Отговори
# 675
И аз не мога да си го обясня. Не бях подготвена за това, каката не беше грам така.
Ако някой друг ми беше казал, че детето му е така никога нямаше да повярвам.

Последна редакция: чт, 25 авг 2022, 10:57 от deska90

# 676
  • Замък сред облаците
Храносмилателната система продължава да се развива и узрява след раждането, тепърва се населва с бактерии (това зависи и от кърмата и от микрофлората на тялото на майката, и дали се бомбардира с капки).Тоест всяко бебе храносмила различно един вид и перисталтиката му следва собствено темпо. Отделно нервната система също се развива индивидуално и прага на дискомфорт на всяко бебе е различен.

За даващите капки за колики със симетикон - имайте предвид че те агрегират множеството балончета в червата в по-големи “балони”, но заради незрялата перисталтика това не значи че излизат по-лесно както уж ги рекламират. Друг страничен ефект може да е запекът. На мен примерно еспумизанът ми действа запичащо и надуващо, въпреки че е точно с обратното показание - та си е до организъм.

Нашия пръцка особено сутрин и открих случайно че като му надигам дупенцето се изпръцква лесно - масажите на стомахчето и карането на колело не вършат особена работа при него. Иначе както си лежи по гръб в кошарката - подпъхвам длан между крачетата му както са разкрачени и надигам 2-3см нагоре, следва пръц-пръц Simple Smile но трябва вече да е започнало пръцкането, това само помага освобождаването на газовете, ако са подути още тънките черва за там не помага.

# 677
Моето бебе няма абсолютно нищо общо с кака си, ама нищо. Все едно не съм ги раждала аз 😁 Това е супер плашливо, плаче от всичко - мокри кърпи, смяна на дрехи, на памперс, за къпането няма да говоря въобще 😁 Коликите също са доста по-сериозни, като цяло разлики от небето до земята. Оказа се, че каката е била бебе мечта 😁 Всички ми казваха, че вторите били по-различни и трудни, но аз не вярвах 😁 Вече знам 😁😁

# 678
Кривостта на моята госпожичка ескалира и тази вечер се буди през по-малко от 2 часа. Даже не искаше да суче кой знае колко, а за успокоение. Гърчи се много, въпреки че ми се струва, че вече по-лесно пръцка. Взимам я в леглото след като мъжа ми тръгне за работа, обаче заспивам, което не е добре.
Не разбирам как един ден всичко е окей, друг ден - абсолютен ад. Може и да са скокове или каквото там е, но от днес ще спра всички млечни за 2-3 дни да видя дали може да предизвика разлика. Не виждам логика, защото в дните, в които спа много не съм променяла диетата си, не следва да влияе...

А бебетата еднорози, които само тихо си спинкат и хапват като цяло ги има, но не са мнозинство.

# 679
Вчера и днес малкия е особено крив. Гледам,  че уж има скок в растежа. Дано е само това и скоро премине,  защото сили нямам. ММ не ми помага,  защото има много работа и всичко ми идва в повече. На моменти се усещам,  че се дразня на малчо,  че не спира да мрънка и плаче,  което пък ме кара да се чувствам виновна,  че реагирам по този начин. Емоциите ми се люшкат от едната крайност в другата.
Иначе от вчера му дадох няколко пъти да суче без протекторите и всеки път си засуква без проблем. След няколко минути обаче започва да нервничи. Чудя се дали струята ми не е прекалено силна. Оф не знам. Искам да кърмя, но целият този стрес -  яде ли достатъчно, стимулира ли ми се лактацията с тези протектори,  па как да ги махна и т. н. ми идва в повече.
Белият шум или не го отразява или му се дразни. Свалих приложението и пробвах всичките видове звуци -  не ги харесва и туй то. За сметка на това много харесва като пусна сешоара. Използвам го да му суша дупето и понякога се унася.
Пиша на посоки,  за което ще ме извините.

# 680
Lavater, не е свикнал сигурно. И мойто бебе сега наново се учи, тая нощ не знам дали не му беше много силна струята и гърдите ми твърде пълни щото така жестоко ме стиска с венците, че ми идеше да му сготвя АМ на сутринта и да се отказвам.  освен това много изпускаше гърдата и се отказваше много бърьо и така го храних през два часа макс. Ама сега на по-слаба струя през деня си суче нормално, така или иначе докато той не се отказва мисля и аз да трая пък ще видим. Толкоз бебенца не щат да сучат въобще.

Лаватера, ако пълни памперсите всичко е наред.  мойто бееб продължава да пишка обилно и да ака често, това ме успокоява.

