Родени през Март - тема 3

• 18 735
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Мами, имаме нов проблем, вече 3, 4 дни малчо заспива за нощен сън, след което през час започва да се буди с адски рев. Това се случва и броени пъти през деня, но през нощта и вечер и перманентно. Не се разплаква от това, че се върти, не му е паднал биберона. Не мърда и започва изведнъж да плаче.
 Гушваме го и до 10 15 мин минава,но плаче много силно. Вече доста се притеснихме. Има ли друг с подобен проблем?

# 571
  • София
Моят син като беше на 3+ се обърна по корем, на 4+++ започна да пълзи, а сега е на 5++ и се изправя на 4 крака и се набира назад, засилва се и се изстрелва напред и така се мести. Той от самото начало е много подвижен, на две седмици се обърна настрани и така започна да спи, никога не съм му въртяла главата, въртеше си я сам. Но и тренираме ежедневно на килимчето за игра и върху спалнята. Правех упражненията, които ми показа Фурлакис и съм запазила час като стане на 6м да го заведа, за да каже колко е укрепнал и да даде бъдещи насоки. На моя приятелка беше казал, че за да пролази бебето, и майката трябва да лази. Аз съм с него на килимчето, показвам му постоянно някакви неща, след като аз му повдигнах кръстчето, започна да се изправя повече. Преди бях на принципа когато му дойде времето, ще направи всичко сам. Сега и от лекциите, които гледах, казват да им показваме постоянно всеки ден, за да ги тренираме и стимулираме. Против съм да се слага да седи и да се подпре с възглавници, но и от файла на д-р Фурлакис пише, че може да се слага ако има опора на гърба под наклон 60-70 градуса. Така правя в количката и столчето за хранене и малкия се мъчи и се надига сам още и така тренира и укрепва с всеки изминал ден.
TinkerBell Или не свързва циклите на съня, или са зъби. Днес имаше лекция в училище за родители Ма-ма с Гери от Сладки сънища, която обясняваше подробности.
Ние вече сме абсолютен бетон с режима, малкият е като швейцарски часовник. Следя интервалите на будуване, подготвям го лекичко за сън и като го оставя в леглото, само се намества и заспива абсолютно сам, дори вече няма мрънкане, камо ли плач. Ако отида да го пипна и погаля и се дразни, не иска да го закачам.

# 572
Момичета до кога бебетата се возят обратно на движението. Забравила съм с баткото, кога го обърнахме, а и някакви нови закони се коментираха за чак до годинка и половина, но не знам кое е прието? Прибрахме се от морето, всичко вкъщи му беше интересно чак не пожела да яде... Та предполагам пак ще има обилно нощно хранене

# 573
  • sofia
Ели, баткото го возихме обратно на движението до към годинка и два месеца. И с беб ще е така, предполагам, но норма не се сещам има ли; вероятно да..

Аз да ви питам какъв е ръста на вашите бебчета? Моят за месец се е издължил само с 1.5 см, а преди все с по 3-4 см нарастваше. Педиатърката каза, че е нормално да се забави темпото. Сега е 64 см.

# 574
Момичета до кога бебетата се возят обратно на движението. Забравила съм с баткото, кога го обърнахме, а и някакви нови закони се коментираха за чак до годинка и половина, но не знам кое е прието? Прибрахме се от морето, всичко вкъщи му беше интересно чак не пожела да яде... Та предполагам пак ще има обилно нощно хранене

Ели, ортопеда посъветва възможно най - дълго обратно на движението, каза поне до 1г, по закон не се сещам да има нещо, ама ще питам таткото (автоинструктор е трябва да знае закона Joy ) . Сега четох и с деца на борда, там също съветват за възможно най - дълго да е обратно на движението.  Явно ще се взима 360 столче.

Как беше на морето малчо? Добре ли му беше? Дано спинка и през нощта от емоциите .

Тру и моята е 64.5см, този месец дръпна 2.5см ама миналия беше 1.5см. Казват, че към 6м започват да забавят растежа и в кг и в ръст. Аз се отървах оня ден от всичко 3-6м има 3-5 неща , които още и стават, та извадих 74р-р като гледам с него ще е есента и зимата надявам се.

# 575
  • sofia
Мерси за включването, Миленка🤗Подсещаш ме за малките дрешки - чудя се какво да ги правя, а няма ба кой да ги дам. Освен да ги даря някъде… Иначе и аз ще купувам 74 за есента/зимата.

# 576
Няма за какво Simple Smile винаги .
Ооо имам 2 чувала... направо съм зарината... и аз се чудя какво да ги правя, за сега мисля да отделя малко за следващо бъдещо бебе Simple Smile и другите да даря и аз . Мисля че има във ФБ групи за наистина нуждаещи се мами. Имам и за зимно и за пролетно бебе, защото имам от племенницата, а тя е ноемврийско английско бебе,  та купих 3-6 летни, защото нейните са зимни. Joy

# 577
А, тъкмо тези теми ме интересуват и мен.

Относно движението - в автомобил до 1 година бях чела като световна препоръка. Нашата толкова мрази коша за кола, че не знам как ще издържи.

