Отговори
# 615
  • Замък сред облаците
Ох, Филме, то всичко мирише. Освен на Фрош праха за пране без парфюм всичко бебешко е аеоматизирано - памперсите и 4те марки дето пробвахме имаха слаб или по-осезаем аромат, мокрите кърпи, бебешката козметика и кремове за подсичане (5-6 марки имам различни продукти) и те. На мен Юриаж ми мирише леко, честно казано и ми харесва. Бебето досега не е показало нещо да не му харесва, роднините и те са често напарфюмирани и не се усещат.

# 616
  • София
Това със затворените очи при нас още работи (вече на почти 4 години).

# 617
АА, явно грешката е в моя телевизор. Взех го след като го похвали защото сега не мога да къпя Лъчи, но миризмата направо ме задуши. После се опитах да го почистя с мокра кърпа, но миризмата не се махна. И на следващия ден продължавах да а я усещам. Не, че не използвам никаква козметика. Шампоан, балсам... Използвам парфюми и дезодорант 3 - 4 пъти в годината. За къпане на децата само dove бебе, а за нас сапун dove. И другите вкъщи са като мен.

# 618
До днес следобяд не беше акал, но след това напълни 3 памперса, и съм доволна, защото не ми се иска да пропуска.

Бъбълз, и аз го кърмя разнасяйки го, когато не мога да го успокоя.

За погачата бях пуснала линк по-назад. В него е обяснен ритуалът. В различните краища на България предполагам е различно, но все пак може да се добие представа.
И на мен ми беше добре, че се събрахме, малко да се видя с хора и да се разнообразя.

Вечер, когато легнем и аз се правя, че спя. От време на време ме потупва с някоя ръка за да провери, но съм дълбоко заспала. И баткото до преди 2 месеца спеше следобяд, с него също затварях очи и заспиваше.

Аз пък нещо съм се притеснила дали се храни добре. Незнайно защо тези ми притеснения съвпадат с това, че гърдите ми не са постоянно напрегнати вече, а когато усещам слизането на кърмата и може би си правя някакви асоциации с количеството. Отделно той се храни безобразно напоследък. Мята се, бута се, дърпа се. Нощем ги няма тези неща, а си хапва спокойно. Чувам го, че преглъща. Когато се дърпа се вижда, че от устата му потича мляко. Пълни памперси, първия месец наддаде доста добре. Ама пусто, нали все трябва да се мисли за нещо. Мислех си, че е рано да ми стачкува, защото с баткото беше към трети месец, но знам ли.

# 619
Miss, според мен е нормално да има такава разлика денем и нощем, аз нали още от началото дохранвам предимно с изцедена кърма. Нощем обикновено няма нужда, храни се спокойно, но и нощем пролактинът е по-висок и е нормално пак да имаш по-силни усещания в гърдите и да са по-напрегнати - при мен също е така.
Денем е някак по-своенравен и все едно го домързява да суче като хората, по-бързо се отказвам и аз цедя и додавам - няма случай да откаже - дори и 20 мл да изпие, но понвкога е видимо още гладен. Аз кърмя с протектори в едно единствено положение и ако не беше така, просто по-често щях да му предлагам от гърда може би, за да си взима доп милилитри с по-често хранене, но ми е малко хамалогия и детето го примързява честичко като не тече силно от началото. Но понякотя се нахранвя добре и без да усещам кой знае иакво в гърдите денем - зв да не се шашкам излишно пускам нещо да си гледам или си чета - мойто бебе щом суче значи имя за какво та го оставям търпеливо - предимството на това че бебето ми не суче ако не е лесно 😁 Аз и затова не знам дали някога ще се птърва лт цеденето, и заради ефекта, че произвеждам повече, независимо той как суче,  но засега и отказ от кърменето май не е опция, защото става ужасно неспокоен целодневно като не суче от гърда а биберонът не помага, но това все пак са 7-8 пъти по 20 минути дневно, в които не се уморява със сукане, като му давам само от шише.

