Набор 2003 - класиране, избори. Горещ юли !

• 61 224
  • 748
  •   1
Отговори
# 210
Не сме от София и няма да ходя да анулирам. То няма и значение, защото тя не работи сега и не смятам да работи през октомври. Иначе знам, че при смяна на обстоятелствата трябва да подаде нова декларация.
Въпросът беше принципен, защото става въпрос за Юридически факултет, където трябва да са наясно с наредбите, а от друга страна документите се приемат от една служителка, т.е. тя вероятно ги е поправила на всички деца. На всичко отгоре смятам, че тази декларация с дата занапред няма и юридическа стойност, но това е друга тема.

# 211
  • София
Аз също мислех да напиша, да не декларирате дали работи в момента, а дали очаквате да работи през учебната година или изобщо някой друг да му поеме здравните осигуровки.
Винаги можете да подадете друга декларация, ако нещо се промени.

Да е честит Свтльо, здрав и късметлия!

Последна редакция: чт, 07 юли 2022, 15:01 от Валя*

# 212
  • София
Моят младеж получаваше наследствена пенсия за починал родител до м.05, но после му я спряха.
При записването в СУ вчера и по повод Декларацията за здравните осигуровки са му казали, че от 01.10. НОИ ще му плаща осигуровките, а не СУ. Дотогава той сам трябва да си ги плаща.

По същия начин са поправили датата на документа на 01.10, а не са оставили  вчерашната дата, която той беше декларирал с актуални данни към момента.

# 213
Честит рожден ден на момчето на Амбър! Да е жив и здрав и попътен вятър му пожелавам.
Моят син ще е кандидат-студент след две години, но аз подавах тази година и реших да цопна да ви чета!

# 214
  • гр. София
...   Днес моето дете и една съфорумка имат Рожден Ден. Дано да им е на късмет.

Амбърче, Честит и благословен да ти е Светльо! Flowers Four Leaf Clover Birthday Tada
Да е здрав, все така упорит и да сбъдва своите мечти!
Значи, в София ще бъде новото му място...

# 215
УНСС осигурява студентите си от датата на записването, така че да го имате впредвид.

# 216
  • sofia

Амбър, твоят младеж последно Геология ли ще записва в СУ? Това ли всъщност искаше най-най-много?

Значи ще пусне котва в София за следващите няколко години... Simple Smile
  Първото му и голямо желание беше арабистика. Обаче не му стигна балът, доколкото не си седна на дупето да се подготви по-добре за матурата по английски, а както винаги разчиташе на - "Много съм доБър аз и дано си направя всичко както трябва". Но мисля,че този порив е по-краткотраен и май възникна покрай следването на фотографските форуми и на един от най-добрите в стрийт уорк аута, който тренираше някъде из арабските страни.Геологията беше второто му и последно желание, леко колебливо. Обаче е свързано с години мъкнене на кремък и пирит в къщи ,колкото пъти хванем някоя пътека. На 9 години основа една от най-посещаваните групи на златотърсачите в България, която днес има над 40000 последователи, промиваше пякък перманенто, ровеше за монети и даже намираше. Незабравим лагер по минералогия . За съжаление тази тръпка, както и много други поотмина. Дано се възроди.
Амбър, успех на младежа! Ще го пращаме на Антарктида да си прави изследванията, ама малко по-натам Grinning.

# 217
  • Варна
Приключихме успешно мисията със записването. Пристигнахме в София с влака в 12:00, за 20 минути стигнахме пеш до ЦИЕК. Там естествено не продаваха Ст. книжки и за малко да ни пратят до ректората. Обаче имаше едни много любезни третокурснички, които ни упътиха до близката книжарница, помогнаха с попълването на документите и дадоха полезни съвети + включиха набора в група по Японистика във вайбър, въпреки че той предупреди че може да се отпише. Безкрайно им благодаря. Сега сме на обратния път и ще се приберем до полунощ . Simple Smile

# 218
  • София
Приключихме успешно мисията със записването. Пристигнахме в София с влака в 12:00, за 20 минути стигнахме пеш до ЦИЕК. Там естествено не продаваха Ст. книжки и за малко да ни пратят до ректората. Обаче имаше едни много любезни третокурснички, които ни упътиха до близката книжарница, помогнаха с попълването на документите и дадоха полезни съвети + включиха набора в група по Японистика във вайбър, въпреки че той предупреди че може да се отпише. Безкрайно им благодаря. Сега сме на обратния път и ще се приберем до полунощ . Simple Smile

Явно наборът е доста чаровен. Още не е слязъл от влака и вече има фенки. Simple Smile

# 219
  • вкъщи
Нашето гадже се записа, въпреки че не беше приет по първо желание заради сгрешен бал, но си признаха грешката и го записаха по  първо желание . Девойката подаде декларация за второ класиране и чакаме дата 12 трепетно , дано я приемат каквото иска най-много.
Успех на прекрасните ни деца!

# 220
  • София
Сега, когато децата вече не са съвсем деца, даже никак... Темата ще бъде ли официално закрита или ще претърпи някаква метаморфоза? Simple Smile

# 221
Гледам другите набори 2002 имат.

# 222
  • Русе
Сега, когато децата вече не са съвсем деца, даже никак... Темата ще бъде ли официално закрита или ще претърпи някаква метаморфоза? Simple Smile
Може да я продължим докогато се пише и има интерес. Практиката с предишни набори е,че след кампаниите, в които всички са ангажирани по сходни проблеми, споделянето не е така интензивно и темите естествено затихват. По кампаниите в 7 клас, матурите сега ,много нови потребители се включват за информация и малко излизаме от съвсем близко уютната атмосфера и се навлиза в по-формално информативна. След това децата поемат различни пътища ,информацията тече по различни теми и с различна интензивност и вече не се получава същата синхронност и споделяемост. Ще бъде чудесно ако си запазим  темата и продължим да споделяме, но много потребители в началото вече не пишат така или иначе, а тези които се включиха скоро предполагам ще загубят интерес след кампанията.

# 223
Скрит текст:
Декларация за здравно осигуряване към документите за записване на СУ - що е това

Той работи в момента ,има трудова книжка,осигуряват го.  Нямат ли си връзка институциите - НОИ ....

Когато вчера подадохме документи, детето трябваше да декларира дали получава доходи, пенсия и дали е осигурявана към ..... /дата/. Аз логично прецених, че това е датата на декларацията и написахме вчерашна дата. В Учебен отдел влезе сама и там са я накарали да поправи датата на 01.10.2022 г., откогато СУ ще я осигурява.
Изглежда ми много нелогично и неотговарящо на действителността да декларираш дали ще получаваш доходи или някой ще те осигурява след 4 месеца. Но явно това е някакво изискване. Разбирам, че декларирането към настоящия момент също няма смисъл предвид това, че ще ги осигуряват от началото на учебната година, но могат да измислят тази декларация да се подаде към 01.10. по някакъв начин.
Амбър, честит да ти е рожденикът! Да е щастлив и да намери мястото си в живота!

Чакам младежа всеки момент да се прибере от София. Като ми се обади каза, че час и половина са чакали на опашка, но записването минавало много бързо. Бяхме свалили декларацията и формуляра от сайта на СУ и ги попълних в къщи с дата 07.07. Накарали са го да промени дата на декларацията с 01.10.

# 224
Здравейте, някой знае  ли как се процедира с записването в Му Плевен за специалност ренгенов  лаборант-искат предварителен медицински преглед за които се каза в последния момент, а срока за подаване на документи е 3 дена.. Идеята ми е какво става ако резултатите излязат след седмица.. Някой сблъсква ли се е с този проблем
Благодаря за отделеното време.

Общи условия

Активация на акаунт