Родени през Март - тема 3

• 18 153
  • 765
  •   1
Отговори
# 660
Ползвала съм някога и хер бебе и вълшебник, ядеше ги много дечко. Малчо го накичих като елха, но много си играе с тези забавни чорапи...

# 661
Здравейте момичета, при вас как върви захранването. Беба на 10.08 направи 5 месеца,.а аз от един месец давам пюре. Пробвай с домашно, но отказва. Сега съм заредила купешки, но и от тях някои отказва, тези зелените според мен не ги иска - картоф и спанак, броколи.
От една седмица започнах да давам и оризова каша следобяд, също не я хареса много..днес й я направих с пюренце слива смесено и така й хареса.
По схемата на хип трябва вече  да давам жълтък, даже и предобяд пюре от плод.
Давам всичко както трябва, а в главата ми е едно объркано .. дали се справям.
Съответно със захранването ми изглежда невъзможно да изляза на разходка, защото то пак станало време за ядене, а аз предпочитам да съм си вкъщи, защото е мазало навсякъде.

# 662
Ели, откъде са тези чорапки? Много интересно изглежда.

# 663
Бързо оздравяване на болничките 🍀 Момичета, вие имате ли косопад?  Аз нямам, кърмих само 2 месеца, вече сме на 5.Но видях едно оредяване на косата отпред повече от едната страна, както казах не съм забелязала да ми пада косата. А аз съм с най-мизерната и плешива коса, то ако започне и да пада като хората ще остана без 🤪. Чудя се дали да не започна да го натривам с чесън, макар че ще мирише много дори и на бебето. Или да го оставя така, та белким се пооправи от самосебе си

Аз съм с Хашимото от 17 годишна, така че косопада ми е до болка познат.

Пия от месец и нещо Phyto Phanere добавка, имат и шампоан също. Определено има ефект и намаля косопада.

И естествено едно 10см скъсих от косата - няма как.

# 664
И аз съм с косопад от средата на май месец, оредя до предишното и състояние... сега пада по уморено, ама още ди пада. Ама този месец ми дойде та скоро ще спре предполагам.

Аз също се чудя как да процедитам с това загранване. Ако от месец захранваш, има ли вече заместен обяд? Моята зелените и картофи също отказва, оранжевите и пащърнак най се харесват. В събота ще въведа ориза,  за да мога да предлагам повече неща , които аз да готвя. После ще въведа банан за да може да давам с оризовата каша, да не е блудкава... абе ще видим как ще тръгне.
 7м са доста от кухните вече. Сега има нов сайт за детските кухни НРДК проверете в гугъл. За вълшебник напоследък са лоши отзивите чета из фб. Хер бебе са по доволни, като наближи ще проуча. Моята идея е да съм въвела глутена преди 7м защото не ми се рискува да развие непоносимост.  Искам всички меса, яйце и глутен до 7м да са въведени, за да си има пълноценно меню. Мислих да не давам плод преди 8м... ама някой неща да така безвкусни че без плод не става, а и идва сезона на ябълките и крушите нека да ги гризе натюр. Simple Smile

# 665
Vesnik2 една приятелка ми ги подари за бебчо каза, че са от али експрес и преди съм качвала снимка, подарила ми е още едни ръкавички с накрайник за гризане... (Мислела, че са ръкавици за горещи тави, нали е готвачка, то се оказало бебешки ръкавици) 😄😄😄

# 666
Мерси Ели, ще разгледам къде може да ги намеря.

За захранването, засега сме на тиква и картоф. Утре ще въведа моркова.
Като минем повечето зеленчуци, ще започна с плодовете. Чудя се кога да давам плодовите пюрета?
След това и кашите, тях знам, че се замества следобедното хранене.

# 667
Леле Ели, изби рибата с тези чорапки и ръкавички, много са яки Stuck Out Tongue Winking Eye Със здраве да си ги ползва младежа Heart

Кухни вече има по-отрано, повечето предлагат вече и от 7 м нататък менюта. Аз предния път започнах около годинката да взимам и сега пак така. Искам първо да съм въвела всички неща, да съм заместила храненията, а и да покърмя повечко до първата година. Юначе взимахме първия път, сега вече има толкова много частни, че не знам откъде, ще поръчам от няколко раьлични, ще гледам по менютата кое ми харесва за деня, нещо такова смятам, но имам време дотогава.

# 668
Ох ще изпадна в депресия, пак с плач заспива детето... Защо така се измъчвам с това спане не знам.. Може би защото имаааам нуждааа от сън.. 😄😄😄
А за чорапчетата аз преди бях качила снимка на всички които имам... Шумкат им ушите и дрънкат и са доста шарени, чак и аз искам да си ги дрънкам...
С баткото някак не се тормозех така... С този мецан, като, че ли искам да поправя всички грешки от миналия път - сън, хранене.. И то от зор да е по добре още повече не се спи и не се яде.. (въпреки, че се смятам за добра мама ама това е защото съм самовлюбена сигурно...) 🤔🙄😑

# 669
С баткото съм взимала различни кухни, последно мисля, че беше юначе. Хер бебе и вълшебник са едно мисля.
И аз ще изчакам да захраня с всичко и към годинка ще започна с държавна докато му стига. Така направих с баткото и после минах на частни.

# 670
Миленка, мисля че заместено хранене се броиза такова, когато вече не се налага да добавяш АМ/кърма или да дохранваш на гърда. Така излиза от схемата на Хип и това разбрах от лекция на тема захранване (Има я още в страницата ма училище за родители МА-МА). Това е така защото всяко хранене трябва да съдържа животински продукт (протеин). Жълтък и месо, най-рано месец след започването се въвеждат (не разбрах защо). А и си зависи от детето. Към момента моето момче изяжда по 60-70 гр. зеленчуци, след това започва да се нерви. Продължава да яде, но нервничи и не го насилвам. Едни може на първия месец да са заместили, други още дълго време да дохранват.
Ако може и мамите с по-големи дечица да потвърдят дали съм разбрала правилно, че може и да говоря пълни глупости. 😂

# 671
Аз също поръчак чорапчета като на Ели от али експрес - беше към 4-5 лв едното. Незнайно как си мислех, ме са две, а се оказахме с едно 😂 изобщо не го и отразява.. иначе в Хиполенд сходен комплект за ръце и чорапчета е 36 лв.

Относно захранването, при нас хапва по бурканче 125 мл от края на врората седмица. Днес обачв го напънах да изяде едно с тиквичка и картоф, които иж харесваше, и два часа по-късно след сън го повърна. Още и кърма след хапване, та се надявам да е преял, а не да е нещо друго. Вечерта пак повърна кърма, но и преди влезеше ли в серия с повръщания отшумяваше след ден-два поне. Още сме на морето и мв притеснява, дано утре не се повтаря.

# 672
Мами, и аз като съвсем нова със захранването и бебетата да питам тези с повече опит. Моето човече преглъща всичко, което му сложа в устата, дала съм вече морков, тиква, пащърнак и круша, ама външно изглежда да не му харесва. Прави физономии, мръщи се, в началото даже потреперва. Обаче ако баща му седи зад мен и го забавлява отваря уста и яде лъжиците една след друга, но хич не е ангажиран с яденето, гледа само баща си. Нормално ли е нищо да не му харесва? Дали е добра идея да го тъпча така? Аз му давам по 60-80 грама, ама с шоуто на баща му сигурно и повече може да изяде

# 673
  • София
Благодаря за съветите момичета. Още утре ще си взема биотин. Ели, малкия е чуден бонбон🍀 Пожелавам в скоро време да оправите съня, ти си се заела сериозно, така че ще имате успех. Още са си малки и искат гушкане, а и да се глезят бебоците. Аз го виждам Сашко, моето бебе как някой път  плаче неестествено, хем е нахранен, спал и със сменена пелена т. е. започва да се лигави, не знам дали е точната дума🤓. Съответно ние с баща му тичаме един през друг, много ме е страх да не го разлигавим. Първо дете ни е и тенденцията май ще е такава, а най-не обичам глезен деца. Но човек никога не трябва да се зарича... 😊

# 674
La aregria Благодаря, права си искат си гушкане, не мисля, че с любов ще се разглезят, сега е момента да ги гушкаме.. Аз нервнича тука за спането и изведнъж попадам във фейса, някоя от майчинските групи някакво "уж писмо от бебе" супер сърцераздирателно... Едва ли не, как може да ги осъавяме да плачат за самостоятелно заспиване, та още повече се напрегнах, нали от зор всичко да успея да направя... Аз не го оставям да плаче де(не, че е ефективно успокояването ми понякога)  биотинчето вече ми действа, като че ли намалява косопада, въпреки, че след бременност е редно да пада тази задържала се коса... Иначе на мен много ми действа и Икаров стимуланта, чудооо ама ме мързи сега да се мажа.. Аз едва ноктите и боя на косата успявам да си намажа... Маникюристка резил.. Да нямам време за себе си.. 😄😄😄Мале много съм досадна..

Общи условия

Активация на акаунт