Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 61 242
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
Искам да попитам вярно ли  е,че  има не приети кандидат студенти с оценка от изпит по математика 6 в специалност  СИ и КН във ФМИ ?  И защо се е получило така? Не съм в течение и се извинявам ако  въпроса ми е неуместен. Благодаря.

# 241
  • София
Искам да попитам вярно ли  е,че  има не приети кандидат студенти с оценка от изпит по математика 6 в специалност  СИ и КН във ФМИ ?  И защо се е получило така? Не съм в течение и се извинявам ако  въпроса ми е неуместен. Благодаря.

Здравейте, за СИ балът е над 24, за КН - малко под 24.
За КН е възможно да има неприети кандидати с 6 на изпита само, ако кандидатът няма 6 в дипломата.
За СИ е възможно и при 6 на изпита + дипломата.
Това е така, защото оценката от изпита се умножава по 3 и се прибавя тази от дипломата, съответно максималният бал с изпит е 24. Специализираната матура обаче се умножава по 3,25, което също се прибавя към дипломата и максималният бал с матура става 25,5.
От това идва и разминаването. Дано го обясних разбираемо.
От друга страна, немалка част от кандидатите с бал 24+ са кандидатствали и на други места и няма да се запишат в СУ. Съответно, аз лично очаквам сериозни промени в бала за второ класиране.
Успех на всички деца, които чакат!

# 242
  • Сливен
Аз съм от тези, които бяха изчезнали за много дълго време, не знам дори дали ме помните, аз се зарадвах като открих познати имена, все едно срещнах стари "истински" познати... Уви, животът ни подхваща и често съм си казвала "ще пиша другия път" и... постепенно другия път  не идва. В тази група обаче винаги съм намирала смисъл, понякога съм отваряла, чела и съм си казвала "това все едно съм го писала аз"!
Така че - БЛАГОДАРЯ на всички, които поддържаха "живеца" през годините и по този начин помагаха на всички нас! Искрено се надявам  това виртуално "наше" кътче да продължи да съществува, защото предизвикателствата продължават!
Успех и късмет на всички наборчета!

# 243
  • София
На приятелка детето е с 6 от изпита/дипломата и не успя за СИ. В СМГ учи, но не записа матура по мат. Надява се обаче за чужбина.
Вчера бяхме във ФМИ в края на работния ден и едно от момичетата, което помагаше с документите, сподели, че за СИ няма голям шанс за разместване, защото общо взето всички се били записали. Ще видим. Аз очаквам разместване за трето класиране.

# 244
  • София
И аз не пиша много в последно време, че се занимавам с други неща. Ще се активизирам до месец-два, надявам се.

Записал се току-що. Питали го какъв профил, и наш'то им казало "За математическата паралелка." Тия взели да се хилят и му викат: "Момче, объркал си се, тук нямаме такива неща." И докато той мънкал и се оглеждал, те го записали и му гледали сеира. SmileySmileySmiley

# 245
Аз също от съображения не съм качвала снимки на сина ми, после той порасна и изрично каза да не качвам.

# 246
  • столицата
Ужасно неприятно е подобно поведение. Разбирам те, Виви.
Разни мишоци скришом четат и интригантстват. Дребни душици. Но както казвам, животът е такъв и на децата ни ще се наложи да се сблъскват и с подобни мижитурки.
Успех на всички набори и да попаднат на най-доброто за тях място!

# 247
  • София
Виви, тръпки ме побиха... Rolling EyesRolling Eyes

Лельо Ог, а втори профил ще има ли? Wink

Абе нещо много на прощаване сте го ударили. Като се разлетят децата на нас какво ни пречи да си сипваме бЕло и да си държим темата?!

# 248
И така до пенсия 😆 Ще обсъждаме снахи, зетьове, внучета 😎

Хора, аз тези дни казвах на сина ми информация какво трябва да си занесе, инфо за декларациите съм му споделяла за осигуровките, аз даже тогава питах, някой ми отговори и му казах да запомни какво трябва да направим, че аз ще забравя, НО лкчна информация с цел преиначаване и използване не по предназначение е откровено гадно! Ама пък и на това дете се чудя защо се пуска в интриги, всмисъл няма ли си по-приятни занимания вместо да клюкарства с майка си. Неприятна ситуация.. низка и подла.

Последна редакция: пт, 08 юли 2022, 16:33 от blackcat6

# 249
  • София
Виви, това, което споделяш е ужасно ...
Но такива хора винаги е имало. Когато бях ученичка, на родителските срещи се говореше всичко за всички. И имаше родителки, които после всичко разказваха на децата си, вкл. какво са говорили и другите родители. Много се дразнех, когато ми държаха сметка защо майка ми е казала едно или друго. Още повече, че тя самата ми казваше само това, което ме касаеше лично. Та, разбирам те. Права си нищо да не споделяш, че да храниш клюкарката.

Лельо Ог, твоят набор е самобитен оригинал както винаги. Не се тревожи, във факултета са им свикнали. Мъжът ми преподава на първи курс и всяка година има забавни разговори с младежта. Няма да забравя, преди няколко години, една девойка си оспори оценката на контролното, защото според нея била завишена с 25 стотни. Много се смяхме вкъщи.

# 250
  • София
Vache, той един профил дали ще завърши, ти за втори питаш. Grinning Grinning Grinning

Лютиче, и аз това си казах. Това все пак е ФМИ, не този по право или философския. Сигурно и други , хммм, такива има.

# 251
  • София
Оооох бе, лельо Ог. Grinning

# 252
  • Русе
Не знам моят син дали щеше да свари да се запише. Аз го записах. Водих баща му. Нямаше голяма разлика. Иначе бъдещият студент след като разбра,че започват от 3 октомври, каза че ще работи до 30 септември и може да мине през Русе за ден евентуално.

# 253
  • София
Много са гадни тези клюкарки, които четата, за да снасят информация на учители и други родители. Та и затова съм давала обяснения.

А при мъничкото направо някой беше казал на директора на училището, че съм написала какво мисля, че му липсва на училището (че децата не са приятели и се топят). Ама не го казала с цел да се оправи, защото директорът прави и невъзможното да поправи подобни неща. А го казала само и единствено с цел да топи.

Ама клюкарки и завиждащи винаги ще има.

# 254
Рози, във ФМИ беше твоето момче, нали?

Да, там е!

Виви, ужасно неприятно. Не, че очаквам някой да се съобразява с анонимността и личното пространство тук, но когато се прекрачат граници последствията са за нас си.
Случвало ми се е и на мен, но е засягало само и единствено мен. А в случая при теб намесват и детето.

Имате ли идея какви са критериите за класиране в общежитие - доход или успех?

Общи условия

Активация на акаунт