Родени през Март - тема 3

• 18 741
  • 765
  •   1
Отговори
# 540
Аз искам да питам при  обедното хранене с пюре, колко трябва да изяжда. Вече е захранен и яде всеки ден по 60-70 грама. НО....и допива още 60-80 мляко. И вместо следващото хранене да е след 3ч...3:30.....той почва да мрънка след 2 часа. Какво се случва според Вас?

# 541
Аз искам да питам при  обедното хранене с пюре, колко трябва да изяжда. Вече е захранен и яде всеки ден по 60-70 грама. НО....и допива още 60-80 мляко. И вместо следващото хранене да е след 3ч...3:30.....той почва да мрънка след 2 часа. Какво се случва според Вас?

И моя хапва по 70- 100 пюре след което иска мляко,и то солидно количество. До колкото знам пюрето засища малко повече от млякото и една порция трябва да е около 130 - 140 гр. Но моя дори и да ги изяде няма да мине само с тях, сигурна съм. Пие по 170-180 мляко и даже му е малко.

# 542
  • София
Gigi при толкова честа смяна на памперси защо не пробваш с по-голям размер. Може са ги пълни по-бързо защото са малки.

Не са малки, ползва 4+ на Little angels, които май се водят 8-20кг, той е 8900гр. Смених няколко вида памперси преди тези, просто е много чувствителен и като препълни памперса, започва да се върти насън. Но много вода пие, особено вечер един час преди лягане пие поне 50мл и после 200мл ам и много пишка. А през деня и малко пишнато да има без да е обилно напишкан, мрънка докато не го сменя. Миналата седмица се беше наакал докато играе на килимчето без да разберем и се разплака със сълзи - отварям памперса да сменя напишканото и изненадаааа. 😂
Иначе имам подложка за преобуване от чантата на количката, но се върти и не дава да сложа памперс, затова на връщане започнах и в колата да сменям във въздуха. И като излизаме на разходка пак така - като мине половин час се напишква и започва да плаче, сменям във въздуха и го връщам в количката и се кротва. Голям чистник ще дойде. 😂

# 543
Даже зеленчуковите пюрета почти не засищат, защото са предимно фибри, няма протеини няма, мазнини. За това до въвеждането на месо трудно се замества цяло ядене без Ам/кърма.

# 544
Въпрос за тези с ритуал за сън - случвало ли ви се е да реве детето по време на ритуала?
Нашия е кратък - на тъмно смяна на памперс, слагаме пижама, слушаме песничка и накрая слагам в леглото с белия шум.
Е снощи и тази вечер се дере през цялото време все едно я коля.

Имате ли такъв опит и на какво може да се дължи?

Уж следя да ѝ се спи, ама ей ти пак ми вдигна кръвното.

# 545
Когато се е случвало при нас винаги се оказва, че бебето не е готово да ляга(не достатъчно изморено) въпреки, че се прозява и търка очички или е прекалено рязка смяната(от игра и активност до тихи игри и успокоение за сън)
Често за това плачат, като ги натискаме за сън, а не им се спи достатъчно.
Вашите бебчета дъвчат ли си устничките или някак венеца ли и аз не знам как да кажа... Сигурно венците го мъчат..
Допълвам за спането около 40 мин час даже тихи игри трябва да има.... При нас няма... Около 10 15 минути

# 546
Ели, моят си дъвче и смуче долната устничка и езика. И аз мисля, че е от венците.

# 547
Аз имам същата теория като Ели.
В такива случаи чакам около 15 минути преди да опитам пак, без силни шумове, ТВ или др. После пускам бял шум и се получава.
Случвало ми се е и да и е горещо и да не може да заспи заради това.

# 548
Да, напоследък прехапва долната устна и мляска с език.
Тази вечер голяма драма при нас. Ревна без видима причина докато го приспивах, задави се брутално от рев... в крайна сметка заспа на гърда и пак не се оригна. 🙄

# 549
И при нас тази нощ беше различна.За първи път от месеци насам след заспиването в 20:30 се събужда 2-3 пъти с проплакване, но с бибата се унасяше на момента. Към 23 обаче докато бях в банята се разревала много, та чак дойдоха да ме търсят 🤷‍♀️😄 След 5 мин в моите обятия и  беше заспала,но през нощта се събуждаше често и беше неспокойна.Като я взема да я гушна и всичко й минава 🥰 Възможно е и зъби да я мъчат защото върти главата наляво надясно по време на сън ,все още за тях не съм давала нищо.

Бабълс ,пробва ли го с тиква?Аз ония ден дадох 30 + 30 гр картоф (домашен) и тиква (от на Хип готовите) Изяде около 40гр,а вчера тиквата беше повече,а като цяло количеството беше станало 110гр.От него изяде 60гр,така че върви нагоре 😄🤞 Днес ще я пробвам само с тиква.И си чакам да ми донесат домашни моркови и тиквички, та да въвеждам и тях поетапно.

# 550
Момичета какви столчета за хранене сте избрали? Аз мисля този път да взема на ИКЕА и се чудя дали е подходящо и удобно за начало на захранването.

# 551
Cangaroo е нашето.

# 552
Интересно ми е как едновременно се случват някакви неща с бебчетата ни, неспокойна нощ, истеричен рев или други подобни. Не е съвсем от възрастта защото се разминават с по 2 3 седмици... Луната им влияе явно🤣
От 3:30 до 7:30 се кърмим през 20 30 минути... И си суче активно, какво е това ядене не знам

# 553
Almond по отношение на спането се е метнал на майка си 😄😁😁
Също от известно време зачести нощните хранения, явно е нещо често срещано за тази възраст. Аз пробвах с водичка, с биба, но обикновено е точно глад и иска да суче. Надявам се след захранването да понамалее този нощен глад.
Столче взехме на икеа, но ще започна да го ползвам малко по-нататък когато може да седне самичък.
Бъблес, моят мечо също си хапе долната устна, направо я засмуква навътре. Дано не му остане навик.

# 554
Едва ли е от растежа, моята беба е от февруарските и пак така спи тези нощи, пт жегата ще да е. Иначе само по веднъж яде нощно време, на морето спеше по 9 часа непробуден сън, амаааа няма море вече тази година.

Стол взехме на chicco, този

Има 4 позиции мисля че бяха и засега я слагам полу легнала. Още има време докато седне. Засега само се набира.

Общи условия

Активация на акаунт