Родени през Март - тема 3

• 18 162
  • 765
  •   1
Отговори
# 150
Не сте вие първите, вашето сплескване не се е изместило. И на нас първия път каза да му привличаме вниманието на другата страна, правехме го, резултат имаше, спи си на възглавницата и почти се беше оправил, но изведнъж в рамките на 1-2 седмици се сплеска отзад, въпреки възглавницата, което е странно и той каза, че това почти не се случва, за втори път се случва при него. В понеделник ще го заведа за ТФЕ. Благодаря ви!

# 151
Не сте вие първите, вашето сплескване не се е изместило. И на нас първия път каза да му привличаме вниманието на другата страна, правехме го, резултат имаше, спи си на възглавницата и почти се беше оправил, но изведнъж в рамките на 1-2 седмици се сплеска отзад, въпреки възглавницата, което е странно и той каза, че това почти не се случва, за втори път се случва при него. В понеделник ще го заведа за ТФЕ. Благодаря ви!

Сим на моя позната беше така, дори повече. Не знам дали са го водили на специални процедури, до колкото познавам семейството по-скоро не. Главичката се оправи. Сега е на 6 години и главата си му е нормално кръгла.
Това не означава,че не трябва да направите всичко нужно,разбира се! Вярвам, че всичко ще е наред!

# 152
  • София
На една моя приятелка спи 6м от раждането на възглавничката и не се коригира. Друг лекар я беше посъветвал да заведе детето на неврохирург и беше полудяла от притеснение като теб, Фурлакис я успокои, че ще се оправи, да не се притеснява. Продължава да си спи на възглавничката милото, но не може да го стимулира да спи настрани. Хубавото на бебетата е, че израстват почти всичко, така че горе главата. 🙂

# 153
Дами, какви памперси и мокри кърпички взимате за бебоците?

И за тези с косопад, искам да питам какъв шампоан ползвате?

# 154
Здравейте, момичета! Как сте? ❤

Сим, стискам палци всичко да е наред! В една от книгите, които четох по време на бременността, писана от педиатърът, който е създал каските за коригиране на плоскоглавие, та в книгата пишеше, че бебето трябва да има възможно най-много време прекарано по коремче на земята или на друга много твърда повърхност или носене в ергономична носилка, за да не лежи на главата си.

Моят младеж също е едричък, миналият месец беше качил 800 гр, този месец 1 кг пак. 66 см и 8.500 кг, на дължина си го меря вкъщи, защото мнооооого шава в кабинета и не ми се струва много точно.

Нашият режим е мнооого силно казано режим 😃 става към 7-7:30, после около 9:30 заспива за час и половина, заспива към 13:30 пак за два часа, към 17:00 заспива за час и половина пак и после баня в 20:00, масаж, цокане, приказка и сън към 21:00. Това, разбира се, не е всеки ден 😃 с много труд и нерви оправихме дневния сън (по едно време му се събираха 1 час сън през деня) амаааа още се буди вечер по 2-3 за манджа, но пък поне заспива веднага после.

Използвам Huggies elite soft или Pampers Harmony, а вечер Pampers night pants. Кърпички - pampers pure, но ги взех с кашончета от Турция преди 3 месеца като ходихме и намирам голяма разлика в качеството с тези, които се продават тук.

# 155
Pufies памперси и мокри кърпички Бебо без алкохол. За косопада съм с моя си шампоан, вярвам че ще спре като се "наместят чакрите" 😁

# 156

В момента little angels. Нощем слагам pampers. Мисля и аз да взема нощните гащички. Днес ги загледах.
Мокри кърпички - water wipes. Ползвам по 2-3 на ден, защото веднага го мия. Днес обаче ме изненада, докато бяхме на вън и се наложи да изчака мръсен около час. Като се прибрах вече имаше обрив 🤔
Шампоан си ползвам и аз обичайния. Не съм взимала специален. Като е хормонално не мисля че нещо ще помогне.

# 157
И нашата главичка се сплеска от дясната страна. Опитвам се като заспи да го обръщам наляво, промених позицията в кошчето, но без успех до момента. Харесал си е да спи надясно и това е. Ще взема да поръчам възглавничка, не съм пробвала с такава до момента. В болницата ми казаха да спи без възглавница и е така от раждането, но май не е много правилно. Сега като ви изчетох и се притесних, че това е наистина сериозно. 😔

# 158
И ние с е на Pampers Harmonie, а мокри кърпи Pampers Pure Aqua или ако не намеря каквито има с 99% вода.

# 159
Момичета ще ми кажете ли повечето бебчета на какво АМ са. Имам аптамил и фризолак... Мисля да започна да замествам малко по малко кърменето с АМ. Опитах ведмъж на морето но нямах подходящо шише по скоро биберона беше за мъничко бебе и не му харесваше по колко пуска. Кой номер биберон ползвате. От другия месец най късно започвам лекарствата за щитовидната(няма да са съвместими с кърменето) и искам постепенно да го отбия, а не изведнъж. За косопада пак да кажа биотин е нужен след като опадне каквото има да пада💕

# 160
Аз давам фризолак, тъй като бях почнала с фризолак вом, който е против повръщане и от една седмица минах на фризолак 1-чка. Засега е добре, повръщането поотмина. Случва се да връща, но е съвсем малко и не фонтан, както беше. Фризолака идва и по-евтино от аптамила.
Давам от голямото стъклено шише на авент, с биба номер 1 все още, защото 2-ката ми се струва, че се давеше. Тя и бебка не е голямо бебе. Сега е някъде към 6 кг. На 4 месеца и седмица.

# 161
Здравейте мамита, аз се включвам с питане, още от началото кагато родих забелязах че дясната долна кост на крачето на Кари е леко изкривена, попитах педи и тя  каза че всичко е наред. Днес четох в нета за някаква болест на Блаунт, която да две години уж била нормална, но след това ако продължава трябвало шини или операция.
Разбира се записах час при ортопед, на дадоха чак за 27ми август, защото тук в Лондон българи ортопеди има само трима.
Ще кача снимки и ще се надявам някоя от мамите да сподели мнение, ако се е сблъсквала със същият проблем.

Последна редакция: нд, 17 юли 2022, 17:19 от Desi1994

# 162
Деси, на мен ми изглеждат нормално крачетата 🤔

# 163
Момичета ще ми кажете ли повечето бебчета на какво АМ са. Имам аптамил и фризолак... Мисля да започна да замествам малко по малко кърменето с АМ. Опитах ведмъж на морето но нямах подходящо шише по скоро биберона беше за мъничко бебе и не му харесваше по колко пуска. Кой номер биберон ползвате. От другия месец най късно започвам лекарствата за щитовидната(няма да са съвместими с кърменето) и искам постепенно да го отбия, а не изведнъж. За косопада пак да кажа биотин е нужен след като опадне каквото има да пада💕

Моето момиченце я храня от 2 месеца (вече е на 4м и половина) с dmbio Pre. Мн хубаво и се отразява и мн добре качва от него. Преди беше с НАН комфортис 1, ама.... не ни хареса. Използваме NUK first choice шишета и биби за тях - размер М (0-6). И аз съм със страшен косопад, но една позната дерматоложка ми препоръча хранителна добавка на Phyto, и от месец вече я пия и вече има огромен ефект. Даже си я поръчах от гръцка аптека, че в БГ мн пари искат.. .

Деси, крачетата изглеждат нормално. На почти всички бебенца са им криви, като на футболисти, после се изправят.

# 164
Деси, на мен ми изглеждат нормално крачетата 🤔

Дано да е така, защото понякога като лежи с опънати крачета ми се вижда, че дясното краче е леко изкривено в долната част под коляното. Дано да е така и да ми се привижда.

Общи условия

Активация на акаунт