Родени през Март - тема 3

• 18 177
  • 765
  •   1
Отговори
# 180
И аз не съм съвсем сигурна дали разбрах тази регресия в какво се изразява. Единствената промяна, която забелязах е, че се събужда на няколко пъти в 5 сутринта, вместо в 7, евентуално това да е. През деня си бодърсъва, има и дремки когато реши, малко е поизнервена, но според мен при нас е от зъби. Много си натиска венците с двете ръце и просто си личи как не й е комфортно, като дам няколко Дентокинда за деня се поуспокоява положението.

# 181
Вкъщи всички усетиха регресията, котката го понася най-тежко и трайно се евакуира в хола Joy
Всяко заспиване е придружено с рев - сутрин, обед, вечер и през нощта. Не стига че едва заспива, а като я оставиш в леглото и веднага се ококорва и започва отново да реве. Моето спокойно бебе, което не плачеше освен от ваксините, вече е друг човек. Една възрастна съседка не беше разбрала, че имаме бебе. Е, вече знае JoyJoyJoy Жената живее в къщата до нас...
Заспиването е само на гърда и на ръце, мрънкането е нон стоп. За деня се събира може би един час, в който е в добро настроение. Дано скоро премине, защото съм на предела на силите си. Като новородена спеше повече,аз също, въпреки че се будехме на всеки час и половина - два.

# 182
Момиочета, започнах захранване от вчера. Дадох първо тиква, след което искам да вкарам картоф. Никъде не намирам пюре от картоф или поне картоф и тиква ( навсякъде, където търсих картоф и тиква на хип е изчерпано) Моля мамите от София ако са виждали някъде да споделят. А като опция може ли варен картоф да прибавя към купено пюре от тиква?

И още нещо, по колко дни мислите да давате нов зеленчук? Малко ми е объркано с това захранване.

Последна редакция: пн, 18 юли 2022, 12:35 от TinkerBell3

# 183
Само картоф има май на слънчо. Така четох, но не съм гледала. Тиква и картоф има на Хип. Иначе може да свариш ти, да.

# 184
Аз също ще започна захранването с тиква тези дни, че само му текат лигите като ни гледа да ядем и ни се кара. Картоф и тиква има на Хип, в по-големите вериги ще го намериш. Аз мисля да направя пюре от картоф и да прибавям към такова от тиква, защото имам пресни родопски картофи от жена в Родопите.

# 185
До колкото пише навсякъде всички бебета минават през регресия в 4 месец тогава бебешкия им сън от 2 фази става, като на възрастните в няколко фази и може да се събужда на всяко преминаване от фаза във фаза, но може и да не плаче бебето и лесно да преминава, както повечето възрастни най много да се завият или да станат до тоалетна... За това при някои бебчета не се усеща. После в 8 месец и 12 е заради нови умения изправяне, пълзене, ходене ( при големия ми син доста се усети)Но истинската регресия свързана със съня си е само тази в 4 месец. Мисля в метро, че има на хип картоф и тиква.

# 186
Във връзка със съня, аз се боря с 45 min intruder.. Сигурно в това се проявява при моя син регресията,защото това будене около 45 мин е свързано точно с преминаването от 1 фаза в друга. Всяка вечер заспи ли нощния сън се буди и трябва да се доприспи, както и за една от дневните дремки, която е по-дълга. Всеки ден, всяка вечер - без пропуск. Никакви трикчета не сработват. Да не говорим, че напоследък коликите се завърнаха и се върти допълнително. 🙄 Не стига че жестоко обринат, ами снощи се изакал докато спи и случайно реших да го донаместя, та усетих миризмата. Преди това, по едно време на бебефона видях, че се върти, но мислех че си е обичайното му. Чист късмет си е че усетих, иначе щеше да си седи така до сутринта. Или поне до следващото събуждане. Та, да се влуши обрива. 🙄 Както пропускаше дни, така вчера 4 пъти... Май скоро още някой се оплакс със същото (мисля че Red).

# 187
Ние минахме регресията точно когато беше на 4ри месеца, будеше се през час и плачеше вси едно нещо я боли. Седмица беше така и отмина, но защото я взимах при нас на спалнята и явно свикна така и сега всяка вечер се буди точно в 4ри часът сутринта и докато не я сложа при нас не заспива. Май лошо я научих така.

Сега от два дни акото и е светло зелено и много рядко, не е разстройство но май на там върви и си мисля че е страничен ефект от ваксините, които направихме в Петък, ще изчакам още два три дни и ако е така ще се консултирам с педиатъра, иначе е жизнена и бодра.

За захранването аз мисля да и правя сама пюрета, като първа започна с еднокомпонентни зеленчуци по два дни и след това да ги смесвам, но първо ще изчакам акото да се нормализира.

Относно ортопеда, като минем прегледа ще пиша задължително, но силно се надявам някой да си отмени часът и да ни вземан по-рано защото 27ми август ми се вижда доста далеч във времето.

