Отговори
# 330
Аз я слагам по гръб. То както и да я сложа, тя си се намиста по гръб. Само е болницата стоеше настрани, вкъщи първите дни се опитах да я слагам настрани, но тя пак се намиста по гръб. Напоследък е доста лакома и си повръща след ядене, независимо дали е оригната или не, обмислям да взема рефлуксна възглавничка.

# 331
За лакомото бебе разбирам и аз. Дави се да бърза да гълта и си има нормалния бебешки рефлукс, не повръща жестоко поне за момента. А аз имам силна струя и нещата стават грозна работа...

Един от най-добрите съвети, които съм получавала тези дни: " Помниш ли техниките за дишане за релаксация по време на раждане? Сега е момента да ги прилагаш!".

Lion, ден за ден го мисли. Когато гледаш на картината в кадри е по-лесно. Само днешния ден или днешния момент е това, с което трябва да се справиш. Утре си е за утре! Утре ще го мислиш. И другата мантра: и това ще мине!

# 332
  • Замък сред облаците
И ние взехме рефлуксна заради лакомията и повръщането, слагам го настрани през нощта, през деня по гръб почнах тия дни.

Трудно ни е да се организираме за разходка. Яде на 2.5-3 часа, половин час поне докато хапне, после още 30-40 мин да оригне хубаво и да му слегне храната в стомахчето, че да не връща. Освен това смяна на памперс защото задължително пишка и ака след хранене и то накрая остават едни 30 мин за разходка, че да не се върнем като е прегладнял.

Днес се е подсякъл нещо и на всеки мокър памперс е кански рев, но го мажа и се надявам да се подобри ситуацията до утре.

# 333
Кога започвате с масажа и гимнастиката? Моята беба вече направи месец и се чудя дали не е време. Четох че се започва след месец, като стигне бебето 4 кг. В четвъртък бяхме на профилактичен и я измериха 3680гр., забравих обаче да питам педи дали да започваме. В понеделник ще я карам и на частен преглед, та поне тогава ще питам.

# 334
Аз раждах в Шейново и там ни препоръчаха крем против подсичане. Продаваше се и в кафето на болницата. Взех си и вече вторият е на половина. Доволна съм, бебчо не се подсичал до сега. Кремът не съдържа цинков оксид, който да изсушава кожата.
https://remedium.bg/galafarm-krem-detsa-250ml-11095/p

# 335
Момичета, извинявам се, ако е коментирано и се включвам така, но имах ужасяващо преживяване с раждането и за щастие здраво бебе на финала, но когато се събера достатъчно емоционално ще споделя.

Засега се налага да цедя и да хвърлям и давам АМ, но нямам никакъв опит и съм в шах. На 6 дни е, от 2 изцяло на АМ, но всеки път сшед хранене следва плач по 2 часа. Каква емпричината според вас и какво мога да направя? Благодаря!

# 336
Слагам да спи по гръб, настрани той така или иначе не иска. Главата му в повечето случаи е обърната на ляво. Вече може и сам да си я върти, но явно така му е по-удобно. Сутринта спа върху мен и сам си въртеше главата, когато му омръзна само на едната страна.

Lion mamma, когато ми се събере много напрежение аз плача. Просто все от някъде трябва да избие. Успокоявам се и си повтарям, че винаги може да бъде и по-зле, както и, че това е период, който скоро ще отмине, трябва търпение. Тази вечер с малкия човек се приспивахме от 8 до 12ч. Заспиване и събуждане, когато го оставя. Капнах направо.

Марти също се дави на всяко хранене, а на мен ми спира тока като го чуя. Яде лакомо, мята се, разтяга ме... Както и почти на всяко хранене връща

# 337
  • Замък сред облаците
Момичета, извинявам се, ако е коментирано и се включвам така, но имах ужасяващо преживяване с раждането и за щастие здраво бебе на финала, но когато се събера достатъчно емоционално ще споделя.

Засега се налага да цедя и да хвърлям и давам АМ, но нямам никакъв опит и съм в шах. На 6 дни е, от 2 изцяло на АМ, но всеки път сшед хранене следва плач по 2 часа. Каква емпричината според вас и какво мога да направя? Благодаря!

Вземете към шишетата биберони С размер да пие млякото максимално бавно, за да не гълта въздух. Оригвайте хубаво след хеанене защото въздухът в стомахчето ги дразни и плачат. Проверявайте памперса след хранене - нашият пишка и често ака непосредствено след хранене и почва да плаче щом му е мокра пелената. Докато не я смениш реве безспир.

За 6-дневно бебе в общи линии трябва да заспива на биберона кажи-речи щом се нахрани. Колко АМ даваш? По нашата схема бяхме на 60 мл на 6 двн, но реално се чувстваше ок на 40 мл и не искаше повече та се водехме по него както постветва ЛЛ (че иначе и повръща). И не на последно място как приготвяш млякото? Питам, че ние след 2 седмици хранене прочетохме в ипътването на нашето че първо се налива водата после се добавя АМ, а го правехме наопъки.

# 338
АА с 60 мл, изяжда си всичко.

Мисля, че ѝ е било и студено, защото забелязах, че се сгушва в мен след много плач и само така заспива. Педиатърката ни каза да е с къси дрешки вкъщи и на мен ми се виждаше логично, щом всички сме разсъблечени, но явно на нея не ѝ беше добре, защото щом я облякох заспа и я будех само за храненията през нощта.

Вземете към шишетата биберони С размер да пие млякото максимално бавно, за да не гълта въздух. Оригвайте хубаво след хеанене защото въздухът в стомахчето ги дразни и плачат. Проверявайте памперса след хранене - нашият пишка и често ака непосредствено след хранене и почва да плаче щом му е мокра пелената. Докато не я смениш реве безспир.