Аз искам по-скоро да ви питам, как возите бебоците в количките? За тези с летен кош, още ли е обърнато към вас бебето, или вече гледа 'напред'?

И относно дрехите, ще споделите ли от къде им купувате нови дрехи?

Аз тъкмо вчера и днес поръчвах от Sinsay, Reserved & PatPat Europe, размер 74, тъй като особено на първата марка след едно пране със сушилня и дрешките се смаляват осезаемо хаха.

# 578
Аз поръчавах от Синсей и Джордж (Джордж имат и магазин в София, както и сайт към него, казва се Багабонтичко), имам и на Некст и няколко английски както и Лидл и Пепко, Лидл съм доста доволна от към качество. Ако Синсай се свива Пепко съвсем Joy тях 74 сега са и тамън. ХМ също са доволни мамите и си отговарят на р-р, ама аз все не успявам да си избера. Последно около 1ви юни и бях взела за есента дънки, суичър и яке от Синсай

# 579
  • София
71см е малкия. Вече купувам дрехи 80см, за да са му по-свободни. Пазаруваме предимно от Next, Zara, Reserved, H&M, Mayoral.
Сега по моловете има много намаления и купих дрешки с къс ръкав да доизкара лятото и някои есенни като яке, суичър, анцуг, дънки.

# 580
Синсей, Пепко, HM, от баткото имам... От всякъде взимам дрешки(само не и ползвани, не знам защо и аз и таткото ни е много важно да са нови дрешките)
Бебчо беше добре на морето освен нощните дълги хранения, но с режима иначе спи доста добре, сутрин бодърства докато се приготвим за плаж и закусим, после спи на плажа, връщам се да храня(добре, че къмпинга беше на плажа - от скоро пробваме такъв тип почивки за море и доста ни допада) след като го нахраня стоим на хлад малко, после пак плаж, в плажния бар... Вечер пробвах, за който не е пробвал да спи навън .. Къпя, кърмя, приспивам в количката стоим в някой ресторант до 22:00, прибираме се за кърмене и го слагам вече в легълцето, две вечери правихме така, другите си оставахме "вкъщи". Аз да питам тези от вас с по големи деца пък и не само... Вечер като приспите бебето пазите ли тихо, как спирате по голямото дете да вдига шум... Аз приспивам мецан и после стоим предимно в хола... Но нещо съм на тръни да не вдигнем прекалено много шум... Не че пазим пълна тишина (с куче и голямо дете е невъзможно) 😊

# 581
Ние сме в една стая в момемнта, гарсониера, защото се изнесохме малко от свекърите на квартира. Не пазим никаква тишина от началото още и бебето спи, не се буди от шум въобще. Като заспи около 21 и ние започваме да тракаме с чинии за да ядем, гледаме телевизия, защото само той като спи можем без да гледа в екрана. Гледаме по 1-2 серии от някой филм, който следим, не че много гледаме, но пак вдигаме шум с това 1-2 часа. Аз понякога готвя вечер като спи, а тихо не мога да готвя, все нещо изпускам, блъскам. През деня като спи му правя пюрета и като ги пасирам е много шумно, но той не се впечатлява. Въобще съня за него е по-важен. Спал е и в една буря с много гръмотевици, светкавиците падаха на метри от нас, страшно беше, а той си спеше през цялото време. От новороден не му пазим тишина и мисля, че така го тренирахме за толкова здрав сън. Знам някои мами как им ходят на пръсти от раждането и бебетата им се будят от дишането на котката например. Така че не трябва да се пази прекалено стриктна тишина според мен, не трябва и да се шуми прекалено много разбира се.

# 582
И аз накупих от летните намаления на Н&М есенни и зимни дрешки, но размер 80 и даже 86 🥴 Просто зайо върви шишко и в момента 74 са му точно. А с бодитата съм се видяла в чудо, защото толкова много се скъсяват при пране - пера на макс 40 градуса. Затова вземам поне номер-два отгоре. Сега съм харесала и някои неща от новите и чакам намаленията за първия учебен ден Simple Smile Взех също някои неща от LS и лидъл, но като цяло памука на НМ е най-мек и нежен според мен.

# 583
За столчето, баткото го возихме до 3.5 г със съответния стол. Иначе на пазара вече се предлагат и до 7 г. наобратно, но не съм гледала практически как се осъществява. По закон е до 1 г. и половина, мисля.

За тишината, тя си е в отделна стая, но като цяло не пазим тишина. Често е отворена вратата, за да идва хлад от климатика, Баткото вдига много шум с легото, пее, скача, тича, после отива да се къпе, минава през кородора, в банята събаря шишета и т.н. Отделно ние зареждаме миялната, сушилнята работи, телевизор...Та така си заспива, ако се изнерви отивам да я полюшкам и попея, но пак на отворени врати в повечето случаи заради климатика. Наесен може и да й затворя вратата, но това няма да изолира баткото, които си е шумен по природа. Виж той като нея не можеше да спи, около него сме стъпвали на пръсти, за да можем и ние да имаме миг спокойствие и да се наспим. За сметка на това сега ни взривява Joy

# 584
Моята от родилното игла да падне я стряска.
Добре, че е белия шум да може нещо да свършим у нас, иначе не мога да си представя..

Общи условия

Активация на акаунт