Родени през Март - тема 3

• 18 182
  • 765
  •   1
Отговори
# 210
За хормоните-на гладно, влизате в лабораторията и посядате 5-10 мин,особено ако се прави пролактин и аз пуслам само в
Бодимед или в местната болница.
Ели, по принцип  не е хубаво да се сменят млеката. Каквото почне да пие бебето това си се дава,освен ако не ми създава дискомфорт. Според мен те всички са еднакво  безвкусни 😂
Не знам какво те притеснява,че даваш биба. Както съм казвала кърмих първото си дете 9 месеца и НИКоГА не съм го правила за преспива е и успокоение,а само когато е бил
Гладен. Отбих го без никакъв проблем.

# 211
Здравейте! Ние ходихме на невролог и всичко изглижда добре, ще ходим пак след няколко месеца за всеки случай.
Днес захраних, но не му хареса тиквата, баща му мрази тиква и може да е с неговите вкусове. Утре ще пробвам да я стопля, че днес я дадох на стайна температура. Ако пак се мръщи толкова, тогава ще изчакам няколко дни и ще пробвам с морков. Изяде 2-3 лъжици, но с физиономия на отвращение през цялото време. Grinning

# 212
  • София
И ние сме трети ден на захранване с Тиквата 😬 Още му е ново яденето с лъжица, но премлясква милия и що годе преглъща. Не знам дали му харесва, но определено е изненадан. За това пък доволно изцапахме дрешките, уж с лигавник, но много малък и стана едно мазало.... По-лошо е, че не могат да се изперат на 40 градуса. Извадих си ги с петна. Според вас до кога трябва да пера дрехите с бебешки прах? Замислям се да го сменя с нормален. За памперсите реших да пробвам почти от всички марки на бг пазара от чисто любопитство. Не сме имали инциденти, случвало се е рядко и то е моя грешка, че не съм го сложила хубаво и е пропуснал. До сега не се е подсичал, не мажа и с крем. Спрях се на Лидълските, много са тънички и не го запарват.

# 213
  • София
И при нас мазането е чудо… особено като си бръкне в устата, пълна с пюре и след това го размаже хубаво по гащите или ми бутне ръката и се изсипе пюрето върху него… Затова започнах да го храня гол по памперс. 😁 Слагам една муселинова пелена на столчето за хранене да не се изцапа и то и да маже колкото иска, след това заминава във ваната. Под гушата мога да събера още две лъжици пюре, а често има такова и в косата. Засега докато е топло това ми е решението, че мразя мърлявщини и почти всички дрехи са му бели или много светли и оранжевото пюре рано или късно ще остави своя отпечатък. Иначе перс с Персил сензитив всичко вкъщи и бебешките, и нашите дрехи и изпира перфектно всичко. 🙂

# 214
И ние сме трети ден на захранване с Тиквата 😬 Още му е ново яденето с лъжица, но премлясква милия и що годе преглъща. Не знам дали му харесва, но определено е изненадан. За това пък доволно изцапахме дрешките, уж с лигавник, но много малък и стана едно мазало.... По-лошо е, че не могат да се изперат на 40 градуса. Извадих си ги с петна. Според вас до кога трябва да пера дрехите с бебешки прах? Замислям се да го сменя с нормален. За памперсите реших да пробвам почти от всички марки на бг пазара от чисто любопитство. Не сме имали инциденти, случвало се е рядко и то е моя грешка, че не съм го сложила хубаво и е пропуснал. До сега не се е подсичал, не мажа и с крем. Спрях се на Лидълските, много са тънички и не го запарват.

Баткото е на 2 и още пера с детски. Пробвай нещо против петна,защото всичко една сега започва 😂
Аз взимам на др Спот ( едни розови шишета) от ДМ. Няма пропуск

# 215
  • sofia
Здравейте,
Чета, че вече захранвате и нямам търпение и ние след около месец, когато ще е на 5 и половина месеца - така ни препоръча нашата педиатърка.
Иначе откакто е на 4м се буди през 2 часа и като че ли установих защо. Намирам го завъртян на 90 градуса и краката му навън от решетката на кошарката. Още сме с люлката на Лорели и ще я сменяма другата седмица, тъй като очевидно му е малка и го възпрепятства да си шава и да се движи и върти. И се изнервя, почва да плаче, взимам го, успокоява го само гърда, но пък после има проблем със стомаха от честото ядене нощем. И става един порочен кръг. Как се справяте вие и с какви кошари сте - от плат или с дървена решетка?

# 216

Още сме с люлката на Лорели и ще я сменяма другата седмица, тъй като очевидно му е малка и го възпрепятства да си шава и да се движи и върти.

Как се справяте вие и с какви кошари сте - от плат или с дървена решетка?

Truetrue , за подобен въпрос влизам и аз днес.
Ние също сме с люлката на Лорели, тя все още се събира вътре.Не се върти по никакъв начин,на 4++ е ама явно е мързеланка. Както я оставя и така стои,свикнала е да си заспива там. Аз съм купила сгъваема кошара,но все още не е отваряна. Притеснявам се,че ще има драма след това с "новото място" за сън. Някой премина ли от некс ту ми към голяма кошара и как беше положението?

Аз за себе си бях убедена, че дървена кошара няма да използвам.За баткото бяхме купили от тези модели ,които после се трансформират на легло и шкаф. Нооо тръгна ли да се изправя на колене и после прав и падна няколко пъти и така удряше главата в таблата отзад (а имаше обиколници) ,също много вкарваше краката между решетките (направо като игра го приемаше) Махнахме я и взехме сгъваема, там падаше ставаше-няма как да се нарани (да не е близо до стена разбира се)

Аз също ще захранвам след месец,когато ще е на 5++

# 217
Ние скоро взехме креватче от Икея и много ни харесва. Next to me леглото му стана малко много бързо. Вчера бяхме на консултация и докторката (къде на шега, къде сериозно) каза че е с размерите на 10м. В момента е 67см, 7650 гр. Роден е 52см и 3480гр.

Аз искам да попитам според вас кога се слага мазнина в пюрето и какъв е най-добрия вариант (зехтин, рапично масло, гхи, масло, олио 😃)?

# 218
И ние сме на етап смяна на легло. Ние, обмисляме да вземем легло със сваляща се решетка и с опция, за прекрепяне към легло, защото Беболина си е свикнала да съм до нея, а и на мен ще ми е по-лесно да я взимам за хранене.
Захранването и ние ще започнем след месец и половина…

# 219
  • sofia
Bubbles, ние с баткото ползвахме икейско креватче и съм много доволна. Сега тъкмо поръчах и за беб. Чудя се обиколник да слагам ли заради това въртене 😀

# 220
И ние сме с креватче с решетки на икеа от раждането и съм много доволна. Взехме и най-твърдия им матрак. Надявам се да изкара с него до около 3г. тъй като предната решетка може да се сваля.
Септември ще бъдем за около месец на гости при нашите и ще трябва да спи в сгъваемо на лорели. Дано да няма проблем.

# 221
Ние от самото начало сме си с текстилна кошара, тя ни е от баткото.

Мазнина в пюрето аз никога не съм слагала. То аз взимам и купени де ама и те нямат или поне тези за по-ранните месеци, в някои от пюретата за по-големи май имаше зехтин, но не помня вече.

# 222
При домашни пюрета слагах капки ГХИ, захтин или кокосово масло

# 223
Bubbles, ние с баткото ползвахме икейско креватче и съм много доволна. Сега тъкмо поръчах и за беб. Чудя се обиколник да слагам ли заради това въртене 😀

Ние не сме взели. Върти се много, просто за секунди е вече напречно. А той още не се обръща от гръб по корем. 😃
За сега няма да купувам, защото не се засилва толкова много.

# 224
Аз обмислям да сложа обиколниците вече- много се върти, включително по корем. От около седмица е много кисел и съня е сложна конфигурация…тия дни се опитва да спи по корем, но когато се обърне застава като костенурка и се буди с плач вместо да си отпусне главата..
Утре сме на ваксини - дано всичко мине добре и не става двойно кисел,че…
Надявам се да е качил и килограмче.
Не знам при вас как вървят мерките,но имам чувството,че педиатърката не го измерва адекватно - миналия месец го изкара от 56 на 57, а ние го измерихме 61/2 см..отделно ни каза,че е качил само 300 грама, та се надявам сега да сме наваксали.

Общи условия

Активация на акаунт