За 6-дневно бебе в общи линии трябва да заспива на биберона кажи-речи щом се нахрани. Колко АМ даваш? По нашата схема бяхме на 60 мл на 6 двн, но реално се чувстваше ок на 40 мл и не искаше повече та се водехме по него както постветва ЛЛ (че иначе и повръща). И не на последно място как приготвяш млякото? Питам, че ние след 2 седмици хранене прочетохме в ипътването на нашето че първо се налива водата после се добавя АМ, а го правехме наопъки.

# 339
  • Замък сред облаците
И ние първите 10 дни бяхме с ръкавче и ританки, после почна да се поти насън и чак тогава минахме на къси еъкави и памперс само.

# 340
Моят мъник в момента спи, но е много неспокоен. Постоянно се чумери и размърдва. Дали започват колики?
Предишните дни си беше много спокоен по време на сън. Вашите бебоци спят ли спокойно?

# 341
Тази нощ беше кошмарна, освен коликите на макс, се почувствах и абсолютен провал като майка и че не заслужавам детето си. Поревах си, помина ми...Както каза, Мис, изпускаме малко емоциите и хайде на влакчето отново. Само период е.

Та, коликите стават прогресивно по-зле. Първите бях само повдигане на крачетата и ритане понякога. Сега вече е мятане на крака и ръце, ръмжене, рев и невъзможност да спи и да остане заспала. Прозява се горкото, но няма сън.
Масажчетата помагат, както и "карането на колело". Само борината помага, но не искам да свиква с нея и я използвам само в най-лошите ситуации.

Майките с повече от едно детенце, кога минаха коликите на по-големите ви деца? Мога ли да се надявам да стане до 40те дена или повечето са до 3 месец?

# 342
  • София
Здравейте, при баткото коликите бяха до 4ти месец. От както го навърши всичко приключи като с магическа пръчка.. Три месеца изкарах на безсъние, сливане на дни и нощи, нямах време да хапна нещо, камо ли да свърша нещо. По цял ден беше на ръце или върху мен, вкъщи спеше в количката.. разхождах го из апартамента. Беше зима и за повече от час не смеех навън да седим. К-О-Ш-М-А-Р беше.. Сега и тя има колики, но не са нон стоп, на кризи са и не смея грам да се оплача. Съчувствам ви, минали сме през всичко, което съм чула и видяла. Само тази Борина не посмях да взема, но явно помагала. Боуен терапия също ме е яд ,че не пробвах, защото четох доста добри отзиви. Сега с бебето даже мисля да пробвам.
Спи вече по гръб, защото нищо не е в състояние да я задържи настрани, дори възглавници да слагам пак намира начин да се завърти. И от рефлуксната възглавница редовно е слязла. Някоя мама тук беше написала, че коликите са когато не е оригнато бебето, еми навъртях си на пръста, че без да се оригне няма да я оставям да ляга колкото и да висим и мисля, че има подобрение. Също като яде лакомо я спирам като мине зверския глад, оригвам я и продължава да яде, после пак оригвам и спи по-спокойно. Тези дни и докарах колики и зелено ако от кюфтета от тиквички, преди това червено от малко домати. Явно вече няма да ям тези неща, още е малка и всичко и влияе..
Днес сме на преглед при педиатър и ще обсъдим честото и акане, вчера не съм давала пробиотика за експеримент днес колко пъти ще ака без него.
Тази седмица скучая и ми е мъка за баткото, с баща му само се чудим какво да правим и нямаме желание за нищо честно казано. Тя има две големи паузи на спане по 2 часа и нещо, вчера гледах филм, днес мисля да ида до мола с нея. За излизане съм съгласна, миналия път с баткото така си правихме срещи 10 майчета от БГ мама, все още си подържаме контакт и беше много готино. Първо като бяха малки по парковете, после в детските центрове. Сега обаче малко ме е страх с този ковид, може би по-скоро септември да укрепнат малко повече. Съседки нямам с бебета разбира се и няма с кой да меря улиците, явно отново сама ще дерзая. С баткото чак втората година си намерих дружка.

# 343
  • Замък сред облаците
Ааа, Деси, писах че киселее когато не е оригнато, а не че има колики когато не е оригнато. Просто въздуха в стомахчето прави яко дискомфорт, върти се, подпъшква насън, но не са колики защото оригне ли минава всичко. Вече при бебетата с колики просто дискомфорта се наслагва и усложнява испокояването.

Аз ям всичко, само кафе и шоколад гледам да са след кърменето. Даже зеле и пикантно ядох - никаква промяна в акото и газовете (да са повече или различни), а пък гледам да кърмя на 4-5 от 7 хранения.

Имаме тия дни скок в растежа явно, смени си малко темпа на хранене (по-малко по-начесто), съня поразреди, обаче яко заякна в ръцете и стиска до откат, надига главичка, въобще спортен тип 😄 Повече се държим на ръце май, но смятам че скоро ще премине защото след като заспи го слагам в кошарата без проблем освен като почне да пръцка/ака.

Ох, дано не се повтарям, че вече ми се сливат дните.

# 344
За излизането, наистина е много готино да имаш майки дружки. Мен това ме спаси миналата година след паник атаките с голямото. За ковид и аз се притеснявам и излизам с малкия много набързо, ако трябва да купя нещо.  То за разходки горе-долу става след 19:30 и няма за кога. Нали трябва да се къпят децата, да вечерят, да се оправим и ние и то стане никое време. 😑🙄 Понякога чак се напрягам, че имам много работа вкъщи и бързам да изляза и накрая си казвам "Майната му, По-добре вкъщи да си оправя, отколкото да шетам навън." 😁

Общи условия

Активация на акаунт