Отговори
# 600
  • гр.Пловдив
Моята откакто мина изцяло на АМ ака веднъж на 24 часа стабилно

# 601
А при нас плавно започнаха да намаляват изхожданията и заради борината, която се ...вижда кога излиза...виждам, че е по-бавен метаболизмът й в сравнение с преди 2 седмици. Намалихме нааканите памперси от 6-7 до 3-4 за сега. От Вигантол не съм забелязала промяна.

На мен ми е много криво, че когато нашето бебе спи върху нас, от топлината и потта се обрива.

Иначе дните, в които будува извънредно много, са както ги описа Мис, спи й се, прозява се, но не...

Два пъти ми се случи да заспя до нея, като моля някой да ни наглежда. Тя заспала след мен без да мрънка или суче, което ме изумява, защото за сега заспива само с друсане, сукане, люшкане, пеене, шъшкане, бял шум.
Когато е много разстроена не приема и да суче, затова открих и кърменето...ходейки и друсайки. Сега е към 5 кг, а после не ми се мисли...

Ползвам това приложение за бял шум
. Но малката уважава най-много аспиратора на живо.

# 602
  • София
Привет и от нас, вчера ни беше погачата и всичко беше супер. Малката все едно знаеше, че ще е главно действащо лице и така хубаво се наспа нощес и до обяд, че после позира за снимки, беше будна на ритуала, след това пак спа следобяда и баща и прави само на нея фотосесия, абе малък герой ми е. Ние проблем със спането нямаме, стига да е нахранена и оригната си заспива сама на леглото. Ако иска да я гушка някой и да я носи на ръце няма проблем, харесва и но си бодува и с оставянето на леглото или на шезлонга заспива. Няма да заспи ако не си е дояла, понякога иска да заспи хранейки се, вече и свикнахме и виси на цица или на шише докато заспи. Има си някакви тънкости, които ако ги спазваме всички сме доволни. Нощем яде два пъти към 3 и после 6-7 и после спим до 9. Проблема обаче е запека при нас.. не давам никакви капки за колики поне от 10 дни, на кърма е основно, напоследък дохранвам повече сякаш понеже взех едно мляко за запек уж Новалак, много го хвалеха във фейса и се надявах да и помогне , но уви. Та яде към 60% кърма + 40 % Новалак за запек и вече 4ти ден не е акала. Два пъти подред правих клизми Мелилакс на три дни и така и олеква, толкова много ака и после следващите три дни все едно нямаме бебе. Тя колики реално няма, само запек я мъчи и от него пъшка и се напъва милата. И газове сякаш няма толкова. Сега се чудя да я чакам ли още един ден или днес да я облекча. От три дни сме и на прехваления Омнибиотик Панда и НИЩО.В сряда съм при личната за болничен и ще искам май да изпише сироп с Лактулоза, само той помогна на баткото.
   И още един проблем имаме, отключил и се е атопичен дерматит от тъпата козметика на Мустела. Сестра ми хубаво ме предупреждаваше да не взимам, че повечето кожни казват, че е голям боклук и аз пуст телешки инат взех крема за тяло, защото нали масово и правят реклама... Та малката е в едни дребни пъпчици цялото тяло, които първоначално обърках с акнето, но акнето мина, останаха пъпките по тялото и адски суха кожа - като шкурка. Сега мажа с АБЦ Дерм, кожата поне не е суха, а хидратирана ама пъпчиците стоят.. та ще искам и направление за кожен явно.
Пуснах снимки от погачата във фейсбук, ето и една тук за тези дето не са в групата ни.
Скрит текст:

# 603
  • гр.Пловдив
Масово гледам,че са само жени на този обичай и това отгоре като чаршаф защо се мята върху майката и бебето ?

Ние също имахме питка,но без такова нещо,не съм украсявала,бабите и дядовците,лели,братовчеди -всичко беше в църквата и после банкет у дома Simple Smile

# 604
  • Замък сред облаците
Обичаят е такъв, че жените орисват и наричат бебето. В платното над майката се начупва питата да има повече трохи, които символизираха нещо за здравето, отделно орисниците пак там слагат златни пари да “купят” сън да не плаче много и да не будува. Питата и всичко сервирано трябва да е сладко, да му е скадък животът на детето. Традиционно женски обичай е, както примерно калоферското хоро е традиционно мъжко.

Аз направих скадка погача и я раздадох уикенда на родата на ММ. Не соазихме ритуала, че се натрупаха негативни събития тия дни (на свеки баща й почина преди 10 дни, моят баща лекува рразни проблеми и той и не ми се занимаваше с прганизация на нищо).

# 605
  • Бурса
Моят бебок е на седмица и честно казано незнам дали ще правим такава погача. На каките не съм правила, бяхме и в чужбина и не е имало и кой да събирам та сега много се чудя. Най-вероятно като наближи ще действам на момента ако се вдъхновя да организирам нещо.

Допълвам се само да кажа че в емаг има намаления на памперс, 2ката излиза на 24 ст.

# 606
На мен ми беше приятно да видя някои близки приятелки и да ги почерпя, цялото нещо беше за 2 часа, но беше доста приятно и разведряващо на фона на малко самотните дни само с бебе напоследък, не че се оплаквам но знаете какво имам предвид. Останаха обаче огромни количества храна, но по-добре да има отколкото да не стига Simple Smile

# 607
И нашата погача беше вчера в тесен семеен кръг. Малката спа през цялото време, будеше се само за мляко и се предтави в най-добрата си светлина. Отново никой не ни вярва, че реве с часове. Joy
Иначе има подобрение от Колийф-часовете на реване са доста намалели. Докато се изака обаче е голям рев/и преди капките си беше така/ , а не е със запек. Има ли друг с такъв проблем.

