Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 61 212
  • 748
  •   1
Отговори
# 180
В СУ не се изисква свидетелство за първи гимназиален етап.

# 181
Благодаря ви!

# 182
Май подготвихме всички документи..
Формуляр и декларация
Снимки
Платежно за платена семестриална такса по банков път
Заявка за студентска карта
Оригинали и копя на дипломи за начален етап и средно образование..
Ако пропускам нещо, напомнете..
Младежа утре сутрин хваща влака с приятели. Мисля ги как ще се оправят в големия град Wink После си казвам..Рози, ти се справи сама на неговите години, а той е къде, къде по-оправен от теб.  Simple Smile

# 183
Остава му само да си купи студентска книжка и да я попълни.
А иначе щом са решили да учат в друг град и да са самостоятелни, ще се оправят.

# 184
  • Wonderland
Следя ви инкогнито, че догодина и мен ме чака кандидатстудентска кампания. Честито на приетите, а на другите успех на второ класиране. Моят набор иска само една специалност в ТУ София - киберсигурност. За мен е глупост, ама той се е заинатил и това ще е. Търсих минимални балове на ТУ, но нищо не откривам. Толкова ли са тайни, че не ги обявяват на сайта? Утре излиза тяхното класиране, нали?

# 185
На 9.07 излиза първо класиране за ТУ. Само се надявам да излезе до обяд, защото изтърваме срок за записване в УНСС 😔

# 186
  • Wonderland
На 9.07 излиза първо класиране за ТУ. Само се надявам да излезе до обяд, защото изтърваме срок за записване в УНСС 😔
Успех ви желая и дано го приемат детето в ТУ. В коя специалност се целите?

# 187
Следя ви инкогнито, че догодина и мен ме чака кандидатстудентска кампания. Честито на приетите, а на другите успех на второ класиране. Моят набор иска само една специалност в ТУ София - киберсигурност. За мен е глупост, ама той се е заинатил и това ще е. Търсих минимални балове на ТУ, но нищо не откривам. Толкова ли са тайни, че не ги обявяват на сайта? Утре излиза тяхното класиране, нали?

За моят син също беше любопитна специалност.
Лично аз мисля, че вероятно трябва да си на "ти" със софтуера и слабостите..леко хакерско мислене и находчивост..
Нямам идея, защо ви интересувт балове от предни години..
То за нашият набор пък изобщо не важаха.. Стремят се децата към максимума и толкова.

# 188

Мисля че киберсигурност е нова специалност, от тази година.
Иначе за другите специалности има снимки на минималните балове от 2020

# 189

Лично аз мисля, че вероятно трябва да си на "ти" със софтуера и слабостите..леко хакерско мислене и находчивост..
То за нашият набор пък изобщо не важаха.. Стремят се децата към максимума и толкова.

Да, тази специалност (киберсигурност) е нова за ТУ. Моя син си я е посочил за първо желание. Очаква да го класират именно там. Simple Smile Дано! Очакваме с нетърпение класирането, тъй като е кандидатствал само в този университет.

Любопитно ми стана едно нещо… Девойката, която е учаща в ТУ-София и сега са я приели в специалност физика в СУ, какво учи в ТУ? Тъй като съм завършила Физическия факултет към СУ, ако няма големи промени от преди 20 г, мога да кажа че изисква доста труд и сякаш по същото време приятелите ми в ТУ определено по-леко го изкараха (сравнимо с това което се изискваше тогава във ФзФ).

# 190
  • Wonderland

Да, тази специалност (киберсигурност) е нова за ТУ. Моя син си я е посочил за първо желание. Очаква да го класират именно там. Simple Smile Дано! Очакваме с нетърпение класирането, тъй като е кандидатствал само в този университет.

Любопитно ми стана едно нещо… Девойката, която е учаща в ТУ-София и сега са я приели в специалност физика в СУ, какво учи в ТУ? Тъй като съм завършила Физическия факултет към СУ, ако няма големи промени от преди 20 г, мога да кажа че изисква доста труд и сякаш по същото време приятелите ми в ТУ определено по-леко го изкараха (сравнимо с това което се изискваше тогава във ФзФ).
Успех и на вашия младеж. Споделете после с какъв бал е приет.

# 191
  • Русе
За киберсигурността да кажа. Моят син от две години реши, че иска да се занимава с това. Което при него е свързано веднага с захочване на практически занимания и ровене. Понаучи линукса и някои инструменти, обаче той не е надарев с особени дарби в програмирането и анализа, май поувяхна последната година. Отказа се от военноморското , а и по принцип не го насърчавам за технически специалности от този тип.  Обаче от есента има такъв доста сериозен курс в Софтуни, който мисля че ще е доста практически насочен и полезен . Курсът е от няколко модула и ще завърши през май месец.  Има много кредити (точки), които осигуряват и предложения за конкретна работа по специалността. Та на есен има възможност ,покрай гелогията, ако наистина го иска да го започне.

Днес моето дете и една съфорумка имат Рожден Ден. Дано да им е на късмет.

# 192

Успех ви желая и дано го приемат детето в ТУ. В коя специалност се целите?

Благодаря Ви! Компютърно и софтуерно инженерство е на първо желание, но според него там няма шанс. Следват Мениджмънт и бизнес информационни системи, Информатика и софтуерни науки, Киберсигурност и още няколко е изброил. Ще видим...Thinking

# 193
Аз да попитам малко в страни от основната тема.
Има ли деца, които са завършили курс " IT кариера" и какво в действителност им дава шанс? Или съфорумки в тази сфера..
Помня, че когато го записа говореше, че не му дава право да работи. Записа втори, който щеше да му даде шанс за работа, но пандемията го провали, защото нямаше опция онлайн.
Сега имаме свидетелство за професионална квалификация, но дали ще позволи да започне стажант някъде докато учи?
Специалността му в ППМГ също беше софтуер и хардуер.

И ако сте запознати, моля на лични съобщения за да не пречи на темата!

Амбър, да ти е честито момчето! Жив и здрав, с ентусиазъм да следва пътя си!

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 23:07 от Рози и Бодли

# 194
  • Wonderland
За киберсигурността да кажа. Моят син от две години реши, че иска да се занимава с това. Което при него е свързано веднага с захочване на практически занимания и ровене. Понаучи линукса и някои инструменти, обаче той не е надарев с особени дарби в програмирането и анализа, май поувяхна последната година. Отказа се от военноморското , а и по принцип не го насърчавам за технически специалности от този тип.  Обаче от есента има такъв доста сериозен курс в Софтуни, който мисля че ще е доста практически насочен и полезен . Курсът е от няколко модула и ще завърши през май месец.  Има много кредити (точки), които осигуряват и предложения за конкретна работа по специалността. Та на есен има възможност ,покрай гелогията, ако наистина го иска да го започне.

Днес моето дете и една съфорумка имат Рожден Ден. Дано да им е на късмет.
Да ви е жив и здрав, с лекота да сбъдва мечтите си!
И аз мисля, че ако детето си има усет към програмиране, курс към Софтуни ще е достатъчен. На работа имаме цял отдел ИТ. Ами най-добрият не е учил нищо такова, но пък е “факир” и всички него търсят за най-малкия проблем.

Последна редакция: ср, 06 юли 2022, 22:49 от Sly Red Fox

Общи условия

Активация на акаунт