Отговори
# 570
Какви са тези курсове? Присъствени ли? Може ли повече инфо?
Леле колко пъти съм стигала до заключението, че не съм организирана и дисциплинирана мама, а хаотична забравана. 😀 Ха, ами такава са си ме избрали и ще си се търпим и обичаме. Витамин Д аз го забравям, но таткото не. Той го дава. За масажи и гимнастики и сега като първия път съм се записала на курсове. 1 път седмично за около 8 пъти. Така поне няма да забравям и да се стъкавам, ами с други мами заедно ще действаме и след това на разходка с колички и кафенце.

Само лежането по корем успявам да го правя всеки ден (засега).

Памперси ползваме Либеро. По-добри не са ми попадали. Имат ластик отзад, не миришат и не са твърди. С каката ги открих и сега съм се запасила с много от размерите в началото.

А и аз имам терзания за каката. Утре ще излизаме по женски за пъви път от раждането. И двете от много време чакаме този ден. И така съботите ще само наши. Мъжете отиват някъде, жените заедно другаде. Неделите са семейни. Да видим дали ще проработи...

# 571
Реван със сълзи и е потна като магаре ,само преобличам,и по 2 пъти я къпя,да не й се усмъди врата,че както каза педиатърката й -това дете няма врат-има само гуша Stuck Out Tongue Winking Eye

Тая дума "Реван" някакъв диалект ли е? Потърсих я в тълковния речник и ми изписа това:

# 572
Ох, тези от пубертета мисля, че се сещам какви миризми ще генерират Simple Smile
При нас също вече има сълзички, четох че започват около втората или третата седмица ако не се бъркам и точно тогава забелязах първата. А за пот все не мога да разбера дали е от мен или нея, главата и е мокра като я кърмя в зоната на досега с моята ръка. Понякога обаче челото и лицето също са потни, та явно й работи вече жлезата. Заради това има доста пъпчици като от претопляне по челото, отделно и бебешкото акне.

Нашето момиче като че ли има вграден таймер, но се буди точно на 3ч за ядене. Общо взето плюс-минус 5 минути, много рядко се успива и стават 3:30, днес обаче се беше събудила в 14:31 и после в 17:31, чак се смяхме колко й е точен часовника.  Grinning

# 573
Да, присъствени са курсовете, масажи за бебета от 1 месец нагоре, гимнастика и йога след 4 месец. Но ние живеем в Германия. Много такива курсове има. За България не знам. Може пък и някой да ги е открил като идея.

# 574
  • гр.Пловдив
Реван със сълзи и е потна като магаре ,само преобличам,и по 2 пъти я къпя,да не й се усмъди врата,че както каза педиатърката й -това дете няма врат-има само гуша Stuck Out Tongue Winking Eye

Тая дума "Реван" някакъв диалект ли е? Потърсих я в тълковния речник и ми изписа това:

fillme,,да диалект е,тук от Пловдивско,но не е толкова неразбираема ,т.е подразбира се реване Smiling Imp

Бързо възстановяване на крачето  на вас и да нямате повече такива болнични престои Animal Bear

Аз масажи също  не правя ,вигантола й го  капя направо в устата-най-ми се получава

# 575
В момента сме на вълна скоро в растежа и голяма драма е това заспиване, не иска и не иска. Също и с храната, суче, скимти и се превива, а тъкмо е почнала да суче, т.е кърма си има, налага се да я храня и от двете гърди(преди ги редуват) за да може да й стигне.
Последното хранене на Ема е около 23-00, следващото е към 5-6 и вече на следващото към 9-10 давам Пандата, Колийфа и Д-то. Ако знаете капки от рода на Колийфа, който да не се разтварят в млякото, живота ще ми оправите!
Масажи се старая да правя сутрин преди ударната доза “лекарства”, но не редовно, зависи дали е много гладна или аз много заспала.
Обличам я с боди с къс ръка и по памперс илизаме на разходка, ако захладнее я завивам с тънка пеленка. Вечер само слагам боди с дълго ръкавче или ромпърче, че спим на отворени прозорци и не е много топло.
От Емаг бях взела памперси на Памперс премиум, еми не съм доволна, миришат ми на яко химия, на същата марка имам от Турция, нямат нищо общо, нито в миризмата, нито в качеството. Донесоха ми пак от Турция на Молфикс, доста съм доволна, не са пропуснали за момента.
При мен корема след 35 дни, все още не е прибран изцяло. Стои ми супер грозно, все едно съм четвърти месец и е някакъв мек, много ми е гадно, чак се отвращавам и от корема и от бедрата. Започнах тренировки леки, надявам се да има ефект.
Filme, извадила си страшен късмет с раждането в Разград, АГ-то е затворено преди две седмици, от днес за утре, ММ е от там и ми сподели.

Последна редакция: сб, 20 авг 2022, 00:06 от N0Ham3

# 576
Мъжът ми не пропуска ден без да попита дали давам витамин д, та няма как да го забравя. Grinning Само дето не всеки път е сутрин.
Известно време не бях давала нищо за колики, освен био гаята, ама и нея я пропускам от време на време и вчера взех Абоколикен. На баткото това му понасяше най-добре, ще видя с бебчо как ще е. През изминалата нощ доста се напъва и спа неспокойно, което обикновено става призори. Научих го да спи върху мен като видя, че го мъчи коремчето сутрин и така му е добре.