# 608
Момичета моля за препоръка какво стягащо бельо да си взема, за след раждането? Бях се насочила към www.shaperfit.bg, но не съм убедена дали са добри...

# 609
  • София
Оо погачата беше най-хубавото нещо, след раждането. Grinning С кумата не се бяхме виждали много време, наговорихме се с момичетата, а Калин се наигра с децата. Хапнахме вкусотийки, Алис получи хубави подаръци.. изобщо много съм доволна и аз! Иначе ние спазваме някои неща.. частта с питката и орисването + сладкото и без мъжете, но други не съм спазила като това да не изпращаш никой или да не изнасяш нищо.. то грехота да седи толкова много сладко. Дадох им по парче торта и мъфин да носят на мъжете си. Simple Smile Аааа и орехи трошиха, да е отракана, а не като бати срамежлива. Simple Smile) Ще видим след време дали е подействало. Grinning И при нас продължи 3 часа, даже ми се искаше още повече, но явно им беше неудобно че сме с малко бебе и се изнесоха.. Украсата предната вечер направихме буквално за час и нещо. Децата се забавляваха много с нея.

# 610
Деси, много сладки снимки, май ги засякох и във фейсбук, макар че не съм редовна там.
Ние и с каката и сега ходихме само в църквата да ни прочетата молитва, не съм събирала никой, защото първия път живеехме още в чужбина, а сега сме при нашите и не ми бешв удобно да каня тук приятелки. А и ми беше по-важно в църквата да отидем.
За заспиването, при нас май ще е същоя филм като с каката и щв се приспивсме и на ръце. За сега вечер заспива сама, но през другото време е основно носене, докато заспи.
Колийф о аз продължавам да давам, макар че не виждам кой знае какъв ефект. Аз вчера сефте се изцеждах, оставих я на баба и за малко. 50 мл изцедих, но нямах много време, явно не и бяха стигнали, защото след това едвам изтрая да се върнем. Но аз реално не знам никога тя колко изяжда, тъй като си наддава добре и въобще не съм си правила труда да се цедя или меря колко изяжда на кърмене. Тези, които само кърмите и не дохраняате с друго, знаете ли ориентировъчно колко изяждат мъниците на хранене?

# 611
Аз реших да отложа погачата за по-нататък! Ние си взехме молитвата вчера,детето беше прекрасно. И на мен не ми повярваха,че реве постоянно! И в трите къщи,през които минахме се държа мъжки.
Ние ходихме на море...та успяхме да му намокрим и крачетата! Голям смях падна,но не бих повторила пак...с бебе на месец. Видях плажа буквално веднъж, докато го гледаше баба му. През останалото време си висяхме в апартамента.. Бяхме с брат ми и неговото бебе,което е на 6 месеца...та купона беше на макс.
Но пък Самуил ще се хвали някой ден, че точно на месец е бил на море и е дишал йодни пари. 🤣❤️💙

# 612
Philpa_, ние сме само  на кърма. Наложи се да изцедя, когато ходих на преглед след раждането, четох около 100-120мл за бебе на месец. Изцедих 120, че моята е лакома, и й стигнаха точно за 3ч. Утре ще съм на фризьор да се боядисам и пак ще изцедя толкова.
Сложихме и ние играчка на кошарата, но няма батерии още и не сме я ползвали. Предполагам вече ще се заглежда. И активната гимнастика я чакам скоро да пристигне, да има къде да полягва и в хола. На шезлонга стои към 5-10мин, като не обръща внимание на играчките, обича да запа към прозореца, явно светлината я привлича.
Дали прясното мляко засилва коликите? Ако си взема такова без лактоза по-добре ли е? Консумирам към 300-400 мл на ден, малко с кафето, малко с мюслито. И при нас проблема е пръцкането, не толкова болки в корема. Изхожда се 3-4 пъти на денонощие.
Иначе вечер редовно сама си заспива в кошарата. Установих, че ако съм в стаята ме усеща и иска да я взема, започва да плаче . Затова стоя отвън, но я гледам през вратата. Мрънка, върти ръце, унася се и заспива. Голям кеф е, дано това продължи. Също понякога заспива лежейки до мен само като ме гледа, че "спя", тоест преструвам се 🤣

# 613
хаха, това със затворените очи наистина работи и е доста смешно 😂
Моето бебе първите седмици изяждаше 40-50-60 мл кърма, постепенно качи на 90-100 мл (сега е на 50 дни), като не на всяко хранене изяжда цялото количество, зависи колко време е минало от последното. Тежи вече близо 4,9 кг и наддава около килограм на месец, храня го от гърда и от шише според настроението му 😁 Също така яде около 7 пъти на ден, някой път повече по по малко. Та количеството кърма е относително Simple Smile Цедила съм и повечко - не може да изяде повече,

# 614
Аз пък за погачата знам, че се събират само жени от рода. Сядат около бебето и си въртят тавата с тестото за хляба. Месят и наричат на глас като нямат право да наричат за вяра и за професия. После хлябът се пече. Чупи се над главата на бебето и всеки от участвалите трябва да хапне от него.

Приспивам я на ръце, в слинга или с кърмене легнали на спалнята.

АА тая вода на юриаж страшно силно мирише. Как я понасяте с бебето?

Общи условия

Активация на акаунт