Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 61 220
  • 748
  •   1
Отговори
# 195
Amber, честит ти рожденник! Желая му да успее и в обучението, и в съчетаването с работа и тренировки (знам, че на едно място не му се стои).

Sly Red Fox, синът ми ще е с максималния бал за ТУ (ако не бъркам 30), просто всичко му е 6,00. Трябва да се види какъв ще е минималния бал.

# 196
  • Русе
Днес ходихме да го видим за час, преди да отиде на работа.
Преди няколко часа се върнахме и утре се каним да пътуваме за София
Заявих картата, обаче когато тръгнах да правя онлайн плащане за семестриалната такса се чудя къде точно да я напиша цялата тази информация - име,егн,специалност, факултет,форма, степен, след като няма предвидено такова голямо поле. Нима я нямат цялата тази информация , че да я пиша като хвърчащ, неформатиран текст

# 197
  • гр.Варна
Айде честит студент и на мен:stuck_out_tongue_winking_eye: НБУ специалност Моден дизайн.Единствено желание Grinning
В петък ще пътува да се запише,а август ще правим огледи на квартира.

# 198
  • Русе
Амбърче, честит да е набора! Hug

# 199
  • София
Успех на художниците и творците днес в НХА!!!
Толкова са пъстри и сладки тези млади мечтатели, че ми оправиха деня на път за работа.

# 200
  • Русе
Декларация за здравно осигуряване към документите за записване на СУ - що е това

Той работи в момента ,има трудова книжка,осигуряват го.  Нямат ли си връзка институциите - НОИ ....

# 201
  • Русе
Пишеш, че има, а на есен, като спре да бачка, ще подаде нова декларация, за да го осигуряват от СУ.

# 202
  • София
Моят младеж вчера се записа официално като студент в СУ.

Не купувайте набор от документи и студентска книжка от сергиите пред Ректората, защото това са търговци, които продават с над 100 % надценка. Комплектът при тях струва 15 лв, а вътре в книжарницата 6 лв.

# 203
  • Русе
Днес ще пътуваме за прословутата записване. Не мога да разбера, защо съм нарамила един топ хартиени носители с повтаряща се безброй пъти информация, която присъства и онлайн. Пътувания и тонове хартия в момент,в който се тръби за разумно потребление. В понеделник баща му е на интервю в американското посолство. За там ни искат няколко хартийки. Не тръпна изобщо в екстаз пред образователните институции ,доколкото съм завършила и повечето около мен са с по няколко степени. Изоставаща и тромава в по-голямата си част институция.  Гледам на университета като на място и време да си събере ума и да се огледа по-скоро, отколкото на някакъв мощен трамплин.

# 204
  • София
Днес ще пътуваме за прословутата записване. Не мога да разбера, защо съм нарамила един топ хартиени носители с повтаряща се безброй пъти информация, която присъства и онлайн. Пътувания и тонове хартия в момент,в който се тръби за разумно потребление. В понеделник баща му е на интервю в американското посолство. За там ни искат няколко хартийки. Не тръпна изобщо в екстаз пред образователните институции ,доколкото съм завършила и повечето около мен са с по няколко степени. Изоставаща и тромава в по-голямата си част институция.  Гледам на университета като на място и време да си събере ума и да се огледа по-скоро, отколкото на някакъв мощен трамплин.

Амбър, твоят младеж последно Геология ли ще записва в СУ? Това ли всъщност искаше най-най-много?

Значи ще пусне котва в София за следващите няколко години... Simple Smile

# 205
  • Русе

Амбър, твоят младеж последно Геология ли ще записва в СУ? Това ли всъщност искаше най-най-много?

Значи ще пусне котва в София за следващите няколко години... Simple Smile
  Първото му и голямо желание беше арабистика. Обаче не му стигна балът, доколкото не си седна на дупето да се подготви по-добре за матурата по английски, а както винаги разчиташе на - "Много съм доБър аз и дано си направя всичко както трябва". Но мисля,че този порив е по-краткотраен и май възникна покрай следването на фотографските форуми и на един от най-добрите в стрийт уорк аута, който тренираше някъде из арабските страни.Геологията беше второто му и последно желание, леко колебливо. Обаче е свързано с години мъкнене на кремък и пирит в къщи ,колкото пъти хванем някоя пътека. На 9 години основа една от най-посещаваните групи на златотърсачите в България, която днес има над 40000 последователи, промиваше пякък перманенто, ровеше за монети и даже намираше. Незабравим лагер по минералогия . За съжаление тази тръпка, както и много други поотмина. Дано се възроди.

# 206
  • София
Ваче, Промишлен дизайн ще кандидатства в НХА, но изобщо не се е готвил за втория изпит, даже на консултации отказа да отиде.
Успех днес Simple Smile Тя отиде на консултации, има портфолио, ама да мине изпита днес.
А той какво да се готви?! Моята почете, почете История на изкуството, ама не се презори. Че иначе само за Атоми, теория на относителността и астрономия може да им говори Simple Smile)))

Амбър, честито на рожденика!!! Heart Heart Heart Да има късмет и хубави студентски години!

# 207
Декларация за здравно осигуряване към документите за записване на СУ - що е това

Той работи в момента ,има трудова книжка,осигуряват го.  Нямат ли си връзка институциите - НОИ ....

Когато вчера подадохме документи, детето трябваше да декларира дали получава доходи, пенсия и дали е осигурявана към ..... /дата/. Аз логично прецених, че това е датата на декларацията и написахме вчерашна дата. В Учебен отдел влезе сама и там са я накарали да поправи датата на 01.10.2022 г., откогато СУ ще я осигурява.
Изглежда ми много нелогично и неотговарящо на действителността да декларираш дали ще получаваш доходи или някой ще те осигурява след 4 месеца. Но явно това е някакво изискване. Разбирам, че декларирането към настоящия момент също няма смисъл предвид това, че ще ги осигуряват от началото на учебната година, но могат да измислят тази декларация да се подаде към 01.10. по някакъв начин.
Амбър, честит да ти е рожденикът! Да е щастлив и да намери мястото си в живота!

# 208
Декларацията се попълва с днешна дата, не може напред. Нещо служителките не са в час.
Хипотетично тя ако работи, а е написала декларация с дата 1.10, че не работи, то ще се получи двойно осигуряване, защото работодателя я осигурява, университета и той...
Ако сте от София, отидете да се анулира това, което е подадено.
Декларация се подава при всяка смяна на обстоятелствата - ако работи, всеки път когато напусне, трябва да пише декларация. Ако си намери нова работа, пак се пише декларация.
 Ако получава пенсия, автоматично сама трябва да си плаща здравните когато не е на трудов договор. Унито не осигурява студенти с пенсия.

# 209
  • Русе
Изрично е написано в сайтът, че при смяна на обстоятелствата се подава нова декларация.
Малко смотано е постъпила.

Общи условия

Активация на акаунт