Родени през Март - тема 3

• 18 124
  • 765
  •   1
Отговори
# 75
Мисля,че започва легендарната регресия в съня около 4 тия месец и естествено съвпада със скок в растежа.
До преди седмица заспиваше лесно сам, а сега всяка вечер трябва да го полюшкам и шъшкам и заспива- притеснявам се да не свикне,но пък от друга страна си спестявам висенето до леглото докато заспи…не знам дали не греша-ще видим с времето.
Винаги е заспивал лесно,особено през деня - разкисели ли се или потърка ли очички го завъртам настрани и се унася..повече де превъзбужд/ разбира може би.

# 76
Минавам само да кажа, че Да яде на 4 часа горе долу, за това явно толкова се дърпа, поне в повечето случаи явно е това... А аз му досаждам да яде на около 3 часа... Днес предлагам на 3, на 3 и половина и чак на 4 час яде около 5 6 минути. Ще видим може би пак ще мине на 3 но за бебчетата които се дърпат може да пробвате.

# 77
Минавам само да кажа, че Да яде на 4 часа горе долу, за това явно толкова се дърпа, поне в повечето случаи явно е това... А аз му досаждам да яде на около 3 часа... Днес предлагам на 3, на 3 и половина и чак на 4 час яде около 5 6 минути. Ще видим може би пак ще мине на 3 но за бебчетата които се дърпат може да пробвате.

Ели и аз бях така Cry предлагам тя не иска аз се чудя защо и си мисля че не ме иска и не ме харесва... и установих че огладнява на повече от 3ч понякога. Та вече чакам сигнали за глад и тогава предлагам, мрънкане, сучене на палец.. сутринта яде в 5 и 30 после чак в 10 потърси следващо ядене Joy и за деня прави 5 яденета, като е по горещо ги прави 6-7 ... поне миналата седмица ама може и от скока в растежа да е било или някоя вуду магия хаха

# 78
  • sofia
Ох, ние сме от една седмица на 4 месеца. И горе долу от тогава спането нощем отиде на кино. Преди се будеше веднъж в около 4 през нощта. Сега се буди през час-два. Дано се нормализират нещата някога. 😀

# 79
Официално започнахме и ние от вчера регресията (на 15ти става на 4 месеца) - вече се буди на всеки час.

За през деня да не говорим - едвам заспива и спи 30 Мин.

# 80
И при нас мисля, че се появява регресията. През деня не спи повече от 2,3 часа общо, всяко приспиване е с мрънкане и плач. Вечер ляга към 21 и в 5,30 - 6 се е наспал. Почти постоянно е кисел. На 2 юли направи 4 месеца, яде 5 или 6 пъти по 150-160. Според вас добре ли е това количество?

И още нещо, някоя мама има ли проблем с венците след раждането? От няколко дни са възпалени до такава степен, че чак имам болка в зъбите.

# 81
Аз имам проблем с венците, имам даже опасения за започнала пародонтоза. Зъболекарят каза че може да е от хормоните. Ще ходя сл седмица да видим.

# 82
Ох, едвам ви изчетох. Доста сте писали и сигурно ше забравя нещо да изкоментирам.
Първо благодаря за новата тема - много хибава е направена началната страница.
Като ви пета каква лудница е със съня. При нас не е по-различно. Рядко си прилипат сните. Като цяло засоива 23,00 часа и спи или до 4 или до 6. Рядко заспива рано. Каката също ни е така, което е добре. Лягаме си всички и имаме малко време за сън.
Кърмачеста стачка ясно има и при бебетата на Ам. Още от самото начало храненето е мъка. Все си мислех, че като мине на адаптирано всучко ще се нормализира, но уви. Хапне малкл после се разсея. След час ревне за ише. Веднъж изпие 150 и игладбява след 3 паса. После яде 120 и яде след 2 часа. А от три дни яде на по 1,3 часа всеки път различно. Превърнах се във врачка. Дано скоро всичко отмине. Та защото яде различно и на различни интервали още от раждането няма как да помня. За това ползвам Беборан приложението. Само за храненето. Да видя голко общо накрая е изяла за деня.
Иначе вече 5 дни я захранвам. Попнахме на 4м и 18 дни. Тогава попнах и с каката. Днес хапна доста. Всеки ден яде разлино колипество. Понякога и цяла порция. И все пак след час и нешо иска мляко. Приключение е. Бавно става храненето, трудно преглъщането, лесно се разсейва, зная и че ще отнеме поне 2 месеца, ама няма как - трябва да се мине и през това. Няма да спирам новите храни на морето.
За косата след първото раждане се бях видяла в ужас. Използвах този шампоан и капсоли - соря косопада.

