Родени през Март - тема 3

• 18 160
  • 765
  •   1
Отговори
# 645
Bubbless в такива случаи си мисля, че е трябвало активното будуване да е по изморително... Ми то моето, като не се върти как да го изморя.... Показвам книжки играем, но трудна работа... За това си мисля, че на морето по хубаво си спазвахме режима защото там най малкото почти цял ден навън, звуци, гледки всичко ново и изморително

# 646
Bubbless в такива случаи си мисля, че е трябвало активното будуване да е по изморително... Ми то моето, като не се върти как да го изморя.... Показвам книжки играем, но трудна работа... За това си мисля, че на морето по хубаво си спазвахме режима защото там най малкото почти цял ден навън, звуци, гледки всичко ново и изморително

Ели, да така е. Само дето тва дете вади егати power-a... извинявам се за израза... Мята се по леглото или земята. Търкаля се, рита с крачета. А преди седмица почна да се обръща активно. Мисля че се превъзбужда. Отивам да взема книгата на gigi. 😅

😂 🔫

# 647
  • София
Ели, можеш да го измориш като ти го превърташ да му покажеш как се прави. Аз преди пусках детски песнички и му правех гимнастика в ритъм като му размахвах ръчичките и крачетата. Седенето по корем и надигането също е изморително за бебоците.
Малкия пълзи активно от две седмици и е страшна фурия. Днес си прасна главата в тв шкафа и го заболя, защото застава на 4 крака, дупи се и се набира с кръста, прави страшна засилка и баааам! Поплака малко, но повече май се изплаши.

# 648
А пък аз да ви кажа какво стана...Нашата хубостница след като се наобядва и беше заспала ,но след 30 мин. се събуди ( това беше около 13 и нещо) а
Аз я взех на спалнята и тогава ви четох и писах тук (гледам в  14:10 съм отговорила ) Загърмя, заваля,настана буря чак,абе проливен дъжд.Оставих тел и се сгуших до Вики,затворих очи за секунда и съм заспала 🙉🙊 Сега се събудих (16ч) ,явно и тя също веднага се е унесла и към този момент още спи 😃 Днес го пишем дъждовен  ⛈🌧⛈
Такова чудо не ми се беше случвало...

# 649
По повод дъжда, мисля да си взема машинка за бял шум имало и други звуци тип дъждовни капки... Много ги хвалят... Аз пускам от телефона някой път ако е много критично положението. За изморяването да слагам го по корем, въртя го, но той не обича... За сега някак успявам ще видим... Още малко и ще вдигна коша на количката на летен с лек наклон... За да мога и навън повече да фо държа... Защото сега като го слижа легнал той се готви да спи, ако пък не му се спи се сърди... Абе... Друго си е да седнат..

# 650
  • София
Аз за спането съм казвала, че не следя часове, просто го повивах когато видя, че търка очи и направо припадаше. Но тъй като вече става голям за повиване от две седмици спряхме и се учи сам да заспива в леглото. Не беше драма, кога по-кисел, кога по-лесно...Свиква, най-много да го люшкам от време на време, но не плаче, само мрънка. От няколко дни си държи стъкленото шише сам 🤓, много бързо растат. Но при нас дори и след месец захранване, продължава да се буди през нощта към 3 за едно ядене... Вече се отчайвам, че някога ще го пропусне

# 651
Моята бебка май ще е злояда. Досега абсолютно нищо не й харесва и абсурд да добутаме даже половин бурканче. Батко й омиташе всичко на нейната възраст и за мен това мръщене е ново. Той по-късно стана злояд и в момента е, но още едно злоядо не знам дали ще ми стигнат нервите честно казано...Все пак отбелязвам напредък с по няколко лъжички, но кърма ако й оредложа веднага е готова. Предлагам винаги след пюреъо, но имам чувството, че не яде, за да я сложа на гърда. Просто толкова съм изтощена от неяденето на баткото, че и ако с още едно ще карам същия филм, направо ми се плаче. Излях си мъката Sad

# 652
La aregria ще пропусне хранене и този момент ще дойде, въпроса е да се хване момента в който се превръща в просто навик, а не глад...
Almond и аз се надявам да не е злояд бебан, защото много ще ми дойдат... Както казваш и моя късно стана злояд, то даже не е точно злояд ами много малко яде.. и т.н
Днес бях на ендокринолог трябва да спра кърменето ама как, от друга страна тази кърмаческа стачка идва в удобен момент, защото преглътва по някои 30 40 мл адаптирано...
Бях яи споменала за една група "недоспалите майки" бях писала преди време на едното момиче(те са прохождащи консултанти) та ако решите може да и пишете за съвети ще ви даде безплатни насоки и примерен режим. Ако някой иска ще му напиша името и

# 653
Ели ,с летния вариант на количката се преродих аз.Вече смело излизаме на разходка или до магазин.С коша за новородено дали и 10 излизания  имаме.В този слуша,кротува си,оглежда се,заспива...Аз я сложих като направи 5м,а модела е тип седалка на 90 градуса,но има три степени.Возя я на средната,а на легнала позиция ако заспи.
Купих и една супер лека лятна на Hauck с пълно легнало положение,но там като я сложа и направо ми се губи вътре.Явно е малка още за нея,а и само напред може да се вози.Ще стои за другата година,поне е до 25кг.

П.С. Ели,не знам злояд ли е баткото, обаче толкова сладко си хапваше мидички на плажа...мммм вкусотийка 🥰😍 голям сладурко ❤

Аз нали писах,че моята явно харесва само купени пюрета...Имам доста,тъй като купувам почти на всеки пазар по 2-3 ей така да ги има.И днес ще захранвам с НОВ зеленчук.Уж ще е пащърнак,да ама като се загледах то било бял морков.Вече бях смесила с половин бурканче тиква и така си го хапна 125гр.

Обичах,пиши как сте.
Дано сте по-добре и да оздравявате вече ❤🤞

Бадемче ,пробвай я и ти с купени.Аз имам от всичко домашно,обаче като го направя и не го яде,то едно претрисане, погнуса,отврат...🤷‍♀️

La alegria,моята също се буди по веднъж между 3 и 4ч. сутринта.
За мен това е ново,защото баткото се будеше по 100 пъти на нощ и чак на година и три месеца спа за първи път цялата нощ.Та сега ми е супер странно с кротко и поспаливо бебче.
Пу-пу да си остане такава 😃☺️😏

# 654
Red, аз само купени й давам. Ние нямаме домашни продукти, а което е и по-важното всъщност нямам време и сили за домашни...така че каквото/колкото яде от купените това ще е и ще добутаме някак до 1 г. за кухня. Дано нея да я яде. На баткото чат пат поръчвам био кухня, има променлив успех, но когато ми откаже това и онова вкущи и не е ял в градината, нямам време за повече, та прибягвам и до кухнята. Бих прибегнала и изцяло стига да ядеше, но той и от нея доста неща не яде, по-скоро съм запомнила 2-3, които яде и поръчвам, когато се появи нещо такова.

# 655
  • sofia
Бадемче, като спомена кухня - нямам спомен с баткото кога я започнахме. Като че ли беше преди годинката… Има ли правило?

# 656
  • София
Бързо оздравяване на болничките 🍀 Момичета, вие имате ли косопад?  Аз нямам, кърмих само 2 месеца, вече сме на 5.Но видях едно оредяване на косата отпред повече от едната страна, както казах не съм забелязала да ми пада косата. А аз съм с най-мизерната и плешива коса, то ако започне и да пада като хората ще остана без 🤪. Чудя се дали да не започна да го натривам с чесън, макар че ще мирише много дори и на бебето. Или да го оставя така, та белким се пооправи от самосебе си

# 657
La alegria Аз пак да си кажа(нали съм на всяка манджа) Биотин цинк на абофарма или може и друг биотин за косата в повечето случаи прави чудеса.
Наклоних коша за новородено (тя нали е 3 в 1 количката с голям кош който става летен, но по всяко време може да се притвори) много добре май стана... След няколко дни става на 5 месеца, но той реално изобщо не е седнал, в мен дори сигурно по поседнал го държа...

# 658
Май скоро обсъждахме косопада. Тогава някой ме подсети за биотин.

Едитвам се, Явно е Ели.😂 Страшен сладур е малкия! 🤗

# 659
И Хер бебе и Вълшебник ги четох че от м.7 предлагат. И много вкусно звучи всичко прочетено. Като 20 дневен абонамент от супа, основно и десерт е 125 лв.

Общи условия

Активация на акаунт