Родени през Март - тема 3

• 18 690
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • София
И ние станахме на 5 месеца. Относно храненето, вече е ял почти всички зеленчуци и комбинации на Хип за четири месечни. Някои ги харесва повече други не токова. Следобяд яде каша, която я обожава и все му е малко, ако се забавя с лъжицата и започва рев. След като свърши пак рев, но не му давам допълнително. Купихме столче за хранене, най-вече за да стои почти седнал много му доскучава в леглото и все иска да гледа. Обръща се и вече не мога да го оставя дори и на спалнята без надзор. За забавленията, сутрин четем книжка и научихме 2,3 песнички, вече си ги познава и се радва🤓.  Играчки от тези плюшките с нещо твърдо по тях да си чеше венците. Слагам го на килима вече, защото е най-безопасно според мен ако не съм в стаята. Не може още да лази, надига дупе, но върви назад и пак със зор 😊

# 631
Обичах Само с температура изкараха моите деца. Малчо на ръце..+ разбутан режим, защото му се спеше повече. Може около седмица да е по поспаливо бебето след висока температура и като цяло някакъв вирус.. После ще се коригират режимите и няма да е толкова носене на ръце.. Едва го носех малчо, мислех, че ще падна с него.. И това мина..

# 632
Бебка не се разболя при нас, но аз бях с такъв пресипнал глас доста време. От ковида е. Странното беше, че като цяло почти не ме болеше гърло, от втория ден даже изобщо и въпреки това гласа ми хич го нямаше, та пак смуках хапчета.

# 633
Обичах, бързоо да минава и най - лошото да е започнало да отминава!

# 634
Обичах бързо да минава! Heart

# 635
Оле пак мъка със съня, не знам къде греша вече, преди морето и на морето имахме голям успех спеше над 3 часа, което значи, че сам свързва циклите на съня или примерно отваря очички и заспива сам... ОК но щом сега ми заспива с плач значи режима не е ок...ако будува 2 часа заспива с плач, което уж значи, че му е рано, ако го оставя буден 2.30часа (пробвала съм и до 3 часа) му е много и за възрастта и на него не му е ок, и в двата случая прави кратка дрямка... (през деня) по опитните от вас или които направиха консултация с специализиран консултант да каже как да се случат нещата ако сутрин бебето стане с час по рано от обикновенно.. целия режим се променя ако спазим интервалите на будуване. И друго някое бебче издържа ли 3 часа будуване през деня и да му е ок говорим за тези които още нямат 5 месеца(ако майките на по малките бебчета пишат тук) защото не би трябвало да е добре 3 часа за тази възраст

# 636
Моето дете на 19.08 прави пет месеца. Често се случваше да издържи три и повече часа будна през деня. Но и двамата с баща ѝ не спим по много, та не очаквам чудеса. Пробвах да я приспивам на два часа - рано ѝ е. Пробвах на 2ч. и 15м. - понякога заспива от раз, друг път ме разиграва още половин час. Напоследък след регресията (която беше ад) продължава с кратките дренки през деня, но поне вечер вече спи от 21:00 до 03:00, понякога дори до 05:00. Казаха, че когато започнем захранване, ще се оправи и сънят. Не знам дали ще стане, но не пречи да се надявам Hug
Някой питаше за ЗВБ - аз мисля да я захраня по метода, все още се колебая дали да включа и пюрета.

# 637
Ако моята изобщо може да бъде пример за каквото и да било, имала е от 1-2 месечна будуване 3 часа, че понякога дори 4.

# 638
В момента е буден от 2.40 мин. Не иска да заспи и това е. Ако не му се спи, не му се спи. ✌️ Това е човек, не е часовник.

# 639
  • София

Гледайте уебинарите на Гери от “Сладки сънища” от днес и от миналата седмица, много са полезни. Може да има разминаване с интервали с 10-15мин, но будуване 4ч е прекалено за възрастта. И на мен ми се е случвало като беше на 5м да будува 3-4ч и си мислех, че не му се спи, но ако пропуснем да ги приспим като изтече интервала за будуване, става по-трудно, защото се отделят стресови хормони и детето се преуморява. И след 10дни става на 6м и заспива точно на 2.30ч будуване - като часовник е. Дори да се смее преди това като направим ритуалите за сън, заспива за няма и 5мин.
Гери каза, че грешките режима при дневния сън, влияят и на нощния сън.

# 640
Обичах,бързо оздравяване!❤

Gigi,от къде мога да го гледам?Канал в YouTube или фейсбук страница?

Аз общо взето съм я оставила по течението, когато започне да търка очите или се зачервяват, значи тогава иска да спи.Може да заспи на рамото ми,в шезлонга,под активната гимнастика.Където я застигне 😁 Често и 4ч будуване се случва,има дни с 2 дремки (една сутринта за 30мин до 1ч и една следобед 2ч) , дни както вчера с по 4 (2х10 мин и 2х20м) ,а нощния сън започна 20:30ч до 4ч,хапна и заспа отново до 7ч окончателно събуждане.Режим не спазвам, но пък искам да ги изгледам и може да пробвам с някои неща.
Ритуал за сън нямам освен за вечерния.

Да ви кажа,моята госпожица явно не харесва домашните пюрета 😒 Вчера правих картоф, тиквичка и морков. Изяде 1/3 от бурканчето на Хип от 125гр и то с 300 зора и претрисане чак.
Днес имахме излизане и не съм правила аз,а дадох чист морков. Ами цялото си го изяде до дъно,миналия ден тиквата също...

# 641
Аз не съм критерии защото става на 6м на 24.08, ама будува по около 3ч и на 4-5м .. виждам че е уморена и и де спи, пея люшкам затъмнение нищо.. хили се нареща и това е... ще прбвам пак някой съвети..  захранването не виждам да дава отражение за сега на дремките дневните... ще видим като замести хранене. Днес искара 2.55мин преди да задряма сега в 13 и 15. Чакам да видя кога ще се събуди , на 45мин мръдна , но успя да се приспи пак . Вчера това не се случи и не свърза 2та цикъла хем опитах да я доприспя... сега ще видим.

# 642
  • София
В училище за родители “Ма-ма” във фейсбук.

https://m.facebook.com/PregnancySchool.MaMa/

# 643
Днес имаше на живо и от "Нани Нани бебе" с Елена Чапалова също много полезни съвети...  gigi91 съгласна съм и аз мисля, че му е много дълго будуване...
То не знам при нас дали пък заради кърмаческата стачка не се разбута отново режима.. Защото ако е гладен, може за това да се буди... Абе лудница.. Започвам от утре наново всичко... Защото да виждам какъв успех огромен носи режима, да наореднем толкова за кратко време и сега всичко да се разбие.. си ме е яд

# 644
Така е много е. И се опитвам да спазвам интервалите, но понякога просто не става. Сега на втория час започнах да го приспивам. Ми няма братче, има и такива моменти. Иначе още не е заспал 😱

Общи условия

Активация на акаунт