника му. В началото бяха сиви, на Марти също са такива в момента. Аз съм с кафяви, таткото е с пъстри. Баткото естествено е с кафяви, а така ми се искаше да вземе хубавите очи на баща си. Ама нещо нямам надежда, че ще стане и с Марти.

Като чета колко доволни има от слинговете ми иде и аз да си взема, но таткото май не е много съгласен, защото имаме раница, в която баткото изобщо не искаше да се носи и докато се наканя да взема, то ще стане време за раницата. Не знам в тая жега обаче как се издържа.

Мексикана, и моя бебошан понякога се сърди в началото, когато го оставя върху мен, но това е така, докато се намести, както ще му е удобно. Както и задължително първо си търси да яде. Лази нагоре-надолу, докато не си намери манджата.

# 599
намерих го в ап стора на айфон, не знам дали има същото за андроид, но със сигурност има подобни. Ползвах го и за вечерното заспиване и пак имаше уау ефект, даже се чудя дали не трябва да го ползвам по-пестеливо, но все още само влакчето Simple Smile Наистина е впечатляващо предвид, че всякакви аспиратори, дъждове и други бели шумове от тубата нищо не правят, а прахосмукачката вчера го разрева. Та тези от вас при които не върши работа белият шум, пробвайте различни варианти, може да нацелите вашия, ако има такъв.

Ето скрийншот от приложението, в настройки после може да нагласиш колко време да е основния запис и колко време да затихва постепенно.
Предполагам че всички са направени по-сходен начин.

Кое е това приложение, Гушке? И какво е това 5 S 😁

А това е приложението:

Общи условия

Активация на акаунт