Но твойто детенце не знае друга алтетнатива освен гърда и съм убедена че е нормално гърдите да са по-меки. Щом наддава и пълни памперсите - значи е добре. Впрочем мойто момченце ака по-рядко тези дни вече -два три пъти дневно, а няма как да е гладен, защото денем му се предлага непрекъснато и шише. Даже някой път реве катп му бутам бутилката по щото той винаги засуква по навик, но после му идва в повече като глътне и голям сърдел пада.

Мисълта ми е не оставяй такива мисли и се води по детето Simple Smile и те не искат да остават гладни а на почти два месеца бебе е достатъчно вече силно да си покаже и си показват де - реве, търси неспокойно ръчички (това го правят и за успокоение де), плачът е специфичен - звучи като на-на: А меките гърди значат че ти се е регулирала кърмата вече, знаеш Simple Smile

# 620
Как слагате бебоците да спят и ги “въртите”  заради главичките? Ема я слагам на гръб и винаги се завърта само дясно, в следствие на това, започвам да виждам, че главичката започва да се посплесква 😅 както и да я въртя, с какво ли не я подпирам да е на ляво и след 10 Мин макс, пак се е завъртяла…
Момичета моля за препоръка какво стягащо бельо да си взема, за след раждането? Бях се насочила към www.shaperfit.bg, но не съм убедена дали са добри...

Стягащо бельо си взех от HM, гледах ги в сайта им, имах големи съмнения, но като ги видях на живо ме спечелиха. Имам 3-4 вида от там и съм доволна и корема и бедрата добре ми прибират.

При Ема също безотказно работи “спящото приспиване”. Иначе напоследък доста киселее и трудно заспива, преди беше много лесно- просто я оставях сама.

# 621
Оцелях след вчерашното реване от 5 сутринта до 22 вечерта , сигурно за 30 минути сумарно не е бил в истерия, носихме го, разхождахме вкъщи, по терасата, че то пък валеше гадно през деня, люшкане, затопляне, слагане по корен... нищо рев  та рев. Яростно ръфа шишето все едно е държан гладен а вече цока по около 110 мл на хранене

За главичката  обикновено заспива обърнат на ляво, обаче после почва да си се въри накъдето му падне, никакъв шанс аз да му местя главата, той сам шава нон стоп, но предполагам,ако бебчетата са по-спокойни и кротки е хубаво леко да се завърта. Аз пък му гледам фонтанелката, често  е вдлъбната и си мислех,че може да е от дехидратация, но той си пие мляко редовно, водичка цока, пишка на всяко хранене обилно, по-скоро мисля че като се движи самата кожа на черепа се опъва различно. При вас има ли такова нещо?

Имам въпрос- утре стават 40 дни и ми се щеше да минем за молитва, но трябва ли предварителна уговорка  църквата и какво се носи?

# 622
  • Замък сред облаците
ЛЛ посъветва през два часа да се редува ляво, дясно, гръб, ама абсурд. В общи линии ние правим следното. След хранене лежи върху мен надясно - по-удобно ми е да му виждам лицето така. Като заспи - слагам наляво в леглото и подпирам гръбчето с одеялце на руло. През нощта е по-гръб като редувам посоката на главата, но за да е все с лице към нас едната нощ слагам в едната посока на креватчето, следващата в другата. Засега не забелязвам да е по-плоска някъде, но пък на тил почти не седи.
Важно е да има еднакво натоварване на мускулите на шията, че ако не си върти главата достатъчно се скъсяват мускулите и сухожилията от страната която не ползва.

За фонтанелата и аз бях притеснена предната седмица, за пръв път се загледах по-сериозно просто - нормално е да се вижда релефа на костите и да е съвсем леко надолу хлътнала и да пулсира, в гугъл изображенията като пишеш dehydrated fontanelle излизат коренно различни изображения, плюс че ако има 5 и повече напикани памперса няма повод за тревога.
Тази статия ми беше полезна: https://mamaitati.com/bebeshkata-fontanela-i-kakvo-tryabva-da-znaem-za-neya/

# 623
аз също му я въртя, но не следя колко време на коя страна лежи. В началото лежеше само на дясната си половина и се бях притеснила, сега както дойде. След разговор с една две многодетни майки се успокоих че не са си следили децата как лягат особено и са пораснали без проблеми. Слагам го винаги по гръб иначе, ама някой път той сам се завърта настрани и после по корем, че чак забива носа в матрака. Пак че го усещам на всяко шаване, щото от корем наобратно не може

