Отговори
# 360
Мекси, стискам палци бебето да не се зарази и ти да го изкараш леко. Вариантът, които циркулира в момента, е лек.
Антибиотикът може да е съвместим с кърменето, провери го.
Докато бях бременна ми изписаха антибиотик при положителен тест за Ковид, отказах да го пия и беше излишен. Все пак за вирус говорим...Минах само с парацетамол за температурата и физиологичен разтвор за хремата.
Силно те съветвам да продължиш да кърмиш, така ще предадеш антитела на бебето!

# 361
Аз карах Ковид 17-18 седмица. Минах с 1 таблетка парацетамол и 2-3 спрея муконазал за носа, който дълго време се запушваше. Нямах  кашлица. Дори не звъннах на лекар тогава, каката също го караше и се бях фиксирала само върху нея. Но зависи как се чувсташ, аз имам и 2 дози ваксина и след втората доза ми беше по зле, отколкото при най-тежкия ден от боледуването. Симптомите бяха същите, но много по-леки.

# 362
  • Замък сред облаците
Не ми се е налагало да пия АБ с ковида, нали го изкарах бременна накрая. Парацетамол за температурата, тантум спрей за гърлото, гринтус сироп за кашлицата, грип стоп спрей за нос (с лактоферин), витамини д,б12, билкова кръв, цинк, селен, метафолиева; клексан против тромбози.

Последна редакция: ср, 03 авг 2022, 18:59 от АА

# 363
повечето антибиотици са съвместими с кърменето, ако не може да предпише такъв, който е съвместим. Леле как ме е яд на тия лекари, дето с лека ръка препоръчват да се спре кърменето! Голямо безхаберие

# 364
Аз в момента съм с три антибиотика, заради инфекция след раждането. Акушерките ми ги предписаха и казаха, че са съвместими с кърменето и мога да го правя без проблем.

# 365
Мексикана, бързо да се оправяте! Според мен по-добре си кърми, за да предадеш антитела на бебчето.
Момичета, знаете ли в София къде може да се сложи бустер? Май доста от ваксинационните пунктове са затворени, а вече доста страх ме хваща. Ние с ММ сме ваксинирани миналата година август/септември, после карахме ковид ноември (даже в един ден разбрах, че съм бременна и с ковид), беше голям стрес, но за щастие не разбрахме, че сме болни, мина с хрема.

# 366
Кърми си и не бързай с антибиотиците. И аз карах Ковид и то два пъти през бременността. Само с парацетамол и някакъв спрей за нос минах.

# 367
  • Замък сред облаците
Кристиа, виж тук: https://superdoc.bg/lekar/kabinet-za-vaksinatsia-sreshtu-koronavirus-vita-2

# 368
Още една, сравнително безсънна, нощ отмина. Само си повтарям, че това е период и ще отмине.

Какво ви е мнението за слинговете? Четох, че бебеносенето успокоява, има ефект и върху коликите. Аз си поръчах слинг. Да видим ще успея ли да свикна да го слагам, а и дали ще ни хареса, на млчо и на мен.

# 369
Ние сме вече на 22 дни.
Равносметката е такава... първоначално,Самуил ревеше като магаре,защото храната не му стигаше. После започна да се превива и така познатите колики изместиха глада. Пробвахме BioAmica - не помогна. Пробвахме Nopar -  помогна за ден.  От вчера сме на Еспумизан и чай от семена на Копър...ама купени семена от аптеката. Не чая на Хипп,който също не помогна.
Вече имаме 4 хранения без рев 15 минути по-късно,когато започват болките в корема.
Надявам се,че най-накрая сме уцелили правилното, защото не съм спала от 8ми месец от бременността ми, което ще рече вече близо 3 месеца съм зомби.
Иначе всичко останало е прекрасно,знаете. Започват усмивки,ритането с крачета,когато го оставя гол,хващането на ръката на баща му,което го разтапя булвално и т.н.
Рева,тръшкам се,че някъде греша...и след 3 минути вече съм сигурна,че Сами е най-прекрасното нещо,което ми се е случвало.

И общо взето,живеем си ние тримата в малката ни лудница .  😁💙🥳

# 370
Shu, не че нещо, ама усмивките са доста по-късно, към 2рия месец започват.
В момента бебенцата с колики - каквото е и моето - изглеждат усмихнати, а всъщност е гримаса от болките.

# 371
В момента бебенцата с колики - каквото е и моето - изглеждат усмихнати, а всъщност е гримаса от болките.

Жалко,че не мога да прикача клип тук. Детето на сън се смее от ден 10!

# 372
Нева, за мен слиновете са много готини, но много зависи и от бебето. С удоволствие бих я носила из вкъщи докато върша това-онова. Но на тази температура не ни се получава, много е горещо. Два пъти вече сме се разхождали с него навън, единия път спа блажено, докато в количката не спи изобщо.
Като че ли заради това, че е еластичен слинг, запарва повече, но не съм сигурна, че ще се справя с тъкан. Ако продължим да се носим, следващото ще е раница.

Ако случайно бебето ти мрънка или плаче първите пъти в слинга, пробвай отново друг ден или по-късно, не се отказвай веднага, както, за жалост, редовно се случва. Пускам линк от Сгушени: https://sgusheni.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%B1%D0%B5 … 0%B0%D1%82%D0%B0/

# 373
Димитър навършва два месеца след 10дни и от около седмица се смее и на мен, и на баща си, когато го закачаме и му говорим по бебешки. Даже се опитва и да гука.

# 374
По принцип за усмивките през първия месец се смята, че са спазъм на нервите на лицето, но не е проучено докрай. Трети-четвърти месец се появяват социалните усмивки - като средство за общуване, с началото на втори месец усмивки от задоволство на бебенцето. Докато пиша това, моето бебе се засмива леко насън, даже със звук и картина. Факт е, че неврологична реакция или не, нашият Йоан никога не се е усмихвал в моменти, в които е недоволен - по-скоро като го щипнеш по бузките, когато се е нахранил или като му говориш нещо.

Общи условия

Активация на акаунт