# 681
Да,  аз с това се успокоявам,  че си хапва -  буквално във всеки памперс има ако. За пишкането се бях притеснила тези дни,  че сякаш е по -  малко в сравнение с предните седмици,  но пак си прави минимум 6 тежки памперса на ден. Ох,  имам чувството,  че само си търся за какво да се притеснявам.

# 682
Момичета, един бърз въпрос пак, защото тук сте доста запознати - ходихме да вземат на бебето носен секрет, че преди няколко дни забелязах сутрин, че има по-затруднено дишане и сега цъфнаха STAPHYLOCOCCUS AUREUS. Педиатърката изписа антибиотик за мазане. Сега чета обаче, че това е често срещана бактерия и при възрастните и че обикновено не причинява проблеми. Мисля си, понеже сигурно се е заразил от нас, знам ли, какво да предприема, за да не се получи пак? Дали въобще ще е ефективно мазането...

# 683
  • София
Адаш, стискай зъби, обикновено коликите минават 3-4 месец най-късно. Иначе моето първо бебе беше като сегашното ти и за това сега не мога да намеря от какво да се оплача.. хаха знам колко зле може да е. Като споделя с някоя мама, че баткото ми е плакал до 4ти месец включително и тя ми отговаря ооо да и моето така плачеше по цял час неутешимо. Еми приключвам разговора хаха какво да и обяснявам, че той плачеше 22 часа от 24! Та, едвали някой ще те разбере ако не е минал през това, ноооо пък ти си мрънкай и се оплаквай - олеква.
        Аз съм много щастлива, защото Алис се изака сама на 2рия ден от клизмата, дано оправиме този запек. Вече сме 6ти ден на пандата, явно е повлиял...и явно ще го купувам какво да правя. Мажа я с Атодерм вече няколко пъти, пъпките за сега не са изчезнали, но кожата е хидратирана и мека, дано има ефект.
        Ние най-накрая влязохме в някакъв режим с двете деца и се надявам да е малко по-лесно до градината. Сутрин ставаме 8-9 и излизаме навън до 1. През времето в което сме навън тя си спи в количката, аз играя с баткото. После се прибираме, храня ги и приспивам баткото. Сега с нея се занимаваме и пия кафе на спокойствие. След това мм се прибира и излизат с баткото на площадка отново докато аз сготвя или изилзам с тях и така до 9. Нея я къпем и в 10 най-късно е заспала нощен сън, той 11-12 когато успеем да го приспим.. Вече няколко дни сме така и положението бива. Иска ми се да го будя по-раничко към 7-8 за да минаваме на режим детска пък и за да ляга по на време вечер, ноооо още събирам смелост да си го причиня. Grinning Днес кафе машината вместо едно кафе ми пусна две кафета едно след друго, явно ме съжали хаха.
   Rianne, как така за мазане? Да не са капки? Може да се изследвате и вие и ще разбереш дали си го предавате. Иначе, не съм съгласна, че не причинява проблеми.

# 684
   Rianne, как така за мазане? Да не са капки? Може да се изследвате и вие и ще разбереш дали си го предавате. Иначе, не съм съгласна, че не причинява проблеми.

Антибиотичен крем е, маз за нос, изстисква се мъничко в ноздрата и се разтърква нослето.
Дали трябва да изследвам и кърмата си мисля сега... Освен да се обадя на докторката, за да ми обясни по-подробно, че на прегледа не беше хич обстоятелствена.

# 685
  • София
Кърмата ли? Не мисля, че може да е от кърмата.. но не съм компетентна де. Коя е тази мас, предполагам е по антибиограма? Ти имаше ли по-голямо дете? Обикновено от градината/яслата се мъкнат тези бактерии.....при възрастните наистина рядко правят проблеми, обикновено организма сам се справя с тях, малките деца обаче не могат. Ще почне от запушен нос, после секрет, накрая жълто/зелен сопол, може да слезе към гърлото и т.н , така че по-добре да се лекува.

# 686
Не, първо дете ми е. Ами, от нас с мъжа ми трябва да е дошло, защото само ние сме с него и редки виждания с бабите. Иначе крема се казва МупироНазал.
Иначе предположих за кърмата, защото четох някаква статия, че и такова изследване може да препоръчат.

# 687
Моята кака беше с някаква бактерия в носа и слагахме Мупироназал - още на 2-3 слагане имаше ефект. Но при нея правихме курс три месеца по 10 дни мазане, за да е сигурно че ще мине - така каза педиатъра. Беше на 4 г. тогава.

# 688
  • София
Аз не мисля, че е от вас. По-вероятно е да е вътреболнична бактерия и от родилното да сте си я донесли. Имате ли запушени носове, хрема?

# 689
стафилококус ауреус има всеки един от нас по кожата си, причинява всякакви инфекции при свръх растеж, не сте му я пренесли вие в този смисъл на думата

Общи условия

Активация на акаунт