КАУФЛАНД - тема 59

• 62 196
  • 897
  •   1
Отговори
# 630
Не знам, нали все е стерилизирано месото в бурканите (при положение че всичко е направено по правилата)...Иначе вероятно месото в буркани в магазините има и други добавки за по-дълго съхранение.

# 631
  • в сърцата на децата <3
Не знам, нали все е стерилизирано месото в бурканите (при положение че всичко е направено по правилата)...Иначе вероятно месото в буркани в магазините има и други добавки за по-дълго съхранение.
Температурата в автоклава е друга, Долче. Затова казах, че не знам дали има разлика, нормално стерилизация в домашни условия рядко надвишава 90 градуса (зависи от водата и надморската височина).

# 632
Автоклавът вдига температура до 150-180°С. Преди години ни се наложи да купуваме и от тогава съм го запомнила.
Аз да попитам, въпреки, че не е по темата, зелен грах колко часа варите? Казват, че е като месото.

# 633
  • в сърцата на децата <3
Кло, бобовите (вкл. грах) знам 2 часа и толкова варя. Не на автоклав, на "казан" 😁 Момичета, ако искате има тема за зимнини - може да преместим дискусията там, защото тук сме много офтопик.

# 634
Аз да попитам, въпреки, че не е по темата, зелен грах колко часа варите? Казват, че е като месото.
Зелен грах взимам на консерва, т.е. готов. В Кауфланд има едни продълговати буркани с боб, нахут, леща… страхотни са. Винаги си купувам по много, когато са намалени.

# 635
Тази вечер майка ми поиска закуска с кленов сироп...Видях, че пишеше, че с Кауфланд кард цената е 0,99 лв...На касовата бележка обаче пишеше 1,09 лв...Маркирана е картата. Някой да знае защо е това разминаване в цената с 10 ст.? Бързаме, не сме ходили на Информация да ни връщат 10 ст.😄, но все пак...Възможно ли е да са били сложили вече етикетите за утре...преди 21 ч?!🤔

# 636
  • София
То не само утрешните етикети трябва да са сложили.
Трябва и в комп. система да е въведена нова цена. Доколкото знам това се прави след затваряне на веригата.
Да не би закуската да е била от типа "Луда събота", а да не са сменили цената сутринта днес?
Аз ако бях щях да я дръпна и забаламосам майката да не яде това глюкозно чудо. Не заради парите

# 637
Аз днес ходих и още преди обяд бяха наредени кутии кафе Спетема което исках да взимам. Реално бях готова да платя и на редовна цена ,че не ми се разкарва през седмицата пак,но като го цъкнах на машините за проверка на цена,изобщо нищо не ми излезе. Позачудих се,но тъй като не знам дали редовната му цена не е много надута се отказах.
Поне заредих още 3 кутии сладолед, този път отчете картата ги платих на 5 лв ,а не на 9 както преди 2 дни Joy
Взех и някакви овкусени ребра в червена марината. Похвалвам ги много ,във фурната станаха страхотни,сочни и леко пикантни

# 638
Чак пък да я дърпам...🙃 И гладна нямаше как да стои. Видях, че има етикет за намалението с картата, не погледнах обаче изобщо датите- от Лудата събота би трябвало също да е махнат етикетът...Не съм погледнала дали ги има в утрешната  брошура...

# 639
Има ли доволни от уредите-машина за сушене на плодове, уред за събиране на листа и месомелачката от днес.  Единствено предимство е 3 годишната гаранция и ниската цена  или биха вършели работа?

# 640
  • София
За месомелачката - близък на ММ много я хвали. Но той живее на село. Прави си с нея суджуци, мели си домати за консервиране и плодове за нектари за децата. Мин. есен я даде на ММ да си смели нещата за лютеница. Работеше добре и бързо, почиства се лесно.
Сушилника за плодове - има тема тук за сушене на плодове. Освен там да питаш.
За това за листата - не знам.

# 641
Aisha Благодаря ти за информацията, ще се взима значи поне месомелачката. Чудех се дали да инвестирм в нещо скъпо, но пък три години гаранция си е добре.

# 642
  • Mostly in my mind
набелязах аз няколко неща - ще отида за флашка/много изгодна цена/, вино Ейнджъл 3 л, пасирани домаи Цирио, брашно Софиля мел. Това е май. Grinning

# 643
ogan 1, уредът за сушене на плодове го взехме по-минало лято, защото имахме много круши за сушене. В уреда се събираха 5-6 круши, нарязани на тънко. Основно ги сушихме във фурната на 50 градуса в 3 тави. Не бих го препоръчала особено ако човек иска да обработи по-голямо количество плодове. Сега пак има много круши, но не мисля да го ползвам.

# 644
Два пъти ги търся тези сметани( от както ги коментирате тук), но все не ги откривам.   Възможно ли е само на Кукуряк3 да ги няма? или не знам къде да ги търся?

Имаше днес на витрината откъм пътеката, която е на завоя към касите , 0,59 ст. Срок 10.08.

Общи условия

Активация на акаунт