Някой писа за говоренето - много е важно да им говорим, за да ни усещат и познават. Така се изгражда връзката. И на баткото винаги много сме му говорили, обяснявали всичко. И той самият проговори много рано.

Марти от известно време ни се усмихва съвсем съзнателно, когато му говорим и го закачаме. Много сладка срамежлива усмивка има. Heart Издава звуци и казва Агу.
И той ще е като брат си. Не обича да се завива. И сега не се спря, докато не си изрита чаршафа и вече спи хоризонтално на леглото от въртене.

Ние вече сме с 2-ката на Памперс от известно време. Имаше няколко случая да ми пропуска 1-цата и реших да сменям размера, но проблемът е, че и двойката често му пропуска, когато се напишка и то все от лявата страна отзад. Не знам защо така, винаги съм го слагала по един и същи начин този памперс. Случва се по няколко пъти на ден да го преобличам заради това.

За какви часове спане говорите?! Моят господин спи минути, не часове. Изобщо не спи по един, два, три часа, а дремва за 15-20 минути, докато ми е в ръцете и когато го оставя в леглото се събужда. И така по цял ден. Спеше хубаво в самото начало само.

Обличам с боди с къс ръкав, по кълки или с къси гащи. Слагам понякога и чорапки, защото вечер захладнява, а и аз съм зиморничава и все ми е студено на краката.

# 577
  • Замък сред облаците
Идвам да се похваля, че спах почти 8 часа, че таткото пое нощта. Определено имах нужда да заредя батериите. Не че не се събудих като се храниха в 3ч, но заспах след 2 мин пак 😂
Май имаше шанс и детето да си отспи цяла нощ, че след като яде в 20:30ч и заспа в 23ч  ММ беше ставал в 00ч, 1ч и 2ч да го проверява и накрая го събуди в 3ч да яде, че направи 6-6:30ч пауза между храненията и после щеше да е луд и кисел и да се дави с бутилката като огладнее.
Снощи за пръв път посегна съзнателно към плюшена играчка. Още е некоординиран, трудно му е да захване, но определено имаше интерес. Интересното е, че беше единствената играчка, която купихме като бях бременна за него - един плюшен динозавър от Икеа (имаме и други играчки и плюшки вкъщи).

# 578
Здравейте, има ли деца, които от плач чак се захласват ? Какво правите, когато стане и какво казват лекарите ?

# 579
  • Замък сред облаците
Не съм го коментирала с ЛЛ, правя обичайното - духвам му лекичко в лицето, поема дъх и продължава с реването. Иначе съм чела, че не е опасно.

# 580
Слагам я в слинга (както е в момента).

# 581
  • Замък сред облаците
Впрочем, казват че по-сериозните прояви на захласване настъпват в по-късна възраст - към средата на първата - втората годинка. Едно полезно четиво: https://www.puls.bg/detsko-zdrave-c-38/afektivno-respiratorni-pr … zakhlasva-n-24779

# 582
Здравейте, има ли деца, които от плач чак се захласват ? Какво правите, когато стане и какво казват лекарите ?

Аз я гушвам. Друго не помага, баткото гио духвах в личицето и спираше за малко, но при нея не действа. Гушвам и се успокоява за секунди, след което продължаваме преобуването и докато стигне пак големия рев гледам да сме готови.

Започна да прави по час-два будуване сутрин и следобед. Но още нито играчки заглежда, нито песнички иска, нито peekaboo разбира...иска само да я нося на ръце и да гледа наоколо. Или плаче. Това са двете неща. Какво правите с вашите бебоци докато са будни?

# 583
  • гр.Пловдив

Аз я гушвам. Друго не помага, баткото гио духвах в личицето и спираше за малко, но при нея не действа. Гушвам и се успокоява за секунди, след което продължаваме преобуването и докато стигне пак големия рев гледам да сме готови.

Започна да прави по час-два будуване сутрин и следобед. Но още нито играчки заглежда, нито песнички иска, нито peekaboo разбира...иска само да я нося на ръце и да гледа наоколо. Или плаче. Това са двете неща. Какво правите с вашите бебоци докато са будни?

Какви 1,2 часа будуване..вчера моята от 9 до 16ч има само 1,2 дрямки от по 30 мин и другото всичкото е разходка,мятка се в кошарата ,мрънка,нося я ,реван и ядене на 2 часа по 90-100мл.вчера е яла 10 пъти ...Simple Smile

Няма още въртележка на кошарата,сега съм й поръчала и една броеница за количката,но виждам,че се заглежда все в десена мечета на спалния ни комплект ..

Много като се надуе да реве и се засинее й измивам лицето веднага и се стопира Simple Smile

# 584
Аз такова реване и с първото дете и сега не съм имала. Ха дано така остане.

А и моето има по час и нещо буден 2 пъти през деня. Тогава му разказвам нещо си (каквото се сетя, ако липсва муза е за това какво ще готвя и как се готви нещото), пея му, слагам по корем, разнасям го и му показвам къде какво има, разхождаме се навън или пък гледа сестра му какво прави. Тя откри и, че течаща вода (шума) супер му харесва. Пусна водата и се заигра, малкото толкова му хареса, че се разсърди като я спряхме. Та имам си още един жокер за кисели моменти. Досега морски вълни се харесваха много...

Общи условия

Активация на акаунт