Родени през Март - тема 3

• 18 721
  • 765
  •   1
Отговори
# 585
И аз имам драма с дрешките, имам чувството, че всичко се смалява като го изпера. H&M ми харесават, защото плата е по-тънък и смятам, че е по-добре за лятото, за зимата обаче може би ще взема други. А за спането и тишината.... за съжаление съм точно от тези родители дето ходят на пръсти, вкъщи попринцип е много тихо, но той се буди от най малкия шум. Все гледам вратите да са затворени, кога пускамп пералнята, че центрофугата го буди и такива глупости. Не исках да е така, но той просто е такова бебе или му пазиш тихо или не спи, та не съм сигурна колко е въпрос на свикване.

# 586
64 см е точно моята бебе сега. И аз като купя бодита от пепко ги изпера и хоп, по-малки стават.

И ние ходим на пръсти, от родилното както е писало горе друга мама сме така. Живеем до една църква, която на всеки час удря камбаната. Е, тя ако спи и я чуе чак се стряска, представете си за какъв лек сън става на въпрос. Така че когато заспи гледаме тв на 4, хахахахах. Абе да са ни живи и здрави само, като пораснат ще им разправяме Simple Smile

Ооо, на нас ни избива зъбче вече, долу вляво. То лиги, то юмруци се ядат. Пипнах днес и изненадващо едно зъбче ме прободе. Много хубаво ми стана, детето расте, ама милата само се чеши със каквото хване. Всякакви гризалки има, обаче най-харесва пръсти да яде.

# 587
Тру, така е забавят. И на мен ми обясни няколко пъти същото докторката. Явно си помисли, че се притесних. 😀 бях подготвена де..
Сега е 69см и 7900. Плюс 2 см и 300 гр.

# 588
На консултацията за 5м докторката я измери същите см като на 4м и +400гр,но според мен тогава няма да е била чак толкова см в плюс (+5см) Като цяло последно беше 64см/6.900кг

С Almond пак имаме съвпадение Simple Smile Всичко е 1:1 с нея и все едно аз съм го писала.
Нашата госпожица също спи на отворена врата заради климатика.Шумния батко,който бяга по коридора за wc или баня,той е и много гръмогласен (не го прави нарочно, просто е такъв - говори си силно и чак слуха му сме проверявали преди 🙉) Но понеже е малко по-голям и вече е на вълна игри multiplayer на плейстейшъна или компютъра и са на видеовръзка с поне още 3 момчета. Та може да си представите какво се чува през тонколоните 😄☺️🙉
А той като бебе също се будеше от шума на стъпките ни по ламината ,но бебка няма избор и трябва да се нагажда 🤷‍♀️
Ние гледаме тв в трапезарията с кухня,която е точно срещу спалнята.Също тракам, чистя,не пазя тишина...

# 589
Хаха и нашия батко е гръмогласен и сме се чудили откъде при положение, че с баща му не говорим високо. Мисля, че го усвои това от градината, голямо надвикване е там явно. Лично на мен винаги са ми правили кофти впечатление хората, които говорят на висок глас и държат всички да ги чуят и в градския транспорт, и в супермаркета и т.н. Изключително дразнещо ми е и малко говори за възпитание също според мен и затова направо припадам баткото откъде се е научил така и се старая уж да му обяснявам. Мъжа ми пък ме скастря, че е дете и е нормално и като се замисля и чуя останалите на площадката, така е, та си свивам сърмите Joy

# 590
И ние сме от ходещите на пръсти 😄 Или по-скоро аз и се опитвам да науча таткото. Обичам да спя на тихо и някакси реших, че и бебо така иска. Всъщност до 3 месеца (допреди регресията) сякаш и да имаше шум не му пречеше, но вече не е така. Таткото е пълна противоположност - той спи на включен тв без проблем, но се преборих в спалните да нямаме тв. Зимата е по-лесно със затворени врати, но сега оставям отворени за да влиза хлад от климатика от съседната стая, че в тази на бебо не смея да пусна.

# 591
Момичета, винаги ли прибавяте АМ или кърма към пюретата?

# 592
  • sofia
Аз го захранвам вече 3-ти ден с пюре от тиква, като постепенно увеличавам дозата. Утре ще въведа и морков, а след 3 дни картоф.
Нещо, обаче, не се кефи към момента. Примлясква и после връща с езиче, та се налага да му го връщам в устата пак и т.н. 😀Вашите ядат ли с охота?
Vesnik, аз след пюрето го кърмя. Не добавям нищо в пюрето.

# 593
Аз след пюрето също го кърмя. До момента сме на 30-40 гр пюренце.
Първите 2 дни връщаше, после почна да се кефи. Днес чак търсеше лъжичката и отваряше уста като я види. Накрая почва да се нерви и спирам. Не искам да го насилвам. Така или иначе след това все ще дояжда с кърма, докато въведа жълтък и месо.

# 594
Аз добавям малко кърма винаги, защото са и доста гъсти и не ги иска, ама с всеки ден по - малко слагам.
От миналата събота я захранвам, въведени са тиква, морков, картоф и пащърнак. За сега пащърнак най - харесва Simple Smile за него отваряше уста на 3ти ден и искаше да вземе лъжицата, моркова не и се понрави много, а картоф изобщо сега предложих тиква с пащърнак хапна малко. Ще видим утре как ще е, защото тиквата е от днес Simple Smile и тя яде по 40гр мисля. После изчаквам 10 мин да ме гледа и аз като обядвам и си я кърмя.

# 595
Сега хапна тиква с интерес 😁
На колко дни въвеждате нов продукт?

# 596
Помня от баткото, че много обичаше пащърнак на нас, ни се струва безвкусно, но за тях колкото по неутрално толкова повече им харесва.
Тези от вас които дават дентокинд, по колко давате? Аз давам в една лъжичка една таблетка дентокинд и една дормикинд, за съня по 3 4 пъти дневно

# 597
Аз въвеждам 2-3 дни и добавям следващия. Но в семейството нямаме изразени алергии.

Ели аз го давам като теб в лъжичка с малко вода. Когато се сетя Joy

# 598
Аз започнах в понеделник с картоф, на третия ден добавих тиква,а на шестия морков.
Първия ден 4-5 лъжички яде, втория ден 40гр,третия 60,четвъртия 90гр и от там бурканче от 125гр.Тези грамажи тя сама си ги реши,просто започваше да прави физиономия и да не отваря уста.Използвам на Хип тиквата аз и после вместо в купичка  приготвеното домашно пюре го давам от бурканчето и го тегля на кухненската везна преди и след ядене. Днес тъй като стана 48ч откакто не е акала и дадох  само тиква.Кърма не добавям,но 20 -30 мин  след това предлагам да суче.Четох,че със около 150гр се замества обяда. Иначе за изплюването...и тя така прави с всяка дадена лъжичка,а реално харесва пюрето.Този рефлекс за избутване на храната с езичето  изчезвал след 6тия месец.

# 599
Момичета от София, имате ли ходене в ИКЕА тези дни? Столчето за хранене го няма онлайн, но е налично в магазина в София. Дали някоя от вас би се навила да го вземе и да ми го изпрати? Ще преведа предварително необходимата сума.

Общи условия

Активация на акаунт