91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 079
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Т.е. в уни да кандидатства с бг диплома, а в общежитието с немска Wink
Не съм сигурна, че точно така става.. Wink
Скрит текст:
Ти си имаш заявлението за общежитие, да, и може и да си упоменала в някое поле, че дипломата ще е немска, но мисля, че самото кандидатстване с немска диплома за унито, а не с българска,  ти отрежда просто по-бърза обработка на документите, съответно  по-бързо класиране в специалностите без квоти и това ти дава шанса по-рано да пуснеш на  централата с общежитията писмото си за прием и оттам да се доредиш до стая, докато други още чакат оферти за унито. Тоест "печалбата" е малко индиректна. С медицината ( и въобще със специалностите с някакъв подбор/класирания) е по-трудно това да стане, има  времева фаза, в която започват да пращат офертите..И тя е еднаква за всички - немци, чужденци с немска диплома или с друга.

Последна редакция: ср, 01 фев 2023, 20:00 от пенсионирана русалка

# 496
  • На планетата Земя
Успех днес на всички пораснали деца от немските паралелки на биология/химия!
Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover

# 497
  • София
Късмет и спокойствие на децата !

# 498
  • тук-там
Стискаме палци! (Студено, но слънчево днес. Дано днешният ден им е на късмет!)

# 499
  • столицата
Успех! Да са спокойни, за да покажат реалните си възможности и да са доволни като излязат резултатите!

# 500
  • София
Стискаме палци! (Студено, но слънчево днес. Дано днешният ден им е на късмет!)

Успех и от мен на всички явяващи се днес, на 13-ти и на 16-ти! Simple Smile

На 13-ти в добавка   ->  такова справяне, че резултатът да е  >= 11 Wink

# 501
  • София
Как са разпределени във времето матурите в 12-ти клас на лайстунг паралелките?

# 502
  • София
Как са разпределени във времето матурите в 12-ти клас на лайстунг паралелките?

Горе, редом с пожеланията за успех,  ги написах датите - днес (биология/химия), на 13.02 - немски, на 16.02 - математика. През два дни са, на третия..

# 503
  • София
Младежът се върна. Матурата по биология била по-трудна от обикновените според Хилгеман , но той е доволен. Времето не им е стигнало, но са се постарали. Дано да имат късмет децата!

# 504
  • На планетата Земя
Дъщеря ми е доволна, изписала е 9 неща (страници ли, листа ли , не запомних). Имало задачи, на които не е описала всичко докрай, ноооооо това да е.

Елита, както е писала Русалка, това са писмените. После ще има 3 устни (април или май), после следват двете български матури май месец.

# 505
  • София
Mileto, май и те се знаят - 17,20 и 23 март Simple SmileИли са ме подвели с инфото родители на  "ластиче ",  или може и аз да не съм ги разбрала и да е ставало дума за друго.Като се замисля, може да са втори възможни дати, ако е имало болен. Чувала съм от едната ми девойка, че май има в Германия такъв вариант за абитурите. Тук направо септември... Sad

Последна редакция: пт, 10 фев 2023, 16:32 от пенсионирана русалка

# 506
  • На планетата Земя
За тези дати пише, че са за Nachschreibetermine Bio, Chemie, Mathe. Не знам, дъщерята още не ми е казала, че има нещо ясно и точно.

# 507
  • София
За тези дати пише, че са за Nachschreibetermine Bio, Chemie, Mathe. Не знам, дъщерята още не ми е казала, че има нещо ясно и точно.

Значи вероятно е горното ми предположение - не устни, а втори дати. Ако  има такива, това е супер.

# 508
При нас нямаше втори дати. И писмените, и устните матури бяха предварително обявени на сайта на немския отдел. Устните бяха през май месец, но сега на сайта няма други дати за немски матури, освен тези през март. А и устните са по български и немски задължително и една по избор, което означава, че вероятно датите за устните матури още не са обявени.

# 509
  • На планетата Земя
Говорело се нещо за дните между 1 и  7 май, но не е фиксирано още.

Общи условия

Активация на акаунт