С какво ви дразнят свекървите? - 138

• 37 567
  • 761
  •   1
Отговори
# 255
Охххх ама разбира се, че не сме му казали директно на детето и да тръгнем да му обясняваме на него за баба му. На детето казахме други неща, за да замажем ситуацията. Ама нали ни чува като си говорим с баща му и обсъждаме. Нали на мъжа си трябва да разкажа какво се е случило и то чува. Не живеем в дворец, че да се оттеглим в другото крило.. и се виждаме вечер след работа, когато всички сме вкъщи. Детето е малко и е почти винаги покрай нас. Не знам вашите какви са ама моето разбира всичко, даже и кодови думи като ползваме /за сладолед, например, мъжа ми ме.пита "купи ли от кафявото с дървеното" и малкото веднага търчи към фризера. Всеки път по различен начин ме пита, да уточня, и всеки път ни разбира, за всичко, всеки път.
Няма да се обяснявам повече, че се изнервих.

# 256
Ситуацията е създадена от свекървата. Това е ясно. Също така е ясно, че свекървата е безотговорна патка. И тук следва въпросът кое е по-важно - да натрием носа на свекървата, да използваме случая да настроим детето срещу нея или да се погрижим детето да не бъде засегнато от тъпата ситуация, създадена от свекървата? Въпрос на приоритети е кой каква опция от посочените ще избере.

# 257
  • София
Ем, Мая няма какво да направи. Ако детето е решило, че не иска да чува баба си (поради каквото и да е причина), трудно може да го накара нещо друго. Ще му мине и ще започне пак да я търси. Само да не се цупи бабата тогава.

# 258
Когато заживяхме в Германия синът ми беше на 3 год. Бабите останаха в България. Коментирам, че много възлагате на децата - да се обадили сами на бабите. Вие се обаждайте в удобно за вас и детето време или пък те да ви се обаждат. Говорете вие с бабите, децата са любопитни, могат да надникнат, да кажат здрасти и толкова. Като не иска детето, няма да говори.
Под "вие" разбирам майката и бащата, не само майката. Мъжът ми си говори с неговите родители, аз с моите. Децата с всички.

# 259
Туй 3-годишно направо гений..... как навързало всичко. Пък и сърдито.

# 260
Това са интерпретации на майката. Три годишните се сърдят точно три минути. Просто му е омръзнало и не му се играе пред монитор.
 Нещо не разбрах ,на 3000 км, пък заедно рожден ден , явно са били на гости тук. Или там гости.

# 261
  • София
3 годишните понякога си имат разни настроения и странности.
Миналото лято бях 3 месеца при внука/тъща съм/. Ами не желаеше да говори и играе с мене там, на място. А преди това всеки ден се гледахме поне по 1 час на видеовръзка, говорехме, обяснявахме. Като ме видя - млъкна. Но по същия начин не искаше да вдига когато му звъняха дядовците или прабабите. Да, има си негов телефон/стария на мама му/ и сам си решаваше дали да вдигне или да ни отсвири виждайки снимката на звънящия. Ако родителите го показват нелегално,  без той да знае - като осъзнае, че го гледа някой от София и бягаше да се крие в друга стая. Единствената любима беше т.н. Главна баба, живееща в близък град. Стоплихме личните отношения преди да си тръгна. Тази година бяхме заедно там и тук 4 месеца - ами щом чуе звън на телефон и иска да види търсещия го. Не се съобразява дали в момента може да се говори, дали връзката е добра - "иска  вида баба - дядо!".
Малки са, но си имат характер, настроения и помнят.
Сега ако и мама допринася за лошите спомени е друг въпрос...

# 262
Туй 3-годишно направо гений..... как навързало всичко. Пък и сърдито.

И аз това си мислех и започнах да завиждам какви отракани три годишни има. Пък моето шляпа босо цял ден и нехае за сложни семейни взаимоотношения.

П.П. От година и повече не съм писала, та сигурно сте ме позабравили Simple Smile

# 263
След рождения ден имаше още една ситуация, докато свеки беше тук. Беше обещала на детето да дойде и да го заведе в МОЛа, за да си изберял подарък. В уговорения ден ние я чакахме, след два часа, след уговорения час, детето й звънна да я пита кога ще дойде и тя каза, че нямало да дойде, защото имала еди си каква работа. Предполагам, че го направи нарочно, но само предполагам. След тази случка вече й се разсърди тотално, но не исках да се обяснявам чак толкова много. За проваленото РД, бяхме замазали положението, но това последното /една седмица след РД/ вече нямаше как да замажа... от тогава всъщност й се разсърди.
Да, свеки беше тук две седмици за РДто, иначе живее в друга държава.

# 264
Явно на жената не може да се разчита. Ти поне можеш да промениш начина на комуникацията, за да не страда детето. Просто нека не знае, кога бабата ще идва и ако дойде, да е изненада.
Имали сме такива ситуации. Дъщеря ми също е оставала разочарована. Просто вече не знае кога баба й е в града и дали ще дойде. Така хем няма драми, хем идването на баба е изненада.

# 265
Като оставим настраната това, че децата са наранени и техния ден е скапан не мислите ли, че е редно бабите/дядовците сами да си сърбат попарата? Според мен детето на Мая добре реагира. Било е разочаровано и спира контакт с бабата, за да не бъде разочаровано отново. Пък, видите ли, сега тя щяла да се сърди, че детето не иска да говори с нея. Ми хубаво. Като започне да се държи човешки и отново му спечели доверието - тогава.

# 266
Явно на жената не може да се разчита. Ти поне можеш да промениш начина на комуникацията, за да не страда детето. Просто нека не знае, кога бабата ще идва и ако дойде, да е изненада.
Имали сме такива ситуации. Дъщеря ми също е оставала разочарована. Просто вече не знае кога баба й е в града и дали ще дойде. Така хем няма драми, хем идването на баба е изненада.
Благодаря за съвета,добър е, ще го приложа следващия път като си идва.
Иначе в описаната ситуация, тя сама му беше казала и обещала като компенсация за РДто, след като й обясних как сме се почувствали /не пред детето, да не се заяде пак някой, че го въвличаме нарочно/

# 267
Като оставим настраната това, че децата са наранени и техния ден е скапан не мислите ли, че е редно бабите/дядовците сами да си сърбат попарата?
Да, редно е. Просто аз бих положила всички възможни усилия детето ми да не опита от тяхната попара, а не бих му я тикала зорлем в устата.

# 268
Аз сигурно също бих. Вероятно бих казала, че е част от емоционалното порастване на детето, но не и на 3 години...

# 269
Лютиче, ти говориш в бъдеще време, а аз, като се обърна назад, твърдо вярвам, че има неща, които излишно гърчат душиците на децата и те трябва да им бъдат спестени. Простотията на свекървата, описана тук, е едно от тях. Има достатъчно време детето да си направи само изводи за поведението ѝ. Няма нужда още сега някой да му набива в главицата неща, от които полза няма, а само ще го разстроят.

Общи условия

Активация на акаунт