Отговори
# 150
Не е до количеството мляко. Бебетата са си нощни птици. Научете се да дремете през деня с тях, а нощем си правете разходки (може и между стаите) в тези периоди на будуване. Като дойде 4-тия месец ще се променят нещата.

# 151
През деня трудно ще дремя,толкоз работа имам. ;д А после и баткото като се прибере ще е забавно.Спомням си,че там някъде се променяха нещата,ама не баш. Сина ми се будеше през нощта до към 7-8 месец да яде мляко.
Сега е на 1год и 3 месеца и пак се буди пък вода да пие..абе няма отърване. :д Здраве да е. Всичко отминава.

# 152
Привет и от мен!

Ние най-после взехме акта за раждане и големият човек вече има ЕГН. Сега трябва да обикалям по институции.

А Марти вече е на 20 дни. Heart Когато се роди си виках "ех, ама това бебе само спи и яде, явно ще е кротичко, а не като брат си"  иии 20 дни по-късно..ей го на. Той пак си спи и яде, но започна да не знае точно как да заспи. В леглото не иска, на спалнята не иска, гърдата иска да си я ползва за приспиване и като пуска мляко се сърди, че му нарушава спокойствието...да се носим не му изнася, защото не знае точно как да застане. Та общо взето, както дойде. Докато се нагодим как точно иска да го гушна и да го нося. Много му е хубаво да спинка гушнат в мен, коремчето му да се загрява в моето тяло.
С баткото така се приспивахме с танцова стъпка доста дълго. Любимото е да заспи и когато го оставя да се събуди и хайде отначало. Ама така са всички бебета. И баткото беше така.
С бибата е много смешен. Като му я дам, все едно нещо ужасно му слагам в устата. В  началото не знаеше как да я махне и само си отваряше устата и чакаше сама да падне. Когато много му се спи може и да не я изплюе, но е рядко.
Така се смях и с протекторите. Нали зверски ме боляха зърната (не, че и сега не ме болят, но май е с една идея по-добре) накарах мъжа ми да ми вземе протектори и да пробвам с тях. Сложих ги и давам на Марти да яде. Той се засили, но като усети нещо нередно застина на едно място и само се оглеждаше без да смее да суче. Беше много смешен. Та до там бях с протекторите. И той яде лакомо и настървено. Дави се също, а на мен ми спира сърцето. Явно струята е по-силна, защото понякога се сърди.
Има по-спокойни дни има и такива, в които ръмжи и пъшка, боли го коремчето. Брат му ревеше, та се късаше вечер, а Марти засега ръмжи. И сутрин като почне по един, два часа. Как спи и ръмжи не знам.
Изобщо не следя на колко време яде и спи. Дните ми се сливат и докато стане време за следващото хранене вече съм забравила кога беше предишното. Иначе имам чувството, че памперсите свършват като топъл хляб. Ака по няколко пъти, пишка доста..а и обича като тръгна да го преобувам и тъкмо сложа новия памперс да се наака отново. А смяната е чудо, върти се и мята ръце и крака. Прави и фонтанче, когато го събуя.
Когато излизаме и го сложа спящ в количката е добре, но трябва ли да заспи в нея започва да мрънка. Явно още не е свикнал..дано да стане.

Вкъщи нищо не мога да свърша. С двете деца сама по цял ден ми е трудно да намеря време. Дано с времето влезем в някакъв ритъм, че е изнервящо да е на вили и могили.

В събота празнувахме рождения ден на баткото с деца, а Марти беше с майка ми, разхождаха се в парка. Той пък спа през цялото време и успях да се видя с хора. Не, че не бях на нисък старт, ако ми се обади да го храня. Като мина и тази дандания вече мисля за организацията на погачата на Марти, че ей сега ще дойде и това.

Деси, дано никога повече да не преживявате такъв кошмар. И за мен това е някакъв ужас.

# 153
Хахаха, малкият Марти е малко лъвче, нищо, че е зодия рак, щом ръмжи. Моята пък мрънка в просъница.

И при нас днес е готов акта за раждане или на 8ми ден след изписването. Също като при вас, Мис, се дразни като гърдата пуска, когато тя иска да спи и да я ползва за залъгалка.

Днес е много различна от предишните дни. Може би и самата жълтеница преминава. Доста повече будно време има и спи по-леко, по-кратко, иска да й говорим, да си "играем" с нея. Нали ми е първо дете, не знаех, че така рязко мога да виждам промени в нея. Като гъбки са...

