Родени през Март - тема 3

• 18 181
  • 765
  •   1
Отговори
# 195
Във връзка със съня, аз се боря с 45 min intruder.. Сигурно в това се проявява при моя син регресията,защото това будене около 45 мин е свързано точно с преминаването от 1 фаза в друга. Всяка вечер заспи ли нощния сън се буди и трябва да се доприспи, както и за една от дневните дремки, която е по-дълга. Всеки ден, всяка вечер - без пропуск. Никакви трикчета не сработват. Да не говорим, че напоследък коликите се завърнаха и се върти допълнително. 🙄 Не стига че жестоко обринат, ами снощи се изакал докато спи и случайно реших да го донаместя, та усетих миризмата. Преди това, по едно време на бебефона видях, че се върти, но мислех че си е обичайното му. Чист късмет си е че усетих, иначе щеше да си седи така до сутринта. Или поне до следващото събуждане. Та, да се влуши обрива. 🙄 Както пропускаше дни, така вчера 4 пъти... Май скоро още някой се оплакс със същото (мисля че Red).
Леле, същото е и при нас, на 40 минута се ококорва и нищо не мога да направя. Какво ли не пробвах. Стоя до него, реагирам веднага като се размърда, бял шум, возене в количката. Интересното е, че при нощния сън това го няма или е много рядко. Но през деня е задължително.

И моята сладурка от близо месец е така. Заспи ли след 40-45 се събужда. Вечер си спи. Какво ли не опитах. 😁

# 196
При кой ортопед е часът?

Ние минахме регресията точно когато беше на 4ри месеца, будеше се през час и плачеше вси едно нещо я боли. Седмица беше така и отмина, но защото я взимах при нас на спалнята и явно свикна така и сега всяка вечер се буди точно в 4ри часът сутринта и докато не я сложа при нас не заспива. Май лошо я научих така.

Сега от два дни акото и е светло зелено и много рядко, не е разстройство но май на там върви и си мисля че е страничен ефект от ваксините, които направихме в Петък, ще изчакам още два три дни и ако е така ще се консултирам с педиатъра, иначе е жизнена и бодра.

За захранването аз мисля да и правя сама пюрета, като първа започна с еднокомпонентни зеленчуци по два дни и след това да ги смесвам, но първо ще изчакам акото да се нормализира.

Относно ортопеда, като минем прегледа ще пиша задължително, но силно се надявам някой да си отмени часът и да ни вземан по-рано защото 27ми август ми се вижда доста далеч във времето.

Часът е при Доц. Д-р Станилов, който в момента работи неделите в BG Clinic Romford, графикът му е пълен до края на август, защото до колкото разбрах работи и в друга клиника в Лондон.

# 197
Бълбълс, на моята като я напъбат зъбите е както казва Ред, разтройство(по често ходене с по особена миризма) , подсича се, нервничи, плаче. Пипам и венеца е подут, ама зъби още няма, така 2 -3 дни и се успокоява.
Аз ще въвеждам по 2-3 дни зеленчук, а Гиги не го мисли то само зеленчука не засища много и е нормално да си иска ядене,  даже четох от една специалистка по детско хранене, че в началото си даваме същата доза и АМ, а като се яде цяло бурканче до даваме поне 30мл Ам или слагаме да суче. Поне докато се въведе ориз и месо, както глутен ще е така
 Аз заради сенна хрема бях на без протеинова диета, ами все гладна бях Joy

# 198
  • София
Здравейте момичета.Одавна не съм писала, но ви следя редовно. Нашето бебе стана на 4 месеца и една седмица. Не сме в София, тъй като захванахме основен ремонт и решихме лятото да го прекараме на морето. Бебето изобщо не разбра къде се намира, веднага се климатизира тук. Говорих с педиатъра ни и каза, че няма проблем третата ваксина да се сложи през Септември. Единствено ме притеснява, че не знам колко килограма е и как надава.От третия месец е само на АМ-Хип Комбиотик 1. Харесва му, не сме пробвали друго. А от вчера и аз реших да го захранвам, както писа една мама с тиква пак на Хип. Хапна, мисля, че и това му хареса. Леко му притоплих пюрето. Вие как процедирате, винаги ли трябва да е топло, това ме обърква. Нямам опит това ни е първо дете, свалих схема на Хип и мисля да се водя по нея, но знам, че няма да  съм особено стриктна. А за плоската глава, при нас виждам същия проблем-дори е доста по-изразен. Спи без възглавница и винаги по гръб. Няма проблеми със съня, аз съм му хванала цаката, винаги е повит и му трябват 2 минути да заспи. Напоследък започнах да го въртя, не ме притеснява главата, мисля, че ще го израстне. За себе си съм решила, а и за самото бебе да не се вглъбявам особено. Не обичам да ходя по лекари, но не съм и напълно изтрещял антиваксър. В рамките на нормалното 😉

Последна редакция: вт, 19 юли 2022, 16:13 от La alegria

# 199
Сънят уж започна да се оправя (само ако го слагам навреме да спи), но започна по-често да иска да суче - средно през 1,5-2 часа, особено нощем. Досега сучеше на 2,5-3 часа. Планирах да изчакам до навършване на 5 пълни месеца за захранване по препоръка на педи, но виждам че не му стига млякото вече и не знам колко ще издържа на това темпо и изтощение за мен. Sad

# 200
Европа, мислиш ли, че не му стига млякото наистна? Аз покрай моя бебок и промяната в храненето бая се консултирах и ми казаха, че има период, в който търсят близост и много искат да седят на гърда. Аз виждам по моя, че много цока, но за успокоение, не за храна, седи много по дълго на гърда, а не е изял нищо значимо, а кърма към момента имам. Та си мислех да не е и при вас нещо такова, все пак са на почти една възраст?

# 201
Оф,писах,писах и накрая всичко изчезна 😒

Та исках да попитам дали изследванията за щитовидната жлеза са на гладно. До сега не съм си ги проверявала никога,а гледах че в лаборатория Лина за юли и август са от 24лв на 12лв.Също чернодробните Асат и Алат са безплатни.

И също все се каня да ви питам защо не си използваме нашата си фейсбук групичка?С баткото мш беше много полезна.Бяхме си около 30-40 само от Бг Мама темата.Беше тайна и там си споделяхме какво ли не-снимки,рецепти,тревоги...Дори до ден днешен (вече 10г) още си търсим мнения и съвети.

Иначе февруарската групичка ми е от най-голяма полза, ама там са над 1500 члена.

# 202
На гладно и без кафе са.
Когато писаното изчезне може да натиснете назад, понякога се получава.

# 203
@Red*Rose, аз нямам Facebook. 😥 Може и други да са като мен.

# 204
  • София
Оф,писах,писах и накрая всичко изчезна 😒

Та исках да попитам дали изследванията за щитовидната жлеза са на гладно. До сега не съм си ги проверявала никога,а гледах че в лаборатория Лина за юли и август са от 24лв на 12лв.Също чернодробните Асат и Алат са безплатни.

И също все се каня да ви питам защо не си използваме нашата си фейсбук групичка?С баткото мш беше много полезна.Бяхме си около 30-40 само от Бг Мама темата.Беше тайна и там си споделяхме какво ли не-снимки,рецепти,тревоги...Дори до ден днешен (вече 10г) още си търсим мнения и съвети.

Иначе февруарската групичка ми е от най-голяма полза, ама там са над 1500 члена.

По съвет на ендокринолог пускам хормони само в Бодимед или евентуално Цибалаб. Имам приятелка с Хашимото и на нея едното й каза само Бодимед. Хормоните са много чувствителни за изследване и малките лаборатории пак изпращат резултатите до големите и затова цената е такава. На мен през бременността от една измислена лаборатория, където АГ настояваше да пускам, ми изкараха тсх 14.5 🤦♀ И докато не повторих резултатите в Бодимед, където беше 1.2 що сълзи изплаках да не се е увредил мозъка на бебето от диагнози в интернет. 🥲 По спомен имаше пакет тсх, тат, мат, фт3, фт4 за 55-65лв нещо такова.

# 205
Гиги, благодаря, обаче съм от провинцията в малък град и не разполага с голям избор на лаборатории-Бодилаб, Лина и Рамус общо взето.
Ще го имам в предвид това за резултатите, много благодаря!❤

# 206
На гладно изследванията и да си пила вода уж за по лесно взимане на кръв поме на мен така ми казват всеки месец.
Аз пак с млеката.... Още си кърмя... Мрънкам ама няма отказване много е пристрастяващо и с баткото  и сега... Но тези дни наистина ще трябва да започна да замествам с АМ.
Та на морето купихме апатамил... Не успя много да пие та цяла кутия имам... Имам и няколко кутии фризолак подарък от болницата. Сега не знам ако започна едното лесно ли се сменя с другото знам, че не е препоръчително, но много майки минават от едно на друго.. Пък не знам ако свикне с едното ще иска ли другото. Как се заменят млеката от раз или постепенно
За спането още е мъка, но той от края на първата седмица не се храни нощем... Сега търси, но знам, че е много грешно да не направи погрешни асоциации сега по време на регресията, за това давам биберон а не на гърда и той заспива... Ако е наистина гладен не вярвам бибата са успее да го залъже. С баткото така сгреших от 4 месец като започна та до година и половина.... На час и половина на гърда... Просто защото беше свикнал... Та сега много внимавам...

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 15:01 от Eli Zdravkova 615285

# 207
Arati, да, възможно е да търси повече близост и затова по-често да посяга към гърда. Допускам го, защото е по-осезателно нощем когато спи сам в легълцето си. Ще чакам 5-я месец засега за захранването и ще се гушкаме 😄 А днес видях бяла точка на венеца долу, мисля че едното зъбче се показва. От два-три дни заглеждам и мислех че може да е остатък от мляко, но си стои там точката Simple Smile

# 208
И аз видях бяла точка от вчера на долния венец, раничко ми се вижда за зъбче, но не е невъзможно. Пипнах с измити ръце- не мога да преценя по-твърдо ли е, не е ли. Утре сме на педиатър за следваща хексацима и ротавирусна ваксина, ще питам и нея

Ред, аз бих ползвала и фейсбук групичка, въобще всяка информация и опит са ми полезни. Първо дете, баби дето не помнят какво са правили, ту пречат, ту помагат, на моменти се питам ще се справя ли

Последна редакция: ср, 20 юли 2022, 14:25 от Arati

# 209
Арати,ето:

Мами с термин март 2022 - Мартенски бебета

Мартенски бебета 2022

Февруарската е тайна и скрита и ако искаш ми пиши на лични първо ние да станем приятели и да те включа аз там.

А нашата си,в нея няма активност откакто родихме 😒

Общи условия

Активация на акаунт