Родени през Март - тема 3

• 18 148
  • 765
  •   1
Отговори
# 105
Момичета благодаря за съветите,  аз съм малко луда на тема хигиена и чета, че тези неща май не се стерилизират вече, така ли е? Аз може би бих потърсила, такива които могат да минат през стерилизатора, особено като ми се иска да почна преди 6-ти месец. Мъжа ми купи една силиконова лъжичка, но на нея пише, че не може да се стерилизира

# 106
Момичета благодаря за съветите,  аз съм малко луда на тема хигиена и чета, че тези неща май не се стерилизират вече, така ли е? Аз може би бих потърсила, такива които могат да минат през стерилизатора, особено като ми се иска да почна преди 6-ти месец. Мъжа ми купи една силиконова лъжичка, но на нея пише, че не може да се стерилизира

Разбирам те за хигиената, ама то нали вече почти всичко е в устата, а излезне ли от стерилизатора, нещото вече не е стерилно. А и аз смятам имунитет да гради моята мома.. всичко мия с бебешкия препрат 1 път на ден вечер е ако падне ще го измия, ама иначе не се престаравам все пак трябва да се среща с всичко в къщи, ако пиеше от шише него щях да стерилизирам заради млечните бактерии иначе мисля инаше и бамбукови лъжички и купички, те нз дали могат да се стерилизират. Аз силиконовите в миялната ще ги пробвам (ако оцелеят чудесно). Това си е мое мнение де за стерилизирането.

# 107
Almond, надявам се вече се подобрявате!
Ели, Със сигурност е трудно да се отърсиш от преживяното, но опитай да се отпуснеш и да се насладиш на почивката. Тя е веднъж в годината, както се казва, не я опорочавай.

Аз съм леко притеснена, защото осъзнах нещо.. Ами ако хъркането на момчето ни е от алергия към котката? Сърцето ми ще се скъса ако трябва да се разделя с животинчето. Все си мислех, че е от честото връщане. Така ми беше казано и от педиатъра, но с нея не сме обсъждали че имаме домашен любимец. Друго което ме навежда на мисълта е че всеки ден изкарвам сополки с аспиратора. Нормално ли е? То и на мен ми тече постоянно носа, но със сигурност не е от котката, защото съм се тествала. На него не му тече, но като се разхърка ги дърпам. Не че спира хъркането де.
Някой има ли подобен опит? С алергии? Или пък дечицата с рефлукс хъркат ли? Изкарвате ли сополчета често с аспиратора?
Благодаря за думите💕
Хъркането при нас педиатърката спомена, че често се случва при по пухкави бебета, ако пък е алергия, все повече попадам на информация, че добрите алерголози съветват все повече бременни да контактуват с домашни любимци(един вид се създава имунитет и за бебето за да не отключи алергия в бъдеще) ако пък има такава алергия детето да не се спира контакта с животното и се израствала с времето в голям процент от случаите. Сега... Не знам и ние сме с куче ако аз развия алергия няма да го махна, давам си живота за него... Ако детето отключи алергия вече е по сложно, но пак бих потърсила варианти...
Сополи е нормално да има, аз всяка вечер чистя нос.... 😄 Нашата педиатърка каза аспиратор само ако е болен иначе не...
Нищо не стерилизирам... Ръцете са му по мен, по дрехи, по всичко и после в устата...
Не ми допада ама изобщо ЗВБ... Ще захраня около 5 месец не е ок нито рано, но нито и късно, не само за бебето но и ние с това кърмене... Аз лично не успявам да си набавям всичко необходимо със сигурност...
💕💕

# 108
Отностно хъркането в носа споделих миналата тема,че имахме от раждането още и се оказа балтерия. Направи носен секрет и излена Стафилококи. Педи каза,че често се случва да се заразят оше в родилното. Споделих с едно момиче с което рабдахме заедно и при нея излезна абсолютно същото. Децата са родени в един ден в една болница. След курс от 10 дни капки всичко мина.
Габка не знам защо се притесняваш толкова от летния кош, аз го сложих преди на прави 3 и след консултация с педито. Имам много познати с летни бебето които изобщо не купуват кош за новородено. При нас е много топло и малкия беше изключително неспокоен в коша за новородено и се родихме от кактп го смених.
В тази жега в затворенкош и ако сложа и комарника-край! Въздух няма!

# 109
Нашата “лятна” количка (cybex balios s - тройния комплект) има много дебели колани, които минават отстрани на вратлето и ми се стори че ще му е топло обгърнат с тях. Пробвах я веднъж вместо коша и сякаш не видях повече предимства въпреки че вече е 8 кг. и пак сме с коша сега. Май ще изкараме още макс месец с него, дават го до 9 кг. Доста го изпълва, но сякаш не е протестирал, мисля че си го харесва. Тук (Варна) чак толкова горещо не е и когато сме на сянка на площадките го завивам с пелена, че има често вятър и хладина.

# 110
  • София
И аз като Europa пробвах седалката, защото детето протестираше в коша за новородено, но не видях повече предимства. Даже смятам, че му беше по-топло, защото седи някак по-сгушен като в гнездо и купих подложка за изпотяване. И двата коша реве, върнах този за новородено к една идея по-добре, защото по-свободно се движи и си ритка и като заспи със сигурност му е по-удобно. Но също е до 9кг, а бебето в 8200гр, изпълва го и на дължина и няма да може дълго време да се вози още там. Като цяло не иска да седи в количката, само да го носим да разглежда и ергораницата е винаги в багажното отделение ако стане напечено, защото му пада гласа от дрането.

# 111
Аз ще пробвам другата седмица вече другото кошче, защото човекът не може да се протегне на спокойствие 😃 и нашето е до 9 кг, младежът е 8.500. Август особено абсурд да го затворя в този бебешки кош, той ще заври.

За стерилизирането и аз вече спрях да стерилизирам и да гладя. Ми то всичко, до което се докопа е в устата. Стерилизирах главно помпите, но вече не се цедя и голям кеф да нямаш за миене и стерилизиране. Мия му гризалките веднъж на ден с бебешки препарат и гореща вода. Биба, когато е на кеф да засмуче (това става все по-рядко) я слагам за 5 минути във вряла вода.

Момичета, вчера бях изненадана сутринта и ми дойде 😑 и забелязвам, че от вчера господинчото се дърпа доста повече от гърдата. Някоя знае ли дали има нещо общо? Имам мляко, не съм усетила да е намаляло. Или може би пък отново е решил да стачкува 😃

# 112
Габка, аз съм чувала че в първите дни на МЦ е по-малко млякото и има по-различен вкус. Не знам дали е истина.

# 113
Аз ще пробвам другата седмица вече другото кошче, защото човекът не може да се протегне на спокойствие 😃 и нашето е до 9 кг, младежът е 8.500. Август особено абсурд да го затворя в този бебешки кош, той ще заври.

За стерилизирането и аз вече спрях да стерилизирам и да гладя. Ми то всичко, до което се докопа е в устата. Стерилизирах главно помпите, но вече не се цедя и голям кеф да нямаш за миене и стерилизиране. Мия му гризалките веднъж на ден с бебешки препарат и гореща вода. Биба, когато е на кеф да засмуче (това става все по-рядко) я слагам за 5 минути във вряла вода.

Момичета, вчера бях изненадана сутринта и ми дойде 😑 и забелязвам, че от вчера господинчото се дърпа доста повече от гърдата. Някоя знае ли дали има нещо общо? Имам мляко, не съм усетила да е намаляло. Или може би пък отново е решил да стачкува 😃

И аз като Бъбълс, съм чувала че си променя вкуса малко, после си се оправя, както и количеството.

# 114
Здравейте, момичета, нещо тотално ви изпуснах, много ангажименти напоследък.

И аз съм чувала, че се променя вкуса на млякото в първите дни от МЦ, дали е вярно не знам.

Май и Лора я хвана регресията последните дни, става си през нощта 2-3 пъти, през деня спи много по-малко. На 9 навърши 4 месеца. Днес ще я водя за ваксина и теглене.

За захранването, уж ми е много далечно още (на 6 месеца ще се случат нещата), обаче почнах да го мисля.
Първо се чудя дали за закупя уреда на Филипс Авент, който е 4в1 - накратко готви на пара и пасира храната. Мислите ли, че има смисъл от него, тъй като не е малка сума, скъпичък е.
Чудя се също при положение, че нямаме домашни зеленчуци и плодове, дали да купувам  пюрета или да правя със зеленчуци от магазина. ММ не че много разбира, ама е категорично против да давам на детето пюрета, правени със зеленчуци от магазина, които не се знае с какво били пръскани и т.н. Какво мислите по въпроса?

И сега нещо, което много ме гложди. Лора вече хич не иска да стои в количката легнала, все иска да е повдигната, а мен ме е страх. 1-2 пъти я слагах седнала в мен, но и това ме притеснява дали няма нещо да й навреди. Как процедирате вие? Слагате ли децата седнали във вас? Повдигате ли ги в количката.

Иначе си взехме лятна количка Cybex Beezy, защото нашият танк като го сложа в багажника на колата заема цялото място. Да не говорим колко по-лека и удобна е лятната количка. С една ръка се сгъва и разгъва.

# 115
На мен ми е първо дете, тоест не знам нищо за захранването и тн. Но моето мнение е че и за готовите не се знае какви суровини ползват. Те също ги купуват от ферма/борса. Нищо че се водят био. То в магазина също продават био краставици, банани, картофи и тн. Изобщо има ли плодове и зеленчуци за масовия пазар, които да не се пръскат? Ми че то и дядото ни пръска в градината. 😅 То няма как съвсем без. А за месните пюрета и заготовки хептен.
Та, аз ако имам възможност и се справям мисля да приготвям, по-голямата част от храната на детето вкъщи, защото поне знам какво точно съм сложила. А и излиза по евтино (не че това е главния фактор в случая, но все пак..). Като цяло предпочитаме домашно приготвена храна и ми се струва глупаво за нас да готвим, а детето да яде купешко. Със сигурност планирам някои пюрета да са готови. Искам да се научи да яде всякакви и да не отказва единия или другия вид, за да може ако имаме спешна работа или нямам възможност да приготвя нещо - просто да купя (както за себе си купувам fast food в такива моменти). Ние имаме възможност за домашни продукти веднъж на няколко месеца, тъй като живеем далече от родния край, което пак е нещо. По принцип има варианти да потърсиш местен производител, поне да знаеш че продуктите не са внос.
Към момента това е мнението ми. Като започна фактически да се занимавам с това, може да се промени мнението ми. 😅

# 116
За кърмата и аз знам май, че се променя вкуса, но е временно. Мисля, че по-нататък даже няма да го отразява бебето.

Тая регресия в съня не знам в какво се изразява.  Бебка по принцип си бодърства доста през деня, едонствената разлика, която намирам е, че от известно време, не във всички дни, се събужда към 5 сутринта, а не към 7, както обиайно. Но може и заради нашето боледуване нещо да й се е разместил графика.

Уреда за готвене сигурно има смисъл, ако всичко ск готвиш и приготвяш, но тук трябва да се включи някоя готвеща мама пък и да се види какви точно функции има.

За зеленчуците от магазина, моето мнение е не.

За седенето на нас ортопеда ни каза да не я поставяме да си седи на дупето, т.е. усилието да отива на дупето. Ако я взимам в мен, гърба й е полегнал на корема ми, а ръката ми е между краката й, т.е. не я оставям да "седне" по дупе. За морето ще вземем летния кош на количката, но ще си е на легналото положение. Към 7-ми-8-ми месец смятам да я направя по-повдигната седалката, но полегата. Ще видим дотогава де.

# 117
И аз не бих използвала зеленчуци от магазина. Около нас има 2-3 малки ферми с овощни и зеленчукови градини, отделно на пазара могат да се намерят домашно отгледани зеленчуци и плодове. На мен за месото ми е чуденка, от магазина не става, домашно ме е страх да давам и май вариант е от хубава месарница.

И на мен ортопед ми каза същото като на Бадемче . Моят бебок непрекъснато се набира някъде, за да сяда и засега го удържам.

# 118
Ние нали сме си в провинцията ☺️ та имам си всичко домашно, от плодове и зеленчуци до всякакво месо-телешко,заешко,пил. всичко си имаме (да са ми живи и здрави родителите,тяхна е изцяло заслугата)
С баткото в малка тенджерка варях зеленчука и после с пастора.Хапваше си всичко с удоволствие. Когато сме били навън или съм нямала време-купено от магазина. Когато дойде момента и го записах на детска кухня за да свиква с всякакъв вид храна.А и тя се доближава до тези в яслата и после в градината.
Сега ще процедирам по същия начин.Лично аз не бих си купила уреда.

Аз все още държа коша за новородено,но ние не обикаляме по разходки.Тя не обича "да се движи" количката, в къщи на двора може да стои 1 час и да гледа листата на дървото,но по улиците се скъсва да реве.
Моя летен кош е 90 градуса,като има 3 позиции да се сваля облегалката назад,но в дупето не мърда (абе седалка е накратко) и ще си изчакам да започне да стои седнала стабилно.

Полуседнала/полегнала я държа както е обяснила Бадемче.

Регресия в съня няма,всичко си е както преди (2 хранения около 2 и 5ч ) Става към 7-7:30 и в 9ч пак заспива.За деня са 3 дрямки,вечер заспиване най-късно 21,а по принцип 20:30.
В момента е в скока в растежа и по календара утре започва втората седмица с гръмотевиците, но при нас е тихо и спокойно Пу-Пу да не дърпам дявола за опашката 😄

# 119
И аз много се чудя на иреда на Avent, струват ми се много пари, защото си имам и мултикукър и хубав робот к мога с два уреда да свърша същата работа. Ще го помисля още малко.

За плодове и зеленчуци и аз не бих купувала от магазина. Има една фейсбук група - Майката земя, където производители продават зеленчуци и домашна стока. Често някой търси за захранване, тъй че и аз бих пазарувала оттам. В началото мисля да си почна с пюрета от магазина, защото ще е мн готвене за малко хапване 😬

Общи условия

Активация на акаунт