Родени през Март - тема 3

• 18 141
  • 765
  •   1
Отговори
# 90
Almond, дано баткото да го изкара бързо и бебка да я подмине! ❤

Ред, преди 2 месеца за всеки случай купих прахчета Хидрасек, пише, че стават за бебета над 3 месеца, както е казала и Обичах, има и омнибиотик при диария и отделно пандата пише, че успокоява раздразнено коремче. Успех и дано няма повече такива случки ❤  

Беборан стана на 4 месеца в събота. Кошчето на количката му е вече умаляло, не знам как ще издържи до 6 месеца в него, пък ме е страх да сложа другото. 66 см е момчето, уж е до 74 см кошчето, но краката му опират и се дразни като се опита да ги изпъне. Уж има напълно легнало положение, но все ме е страх да няма чупка в кръста.

# 91
Almond, дано баткото да го изкара бързо и бебка да я подмине! ❤

Ред, преди 2 месеца за всеки случай купих прахчета Хидрасек, пише, че стават за бебета над 3 месеца, както е казала и Обичах, има и омнибиотик при диария и отделно пандата пише, че успокоява раздразнено коремче. Успех и дано няма повече такива случки ❤  

Беборан стана на 4 месеца в събота. Кошчето на количката му е вече умаляло, не знам как ще издържи до 6 месеца в него, пък ме е страх да сложа другото. 66 см е момчето, уж е до 74 см кошчето, но краката му опират и се дразни като се опита да ги изпъне. Уж има напълно легнало положение, но все ме е страх да няма чупка в кръста.

Габче след 4ти месец могат на ъгъл до 45° да стоят . Може да питаш и док, ма по - добре да не му е тясно,  аз като станат пак жегите го вадя летния, защото иначе се пържи в другия. Ще бъде на 4+++, едно че за новородено и малее също.

# 92
Миленка, и аз така мисля, даже днес каквото успях да сваля пуснах да се пере и като го гледам как зачервява бузки в сегашното кошче, хем е само по памперс навън като сме. Със сигурност няма да може до септември да издържи в това, ще тествам другото кошче, ако ми се стори много седнал, ще му мисля тогава 😁

# 93
Минавам за много бърз коментар:
Almond- стискам палци да се оправяте бързо!
Red- повечето неща са ти ги казали. Моя бебок имаше разстройство след антибиотик след болницата. Бебетата с разстройство много лесно се подсичали, нправо вднага, явно им е все мокро дупето. Една възрстна педиатърка ми препоръча да го мажа с дефламол, много добре подейства, а и лесно се измива, само да не се стряскаш, като сменяш памперса, че е малко жълтеникав, може да решиш, че е поредното изхождане. И освен лекрствата, всички казваха, че кърменто е лечението! Бързо оправяне!
Eli-  също толкова стресната съм след като бяхме в болница, а по принцип нямам проблеми с щитовидната жлезна, но направо не съм себе си след тая случка.

И за косопада, сега нямам, но преди съм ползвала продути на Дюкре, шампоана анафаза е много добър според мен имат и един спрей, но не помня как се кзваше, точно за косопад след бременност е. Слагаше се три пъти в седмицата, но е малко скъп.
И да се оплача и аз от миналия понеделник бебо яде по-малко, събота и неделя яде нормално, днес още не мога да го преценя.... акото му стана от гъсто, поселдното вчера направо като на възрастен... ще го мислим...кърмата я стимулирах с всичко каквото препоръчахте и има... не знам какво става, скок ли е, какво ли е, искам да минава

# 94
Arati, от 15 до 19 седмица има скок в растежа. Купих си приложението Wonder weeks и така ми го дава. Моето момче е в 18та седмица, като на всеки няколко дни има един “по-труден” ден, в който в по-кисел и малко по-трудно заспива. Освен това има и регресия в съня. Ето днес например, може да спи по 2-3 часа ама трябва да сме двамата легнали на спалнята и той да ме е хванал. Може да опиташ да хапваш разхлабващи храни, чувала съм, че много помагат при кърмени бебета. ☺

# 95
  • София
Някоя мама може ли да сподели добър дерматолог за бебока? От около седмица на бузките има 2, 3 пъпчици, подобни на бенки и се притеснявам.

Аз водих моя мъник при д-р Георгиева в Св.София на бул. България. Тя е онкодерматолог, прави операции и е с дългогодишен стаж. Останах доволна от прегледа и я препоръчах и на приятелка и тя също беше доволна. Работи с направления.

# 96
Almond, надявам се вече се подобрявате!
Ели, Със сигурност е трудно да се отърсиш от преживяното, но опитай да се отпуснеш и да се насладиш на почивката. Тя е веднъж в годината, както се казва, не я опорочавай.

Аз съм леко притеснена, защото осъзнах нещо.. Ами ако хъркането на момчето ни е от алергия към котката? Сърцето ми ще се скъса ако трябва да се разделя с животинчето. Все си мислех, че е от честото връщане. Така ми беше казано и от педиатъра, но с нея не сме обсъждали че имаме домашен любимец. Друго което ме навежда на мисълта е че всеки ден изкарвам сополки с аспиратора. Нормално ли е? То и на мен ми тече постоянно носа, но със сигурност не е от котката, защото съм се тествала. На него не му тече, но като се разхърка ги дърпам. Не че спира хъркането де.
Някой има ли подобен опит? С алергии? Или пък дечицата с рефлукс хъркат ли? Изкарвате ли сополчета често с аспиратора?

# 97
Спокойно, ние също сме коте. Сополки се чистят само с клечка за уши и малко физ. разтвор. С аспиратора колкото повече се дърпат, толкова повече има Grinning
Така ми обясни педиатърката. Повечето бебета имат сополки, нормално е, така се почиства гърлото и нослето. Има спрейове, ние ползваме Меримар или нещо подобно.

Almond, надявам се вече се подобрявате!
Ели, Със сигурност е трудно да се отърсиш от преживяното, но опитай да се отпуснеш и да се насладиш на почивката. Тя е веднъж в годината, както се казва, не я опорочавай.

Аз съм леко притеснена, защото осъзнах нещо.. Ами ако хъркането на момчето ни е от алергия към котката? Сърцето ми ще се скъса ако трябва да се разделя с животинчето. Все си мислех, че е от честото връщане. Така ми беше казано и от педиатъра, но с нея не сме обсъждали че имаме домашен любимец. Друго което ме навежда на мисълта е че всеки ден изкарвам сополки с аспиратора. Нормално ли е? То и на мен ми тече постоянно носа, но със сигурност не е от котката, защото съм се тествала. На него не му тече, но като се разхърка ги дърпам. Не че спира хъркането де.
Някой има ли подобен опит? С алергии? Или пък дечицата с рефлукс хъркат ли? Изкарвате ли сополчета често с аспиратора?

Последна редакция: вт, 12 юли 2022, 13:32 от Nova777

# 98
Моята бебка е добре, от вчера сутринта чак днес сутринта се изходи.Вече съм убедена,че килимчето е било виновно...

Ели,приятна почивка!Да се заредиш с много положителни емоции! ❤

Бабълс,надявам се притесненията ти да са неоснователни.❤
Аз също съм чувала,че колкото повече дърпаш толкова повече се стимулира произвеждането на секрет.Аз на моята нито физиологичен разтвор капя,нито изваждам секрети по някакъв начин. Понякога си образува коричка,която се вижда и с върха на клечката за уши я взимам.

# 99
Ние сме с рефлукс и все още връща, но не хърка. До към 3-тия месец може би издаваше какви ли не звуци насън и хъркаше, но си изчезнаха.
При нас от вчера си личи периода на скок..едно непрестанно мрънкане е, а до неделя беше такова кротко и усмихнато бебенце. Дали този период може да води и до проблеми със съня - буди се по-често а през деня приспиването е ужас.

Мисля вече да се подготвям за захранването от 5-тия. Някоя мама с опит може ли да сподели какви пособия, купички, лъжички са се харесали на бебоците? За начало май само лигавници и лъжички ще взема, но ми се иска да има и прибори и от рано да се учи сам да яде, дори и да значи много цапане.

# 100
Благодаря момичета! Май наистина прекалявам с аспиратора.. Ще го намаля постепенно. А на консултацията другата седмица ще говоря и с докторката. Хъркането не е само като спи. Ние нали ходихме и н унг - според него е от мъжеца. 🙄
И при нас има скок, често мрънка напоследък и търси манджа. 😅

Ред, радвам се че е е нормално вече. Чак сега прочетох какво е имало.. Нали нашето момче почна да прескача дни и в деня в който се изхожда започна да го върши няколко пъти един след друг... 🙄 Не мисля че е било от килимчето. Слагай си я ако се кефи.
Моник, аз взех от икея комплекта - като жабка, който е. Но май ще взема и една керамична купичка.

# 101
Бъбълс- знам, че котките са много силен алерген, най-много алергии предизвикват те, хлебарки и акари, но ми е попадала информация, че толкова малки бебета все още не правят алергични реакции към тях и даже е добре да имаш животинче вкъщи, че така им се активирала по-добре имунната система. Та се надявам да можеш да си запазиш котката.Аз доста се съмнявам да е причината в котката, но все пак не съм специалист, добре е  да си питаш който разбира, само споделям какво ми е попадало, ако мога да съм полезна.
Също се вълнувам от препоръки за захранване, книги за четене по темата и дори какви съдове ще взиамте, че нямам никакъв опит

# 102
Бъбълс, надявам се да няма проблем с котето, разбирам те напълно. Аз също дърпам през 3-4 дни с аспиратора, защото прави много големи сухи сополки и му свири нослето и като се храни започва да хърка.

Ред, радвам се, че сте добре! Дано нямате повече притеснения ❤

Аз ще захранвам по ЗВБ (обсъдено е с педиатри). Ще захранвам най-рано на 6 навършени месеца или когато покаже готовност и интерес към храната. Ако някой се интересува от този метод препоръчвам книгата на Мария Нориега, много добре е обяснено всичко и ползите на метода също.

Днес му сложиха втората доза на Ротарикс и има повечко газове, събужда се и започва да свива краченца, докато не се напръцка хубаво. Ако омнибиотика не помогне, ще търся нещо друго да го облекча детето

# 103
Аз няма да захранвам по ЗВБ, та в тоя ред на мисли какво трябва - столче за хранене, купичка с вакуум (макар че на моята вакуума много бързо й се скапа, а от един момент нататък хранех направо от бурканчето), лъжичка (силиконова уж била по-доба, ама де факто може всякаква), шише или чаша за вода, лигавник (отначало ползвах текстилни, после PVC), салфетки и добро настроение Wink

# 104
Ели,  дали да не пробваш да ти леят куршум за уплахата?

Аз се чудех за ЗВБ, ама няма нерви за толкова цапаница... а и цяло хранене най - рано н 9м ще се случи, та съвсем нямам нерви Simple Smile .
Алмонд много добре го е обяснила, аз взех купички на Томи Типи и лъжички, като наближи ще взема и стола.

Освен скок в растежа има и регресия на съня около 4ти - 5 месец

Общи условия

Активация на акаунт