Родени през Март - тема 3

• 18 693
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
  • sofia
Ох, че сладурче! 😍
И аз сменям играчките, но като цяло идва един момент на насищане и ако имам работа точно тогава, му пускам песнички и е щастлив. По разходки ходим доста ние.
Тази нощ се буди и той през час и половина. 😀 Вече действам нощем на автоматик - дори нямам спомен как ставам, взимам го, храня го и го връщам. И това по няколко пъти. Свиква се, но дано е кратък период.

# 616
Доста сме на ръце ние... Иначе в гимнастиката или полуседнал в мен обича да му показвам книжки играчки. Хера аз не бих се мъчила да отказвам от палеца, казвала стм преди моя опит с голямо дете, имам впредвид, че дори да откаже сега, после със зъбите не се знае дали пак няма да захапе пръст... За храненето нощем не знам вече... Да минава по бързо. Ето моя се наспа... Как да го накарам да спи по дълго... Спазвам интервалите мога да приспя дори на точно определен час, но да го накарам да спи точно време не виждам как да стане, за да имаме приблизителен график... Цяла седмица си ляга в 20:00 днес като е станал сега... Ще трябва да заспи около час по рано... 🙄🤔😡

Последна редакция: пн, 15 авг 2022, 16:42 от Eli Zdravkova 615285

# 617
Мрън.. 45мин и се събуди... до 20ч вечерта ще е мега кисела... ама няма да я сложа по -рано щото аз не мога да легна в 9... и като ме събуду в 2 и е 5 и съм дроб ... ох

# 618
Миленка, днес и моята е по същия начин.Събуди се 6:30,към в 8:30 спа за 10 мин,след това към 11 пак за 10мин,към 13:30 вече удари половин час...и сега 17ч току що заспа отново.За сравнение вчера следобедния сън беше 2 часа 🤷‍♀️ Не плаче,не е кисела, примрънква от време на време и се е научила да пръцка с уста.Много е смешна 😁😄

Днес сварих домашни  морков,картоф и тиквичка (новия зеленчук) Ами не се хареса ,хапна 50гр със зор.

# 619
Ох ужасно е... вчера спа 2 пъти по почти 2ч, а днес ужас...
Домашните и моята не ги одибри... днес си хапна 80-90гр тиква с пащърнак. На хип

# 620
Ау какво сладурче! 😍

@Red*rose, по същия начин и нашата пръцка с уста и много се кефи, даже пъха ръце и крака успоредно с това, че няма как да има празно там 🤣
Относно пюретата: броколите на Хип миришат у-жас-но! А него най-много хареса и с лекота го хапна, но и образува жестоки газове, та не повторих. Тиквата на Хип също е одобрена. Купили сме оризова каша на Topfer и ще я давам с размразена кърма за следобедна закуска.

# 621
Аз мъча да давам биберон. Батко й беше без, но той сякаш си напъхваше целите юмруци в устата и не е правил опит да си смуче палеца. Тя обаче прави и не само за приспиване. Като я видя така й отвличам вниманиеъо с някоя дрънкулка и й го вадя, давам биба, с променлив успех вървят нещата засега. Но мога да сравня с баткото и според мен тя определено върви към засукване на палец, та ще се боря и аз. Имам напредък, преди изобщо не го искаше биберона, сега потръгна малко. Вечер ако заспи с него й го вадя де.

# 622
А какви играчки ползвате, че аз се изчерпах? Имаме десетина дрънкалки, мека книжка и гимнастиката, но вече са и скучни.
И още нещо да питам, някой има ли сгъваема кошара lorelli nanny? На нас ни подариха и не успявам да я разпъна.

# 623
И още нещо да питам, някой има ли сгъваема кошара lorelli nanny? На нас ни подариха и не успявам да я разпъна.
Това ли е, Хера?

# 624
Оп...и мойта се наспа Simple Smile след 30 минути сън.

С играчките и аз процедирам както Миленка, разменим ги през 2-3 дни.

Моята претенции към бибата няма 😁 - Canpol,Nuk,Chicco, каквото дам...ако не дам - не я търси.

# 625
Едвам успях да прочета от писледните дни постовете.. доста се е изписало 🙈

Ние сме на море и режимът тотално се провали.. преди него заспиваше в коларата с малко помощ, тук основно спи в количката на плажа или разхождайки го(като заспиванвто на едно място е доста трудно). Добре че сме на all inclusive, за да не е странно колко пъти излизаме по врвме на обяд и вечеря за малко поразхождане, ако мрънка 😬 ние и тук продължаваме със захранването - имаме 5 зеленчука от началото на месеца, които смесвам и даже вчера 3 дадох. Ляганвто го изместихме с половин час по-късно, но или прави 4-та дрямка или спи по-късно. Дано обратно в София всичко да влезе в ред.

# 626
Monik, абсолютно те разбирам. Режимът тотално отиде на кино, когато бяхме на море. Решихме да я къпем+масаж както обикновено,  след това я слагах в раницата и така успявахме да се храним. С количка тотално се провали всичко, само където я влачихме с нас. С раницата беше голямо удобство, така я кърмех и приспивах навсякъде, дори на плажа, а да не говорим колко дълги разходки правехме, докато я нося. После се прибирахме и я приспивах набързо за през нощта.
Слава Богу, щом се върнахме режима е постарому и спи по същото време вечерта, с един недостатък: буди се по-често от обикновено и не съм открила метод как да върна бибата за успокоение, твърдо я отказва.

# 627
Чета ви и се подготвям за ад под небето с морето и преди това минаваме през бабата, та и на връщане... значи ще става забава. Взимам и аз раницата, ама тя в нея не е заспивала поне от месец.. ходим и гледа ... та ще видим ама поне мига да я кърмя в нея Simple Smile

Стискам палци на всичките ни бебета да се оправи режима Simple Smile аз съм изтощена днес отивам да си изпия лекарствата и да пробвам да дремна ...

# 628
Някое от вас момичета искаше да дам отзив за наръчника "тайните на детския сън"... Нищо лошо няма да кажа, но информацията я има в гугъл..
Миленка, не се тревожи за морето, при нас режима се получаваше даже по добре, защото когато спеше в количката успявах да удължа дремките до колкото е необходимо.. Имахме вечери с много успешен сън и такива в които се хранеше доста...
По скоро ме напрегна, че реагираше лошо на гласа на свекър ми и плачеше истерично, явно защото му беше непознат, мъжки, боботещ глас... Беше преуморен и неспокоен първия ден при свекърите, първия ден на морето и първия ден вкъщи... Ще видим сега как ще протичат дните

# 629
И аз мисля за захраня смесено - пюренца + цели парчета, пък каквото си хареса той.
Да ви кажа,че се оказахме с Ковид и три дни след мен малкия вдигна 38,7 и така два дни,а сега е без глас. Няма да казвам какъв ад се оказа комуникацията с педиатър и чак днес ми каза “ами аз съм отпуск”…ами да беше казала по-рано щях да си бера грижата и да се обърна към друг ( както вече веднъж постъпих)
Към мамите изкарали ковид с деца - при вас бебчетата как изкараха? Останаха ли без глас след това? Притеснявам се да не е гърлото сега, но май просто е от постоянния рев.
От както се разболя е много кисел и иска само на ръце, а понякога и това не иска и се напъва да реве и вече не знам какво да го правя.
За още по-голям кеф май сме и на кърмаческа стачка…

Общи условия

Активация на акаунт