# 188
Във връзка със съня, аз се боря с 45 min intruder.. Сигурно в това се проявява при моя син регресията,защото това будене около 45 мин е свързано точно с преминаването от 1 фаза в друга. Всяка вечер заспи ли нощния сън се буди и трябва да се доприспи, както и за една от дневните дремки, която е по-дълга. Всеки ден, всяка вечер - без пропуск. Никакви трикчета не сработват. Да не говорим, че напоследък коликите се завърнаха и се върти допълнително. 🙄 Не стига че жестоко обринат, ами снощи се изакал докато спи и случайно реших да го донаместя, та усетих миризмата. Преди това, по едно време на бебефона видях, че се върти, но мислех че си е обичайното му. Чист късмет си е че усетих, иначе щеше да си седи така до сутринта. Или поне до следващото събуждане. Та, да се влуши обрива. 🙄 Както пропускаше дни, така вчера 4 пъти... Май скоро още някой се оплакс със същото (мисля че Red).
Леле, същото е и при нас, на 40 минута се ококорва и нищо не мога да направя. Какво ли не пробвах. Стоя до него, реагирам веднага като се размърда, бял шум, возене в количката. Интересното е, че при нощния сън това го няма или е много рядко. Но през деня е задължително.

# 189
При кой ортопед е часът?

Ние минахме регресията точно когато беше на 4ри месеца, будеше се през час и плачеше вси едно нещо я боли. Седмица беше така и отмина, но защото я взимах при нас на спалнята и явно свикна така и сега всяка вечер се буди точно в 4ри часът сутринта и докато не я сложа при нас не заспива. Май лошо я научих така.

Сега от два дни акото и е светло зелено и много рядко, не е разстройство но май на там върви и си мисля че е страничен ефект от ваксините, които направихме в Петък, ще изчакам още два три дни и ако е така ще се консултирам с педиатъра, иначе е жизнена и бодра.

За захранването аз мисля да и правя сама пюрета, като първа започна с еднокомпонентни зеленчуци по два дни и след това да ги смесвам, но първо ще изчакам акото да се нормализира.

Относно ортопеда, като минем прегледа ще пиша задължително, но силно се надявам някой да си отмени часът и да ни вземан по-рано защото 27ми август ми се вижда доста далеч във времето.

# 190
  • София
Момиочета, започнах захранване от вчера. Дадох първо тиква, след което искам да вкарам картоф. Никъде не намирам пюре от картоф или поне картоф и тиква ( навсякъде, където търсих картоф и тиква на хип е изчерпано) Моля мамите от София ако са виждали някъде да споделят. А като опция може ли варен картоф да прибавя към купено пюре от тиква?

И още нещо, по колко дни мислите да давате нов зеленчук? Малко ми е объркано с това захранване.

Мм, това все едно аз съм го писала преди една седмица. Накрая купих био картофи (колко са био един Годпод знае) и му приготвих аз. След това купих и готово пюре морков, и био моркови аз да правя. Даже вече въведох и пащърнак. В началото мислех да спазвам стриктно схемата, но като виждам чавето с какъв апетит яде (пожелавам го на всички мами) няма за къде да го бавя и прескачам по един ден и въвеждам следващия зеленчук. За 10 дни въведох 4 зеленчука. Днес омете едно буканче и половина трикомпонентна пюре картоф+морков+пащърнак и след това ревеше със сълзи докато не си получи млякото. Бях приготвила по-малка доза 120мл вода+4лъжички мляко и мислех да не го давам цялото ако не изяде пюрето, но ревеше със сълзи докато не го изпие цялото. Аз съм много против прехранването на децата и разширяването на стомахчето, но като виждам, че огладнява преди часът за хранене и плаче, че не се е наял, няма как да го оставя да гладува и нервничи. Дори за 5дни е свалил 300гр. вместо да качва. Не отричам факта, че се движи повече, но чак да сваля и че преди кърмех повече като добавка към ам. Сега мисля да приключваме с тая мъка, защото ми омръзна това смесено хранене.

# 191
Както пропускаше дни, така вчера 4 пъти... Май скоро още някой се оплакс със същото (мисля че Red).

При нас беше друго,Бабълс.
В последните 2 седмици моята бебка ака сутрин след като се събуди по веднъж на ден.Точно този ден също беше се изходила, бяхме на разходка в друг град и от Пепко купих килимчето.И веднага като се прибрахме го напълних със доста студена вода и я тупнах уж по гърдички върху него.От там след 10 мин се изходи пак нормално и малко по-късно се започна.За половин час поне 5-6  пъти ходи ама на вода и придружено със страшни звуци.Сутринта в 4 пак 2 пъти и в 8 пак.
След тази случка пак си влезе в ритъм по 1 път на ден сутрин.

Чувала съм, че като пробиват зъбчетата може така честичко да акат . Да не би да е от това,а ти казваше,че и секрети от нослето имал в повече...пак признак. Хайде да се похвалиш  скоро ☺️

# 192
И аз това се замислих... Секретче, акане, подсичане, всичко в устата, нервен без причина, точи лиги.. 🤔🤔🤔 Пипах гледах, няма нищо.

# 193
Дами, какво правите ако бебока не иска вода?

Гледам че фонтанелата е хлътнала в тия жеги на моменти и се притеснявам.

# 194
Дъщеря ми отказва да пие вода. В най-големите жеги кърмя на час, най-много час и половина. Аз следя пелените - ако са обилно напишкани, не се притеснявам. Преди постоянно мислех, че е недохранена и/или обезводнена, а сега вече дори спрях да следя с приложение по колко пъти яде. Отбелязвам само изхождането, защото е на 5-7 дни веднъж. Хлътнала фонтанела е само един от признаците за дехидратация, но е добре да се проследи от какво и колко е хлътнала.

Дами, какво правите ако бебока не иска вода?

Гледам че фонтанелата е хлътнала в тия жеги на моменти и се притеснявам.

Общи условия

Активация на акаунт