# 154
  • София
Мис, същата я имам вкъщи лъвица, голямо ръмжане, голямо чудо. И дет викаш сутрин от 6 почва да ми ръмжи и да спи. Иначе и тя има по-големи периоди на будуване, пие за сега от едно шише на Авент само успешно, другите ги прибрах и няма да си правя повече експерименти. Аз днес не мога да се оплача, ходих на мол да си взема летни рокли и къси панталони за да мога да кърмя навън, че все още съм си размер Л, надявам се скоро да се върна към М, но за сега взех някакви намалени неща, колкото да имаме да ги въртя за кърмене навън. Вчера с баткото и бебето с количката ми се наложи да кърмя на детска площадка и добре, че бях с рокля за кърмене. Замислих се, че често ще мии се случва и за това овършах мола. После се прибрах да се кърмим и хайде с баткото на басейн. Изкарахме 3 часа докато успешно спа малката и се прибрахме навреме за следващото хранене. Калин умря от кеф разбира се, много съм доволна че отидохме. Ще повторим пак тези дни, докато тати си е вкъщи и има кой да гледа беба. Нашия акт за раждане все още не е готов и нищо не свършихме по този въпрос.

# 155
Мамите с момчета, може ли съвет как да сменям памперса без да ме напикаят ...
всееееки път?
Искам да мога да ги сменям в количката като съм навън, но се притеснявам да не опикават количката.

# 156
Мис и моят звяр издава страшни звуци след като се нахрани🤣 Докато спи също, чак бабата мисли, че се задавя и ѝ казваме, че са си неговите ръмженета, напъвания ( след които става кърваво червен 🤣 рачешка му работа, ама пак добре, че не става лилав както съм била аз като бебе като съм плакала) дори и грухти и прехърква, тръцка като голям, но знам, чо това е много добре, т.к чисти въздуха. Проверих му асцендента и познайте ЛЪВ... Супер комбинация 🤯🥴 Нервак с мераци да командва... Усещам, че за в бъдеще доста ще се караме с него  🤣

Изтеглих едно приложение където има сешоар и прахосмукачка и главно е фен на сешоара. Сега в 3:30 го храних и като го върнах в кошарата ( след около 7-8 мин, хапва 100мл АМ) и се опита да мрънка и плаче, ама хоп пуснах приложението и край все едно го рестартирах. След около 20мин си взех тела и си спинка, даже и аз ще последвам примерът му 🤣 Някоя ползвала ли е такова устройство с бял шум (сешоар и прахосмукачка) и може ли да дадете съвет коя си заслужава да взема , че не ми се иска всеки ден да му оставям телефона, вярно че по- отдалечен от него, но все пак.
Роден е на 1.07, таткото взе акта на 11.07, но каза че още на 5.07 е бил готов, ама на изписването не минахме да го вземем понеже нали с гръбнака беше доста зле положението при мен и исках само да минем през аптека за обезболяващите, които си пиех преди бременността.
Акта се взима от общината, в която е родено детето, поне при нас беше така и ни се наложи от Бургас пак да се ходи до Стара Загора.

Деси, респект за бързата и адекватна реакция 💐 При нас малкия всеки път се дави с вода, но не и с млякото. С шишета на Авент сме, бибероните са 0+, но сега за водата му поръчах само 0 и чакам да дойдат и да видя ще има ли подобрение. Таткото и майка му нямат желание те да му дават водичка, че доста ги стряска. При мен единия път взе да сменя цвета от червен на лилав и след като го оправих ми изстръпнаха коленете...

Момичета до кога този корем ще ми седи като на бременна в 6-7 месец, че каката чак ми каза, че все едно вътре имало друго бебе, ама този път момиче 🤣

Joy, аз слагам една мокра кърпичка на достойнството му, иначе вкъщи опика доста места, като единия път през дъските на кошарата и право ламината 🤣 Обаче маркира първо татко си, после мен и чак тогава диван, спалня, пак мен,, добре че му сложих пелена над матрака му, че и той щеше да е опишкан. Научих по трудният начин, че като вземе да пишка да не си слагам ръката, ами да ползвам стария памперс 🤣
Мамите с момчета, може ли съвет как да сменям памперса без да ме напикаят ...
всееееки път?
Искам да мога да ги сменям в количката като съм навън, но се притеснявам да не опикават количката.

# 157
  • София
Аз ползвах стария памперс, отлепям и чакам малко ако има да се изпишква, ако не -сменям. Тая моята дребка и от цицата се дави днес, че даже по-гадно от шишето ама се е научила да кашля уж. Не мога да ксжа, че не изтръпвам на абсолютно всяко едно задавяне… Айде да порастват малко, че поне това да не мислим. Иначе мога да се похваля за сега, че си прави сама режим и си го следва. Баткото беше същия, никога не съм се мъчела да му правя режим или да броя хранения и спанета, той сам си ги правеше и местеше. Дано и тя е така. Вчера забравих да и дам Био Гая и днес малко се беше запекла нощес. При нас акта се взима от общината по постоянен адрес на майката, тоест до нас, а не където си родил.
Ще звъня утре следобяд да питам, така ми кзаха вчера. Тя е с асцендент овен, та ще е интересно и при нас.

