Родени през Март - тема 3

• 18 138
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
И аз го гушкам за заспиване, той си го иска и не смятам да го лишавам и тормозя зорлем да заспива самичък когато не иска. След това продължава да си спи сам и се събужда весел дори да ме няма, стига да се е наспал. Има нужда от мен, от близост и сигурност най-вече. Поне до годинката не смятам да го лишавам когато пожелае близост и ако има нужда така да заспи.

# 676
Супер ми е интересно като чета майки как обясняват, че бебетата искат близост и гушкане. Моята беба и в моите ръце е ядосана и изнервена, ако е решена, че това ѝ е настроението. Хич нищо не променя гушкането.

# 677
  • sofia
Споделям мнението.
И аз го гушкам за заспиване, той си го иска и не смятам да го лишавам и тормозя зорлем да заспива самичък когато не иска. След това продължава да си спи сам и се събужда весел дори да ме няма, стига да се е наспал. Има нужда от мен, от близост и сигурност най-вече. Поне до годинката не смятам да го лишавам когато пожелае близост и ако има нужда така да заспи.

# 678
Споделям мнението.

И аз. По принцип заспива сам, но забелязвам моменти, в които сякаш наистина иска гушкане. Снощи се събуди да яде, заспа, но много неспокойно. Взех го при мен и го гушнах и веднага отнесе плувката. Имало е и други сходни ситуации. Бебе е все пак.
Това е моя поглед на мама първескиня. Ако някога имам второ може да ми се промени мирогледа. 😅

# 679
Аз идвам да споделя моя сън опит от последното денонощие... Кари на вън трудно спи. Вчета на обяд заспа в количката 40мин и се събуди... после в 16 опита да заспи в колата 15мин и се събуди ... мега кисела после това е ясно. Нахраних си я в 18 и малко по график и към 19 от изтощение заспа.... ами не я тормозих с баня и тн уморено беше милото ми човече... та заспа и така до 5 и малко сутринта нито за ядене се събуди нито нищо... хапна и заспа за още 1ч и 30. Та днес за сефте от почти месец е спала 11ч и 30 и сега на сутрешното будуване точно на 2.45мин заспа за 1ч и 30.... ама направо ново бебе.. няма да казвам че и аз я 21ч заспах Joy
Май като не спи добре през деня ще я слагам по рано... иначе се превъзбужда и заспива с много рев и то чак след 21 и 30 и в 6 е кукуряк.

Да Бъбълс права си за заместеното.

# 680
Минавам да се оплача, официално ендикриноложката каза да спирам кърменето и започваме лечение, жлезата ми е зле и се очаква дс реагира и на ковида дето карахме и още по зле да става...
Страдам нещо... За кърменето... Зор да не кърмя, зор да кърмя, рефлукси, кърмачески стачки... Изтърпях... Но имам толкова много кърма... И малкия не иска много много адаптирано мляко...
Иначе със съня предната нощ доста добре яде в 23:00,2:00,6:00 и не се е будил... Ама сега като няма да кърмя ще видим нощем...

# 681
Елии съжалявам че е зле при теб положението с жлезата.  Ама най -важно е здравето ти. Микаел ще стискаме палци да свикне на АМ. Ще се мръщи ще се мръщи и като няма друго и е гладен ще яде... Щом няма съвместими лекарства и е важно ти да си здрава няма какво да го мислиш няма и смисъл да се чувстваш виновна направи максималното!

# 682
И аз съм с Хашимото Ели. При мен от стреса дето ни уплашиха за ден буквално ми спря кърмата, но ендокринолог и на мен ми каза, че по-добре да не кърмя и по-добре, че е спряла. Както всички казваме, важното е здравето!

София ме побърка днес. От зъба е явно, но е плач непрекъснато, само гуш иска. Оставя ли я и рев. Стоях със слинга няколко часа и гърба ми е леш, а тя е 6 кг, не ми се мисли ако беше повече. Сега заспа, че и хърка, да видим за колко минути. Мазах с дентокинд, не знам дали помага, тя така настървено яде пръсти, че потреперва. Явно я боли и сърби.

Друго ново е викането. Научи се да вика и по цял ден си пищи на играчките и им се кара. Даже в парка сутринта бях седнала на пейка и тя си вика и аз си гледах нещо в телефона. Минава един дядо, спира се и ми вика: "Аз мислех, че реве, тя радостно пищи." Хахаха, еми така сме днес.

# 683
Ели, погрижи се за себе си Flowers Hibiscus

Обичах, вие как сте с ковида?

Аз днес съм много щастлива. Малката изяде цели 90 гр.! Не се беше случвало, до сега максимума ни бяха някъде 40 гр. Е естествено с фантазия от моя страна, пускахме радиото, пях, правих и физиономии, чупки, стойки Joy Ох, не мога просто, предстои да тръгнем на море и тези представления няма как да ги изнасям по плажове и заведения. То и какви плажове като времето няма да става май за море, ама каквото такова вече Sad

# 684
Тъй като и аз съм с Хашимото, бихте ли споделили защо е по-добре да не се кърми?

# 685
bloodsugar Не мисля, че е по добре да не се кърми, а е индивидуално според всеки организъм. Хашимото при теб би носило определени неразположения, хашимото при друг би носило други... Съответно и леченията се различават, дозата също. Аз съм с Базедова болест, която се повлиява много бързо от много ниска доза на лечение, но и много бързо всичко се проваля без лечение и съм много слаба, в моя случай с много ниска доза казаха, че може да опитаме кърмене, но не е препоръчително с тези лекарства. Ти трябва да се консултираш с твоя ендокринолог, който е запознат и следи конкретно твоя случай. Ако си на лечение(и приемаш лекарства) иначе самото Хашимото не вреди на бебето, защото го кърмиш... Може твоя организъм да страда от повече дефицити, не бебчето💕

# 686
bloodsugar Не мисля, че е по добре да не се кърми, а е индивидуално според всеки организъм. Хашимото при теб би носило определени неразположения, хашимото при друг би носило други... Съответно и леченията се различават, дозата също. Аз съм с Базедова болест, която се повлиява много бързо от много ниска доза на лечение, но и много бързо всичко се проваля без лечение и съм много слаба, в моя случай с много ниска доза казаха, че може да опитаме кърмене, но не е препоръчително с тези лекарства. Ти трябва да се консултираш с твоя ендокринолог, който е запознат и следи конкретно твоя случай. Ако си на лечение(и приемаш лекарства) иначе самото Хашимото не вреди на бебето, защото го кърмиш... Може твоя организъм да страда от повече дефицити, не бебчето💕

Именно, зависи, всеки пациент е различен. Ели и аз съм с Базедова също. В моя случай също ми е казано да не приемам никакъв йод никога.

# 687
Обичах, вие как сте с ковида?
Ами малкия вече е добре,днес посетихме поредния педиатър - чисто дишане и гърло, а обрива почти изчезна.
Аз още имам болки в ушите и гърлото на моменти,но… след като карах ковид за първи път преди година и половина си останах с херпангина и си я влача още.
Малкия беше хипер неспокоен два дни докато разберем,че обрива го дразни и намерим лекар,които да си вдигне телефона и да каже какво да дадем. След втория прием детето ми се “върна” и се усмихва.
На никого не го пожелавам..още не мога да си намеря главата.

Започвам да купувам купички,лъжички, силиконови подложки и прочие и след две седмици мисля да се захранваме.

# 688
Радвам се, че сте по-добре, да ви отминава по-бързо и малкия също. Много интересно и мен много ме боля ухо този път, а по принцип не ми е слабо място. И моя приятелка и тя така. Явно при този вариант ушите са на мода...

# 689
Ели, знам че след толкова усилия за кърменето (преживях същите драми!) е гадно да трябва да спреш, но хубавото е, че вече си му дала каквото си могла и трябва да се погрижиш за себе си за продължиш да си пълноценна за бебо. Аз също се замислям дали да не приключвам, защото физически много много ме изтощава, въпреки че имам доста кърма.

По отношение на гушкането, явно бебчетата са различни, на мен ми се е паднал от гушливковците 😄 Каквито - такива, обичаме ги и това е Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт