Родени през Март - тема 3

• 18 713
  • 765
  •   1
Отговори
# 600
Х Е Р А ако шофирах, с удоволствие... Ама вече не шофирам..
Още десетина дни, че сме малки още и ние да се захранваме и аз да имам какво да кажа по темата.
Такава кърмаческа стачка ми прави от вчера от както се прибрахме, че съм в чудо вече, заради пътуването четох, че може да е...

# 601
И аз захраних, дадох два дни тиква на гербер-не му хареса ( аз го опитах и на мен не ми хареса) , после два дни морков- беше по-добре. Ама се мръщи, плюе, от тиквата даже потреперва, така че хич не е очарован за момента. Ако баща му обаче седи да го забавлява го гледа с отворена уста и каквото сложа в нея го преглъща. Много се надявам да не ми е злоядо детето, че това много изморява, не ми се иска да му играем представления, за да яде.
Ели, моят е цар на кърмаческите стачки, ама май и при вас имаше няколко такива случки. Да, казват,че може да е от пътуване и промяна. Минава... ама не е готино

# 602
Като каза... тиквата на Хип е по-вкусна от на Гербер. Поне по моя вкус.

# 603
Кой друг ще захранва по ЗВБ, да се координираме ако има желание? Че колкото и да чета си е друго да обсъждаме своевременно някакви неща, как върви, и да борим заедно страха от задавяне.
Ние чак след месец започваме де, та има време.

# 604
Хера , ако някоя мама не е писала за столче. В сряда мога да се разходя до Икеа и да взема. Пиши ми.

Блъд, аз мисля да захранвам смесено,  ЗВб много ми харесва като идея, ама не ми харесва възмлжната цапаница... и факта че най - рано след 3м може да има заместено хранене и това, че трудно ще и осигурявам разнообразие, а ми се иска.
Та на въпроса днес ще и варя батат и ще оставя 1 пръчка много добре сварена(почти за пюре) да видим дали ще и се понрави. Така ще процедирам за напред и с други зеленчуци, а по натам и с каквото приготвям в нас.
За вкусовете, аз на Гербер съм взела само броколи и карфиол мисля, защото той наистина не е вкусен...вече за големи някой пюрета много добре са им се получили. За сега най - харесвам и аз и тя на вкус babybio ... дано и моята не е злояда... че като знам аз каква съм била... Вчера се скарах ба баща и казва пред нея как било гадно пюрето... викам няма да говориш така пред нея и с физиономия на погнуса щото ще те оставя ти да я храниш.. няма да и вменяваме вкусове, тя сама ще си ги създаде...

# 605
... дано и моята не е злояда... че като знам аз каква съм била...

Ох,аз само това се моля!Да не прилича на мен,че едва ли има по-злояд човек от мен.Още се чудят хората как баткото се роди 4кг ,а хапвах само филии с пастет ,кроасани и принцеси с кашкавал 🤷‍♀️
Аз като малка от самото захранване съм се отвръщавала от храната и директно с погнуса и с повръщане. Тогава съм живяла само на бананова каша.
До ден днешен ми се гади и мога да върна от миризма на супа, независимо от какво е.
Та отплеснах се...на никой не пожелавам такова бебе каквото съм била аз по отношение на храната 😁☺️😬

На Хип тиквата от 125гр вчера моята изяде цяло бурканче за обяд.
А домашна сварена и пасирана круша само 2 лъжички следобед и въобще не я хареса.

# 606
Аз харесвам най-много на Гербер пюретата и babybio.На Гербер са правени според мен с най-голяма мисъл как се случва захранването изобщо. От нещата, с които се започва захранването имат малки бурканчета, съдържанието е без добавени разни сгъстители, които не съм въвеждала. А от следващите храни има подходящи комбинации с предходните храни - примерно тиквички и броколи; грах и тиквички; сладък картоф и морков и т.н. На babybio имам спомен от сина ми, че плодовите бяха много хубави. После харесвам тези на ДМ, но са за по-големи деца, тъй като са основно комбинации. На Плазмон има меса и май плодове хубави. И Хип ми клонят малко, ако не намеря нищо подходящо от първите, хич не ги харесвам,. Онзи ден гледах едни броколи на Хип - е да ама в състава има и царевично брашно и оризово нишесте, ама аз искам броколи да въведа, не съм въвеждала ни царевица, ни ориз...На Гербер поне са чисти броколи.

# 607
Аз много заблудена значи съм била някога... На хип давах и съм си мислела, че са най добри... Някога захраних с домашни първите няколко пъти после на хип... Но сега ще пробвам други..
Arari ние с теб голямо чудо стана с това кърмене... Продължава и днес да не иска.. Пробвах легнала, седнала, на тъмно на бял шум, върху мен да е, под мен да е... Не и Не... Нощем яде...
Имаше някоя мама от вас беше споменала, че бебчето и спи по 3 пъти по 30 минути само, не знам коя беше... Тези дни и при моето бебе е малко дневния сън и веднага се разбута режима... Не знам вече тъкмо имаме напредък с нещо и пак...