# 158
Деси, много хубаво си овършала магазините. Аз хубаво си купувах рокли като бременна, моя си размер, да мога да ги нося после, ама кърменето въобще не го съобразих 😂 и сега като излизаме трябва с потник и панталони, а така ми се иска рокля. Но така или иначе май кърменето навън остава на заден план засега, защото е много жега. Ей го сега тепърва ставаме и голямата докато стане и докато се натуткаме излизаме късно навън. Да я похваля, че не сме опрели до бъги борда, върви до нас, хваната за количката или за ръчичка. Да, обаче е мноооого бавна, чак като хване количката усещам как ми спира инерцията и ме дърпа назад. Съответно винаги после се прибираме в жегите, капнали, затова и не си помислям за кърмене навън, страхувам се че ще се стопим. А и още често търси на 2 часа, не е като да не съм се прибрала на бегом.

Зори като усети силната струя, просто пуска цицката, затова винаги съм с подложена пеленка. Наблегнах на сока, направих си домашно мюсли и изпивам остатъка от нейния бебешки чай (бебезан) и усещам как пак се пълнят гърдите и ще трябва да се цедя. Но по-добре да има.
За утре съм записала час за консултация за бебеносене, стискайте палци 🤞

# 159
С момиченце не бивам опикана, но много обича след като измия дупето и я подсуша да се изпишка или направо да свърши и двете преди да сложа новия памперс.

Като Деси спомена бебеносене, вчера метнах малката в слинга, изкара 5 минутки и се размрънка. Мисля, че й стана топло, а започна и да търси да бозае. Ще я пробвам, когато е в настроение отново, че да свиква.

BTW, много видеа гледах как да я сложа в слинга, а по-трудно ми се стори ваденето от него...

# 160
И Зори правеше така с памперсите, таман сменя и тя тръцва и в новия. Ама напоследък не ги пълни, поема цялата кърма.

За бебеносенето ще видим какви съвети ще даде утре жената за жегата. Но искам да имам и тази опция - супермаркетите до нас са мега тесни, още като бременна с детето ми беше трудно. В библиотеката нямат асансьор, а каката ще иска да я водя там. Въобще всякакви бързи разходки, ако са необходими. Нямам и подходящ слинг, тепърва ще трябва да купя.

# 161
  • Замък сред облаците
При нас пишкането е след сън или след ядене, за 2 седмици само 3 напишквания имахме, едното по време на баня. Има един трик - прокарва се леко пръст като за гъделичкане над срамната кост където е мехура и до 2 мин бебето ще се изпикае ако има какво.

За бебеносенето, вкл за слинг не трябва ли да мине поне първия месец? 🙄

# 162
  • София
Не, има слингове и разни раници от 0+. В жегите може пелена да сложиш между вас да попива. И аз нямам търпение да се носим, но моята раница е от 3+ месеца. Сестрата ще ми донесе като идва нейната на Ергобейби, която била 0+ и до по-малко кг съответно за да се носим сега. Нашата маймуна вече седи по дълъг ръкав и ританки, днес в жегата ще я пробвам само по боди с дълъг ръкав и чорапи да я видим ще смръзне ли. Grinning Фалове няамаме с пишкането, но както Мис май каза, умира да сменим памперса, да се наяде и после да се изака на чистия. Не знам къде отиват тия 100 бр памперси за няколко дни..

# 163
Със слинг може и от новородено. На много раници пише, че са 0+ включително и моята (Tula free to grow), но си е маркетингов трик, както и на кенгуру носилките пише, че са ергономични.

За памперсите, наистина има някакъв недостиг, в детския магазин до нас няма 1ца и казаха че целия юли не са получавали и няма да получат. В емаг има хубава промоция на памперс, поръчах от там, другата седмица в Lidl ще има и на тяхната марка отстъпки.

Моят корем почти се прибра, но е мек, сега си взех кремчетата от Speedy на Maternea да видим дали ще помогнат. То докато не почна гимнастика, всичко е панацея.

# 164
  • Замък сред облаците
Върти ми се, че ортопедите не препоръчват слингове и други носилки преди втория месец, но може да съм запомнила грешно, иначе за маркетинга ясно, даже няма да отварям дума за него 😂

Ние иначе май сме по-доволни от Пуфис, не е толкова стегнат в коремчето като Памперс единичката, а нашето бебе хем е слабичко и фино.

И моят корем е в състоянието отпреди бременността на визия (леко отпуснат но прибран, да не кажете че съм имала плочки 😁), и вече съм само кило отгоре спрямо преди. Даже халката ми пак халтавее и май пак ще я местя на средния пръст, пък след време ще дам да я стеснят леко. Обаче коремът е мек, кожата жилава (тоя клексан все едно в ученическа гума за триене го забивам, бе). Епизотомийката върви добре, доста конци изпопадаха, има и още виждам, даже вчера се бъзиках с ММ, че са ме тъпкали като плюшено мече с вата. Ама смрадликата е велика, що миналата седмица не бях толкоз усърдна си се чудя на акъла.

Общи условия

Активация на акаунт