91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 109
  • 741
  •   1
Отговори
# 330
Немкиня ми преподаваше по биология - Frau Hoehne, после Herr Bader. Но как ли се казва тази жена?! Дано някой се включи с имената на учителите сега.
Аз завърших '98.
Синът ми каза, че по немски може би на 8  клас има нова учителка, май се казва Милена Дебелянова или нещо подобно, сега се е върнала.

# 331
  • София
А има ли в НЕГ библиотека, че забравих да попитам на родителската среща? Имам разни книги на НЕ, които не знам какво да правя и си мислех да ги занеса там, ако ги искат. Ако някой проявява интерес да му изпратя снимки, да ми пише. Подарявам ги.

Последна редакция: сб, 17 сеп 2022, 22:49 от Skiorche

# 332
  • тук-там
Скиорче, прати ми моля те на лични.

# 333
Немкиня ми преподаваше по биология - Frau Hoehne, после Herr Bader. Но как ли се казва тази жена?! Дано някой се включи с имената на учителите сега.
Аз завърших '98.
Синът ми каза, че по немски може би на 8  клас има нова учителка, май се казва Милена Дебелянова или нещо подобно, сега се е върнала.
Да не е Жени Дебелянова?

# 334
  • София
Ако някой иска да се освободи ето от тези учебници, моля да ми пише на ЛС.

Литература за 8. Клас;  Издателство: БГ учебник

Български език за 8. клас; Издателство БГ Учебник;
(Към учебниците има и две безплатни допълнения с тестове)

Математика 8. клас издателство “Просвета”
Скрит текст:

# 335
  • София
Извинете ме! Дублирах поста си без да искам.

# 336
  • София
Аз завърших '98.
Да не е Жени Дебелянова?

Да. Госпожа Евгения Дебелянова, класна на 8а.

# 337
  • София
Не е ли временно само, подочух от родител, че  г-жа Старирадева е в отпуск за  изследвания. Тоест последно тя ли е титуляр или г-жа Дебелянова? Защото за И. Велева се говореше все, че е просто заместник на една друга дама, обявена  дори и на сайта като титуляр преди година или две, която поради болест отсъствала, ама  нещо вече трата година все е "заместник"  ИВ.. Иначе г-жа Дебелянова последно май беше в 35-то, след което се пенсионира. Може с времето да се е поамортизирала, не знам, но ако се върне  скоро г-жа Старирадева (пожелавам й го и на нея, и на децата),  би било страхотно  ЕД да "замести" по-дългичко ИВ Wink

Последна редакция: вт, 20 сеп 2022, 19:50 от пенсионирана русалка

# 338
  • София

Къде ли е покрило необходимия хорариум по немски това дете? Направо ми се струва отчаян ход да се местиш в НЕГ в 11 клас, освен ако не идваш от 35-то или 73-то. (Извън София такива ли са баловете за езиковите гимназии?)
Друг е въпросът за “наплива” към НЕГ в 11 клас😉

# 339
  • София
Балът е сформиран по следните изисквания:
Класирането ще стане в низходящ ред, според бала на учениците, включващ удвоените точки от НВО по БЕЛ и Математика от свидетелството за завършен първи гимназиален етап и оценките по Немски език от 8. клас (с интензивно изучаван немски език) , 9. и 10. клас (трансформирани  в точки по скалата на МОН ).
Така че не може да сравняваме с баловете след 7 кл.
Така както бяха обявени местата с изрично избрани и 4те профила (защо ли ?), звучеше нормално да няма наплив от кандидати - ето остава си едно св. място.
Иначе в София паралелки с ИИЧЕ немски има и в 31во, 12то, 18то, а и в някои нечуждоезикови като профил пак има ИИЧЕ, което не зная дали би се приело.

# 340
  • София
Пропуснала съм, че НВО е това след първи гимазиален етап.

# 341
Здравейте!
Дали някой е запазил списъците с разпределение на 8-класниците по паралелки? Вече ги няма на сайта.... Ако някой ги има, моля да ги сподели. Може и на лични. Благодаря сърдечно!

# 342
Здравейте!
Искам да попитам някой има ли информация как стои въпросът със стипендиите за успех на осмокласниците в НЕГ?
Какъв е срокът за подаване на молбите? В коя банка да е сметката на детето? И въобще всякакви подробности.

# 343
  • София
Класните раздават молби (нека попита класната). Дават стипендията наведнъж, на ръка, в края на срока.

# 344
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт