Родени през Март - тема 3

• 18 191
  • 765
  •   1
Отговори
# 225
@Обичах, аз също виждам разлики при измерванията. Досега го отдавах на различен метър, или пък аз не го меря както нея.
Следващия месец ще я измеря както тя го прави и ще сравнявам.
Същото и при теглото - ако е хапнало, има пълен памперс и дрехи ще отчете повече (логично де).

# 226
  • София
В началото мислех да купувам само сгъваема кошара. В последствие таткото поиска дървена, че били “по-стабилни”. Взехме трансформираща на Лорели като в последствие купихме и сгъваема със сгъваем матрак да си имаме при пътуване. Сега в момента ги ползваме и двете като сгъваемата е разпъната в хола, (който е като дядовата ръкавичка вече) и я ползваме да игра и за дневните дремки понякога, а в дървената си спи през нощта.
Като плюс на дървената е, че са по-красиви, ползвам си шкафчетата и чекмедженцата за тъпчене на още бебешки боклуци 😂, ако се наложи полюшване за доприспиване върши работа. Минуси - извадих обиколника преди месец, че постоянно си праскаше главата. Това обаче не помогна като застана напречно да се заклещи с глава към решетките и да рита, за да се измъкне, а така се заклещва още повече и главата му става червена докато го измъкна. Отделно съм навила една одеало на руло, за да може през нощта като се върти към решетките да не се заклещи или другия вариант е обиколник плитка. През деня нарочно си навира краката там да си играе и като тръгне да се върти, пак се заклещва. С две думи ако имате спокойно дете, което не се върти постоянно като шугав, върши работа. Ако оставяте бебето там през деня и не се спира, постоянно трябва да е под надзор.
В сгъваемата я ползваме за игра и го оставям през деня като трябва да излезна от стаята и не ми се разпъва килимче и не се притеснявам, че ще навре някой крак някъде. На друго място не смея, че вече има един полет от дивана преди два месеца. Отделно бях чела, че е добре спането за дневните дремки и спането за нощен сън да бъде на различни места, за да прави асоциации за кратка дрямка и дълъг нощен сън. Преди го оставях на дивана или спалнята, но сега ме е страх, макар че пускам видеофона.

# 227
много се върти, включително по корем. От около седмица е много кисел и съня е сложна конфигурация…тия дни се опитва да спи по корем, но когато се обърне застава като костенурка и се буди с плач вместо да си отпусне главата..

Същата история и при нас.
На предела на силите си сме - ставаме на всеки 30-40 минути да я "спасяваме".

# 228
gigi, при нас е същото - като пумпал е и нон стоп се завърта и спри напречно ан леглото. Още не е съумял да се заклещи, но харесва да си вдига краката над решетките Grinning Страх ме е още с обиколниците..аз купих плитка и като възглавнички, но не се бях усетила, че имаме само една страна с решетки и не знам как стабилно да ги закрепя. Заемат също и много място и няма къде да се върти, ако ги сложа. Та май ще си удря главата още докато се осъзнае Grinning

# 229
  • sofia
Аз да питам - какво столче за хранене ще ползвате? Ние не сме взели още, но като цяло харесвам дървените, тези например (Хаук и Киндеркрафт):
Скрит текст:

# 230
Това от снимката на мен никак не ми изглежда практично, за по-голямо дете може би, но за започване на захранването, не.

# 231
Аз ще ползвам столчето, което си имам от баткото на Чико е. Помня обаче, че тогава захраних в шезлонга, защото беше на 5 месеца и съответно не седеше. Днес минахме ваксини пак, втори дози. 7.100кг е, качил е 400гр. Мислех, че доста повече е качил... Но е добре. Сега... Аз нали имам страх заради миналия път, се чудя дали да не му дам малко панадол, докторката каза, че няма нужда освен ако няма Т, но някак плаче на болка, мисля, че тук на някоя от майките педиатъра беше казал да се дава панадол след ваксина независимо дали има Т?

# 232
За това столче не трябва ли да може да седи стабилно? Така изглежда.
Ние сме с peg perego prima pappa follow me. Ползвам го от много време, защото има и легнало положение. Много ми е удобно.

# 233
Аз бях взела от Хиполенд, когато всичко им беше на -25%
Разгледах всички и избрах това.Скоро го извадихме, има мисля че 5 позиции на гръбчето и става легнало.Някой път я слагам за малко ,но за захранването се чудя дали няма да го омаже. Иначе шезлонга ни е до 16кг и имаше табла в комплекта,може би него ще използвам в началото.

Аз пък от вчера сутрин усетих,че ми намаля рязко кърмата.Слагах я през час да суче,пих много течности,ядох  ядки сурови...днес пак продължавам в същия дух.Ама чувам я ,че прави няколко гълтока и после само като на биберон стои...Притесних се.А то преди малко ми дойде цикъла,за първи път след раждането.
Предполагам, че кърмата ще се нормализира пак,нали така?
Иначе тя въобще не ми се дърпа и не протестира,че през час предлагам 😄

# 234
Eli, на нас педиатъра така каза. 30 минути след ваксина да дам ½ от дозата за нейните кг.

# 235
Леле момичета, днес ваксинирахме бебето, мъжа ми пък се почуства зле направи тест и хоп Ковид... Така се притеснявам за малкия сега. Бадемче вие ли бяхте скоро с Ковид, мисля че на бебето нищо му нямаше, извинявай ако бъркам, че си била ти🙂

# 236
Момичета, на някоя от вас бебчето вече да има зъбки? От две седмици моята Кари постоянно си пъха ръцете в устата но доста на вътре и днес и отворих устата да видя какво става и хоп и от двете страни отдолу бели топчета в края на венците, много странно защото нали уж първо пробиват долните резци, но на моя приятелка на дъщеря ѝ първо пробили кучешите. Притесних се леко, но после четох че при всяко дете пробиват по различен ред, та дано да е нормално.

# 237
Леле момичета, днес ваксинирахме бебето, мъжа ми пък се почуства зле направи тест и хоп Ковид... Така се притеснявам за малкия сега. Бадемче вие ли бяхте скоро с Ковид, мисля че на бебето нищо му нямаше, извинявай ако бъркам, че си била ти🙂

Да, Ели, в идентична ситуация бяхме. На предния ден й сложихме ваксината, а на следващия цъфнахме с ковид, нямаше и 24 ч от ваксината. Бебка не се разболя видимо поне. При нея бях с маска като я кърмех, но едва ли е от това.

# 238
Дами, има ли бебоци, които да са си увеличили храненията напоследък?

Вчера сме изпили 1л АМ...

# 239
  • София
Дами, има ли бебоци, които да са си увеличили храненията напоследък?

Вчера сме изпили 1л АМ...

Оо, да. Като виждам, че детето е гладно няма как. До скоро преди хранене с ам кърмех и му стигаше, но като ги намалих и почти спрях увеличих с 40мл и му е добре. И моето момче пие по 1л, но вече тежи 8500гр, след три дни става на 5месеца. Знам, че трябва да пият 1/7 от теглото си, което значи, че пак давам малко, но за сметка на това започнахме захранването и вече имаме 5 въведени зеленчука + оризова каша вчера. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт