91 НЕГ "Професор Константин Гълъбов" - тема 9

• 71 082
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
  • тук-там
Нищо не знам за втори дати. Поправителни ли? Моята пък каза, че била лесна матурата по биология. Но всички писали различно Joy Та няма идея как се е представила Wink

# 511
  • София
Нищо не знам за втори дати. Поправителни ли? Моята пък каза, че била лесна матурата по биология. Но всички писали различно Joy Та няма идея как се е представила Wink

Ми може да  е нововъведение, щом Callibella казва, че миналата година е нямало. Но ако е  както при студентите, това не е опция за всеки, а САМО за отсъствал на редовната дата. Не може да се явиш примерно, ако смяташ ,че на редовната дата си се поизложил нещо. При това  става дума за отсъствие, причината за което документално се доказва в регламентиран срок с така наречения Attest от лекар. И после на следваща дата се участва задължително с Anmeldung (предварителна регистрация). От една страна е готино, ако е въведено подобно нещо , но от друга ми се струва  малко странно учениците да не знаят какви са процедурите (ако го има, де).  Понеже такава информация  е задължение на немския отдел, не на познатата ни безхаберна управа. Ще ми е  интересно да разбера дали има такова нещо, споделете, ако чуете.. Simple Smile

# 512
  • тук-там
За неявилите се била втората дата. Децата си знаят, аз не знаех.

# 513
  • София
Това е  супер Simple Smile Де да можеше МОН-човци да  сложат и втори дати поне за НВО в 7 клас. Понеже при пропуснат ДЗИ просто ще се забавиш, но все ще завършиш, докато при НВО.. Sad

# 514
  • Sofia
БЪЛГАРСКИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА ЗА МЛАДИ ПРЕВОДАЧИ НА ЕК Е ОТ 91 НЕМСКА ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ
Скрит текст:

🏆Ивет Качурова от 91 Немска езикова гимназия „Проф. Константин Гълъбов“ в София е победителка за България в организирания от Европейската комисия шестнадесети конкурс по превод Juvenes Translatores за средношколци. Това съобщиха от офиса на ЕК у нас=
👏От комисията съобщават, че Ивет е очаровала проверяващите с гладък стил, безпогрешна граматика и креативни решения, с които заслужено си е спечелила максималната оценка 40/40 точки за своя превод от немски на български език. Ивет е в 11 клас, а неин обучител е д-р Пенка Аврамова.

ОТ ФБ страницата на МОН. Браво! Heartpulse

# 515
  • София
Скрит текст:
Английският при Пепи Аврамова е удоволствие за децата. Помня, че играеха на скрабъл на английски в часовете,  пишеха есета по наистина интересни теми, някакви дебати провеждаха, даваше им навременно инфо за конкурси по creative writing, уреждаше събеседвания на заинтересовани (и счетени от нея за удачни кандидати) за стипендии за американски университет в ОАЕ....И нали никой не ги гонеше по старата система за нива,  работеше по учебници С2 в 12 клас. Твърде наивно е, разбира се, да се смята, че децата с ученото при нея  в 9-12 клас са достигнали високите нива по английски. Не се наемам да оценявам нечие ниво на преподаване,  но поне им беше кеф  на децата в нейните часове. Явно я харесваха и на изпращането масово се снимаха с нея за спомен. Simple Smile
Поздравления за  момичето и учителката му   Simple Smile Но не схванах как Пенка Аврамова  като преподавател по английски е допринесла за превода на високо  ниво от немски на български, направен от нейна ученичка.

Последна редакция: сб, 11 фев 2023, 23:01 от пенсионирана русалка

# 516
  • Sofia
Ааа, виж това не знам Simple Smile Нещо са сбъркали - или езика, или учителката. Още едно момиче от НЕГ е споменато, но не копирах всичко (Бианка Месова). Има и снимка с учителката.(позволявам си да публикувам, защото явно е дадено съгласие от сниманите, щом ги има в нета)

# 517
  • София
Ааа, виж това не знам Simple Smile Нещо са сбъркали - или езика, или учителката. Още едно момиче от НЕГ е споменато, но не копирах всичко (Бианка Месова). Има и снимка с учителката.(позволявам си да публикувам, защото явно е дадено съгласие от сниманите, щом ги има в нета)
П. Аврамова е на снимката... Странното е, че и на сайта на ЕК си пише, че преводът е бил от немски на  български (една от над 500-те комбинации  за превод от един на друг от 24 -те официални езици в ЕС).

Последна редакция: нд, 12 фев 2023, 08:29 от пенсионирана русалка

# 518
  • тук-там
Хайде мина и матурата по немски! Пожелавам на всички 11+!

Последна редакция: пн, 13 фев 2023, 15:23 от mtz

# 519
  • На планетата Земя
Мина!!!
Желан автор, много изписано, дано да е достатъчно! Mtz Flowers Four Leaf Clover

# 520
  • София
Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverУспех днес на матурата по математика за лайстунг!

# 521
  • тук-там
Късмет на децата!:heart:

# 522
  • София, Лагера
Мили дами, моля припомнете ми кога бяха ориентировъчно датите за Austausch за нашите деца, както и за германчетата, идващи в БГ? Искам да си организирам лятото и започвам да го мисля...

# 523
Нашите деца заминаха малко преди края на срока и се върнаха в началото на юли. Германчетата бяха тук преди това, не помня точно, но беше по учебно време, т. е. не през лятото.

# 524
  • София, Лагера
Благодаря за отговора!

Общи условия

Активация на акаунт