# 608
Ред, ти пак много неща си яла, аз през бременността ядях само домати със сирене и последните месеци пици и бебока все голям вървеше и той 4кг. гонеше като се роди.
Аз Гербер не го харесвам, защото е на Нестле, а с тях съм работила и големи боклуци слагат в храните, които не се пишат, с бебешки не съм работила и не знам как стоят нещата там, но хич не ми се рискува. Повечето пюрета правя домашни в момента, защото сега на повечето зеленчуци им е сезон и има домашни. От несезонните до тук съм взимала на Хип и на Холе, тиква, пащърнак и някой морков като нямам домашни вкъщи. Скоро ще ходим на място, където продават по магазините главно бейбибио, така че и тях ще пробваме. Заредила съм се с някои комбинирани зеленчукови и плодови на Холе за другия месец, когато ще въведа повече зеленчуци, ще започна и плодовете към 7 месец, тях не ги бързам въобще.
Аз давам парчета от самото начало, до тук съм давала моркови, тиквички и сладък картоф на парчета. Варя ги на пара и стават много меки, малкият като ги хване и ги пюрира в ръката си. Успява да си отхапе и да дъвче, а това се стремя да се научи. Не се е задавял до сега, дано и за напред нямаме проблеми. Но парчета давам, когато варя зеленчуци за пюре като ги режа с подходяща за хващане форма, но няма да практикувам изцяло ЗВБ.

# 609
Ели, нещо сходно ми се е случвало, успех имах като го слагах на заспиване да суче, ( моя приятелка със сходни проблеми каза, че и на събуждане е имала успех, на мен не ми се получли) Нощем аз го будех да се храни, че въпреки,че не е ял, не се будеше, но нощем ядеше. Гледах да му давам вода с шише ( едвам я пие и до днес) и се цедях, че да имам кърма. Понякога му давах и изцедената кърма със спринцовка, че не желае с шише, а ми е грехота да я гледам как изтича около устата му. Ама ти както си с две деца, не знам как ще смогнеш, много време иска това.

# 610
Както казваш успявам с втория вариант, на събуждане... Защото на заспиване той заспива с биберон сам в леглото... Толкова време отделих да го науча да не прави асоциация кърмене-сън... Сега с това лудо нощно сукане миже и да се объркат нещата. Ще видим какво ще стане, след няколко дни и ще захранвам..

# 611
Абе хора, как ги забавлявате тия деца?
Не издържам вече - не иска по корем, не са ѝ интересни играчките, не иска в шезлонга, не иска в количката. Тя до сега ме е изцедила, не знам как ще съм като стане по-голямо бебе.

# 612
Ели, Arati, и ние от два дни сме във вашия клуб на ядящите нощем и стачкуващи през деня. И преди ми се е случвало, мина му за няколко дни тогава. Сега ще видим колко ще държи. Тази нощ беше кошмар, буди се през час и половина. Мисля обаче, че е и от превъзбуда от новите му умения - все по-уверен е в обръщането по корем и тази нощ при едно от събужданията го заварих обърнат по коремче, а никога не го е правил нощем. Днес на дневния сън също - оставих го да заспи, той пак се преобърнал и вири главата, но никога не е заспивал по корем (засега).

# 613
И аз си мислех, че хип са най-добрите и каката съм я хранила с такива. Сега поръчах уреда на Авент и ще правя аз пюретата. Зеленчуци ще купувам предимно от пазара, а за месо вероятно ще ползвам тези меса на плазмон и ще ги добавям в зеленчуково пюре. Мисля към края на месеца или 01.09 да започна, тя вече проявява сериозен интерес към нашата храна, което е един от признаците, отделно точи лиги, когато гледа храната (не знам има ли връзка), пресяга като ядем и така.  Щях да почна и по-рано, но другата седмица сме на море, прибираме се на 27 и тъкмо ще стане да почна тогава. 6 месеца навършва на 9 септември.

Ох, момичета, да си изкажа мъката. Нямах сили да я откажа от този палец, защото с него заспива бързо и лесно. Не знам защо нямам упоритостта да я науча да заспива по друг начин и много ме боли от този факт. Давайте идеи и съвети. Как да я науча да гушка играчка или поне хваната за ръчичка да заспива?

# 614
Оо забавлението е трудно за сега... от 6 и 20 до сега е спала общо 1ч Joy та вече съм луда, но поне сутринта беше спокойна, та сготвих и се изкъоах докато си играеше в кошарата с играчките си.. ама ги сменям през ден да не и писват... 2днес след 2 дни други 2 и ги въртя тя забравя едните и готово... ама не винаги ми се получава зависи в какво настроение е.

Хера и аз опитвам с мече да го гушка или да я тупам по дупето или да държа ръка... за сега без успех. Sad

ето така заспива сега... стискайте палци поне 1ч да спи.. че е мега кисела.. и да заспи де.

Общи условия

Активация на акаунт