Модни консултации (Юли, 2022) - 68

• 33 725
  • 381
  •   1
Отговори
# 270
Тимбърленд са точни, ако не и леко уголемени.

# 271
  • Somewhere far away
Препоръчайте мъжки туристически обувки.

# 272
Зависи от бюджета, колко интензивно ще се ползват и къде ще се ползват - по-алпийски или по-горски терен

# 273
  • Somewhere far away
По- горски. Предимно еко пътеки с умерен, не много интензивен преход.
Гледам в обувки бг, преди време някой ми беше препоръчал марката CMP, но не знам дали това все още е актуално.
Бюджета не е проблем, но нека да е примерно до 200лв.

# 274
  • София
Аз залагам на марката Мерел.
Имам зимни Алпина, от които съм много доволна.
Мъжът ми има Салева, също е очарован.
СМР съм чувала добри неща, но нямам никакъв опит с тази марка.

# 275
Още един глас за Мерел- това са вечни обувки за мен- нямат късане.

# 276
За целите на Deathcrush, аз бих го/я посъветвала да си вземе декатлонски. Салева и Мерел са наистина добри, но за екопътеки може и по-бюджетен вариант, каквато е марката на Декатлон Quechua.

# 277
  • София
А 100лв за грам злато как е като цена?
За 22 като че ли е нормална, а за 24 карата в момента искат даже май над сто. 750-ятката струваше преди седмица на грам към осемдесет лева. 585 е по-евтино даже.
Къде ги гледаш тези цени?

# 278
  • Бургас
Тази цена 100лв/грам на изработено изделие е за 14к в магазин, но в курортно място. Май е висока за тези карати.

# 279
От Декатлон имах QUECHUA. С тях качвах Ботев и Мусала. На качване и на равни участъци бяха ОК, но на слизане беше ужасно усещането на пръстите, по-точно на палците. Всичко бях спазила, което ме бяха предупредили опитните туристи - един номер по-големи, ниско изрязани нокти и стегнати връзки при слизане. Но въпреки имах поражения на пръстите, не ги усещах от болка и после посиняха ноктите на палците.
Сега си купих Merrell(пак от Декатлон), като водещо при избора ми беше как усещам крака си отпред. Пробвах да ходя на пръсти, максимално вдигната пета, не усетих убиване или дискомфорт. В събота ми предстои преход до Вихрен, та ще ги изпробвам в действие.

# 280
Нашите са Merrell, моите са супер, на мм се скапаха за сезон и половина.
В магазина имаха нещо като мостче - от едната страна с камъчета, от другата с изкуствена трева. Бях избрала модел онлайн, но отидох на място и пробвах много - слизах и се качвах сто пъти по наклончето и избрах съвсем друг модел, понеже набелязаният ми опираше на палците.
Не е лесно да избереш, но ако няма да има голямо катерене и слизане, може с всякакви. Ходила съм и с обикновени градски кубинки, бяха ми удобни,но пък се пързаляха през зимата.
Моите крака са много капризни обаче, виждала съм туристи с всякакви обувки и  си ходят хората, даже на токчета и с филцова шапка с периферия се беше качило едно момиче на Витоша - зор виждаше да стигне до кафенето. Grinning
Децата ходеха с обувки от Декатлон -  нищо им нямаше, т.е - до крак е.

# 281
От Декатлон имах QUECHUA. С тях качвах Ботев и Мусала. На качване и на равни участъци бяха ОК, но на слизане беше ужасно усещането на пръстите, по-точно на палците. Всичко бях спазила, което ме бяха предупредили опитните туристи - един номер по-големи, ниско изрязани нокти и стегнати връзки при слизане. Но въпреки имах поражения на пръстите, не ги усещах от болка и после посиняха ноктите на палците.
Сега си купих Merrell(пак от Декатлон), като водещо при избора ми беше как усещам крака си отпред. Пробвах да ходя на пръсти, максимално вдигната пета, не усетих убиване или дискомфорт. В събота ми предстои преход до Вихрен, та ще ги изпробвам в действие.
Купих от Щатите Тимбъленд на родителите ми. Добре, че взех половин номер по-голям на баща ми, иначе нямаше да може да ги сложи. Тези на майка ми са й малки и ги остави на мен.  (носи 38 номер, него и купих; баща ми носи 42, купих 42,5)
С обувките на майка ми слизах от Безбог, получи се точно същото, което споделяш - набиване на пръстите и страхотна болка в последствие, само като си докоснех ноктите и ми се плачеше. Но аз мислех, че проблемът е в това, че са ми големи (обувките са 38,  а аз нося 37).
Баща ми няма такъв проблем с неговите.

# 282
На Ессо туристическите обувки са много хубави.

# 283
  • София
Тази цена 100лв/грам на изработено изделие е за 14к в магазин, но в курортно място. Май е висока за тези карати.

В последният месец купувах доста златни накити, в София, обработено злато, без претенции за марка и изработка е 120/грам. При синджирите и гривните според плетката, има и за над 200лв.

Много ми хареса това с магазина с различен терен за планински обувки, аз купувах онлайн.  Купих известен модел Саломон, при равен терен ми разрани глезена отзад, предполагам, заради ниския чорап. На мен също обикновено ми се подбиват пръстите и новите не са тествани на по-тежък терен.Там, където планинските обувки са големи, сложете чорапи, препоръчително вълнени/мерино, по-високи от обувките.

# 284
Да, в SLS  срещу Парадайс го има това мостче, консултантът пък беше супер компетентен и понеже съм инат, положи усилия човекът, докато ме убеди да взема правилните и ми избере номер. Blush
На място цените са доста по - високи, но за проблемни крака препоръчвам с две ръце да се мери на място.

Общи условия

Активация на акаунт