# 624
  • гр.Пловдив
аз също му я въртя, но не следя колко време на коя страна лежи. В началото лежеше само на дясната си половина и се бях притеснила, сега както дойде. След разговор с една две многодетни майки се успокоих че не са си следили децата как лягат особено и са пораснали без проблеми. Слагам го винаги по гръб иначе, ама някой път той сам се завърта настрани и после по корем, че чак забива носа в матрака. Пак че го усещам на всяко шаване, щото от корем наобратно не може

Маги, аз пък се чудя какъв е смисъла и ползата от лежане по корем, при положение, че и моята забива нос в матрака и следва яка реван Thinking

Тя само по себе си не може да се осъществи тази поза, ако не е волево обръщане на детето, да държи главата и да иска да стои

# 625
  • Замък сред облаците
Заякване на коремните мускули за да може да почне да се обръща. Но по корем е само под надзор и с главичка настрани докато започне да се претъркулва самостоятелно след няколко месеца.

# 626
Пфффф добре, че чета тук, да се поуспокоя, че ревящи и неспящи бебета е масовата ситуация.
Вървя с количката в парка. Моето реве, всички други спят.
Чувствам се странно. Добре, че чета в групата и за вашите бебчета!!!
Такова бебе ни се падна. Чувствително. С баткото не беше така… Спокоен си беше, такова реване и дране не е имало. Как си мислех, че отново в началото все ще спи…
Ама сега малката принцеска ни разказва играта!!!
Херния си докара от толкова рев. Сега е залепен пъпа, вече 3та седмица, поне да не става по-голяма. Дано я израсте. Иначе ще я оперират по-нататък.

Последна редакция: вт, 23 авг 2022, 16:49 от HappyRSmile

# 627
  • Замък сред облаците
Хепи, как така от рев? Аз знам че пъпната херния е вродена, в см така се раждат и в повечето случаи го израстват без операция до 2-3г.

# 628
Ами не знам, мойто момченце много обича да си ляга по коремче, предполагам му облекчава стомашните неразположения, също така по корем после се придвижва към мен по леглото, като е гладен Grinning
Чувам че много бебета заради това в трети месец почват да се будят и да плачат, понеже не могат да се обърнат сами по гръб. Иначе аз го оставям само върху мен да спи по коремче.

ИНаче що се отнася до това да поставяме бебчето по корем заради вдигането на главичката - и на мойто бебе не му е лесно, нито приятно, въпреки че често сам се опитва да я изправя като го нося на рамо или като мием дупето. Но въпреки това като го оставя след няколко секунди - 10-20 да кажем леко я надига и после чак следва плач. Говоря му и се опитвам преди да се е разстроил да му насочвам вниманието към мен и заставам откъм главичката му, не знам дали има голям ефект.

Някъде четох препоръка от ортопед преди всяко хранене да се слага бебето за малко върху повивалника или друга стабилна повърхност, та мисля да пробвам, че малко изоставаме с това вдигане на главата май.
Иначе днес с наш Йоан се разхождахме из къщата и му показвах магнитчета по хладилника и други цветни предмети, заглежда се вече доста, и му е интересно, и също така бързо се изморява.

Иначе исках да попитам от кога смятате да ползвате активна гимнастика? Аз поразпитах и мислим да я вадим началото на трети месец, мисля че му е време, а и вече доста се заседява сам и си гледа, ама гледа нас предимно ,дори като му размятаме някоя играчка пред лицето, пак гледа мен или баща си и ни се смее, играчката по-малко я отразява Grinning

# 629
Честно казано, не зная от какво й е. По едно време беше изчезнала, но се появиха коликите, ревът, и се възобнови.
Сега е залепена, поне да не се разраства хернията.
Може би ще я израсте.
Мн чи е тъпо, че не мога да й правя масажче на коремчето така… Но подобрение наистина се вижда.
Хепи, как така от рев? Аз знам че пъпната херния е вродена, в см така се раждат и в повечето случаи го израстват без операция до 2-3г.

Общи условия

Активация на акаунт