С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 536
  • 761
  •   1
Отговори
# 195
  • София
А, спор няма. Просто ми направи впечатление с каква увереност заяви, че щели да ме гледат. А, да – и че поради тази причина съм била късметлийка.

# 196
Може и да е срещала такива снахи- еднорози Animal Unicorn

# 197
  • при късмета
Тайс, ти случи на снаха, не си за тук Joy Майтап, майтам, ама имаш голяма заслуга за добрите ви отношения. Изначало самата ти мислеше, че не ти се полага нещо си по право, а искаше да имаш добри отношения с нея и отчиташе нейния лош опит преди това. Съобрази се с всичко, което зависеше от теб, не очакваше тя да се съобразява и това е резултата. Още помня колко беше притеснена, че не иска да се срещате, докато не разбра за предишната ѝ свекърва

# 198
Чичото (брата на баща му) на ММ беше заклеймен днес от свекърва ми, затова че си купи апартамент на изплащане, а майка му била тежко болна. Да де, ама тая жена въобще не трябва да се нарича негова майка, толкова злини и най-големият враг няма да ти направи. И въпреки всичко чат пат ѝ дава пари и дори едно благодаря не получава, бил длъжен.
Според свекърва ми каквато и да е майката, тя е една, дори и единственото нещо, което си направила е да родиш дете и да му вгорчиш живота. Странни разбирания, ама то какво се учудвам тя по начало мисли, че децата по презумпция са длъжни на родителите.

# 199
  • Наблизо
Има голяма разлика между иска и може.Ето ме мен.Заобаждала съм се на баба от 2 седмици.Обожавам си я и нямам търпение да се видим вече,но обажданията с нея си искат време и внимание,което на мен с малко дете и мъж командировка ми е трудно да и дам.
С мама се чуваме почти всеки ден,но разговорите ни са каквото мога и мога да й затворя без да се обяснявам ако изскочи нещо.
С баба не е така.Тя иска да гледа детето,съответно аз го гоня из къщата и се опитвам да го накарам да й обърне внимание,а не на играчките..
Заобаждала съм се и на близки приятели от много време също.Не знам как да го обясня,нямам сила.А искам да ги чуя.
С малки деца без помощ е така.Докато го видим вечер,нахраним,измием и сложим да спи,да се видим ние и времето е отишло.Кое по-напред.
Затова и има някак избиране между кои родители,кои приятели и изобщо как да се разпределя оскъдното време.И това го прави най-често жената и логично тя си дърпа към нейното си.Особено ако родителите живеят далече,хеле пък женските наблизо,мъжките далече.

Даже няма определена нужда снахата като моята етърва да не ги харесва,просто времето да не с стига и както жената прави програмата в повечето семейства,за свекърите да не остава време.

# 200
Много зависи и колко са различни семействата на мъжа и жената. Примерно аз не съм особено близка с нашите и нямам нужда от чести срещи. По-студена съм в отношение на прегръдки и целувки. Родителите на мм са по-склонни да прегръщат и целуват, все ни канят, все питат кога ще се видим. Аз съм казвала на мм, че понякога ми се вижда, че често ходим, като декември се струпат имен ден на баща му, рожден ден на майка му и Коледа. В последните години гледаме да уважим и нашите, и майка ми на  24,25 декември, ама повече ме натоварва това, отколкото да ме радва. Имало е случаи сами да си седим двамата или да сме на почивка.

Свекърва ми прави цялата трапеза, хич не се бутам. Отиваме с нещо готово, никога с празни ръце, разбира се. Като идват у нас, тогава аз готвя и правя.

Просто тия сбирки ме карат да се чувствам изморена. Свекърва ми винаги кани, винаги организира, даже с преспиване да оставаме, за да седим до по-късно.

Аз нямам толкова близки отношения с нашите и дори, когато на празници съм била на работа ми е харесвало, че имам перфектно оправдание да не се срещам с никого. 😂

И като казвам, че свеки все се вре да се виждаме… обожават да идват след някоя ваканция/отпуск да ни видят в нас и да пият по кафе с нас. На мен това ми е било адски странно и съм го имала за натрисане. С времето вдянаха, че г/д трябва да има граница и понамалиха. Обаждат се, че след два дена се връщат към София, но ние с мм болни. Ама аз яко болна с грипоподобни симптоми и щях тъкмо да се тествам за к. И те ама ние ще минем да ви видим. Обясняваме, че вероятно е модерния вирус и никакви срещи не приемаме, за да не се разболеят и те. И пак настояват как свека ще дойде да прави супа, щом сме болни. Отрязахме ги тотално, тествахме се, стана ясно какво е и те пак ама да минем др ден да донесем супа… айде пак обясняваме защо не е ок да се срещаме. Накрая решиха, че сме им сърдити и затова не ги искаме. А ние просто бяхме болни от к.

# 201
Ядове ще берете, дано не съм права.

# 202
Ядове ще берете, дано не съм права.

Дано не сте, наистина. Понякога прекаляват с такива глупости, защото се неглижират важни неща, в случая здравето.