Сега ми е суха и чуплива.
За крустите ползвам пяна/шампоан на мустела в комбинация с крема за крусти на биодерма.доволна съм. До 2,3 дни минават.
Попна да пие по 40г50 мл вода на ден.
Обръщането и посягането към играчки се случи чак ден след 4м. Няма забавяне в развитието на никое дете. Това са неща през които всяко ще мине и "навакса". Радвайте се на децата си и не ги сравнявайте. В началото се опитвах да фо правя с двете си деца. Няма нищо общо.

# 83
Минавам да се оплача аз,от снощи бебка е с разстройство. Много съм притеснена 😔 Беше толкова прекрасен ден и когато се прибрахме от 19 до 20ч направи 5 изхождания. Следващото беше 4ч и сега в 8:30 пак.Тя вода не пие,давам на често да суче.Опитах да дам малко Ентерол със спринцовката на Панадол, но без успех. 😔 Някой да е преминавал през това,за колко време отминава?

А възможно ли е да сме простудили коремчето от водното килимче?Вчера купихме и го изпробвахме, но коремчето не е било съвсем отгоре,а повече на надуваемата част.Стоя най-много минута.Изхожданията започнаха около час след това.
Също слагахме ротавирусната ваксина вторник, но нямаше абсолютно никаква реакция.

Бадемче,вие как сте?

# 84
Какво е това водно килимче, за първи път чувам Thinking Red, ако продължава, трябва някак да дадете Ентерола със спринцовка, иначе няма какво да се направи. Кърми си я честичко да не се обезводни. Биогая или там какъвто пробиотик даваш.

Ние сме добре, в смисъл, че тежката част я преминахме. Но сме си болни още - то са хрема, храчки, отпадналост. Лошото е, че и баткото се разболя чак вчера и засега сваляме температурата, даваме Авирон и за гърло и кашлица, но го мисля как ще се развият нещата.

# 85
Дойдохме на море.... Първия ден (вчера) лудница, докато се организираме. Официално купих АМ но не пие и от него много... Мисля на плажа да да му го давам. Опитах да кърмя вчера на плажа, но рой хем гладен, хем се върти да разглежда... Нещо аз обаче не съм добре, сърцето ми блъска, напрегната съм, кръвно ми пада... Не знам дали от както малкия посиня и спря да диша, дали нещо не се уплаших много и сега ме е страх... Може и хормоните на щотовидната да са... Иначе днес вече сме по организирани. Може би започва и при нас някаква регресия... Буди се но, знам, че трябва да изчакам да премине от едната фаза на сън в друга сам. Давам биберон най много.

# 86
Ред ако са по малко от 8 на 24ч не било диария.. ама за майка дето знае как ходи детето си е страшно. Може и от рота с килимчето, на Кари и я сложиха в четвъртък и снощи имаше доста течно и променено на цвят, предния ден беше леко запечена за нейното си ходене.
Пробвай пак със спринцовката, по - малко по - малко все нещо ще стигне до нея,  то самия панадол/нурофен трудно се дава ама няма начин.

Аз успях да я излъжа със шишето и съм на седмото небе Joy изпи 90мл (толкова бях изцедила), но беше гладничка и я бях затоплила на телесна температура.
Бадемче ох дано при баткото да не се усложни, а беба да я пропусне!

Аз ще пробвам всичко за косопад мисля хининова вода, ама май и копровата, по - скоро народна медицина ще пробвам от колкото химия. Иначе съм чувала, че на тианде имали добър шампоан за това.

# 87
Омнибиотик имат пробиотик за диария - омнибиотик 10

# 88
Някоя мама може ли да сподели добър дерматолог за бебока? От около седмица на бузките има 2, 3 пъпчици, подобни на бенки и се притеснявам.

# 89
Говорих с личната, тя каза да давам Тазектан прахчета х1 през 6ч , пробиотик Био Баланс (Аз го имах купен и още вчера дадох,защото по принцип не съм давала) Каза,че може и чай от шипка и да я кърмя на често по малко.
Прахчето успях да го дам,голяма борба беше.

Миленка , то и аз съм го чувала това за броя,ама както казваш ти при положение, че ходи по веднъж на 3 дни...а и то вчера си беше чиста вода с жълт цвят.

Попитах дали е възможно да е от Ротата, но тя каза "Не" .Ако било от нея трябвало до 24ч да има такава реакция,а тя я даде на 05.07.
Браво за успеха с шишето! 🥰

Бадемче,ето го килимчето.От Пепко за 10лв го взех.Голям хит е сред бебоците,които не обичат да стоят по корем и аз да не остана по-назад също взех.Но като една голяма  ПАТКА го напълних със студена вода.Пак уточнявам, че корема беше на леглото, гърдите на надуваемата част а ръцете над водата,ама може и от това да е станала белята,защото ръцете бързо станаха ледени 😒😔
Бързо оздравяване на баткото!

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт