Отговори
# 630
Вече я слагам на активната гимнастика, започнах от 4-5 седмица, мята с крака и ръце и гледа играчките. Вече им и "говори".

За стоенето по коремче, май им харесва повече, когато се изправят на предмишници и гледат пред тях. Сега е мъка и рев...Това с повивалника при нас няма да подейства, сменяме памперс след ядене.

При бабите първите три дни беше спокойна, спа толкова много, че почнах да се тревожа за нея. Оказа се период, който завърши с два дни рев и отказ да спи...ми така де, бабите ще си помислят, че по цял ден ми спи детето и аз си мързелувам вкъщи. Grinning

Сега я чакам търпеливо да заспи, за да изрежа за сто и пети път този месец нокти...пак са пораснали, пак се е надрала. Вече си намери ръцете и сега са и редовно в устата + жестоко лигавене.

Нормално от бебетата се вълнуваме най-много, но споделете как се възстановявате от раждането.
Аз лично имам още от последните лохии, все още съм емоционална, но не толкова. Нацепих се ужасно много от стрии по корема сега като тръгна да се прибира кожата и все още имам тъмна линия през средата.

# 631
  • Замък сред облаците
Плюнченето започвало сега втория месец и било сигнал, че храносмилателната система се развива добре (нали храната почва да се разгражда от ензимите в слюнката).

И ние сме с акане накрая на храненето, но тия дни има будни призорци където иска да го занимавам и мрънка, ако лежи. Та слагах го днес на себе си по коремче, в шезлонга докато свърша някои домакински задачи, после на бедрата си го облягах и му говорех, а той гука и се усмихва.

Обаче цял следобед през час - час и половина по 80-100 мл АМ. Какво е това клъстерно хранене, не знам.

За себе си взех вчера Терезиенойл по препоръка на АГ да мажа епизиотомията - подобрявало еластичноста на цикатрикса и  регенерацията.
Цикъла ми продължи 2 седмици със слабо червеникаво течение та даже карах на ежедневни превръзки и днес вече свърши.
При мен коремът се прибра още на втората седмица и е съвсем леко отпуснат, но пък качих 2 кила, имам 1 стрия и се кълна че ежедневното пиене на 2-3л вода помогна. Кафявата линия ще седи поне половин година да знаете, обаче вчера се тествах и имам малка диастаза над пъпа. Мисля да почна леки упражнения КАТО намеря време 😂😂😂

# 632
Много ми е тежко, мами. Еми и на нас ни се падна трудно бебе, каката не беше така. Сега сме на почивка о уж, а аз седя в стаята и рева. Малката е много трудна, постоянно се гърчи, реве, ръмжи, грухти, няма сън няма нищо. И в слинга вече не е спокойна, носенето на ръце е изтощително, защото не стои мирна. Само на гърда е спокойна и само там иска да стои, трудно ми е да направя пауза от 2 часа дори. И не е скок, колики и аз нз какво вече, защото стана 1 месец от както сме така (вече е на 50 дни). Пробваме поредните капки, но файда не виждам аз.
Опласах се, помрънках си и така.

Корема ми се прибра, но е мек. В събота изживях кошмара да си търся цял бански. Не съм дебела, нито нищо, но всичко ми е меко и разплуто и беше ужасно преживяване.

# 633
  • София
Адаш какъв бански взе в края на краищата? И на мен ми предстои това кофти преживяване, трябва да е цял, но да е някаква спортна ластична материя да държи корема, че е ужас при мен. Все едно кожа имам останала разплута, корема ми е кат желе.. Иначе крака, стрии, нямам нищо, бюста си ми е добре, ама пуст корем.. чакам и аз да станат три месеца от секциото и почвам упражнения за диастаза. Правих клекове няколко пъти, много хубаво ми беше.
     И моята красавица днес е огън, чак сега заспа. Не знам къде промених режима, май изпуснах една фаза на заспиване и от там тръгна ужас.. Чак сега заспа дълбоко, до сега само дремва 15 минути, повръща и се буди, съответно търси да яде и пак така сто пъти. Кърмата ми предполагам намаля, ама ми е все тая вече .. дохранвам 90 мл мляко. Вчера правих клизма, че 4 дни не беше акала, утре ще коментирам с педиатърката. И час за кожен запазих, плана е да заведа и двете деца да ги види. Поне мога да се похваля, че май преборих тъпата фисура, та един проблем по-малко. Кой размер дрехи носят вашите деца? Тя рязко мина на 62/68 и прибрах един чувал дрехи. Добре, че сестра ми дава, утре чакам следваща доставка. Моята още не се интересува от активна гимнастика или играчки, гледа картината, нас, усмихва ни се, но за момента само толкова.
    И между другото, цял ден ми прави номерца, сега помолих ММ да я поеме и тя заспа дълбоко РАЗБИРА СЕ!

# 634
Деси, и Яна вече постепенно минава към 68-ми р-р. В неделя прави 2 месеца. Вече е изцяло на АМ. Приключи моята сага с изцеждането. Ама честно да ви кажа, на мен ми е по-спокойно вече..

# 635
Адаш Взех си този в черно и аз исках да е цяло заради корема, но масово като ги пробвам ми стяга там долу, а хем не съм много висока. Този стои добре и лесно се кърми.

https://www.terranovastyle.com/bg_bg/cjal-banski-kostjum-s-volan … -intimo-kw-verde/

При мен лошото, е че когато не е в настроение, което е по-голяма част от времето, защото постоянно я тормозят газове, не иска в никой друг да стои дори в мм и няма кой да ме отмени. Едвам хапвам и то даже ти се губи апетита като слушаш другата стая детето как се дере.

Гимнастиката и аз не съм много редовна, но не се притеснявам. Тя е много силна отдавна си държи главата и личната и педиатърката го забелязах. Постоянно ръкомаха, оглежда се, ослушва се интересни са и разни неща.

# 636
  • София
Аз като ми каже някой, че кърменето е по-лесно мигам на парцали. Да, ако всичко е наред и имаш предоволно кърма.. Като знам с шише АМ в чантата колко спокойно ми беше.. можех да планувам цял ден навън. А сега съм нон стоп на тръни дали ще се наложи да дохранвам или ще и стигне цокането навън.. не смея да ида някъде по-далеч от квартала без АМ. Да не говорим, че ми е неудобно с тия протектори, голяма хамалогия, не е само да извадиш зърно и деликатно да набуташ в устата. Почва едно лепене, той пада, търсиш гооо Grinning Та и този път не е по-лесно с кърменето от АМ, разбирам те.

# 637
  • гр.Пловдив
Цитат
Обаче цял следобед през час - час и половина по 80-100 мл АМ. Какво е това клъстерно хранене, не знам.

За себе си взех вчера Терезиенойл по препоръка на АГ да мажа епизиотомията - подобрявало еластичноста на цикатрикса и  регенерацията.
Цикъла ми продължи 2 седмици със слабо червеникаво течение та даже карах на ежедневни превръзки и днес вече свърши.

АА,при нас е също положението,храненето е на макс 1,5-2ч ,има 1,2 паузи от по 3 и пак се започва,но действам на поискване и така..

Терезиенойл е уникално мазило,но безбожно скъпо за съжаление..

Моят цикъл дойде на 38 ден след раждането,спря за 4-5 дни  и преди 2 дни пак ми дойде ,но само прицапване,незнам дали е Ок това,не съм ходила на контролен АГ преглед още Thinking

Цитат
постоянно се гърчи, реве, ръмжи, грухти, няма сън няма нищо

Същата работа,на какво се дължи това ръмжене и грухтене ,синът ми не е бил така и съм в чуденка ..

# 638
Цитат

АА,при нас е също положението,храненето е на макс 1,5-2ч ,има 1,2 паузи от по 3 и пак се започва,но действам на поискване и така..

Терезиенойл е уникално мазило,но безбожно скъпо за съжаление..

Моят цикъл дойде на 38 ден след раждането,спря за 4-5 дни  и преди 2 дни пак ми дойде ,но само прицапване,незнам дали е Ок това,не съм ходила на контролен АГ преглед още Thinking

Цитат
постоянно се гърчи, реве, ръмжи, грухти, няма сън няма нищо

Същата работа,на какво се дължи това ръмжене и грухтене ,синът ми не е бил така и съм в чуденка ..

В частната клиника,в която го водихме,попитах...мислех,че са някакви хрипове. Обясниха ми, че грухтят и сякаш хъркат...от останала храна по гърлото и хранопровода.На нас ни е лесно да си я изкараме...ама те го нямали този рефлекс. Съвсем нормално е.

Относно ревовете.....нямам търпение да минат. През деня само аз се боря с тях,вечер ту аз,ту баща му. Все е гладен,яде по 120мл на ядене. Едвам успявам да удържам 2,5-3ч.
Но поне махнахме нощното. До 12 вечер е борба за заспиване,хапваме и спиме до 6. После рестартираме ревливия цикъл....

# 639
Маги, знам, знам, ама майчини неволи.
Не е като да не знае какво е шише. В болницата му предлагах понякога, защото се притеснявах дали му стига. Вкъщи ММ понякога му прави АМ вечер, за да " не е гладно детето", което мен ме изнервя на макс, но прецених, че нищо няма да му стане, а ми е важно и мъжът ми да се чувства спокоен. Малкият обаче в повечето случаи не го иска. Хем го бута, хем се сърди, като го махна. Има случаи да пие от шишето някакви смешни милилитри и то едва, едва. Дъвче бибероната и дреме. Вчера пробвах да дам изцедена кърма и Ам, за да видя какво киличество ще изяде.. Изяде 40 + 40 и пак с дъвкане. В повечето случаи го изхвърляме. Ами нямам идея колко яде по принцип, задоволява ли го. Според мен яде по малко и на често.
Как успяваш ти да се цедиш? На мен ми се иска и след кърмене да изцеждам, за да стимулирам, но нямам никакво време, защото обикновено следва безкрайното приспиване и събуждане и става време за следващото хранене. Невъзможно ми е, а и имам чувството, че вместо да си гушкам бебето или да обърна внимание на баткото, аз вися на помпата. Много трудоемко ми изглежда.
Не е лесно кърменето или поне в повечето случаи. Ако бебето си хапва спокойно, спокойно е, наддава, всичко ще е песен. Но, когато има като някои от изброените неща, които те притесняват, не е лесно. И навън звучи толкова лесно да кърмиш, но не си представям така, както ми се мята в нас, тече от всякъде кърма ...и да седна някъде да се чудя как да се прикрием. И аз все гледам да съм с мъжа ми с колата, за да мога да вляза вътре да го нахраня. И все пак го предпочитам пред това да се откажа. Просто има и такива периоди, които се опитват да да те пречупят, но минават и идва друго.
Оо чета си и аз книги, докато дреме на гърда. Това ми остана от нещата, които ми доставят удоволствие хаха.

За спането и Марти спи по гръб и повечето пъти главата му е на ляво. И на мен ми се струва, че му се посплесква главата от тази страна, но се надявам да се оправи. Когато го оставям все гледам да е обърната на другата страна, но той си се извърта после. А да му я местя, докато спи, като знам, че съм го приспивала сто часа за стотен път, не мерси.
Така е и с рязането на ноктите. Докато спи няма да го пипна. С триста зора се опитвам, когато е буден, макар че се дърпа и си стиска ръцете. Голяма борба. И сега на единия палец има по-голям нокът от моя. Grinning

Мексикана, в църквата трябва да се запази час, а за носене навсякъде е различно. На мен ми казаха само някакви сладки, че може, а на други чета питка, вино и т.н.

По корем спи само върху мен иначе не го оставам така да спи на друго място.
Главата си я държи много добре изправена, когато го носим, защото нали все иска да разглежда.

Гимнастиката мисля да я пробвам като направи два месеца. Ще видя и баткото кога сме го сложили за първи път, защото ми се губят спомени.

За възстановяването аз се чувствам добре. На прегледа ми казаха, че всичко е наред, до 6 месец трябва да сме напълно възстановени. Само там, където съм имала конец, има още какво да се желае. Слагах 5 дни вагинални глобули Феми флора, другия месец още 5. Стрии не виждам да имам. Имам 2кг още, но не са ми важни за сваляне, защото за височината ми така или иначе са ми малко килограмите. По-скоро имам нужда от стягане на корем и бедра, но не виждам кога ще имам време за тренировки.

И на Марти бодитата 62 размер са му малки. Вече прибирах веднъж малки дрехи, сега пак трябва да разчистя, да видя какво имам от баткото и да обновяваме есенния гардероб.

Деска, кураж и това ще мине скоро!

Миналата година си докарах ужасен цистит с цял бански, имайте го предвид. Половината море изкарах с болки под чадъра, гледайки жално морето.

# 640
Еха, какви порастнали бебчета, моят скакалец си е 56 размер, даже някои пижамки на H&M 56  са му широки, ама си върви висок и слабичък.

Терезиан ойл ми го изписаха още в болницата и определено помогна, но е скъпо  и на мен ми смърди на риба, само че не съм много редовна,защото едвам си го измивам от ръцете, а все разнасям бебешора. Мен явно ме удариха хормоните и покрай боледуването трупнах 3 кг за 1 месец, та сега диетка трябва, иначе аз излязох от болницата в същия вид и кг  в които бях преди да забременея, та не мога да се оплача. Обаче още боря хемороидите и имах  бая болки в шевовете като бях под карантина, но нямаше как да отида на лекар. И от тичането покрай детето, взе че ми мина, но днес видях някакви зелени нишки, подозирам,че това са вътрешните конци, АГ  ме предупреди че сами ще си паднат. Ще видя как е положението след 2-3 седмици на контролния преглед, защото лохии отдавана нямам, но имам бая обилно течение.

# 641
Miss, и на мен ми се струваше много сложно в началото, но аз ползвам ел помпа на медела - предпоалахам и помпата има значение, и обикновено става бързо след като съм кърмила, защото няма нужда да чакам рефлекс на потичане, гърдите са “разработени” и доизцеждането не отнема повече от 10 минути преко сили. Освен това се цедя само след дневните хранения, и малко ги разреди, а и аз го лъжа чат пат в слинга да поспива повечко и да мога да си свърша нещо и да не спи на пресекулки толкова. Та се изцеждам общо взето три четири пъти по 10 мин макс и е съвсем поносимо, а и бебето стана по-спокойно и го оставям в шезлонга и той ме гледа с любопитство. Но мойто бебе не се храни от гърда всеки път, някой път е нетърпелив и нервен и ако не се изцедя е гладен, ако дма АМ в тоя момент пък това означава директно намаляване на кърмата. Разбираемо че с две дечица всичко е доста по-трудоемко, а и не се знае дали има смисъл.
е

А и  какъв омагьосан кръг е това изцеждане и дли наистина има нужда, Най-добре да остави човек бебето да регулира кърмата и да е търпелив, някой път се шегувам със себе си - боже ако бяхме в дивата природа как щеше да оцелее това бебе без помпата Simple Smile) Все щеше да се оправи.

В тоя ред на мисли дали от слинга (уж подобрявал сукателния рефлекс) мойто бебе чат пат засуква и без протектор и чак ми става смешно шото ще стане на 2 месеца и все още не губи ентусиазъм за сукане, трудничко му е обаче, щото за протектора някак си се закача, а моите зърна не са изпъкнали в спокойно състояние и по-лесно губи ориентация. Но явно го успокоява гърдата повече от биберони и други, склонен е да суче без протектор най-вече като е нахранен, но неспокоен.

Деси, не знаех че и ти ползваш протектори, впечатлена съм че успяваш с тях и навън да кърмиш, все ми се струва че няма да се справя. Това с падането на протекторите наистина е супер изнервящо. Авентски ли ползваш? Опитвала ли си да махнеш протекторите по време на кърмене без смяна ня позицията или в друг момент - може дя се окаже че и твоето момиченце може да се справи вечe.Все пак стимулацията без протектори е друга, а много жени успяват да откажат протекторите. Но от друга страна братовчедка ми кърми успешно година и половина с протектори, пак става, просто е некомфортно, но пък по-добре с тях отколкото хич.

Това додаване на АМ вечер хем го разбирам хем смятам че е излишно (при иначе изключително кърмене) - пак че не си го изяжда. Най-малкото променя после ритъмът на хрянене и ще огладнее пак по-късно. Вечер бебетата са по-нервни и имат нуждя от повече сукане заради сямото сукане, не толкова от глад. Ако не е гладна а има нужда от успокоение АМ няма да помогне. Аз съм давала така още и още и кърма и мляко и той продължава да се кисели докато не го сложа на гърда или не го успокоя другояче.

Иначе да се похваля откакто пускам бял шум за вечерното заспиване спи по 4-5 часа от 8 до 1 примерно и после пак спи около три часа. Може да съвпада с естественото развитие на нещата, но днес спях 5 часа наведнъж и ми се стори уау.

Иначе и аз се нацепих доста чак в последствие - цялата долна част на корема ми е в “клончета”. Успокоява ме че с дълбок бански до пъпа няма да си личи. Донякъде ме утешава че ми е спомен от бременността от друга страна ме е яд че можеше да го избегна - а и след раждането спрях да се мажа, голяма грешка. Сега се мажа пак и квто че ли има леко подобрение, визуално. 

Възстанових се инвче много добре, само трябва да спра да нагъвам сладки нещa, че
за втори път гъбясвам. Изкарвх цяла бременност на диета и сега съм като отвързана, а и вече не ми става лошо от въглехидрати кякто тогава.

Някой беше питал как имаме време за такива дълги писания Simple Smile) Чакам бебето да заспи дълбоко докато е върху мен за да го преместя ня леглото, иначе има рев и айде обратно ако избързам Simple Smile Като цяло нощем си спи за щастие, да чукна на дърво.

# 642
  • Замък сред облаците
Значи не само ние минахме на 68рр 😄 то и памперса допринася за необходимостта от по-дълбоки дрешки, но и с тая глава дети не ще да преминава през бодитата няма как. Трябва да ида до Пепко да взема още такива с предно закопчаване, много ми харесват като материя.

За грухтенето и хленчене насън - навсякъде пише че е нормално ама нощно време тамън съм го държала 20-30 мин след хранене изправен, после още 20 мин го наблюдавам в леглото и като се почне грухтене, сумтене, ритане успех с моето заспиване 🙄

Днес четох, че към 8 седмица трябва да очакваме регресия на съня. Ако досега особено при нощното кърмене бебетата са получавали мелатонин през кърмата, то сега организмът им трябва да се научи сам да го произвежда и за целта трябва да почне вечерният режим и приспиването вкл за дневните дремки да е на изцяло тъмно. Ще разцъкам сега за затъмняващи завеси у нас 😁

# 643
Ц...айде без регресии, моля, иначе имаме затъмняване Grinning Не ме бийте с камъни, но се порадвах на няколко дни с добър сън. Малката направи няколко вечери с 5-6 часа непрекъснат сън и после още 2-3 за десерт. Направо се преродих. Пожелавам ви го!
Но ето ни днес, отново се буди редовно, даже не яде и толкова, заспива, чакам по 30 минути преди да я прехвърля в кошарата и пак успява да се събуди. Слушам я как се стряска през 2 минути и отново се унася, и чакам да видя кога няма да заспи отново, и ще трябва да я взема. С това нейно стряскане много се дразня, а отказва да бъде повивана или в антистрес пелена, започва да се гърчи като червей. Не знам днес дали аз не оплесках нещо с дремките, за да спи така лошо тази вечер.
Иначе съм чувала за голяма регресия на съня в 4 месец, когато от 2 фази на съня преминават към 4 като при възрастен човек и е доста криво, а някой коментираше пак нещо, че е свързано с производството на мелатонин. Единственото успокоени за майките с по-неспокойни бебета е, че не може да има регресия, ако изобщо сънят не е окей все още. Tired Face

Последна редакция: ср, 24 авг 2022, 05:55 от Bubblezz

# 644
  • София
Маги, с протектори съм от самото начало на Нук. Авент ѝ идват много големи и обемни и не го иска. Навън ги нося в една кутия и редувам за две кърмения. Ако се наложи още кърменета, търся да ги мия. Миналия път също с протектори кърмех, сега реално нямаше нужда от тях, но ми беше разразила зърната до кръв в началото и се ядосах и ги купих. Пробвам често без тях, но зърното ми е 1/3 от тях , нищо че са малки и тя зеи широко и търси протектора. И се почва едни търсене - голямо чудо. Давам и зърното в устата и тя не го възприема, широко отворена уста и го изпуска за да търси протектора. Тия регеесии всеки път ми объркваха нещата с баткото, направо мъка ми е, че наближава.
Ето сега, тази нощ се буди на 1,5 часа да яде, ама тц вече никой няма в циците и какво да я правя? На теория ми е ясно, че иска да си увеличи кърмата, ама като вече трети път търси и няма достатъчно е нервна и съответно не иска да заспи. Май избора е да приспя недохранена и да я заложа или да дам добавка.. ето това ми е гранде проблема при мен. При тези увеличавания на кърмата давам добавка… И ние сме със затъмняване във всички стаи, но не го пускам уж за да прави разлика в дневен и нощен сън.
Ох, уж е заспала и като извика пъшкайки току що мм скочи 😂 от вчера ми се смее много широко и на всяко кърмене по 3-4 пъти, направо ме разтапя това дете!!!

Общи условия

Активация на акаунт