Историята има продължиение. Минаха се няколко месеца и свеки хваща к от работата. Съответно и свекъра се заразява. Свека искаше да идва да ни вижда след позитивния си тест (живеем близо до болницата, в която отишла да я тестват). Свекъра я вразумява да не се изтипосва у нас болна, а да пали колата и да се прибира в тях. През цялото време тя твърди, че няма вирус, а е настинала, докато си е опъвала нещо в градината преди два дни и я било надухало. Иначе доказани случаи в нейната работа има. Но тя с всички знайни симптоми и пак настоява, че настинала в градината навън. Абсурдно поведение...

# 203
Това с деца в картинката е повече от дразнещо. И ескалира, колкото и невероятно да изглежда.

# 204
Аз идвам да споделя ,в предния ми пост казах за майка ми и нейната свекърва (моята баба). Те отново се скараха , майка ми решила да дава съвет ,а пък баба казала да не се прави на толкова важна и да мъкне и майка ми затворила телефона и каза че е млъкнала 🤣🤣🤣. Сега се замислих, че докато бяха скарани преди ,ние много рядко ходихме там ,а пък и аз може би от всички случки с мама и не искам да виждам баба , значи ми е повлияло това 🤔🤔

# 205
Това с деца в картинката е повече от дразнещо. И ескалира, колкото и невероятно да изглежда.

Сигурно ще е така. Още нямаме. ММ е едно дете, т.е свекърите нямат други внуци и си представям някакво обсебване... не, че го мисля ежедневно, ама и това ще дойде.

Имам чувството, че просто им е много скучно ежедневието, не им се случва нищо и срещите с нас са им нещо, като събитие.

Скрит текст:
На един приятел му се роди зимата дъщеричка. Дойде тъщата от село да гледа голямото дете, докато жената на моя приятел ражда в болницата. (Той работи предимно вечер и тъщата да е с детето). Оказа се, че е болничка и тя от вирусчето... усетила симптоми, не казала.. зарази таткото и детето. И не искаше да си ходи даже. Изписаха бебето и майката, по чудо не се заразиха. Да го направиш това на собственото си дете просто не го разбирам.

# 206
Полагайте основи на здравословни граници, че после ще ви дойде нанагорно. Покрай бебета и хормони, нещата обикновено стават мътни и кървави.

# 207
Няколко пъти се въртяха темите около болен и несъобразителен човек. При нас е същата работа. Не знам колко пъти съм говорила и казвала, че болните си стоят вкъщи, лекуват се и не се навират при здрави. С 2 деца сме- на 9г. е баткото, на 1г.2м. е малкото. Още преди пандемията, винаги преди гостуване, се чуваме дали всички са здрави. Не става въпрос само за родителите от двете страни, а и за приятелите и останалите роднини. Ами не мога и не мога да науча свекърите, че трябва да сме отговорни към здравето на околните. Миналата седмица пак имахме такъв случай. Голямото дете поиска да им отиде на гости. В петък сутрин го взеха, а ние с ММ и малкото отидохме в неделя. Те живеят в близко до града ни село и решихме да останем до вторник привечер. Разстоянието е малко и няма проблем ММ да пътува до работа. Във вторник сутрин оправям бебето и отивам към кухнята да закусим. Срещам свекървата, която казва, че отива до аптеката за аналгин. Правя си кафе, закуска за мен и детето. Голямото е някъде по двора с дядо си и вече е закусило. Храня малчо. През това време тя се връща, вижда, че бебето е нахранено и го извежда да играят навън. Аз закусвам, изпивам кафето и посягам да извадя мокри кърпички, за да забърша масата. И познайте какво намирам скрито под кърпите? Стоперан!!! Отидох и веднага я попитах за кого е и защо! Тя вечерта била с р....во, но това не й пречи да играе навряна в бебето. А за капак вечерта голямото дете спа при нея на едно легло. Вярвате ли ми, че бях бясна. Никой не е застрахован кога няма да се чувства добре или да е болен, ама да каже. Къщата е на 3 етажа, място има достатъчно и за спане, и за хранене на всички, без да се навираме едни в други. Следващите няколко дни бях на тръни. Размина ни се, но още ми горчи от постъпката й. Не казва нищо, лъже защо отива до аптеката и скрива лекарството.

# 208
Това с болните е много кофти. Майка ми болна и обяснявам, че няма да и заведа детето. Тя се разсърди за месец някъде. Не ме интересувала, правела съм се на интересна. Да съм си гледала детето и да не ходя като съм била толкова важна. 😄

# 209
То при мен положението не е само с болните. Свека се чуваше с бившата на мм. Аз добре, че не съм чувствителна и съм непукист. Мм е зарязал бившата, с която са живели заедно. Техните са я познавали, харесвали са я. Добра домакиня, апартаментът винаги чист, сготвено, оправено. Търсела е много контакт с майка му, липсвали й техните, понеже била от далечен град. В един университет учели с мм, една професия, перфектна двойка. Ама мм я къса. И ужас на ужасите, хваща младо гадже, живее втори студентски живот с мене.

И майка му си се чуваше с нея, а не го и криеше от мен. Заявяваше си го. Мм й беше казал, че не се интересува от бившата и грам да не споделя с него нищо относно нея. Мм не си комуникира с нея. Ама минаха години, одъртяхме, мисля, че  свека свикна с мисълта, че няма да ме сменят с ново гадже.
Спирам да спамя, че нафлудих темата. 😁

Общи условия

Активация на акаунт